sta da radim s psom
Moderator: anex
- triton
#1 sta da radim s psom
Sta kad te vlastiti pas ujede, mene na primjer, razvalio mi je ruku samo zato sto mu nisam dao da trci za autom, trznuo sam povodac i ugrizao me za ruku al ono pravo agresivno. nakon toga sam ga sipkom izmlatio, al shupak se nije bojao nego je sjeo i rezao na mene dok sam ga mlatio. sad mu vishe ne vjerujem drzim distancu.
drag mi je pravo i pokusavam naci opravdanje za ovo sto se desilo, al ne mogu, znam da se ovo nije smjelo dogoditi.
sta sad u dilemi sam, zadrzati ga ili, ne znam, pokloniti ga deminerima
drag mi je pravo i pokusavam naci opravdanje za ovo sto se desilo, al ne mogu, znam da se ovo nije smjelo dogoditi.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: sta da radim s psom
koliko je star? kakvim crnim dmeinerima, idi ti setaj minskim poljem...triton wrote:Sta kad te vlastiti pas ujede, mene na primjer, razvalio mi je ruku samo zato sto mu nisam dao da trci za autom, trznuo sam povodac i ugrizao me za ruku al ono pravo agresivno. nakon toga sam ga sipkom izmlatio, al shupak se nije bojao nego je sjeo i rezao na mene dok sam ga mlatio. sad mu vishe ne vjerujem drzim distancu.
-
_BosanaC
#3 Re: sta da radim s psom
Koji je pas, koliko je dugo kod tebe, koliko je star, gdje ga drzis, cime ga hranis?triton wrote:Sta kad te vlastiti pas ujede, mene na primjer, razvalio mi je ruku samo zato sto mu nisam dao da trci za autom, trznuo sam povodac i ugrizao me za ruku al ono pravo agresivno. nakon toga sam ga sipkom izmlatio, al shupak se nije bojao nego je sjeo i rezao na mene dok sam ga mlatio. sad mu vishe ne vjerujem drzim distancu.
- uvjek dobar gost
Ako je sa tobom od kad je bio mali to se ne bi smjelo desiti, naravno psi se ne udaraju šipkom, novinom je idealno ili prutom nekim... no ne puno... jel nije dobro udarati psa, već kažnjavati...
A ako je avlijaner kojeg si negdje pokupio-la mislim ono svidio ti se i ta spika... to je malo kompleksnije no pažnja i prića će pomoći njemu, a tebi u oba slučaja tetanus ne gine... i avlijaneri su opasniji jer nikad ne znaš šta je pas već prošao, mislim na maltretiranja i zlostavljanja, a psi pamte nevjerovatno...
A ako je avlijaner kojeg si negdje pokupio-la mislim ono svidio ti se i ta spika... to je malo kompleksnije no pažnja i prića će pomoći njemu, a tebi u oba slučaja tetanus ne gine... i avlijaneri su opasniji jer nikad ne znaš šta je pas već prošao, mislim na maltretiranja i zlostavljanja, a psi pamte nevjerovatno...
-
Nancy Drew
#9 Re: sta da radim s psom
...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:19, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
Ne interesuje me sve da ima 6 godina!!!sicky wrote:nemoj maksuma...njega mozes travkom ostace mu masnicemIRCerka wrote:ne bude li normalnog odogovora, ja cu izudarati tritona sipkom...
Postoji nacin za rad sa psom, i nije istina da samo pas treba ici na trening.
Dresura treba i vecini gazda.
Neki vlasnici pasa imaju zivce ko konopce, na sve moguce nacine se trude utuviti psu nesto u glavu. Bez sipki, bez batinjanja.
Ono sto pomaze, a vidjela sam svojim ocima, je hvatanje za kozu vrata i spustanje ka zemlji.
PSa ne boli, vec iritira, a gazda redovno oplace koliko mu se srce cijepa kad ga ruzi.
Daklem, triton, govori!
- burekodsira
ma daj ba sta vam je nek ga je klepio kad je zasluzio nek se zna ko je gazda! sta ste se uhvatili zapada i furke "spavanja s pascetom u krevetu"...
covjeku ruku otkino
i sta sad bi ovaj trebo da ga pomilki zato!?
treba psu trening i ljubav i svasta nesta ali kad ovako usere treba ga isibati!
covjeku ruku otkino
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
sta da radim s psom
------------------------
Pojedi ga.
------------------------
Pojedi ga.
- triton
njemacki ovcar, otac vojni pas donacija iz belgije deminerima, majka policijska donacija iz njemacke,
u startu mi je receno da ce biti agresivan, uzeo sam ga kad mu je bilo 28 dana,
pazio ga mazio ga, i bio je agresivan - s dva mjeseca napao ribara samo zato sto je s mlatom (stapom za pecanje) krenuo prema nama
i zbog takvog ponasanja ga nikad i nisam smio pustiti da se igra ako u blizini ima djece - a djecu ne voli jer ga komsijska mangupcad izludjuju, laserima petardama i slicno i nikad im se nije moglo nista reci ni njima ni roditeljima, cak sam imao jednu musku diskusiju sa ocem djeteta kojeg je ujeo zato sto mu je pruzio ruku kroz ogradu i ovaj ga ujeo.
znaci genetski je agresivan sto bi rekli ostar, i to mi se nimalo ne svidja al sta sad, pokusao sam koliko sam mogao socijalizacija folovi, svakodnevne setnje, istrcavanje u prirodi etc.. al nikad nije dao da ga neko nepoznat i pokusa pomilovati, samo najblizim i rijetkim ljudima koji bas vole pse- valjda pas osjeti to.
a ovo za batinanje, panisam idiot, ne bi imao psa da ga ne volim, a sipka je bila tanka nidje veze samo da mu na neki nacin pokazem da je pogrijesio, furke okreni mu ledja ignorisi ga u ovom slucaju raskrvavljene ruke mi nisu pale na pamet.
juce sam prisao boxu, on razdragan nakon dana ignorisanja, puze lezi na ledjima provlaci glavu da me polize - dusa al je nesto prepuklo u meni nije mi krivo sto me ugrizao vec sto se to uopste desilo jebiga
pazio ga mazio ga, i bio je agresivan - s dva mjeseca napao ribara samo zato sto je s mlatom (stapom za pecanje) krenuo prema nama
i zbog takvog ponasanja ga nikad i nisam smio pustiti da se igra ako u blizini ima djece - a djecu ne voli jer ga komsijska mangupcad izludjuju, laserima petardama i slicno i nikad im se nije moglo nista reci ni njima ni roditeljima, cak sam imao jednu musku diskusiju sa ocem djeteta kojeg je ujeo zato sto mu je pruzio ruku kroz ogradu i ovaj ga ujeo.
znaci genetski je agresivan sto bi rekli ostar, i to mi se nimalo ne svidja al sta sad, pokusao sam koliko sam mogao socijalizacija folovi, svakodnevne setnje, istrcavanje u prirodi etc.. al nikad nije dao da ga neko nepoznat i pokusa pomilovati, samo najblizim i rijetkim ljudima koji bas vole pse- valjda pas osjeti to.
a ovo za batinanje, panisam idiot, ne bi imao psa da ga ne volim, a sipka je bila tanka nidje veze samo da mu na neki nacin pokazem da je pogrijesio, furke okreni mu ledja ignorisi ga u ovom slucaju raskrvavljene ruke mi nisu pale na pamet.
juce sam prisao boxu, on razdragan nakon dana ignorisanja, puze lezi na ledjima provlaci glavu da me polize - dusa al je nesto prepuklo u meni nije mi krivo sto me ugrizao vec sto se to uopste desilo jebiga
Last edited by triton on 18/12/2006 11:17, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
treba i vlasniku trening, jer se pas ne vodi na neka mjesta dok ne nauci da se ponasa u skladu sa tim istim mjestom...burekodsira wrote:ma daj ba sta vam je nek ga je klepio kad je zasluzio nek se zna ko je gazda! sta ste se uhvatili zapada i furke "spavanja s pascetom u krevetu"...
covjeku ruku otkinoi sta sad bi ovaj trebo da ga pomilki zato!?
ili neko treba dovesti razjarenog pitbula zeljnog krvoprolica kod Muzeja navece i pustiti ga medju ostale pse eto nako...
daj ne zajebavaj...
znaci kad se macka popiski gdje ne treba, ja je trebam nasutati nogama...
svasta..
PS nije to zapadnjacka furka, samo se obratise osobe koje vole zivotinje i koje shvataju da zivotinje nisu igracke na duracell baterije...
- atko
#19 Re: sta da radim s psom
Preteko si me sa odgovorom pa cu editovati post.
Od toliko finih lapbradora, retrivera... ti bas uzmes stene izbezumljenih vojnih pasa
Od toliko finih lapbradora, retrivera... ti bas uzmes stene izbezumljenih vojnih pasa
Last edited by atko on 18/12/2006 11:24, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
ja ti predlazem da ga jednom izvedes zajedno sa mojim ljubljenim psom sa stalnim boravkom kod jednog forumashatriton wrote:njemacki ovcar, otac vojni pas donacija iz belgije deminerima, majka policijska donacija iz njemacke,
da vidis istu rasu, skoro isto porijeklo kako sjedi u sred kafica.
-
Pearl
#21 Re: sta da radim s psom
isto se desilo i sa mojim psom i tatom.. s razlikom sto nas nije skontao da je ista pogrijesio... najnormalnije nastavio da se ponasa, da se umiljava i igra.. i nije mu bilo jasno sto se svi sklanjamo od njega...triton wrote:Sta kad te vlastiti pas ujede, mene na primjer, razvalio mi je ruku samo zato sto mu nisam dao da trci za autom, trznuo sam povodac i ugrizao me za ruku al ono pravo agresivno. nakon toga sam ga sipkom izmlatio, al shupak se nije bojao nego je sjeo i rezao na mene dok sam ga mlatio. sad mu vishe ne vjerujem drzim distancu.
ja se vise nisam osjecala sigurnom pored njega, jer nisam znala sta je izazvalo reakciju i dali smo ga...
kod nas je problem bio sto smo ga previse razmazili, on skontao da je jedan od nas pa poceo da se ponasa kao da smo psi...
veterinar je ostavio mogucnost da mu je stenecak ostavio psihicke posljedice pa nije mogao da razluci sta moze a sta ne moze da uradi, kao i neka trauma iz djetinjstva (uzela sam ga jadnika svog istraumiranog iz drustva za zastitu zivotinja)
kod tebe je drugi par opanaka... ako je nastavio da rezi onda imas problem.. u svakom slucaju greska u odgoju.. ja znam da pored takvog psa vise ne bih mogla da se osjecam sigurnom, samo bih cekala novi napad agresive... sto moje sto njegove..
zao mi je sto sam radi svog psa izgubila dio sigurnosti kad su psi u pitanju, ali bar znam da sljedeci pas (ako nije labrador) nece spavati na mom krevetu niti ce mu biti dozvoljena svaka i najmanja glupost... bar ne ako ga opet uzmem od drustva za zastitu zivotinja, sa mogucim traumama iz djetinjstva
-
_BosanaC
Imam takodje njemackog ovcara, doveo ga s dva mjeseca, nikada nije dana bio ni na kakvoj dresuri, bude u stanu sa mnom, sve sto zna ja sam ga licno naucio. Na mene je jednom samo zalajao u huji kada je htjeo nesto sto nije mogao dobiti i dobio je takav backend da mislim da mu se zanebesalo, i isto mu vise nikada nije palo na pamet. Hranu mu bukvalno iz usta mogu vaditi i ne smije pokazivati ni trun agresivnosti (niti pokazuje).triton wrote:njemacki ovcar, otac vojni pas donacija iz belgije deminerima, majka policijska donacija iz njemacke,
Otac je policijski pas, u kantonalnoj jedinici za podrsku, sve tri IPO ispita ima, majka isto tako ima radne ispite ali nije sluzbeni pas.
Na ulici se zna red, kada napravi nesto toliko lose ide kuci pravo, u stanu ga ignorisem dok ne skonta sta je napravio (a skonta jako brzo)...
Ali zato ako se neko zadrzi duze od dvadesetak sekundi ispred vrata od stana a da mene nema... Dernek... Ili ne daj Boze kakvom lopovu da se poigra s bravom kada je kuci... Ne bi ga tri CUM-a sastavila.
-
mIRCerka
#24 Re: sta da radim s psom
atko wrote:Preteko si me sa odgovorom pa cu editovati post.
pored toliko zdravih beba, vi hocete da usvojite ovu blijedu neuhranjenu bebu...
bljak...
Bosanac, molicu da o MOM psu pises samo fine stvari