(ovo je slika goluba koji je trenutno zbrinut u SOS-u, a moj je isti ovakav, zamijenim sliku kad ga uslikam)
Moze li mi neko napisati kako da se brinem za njega?
Stavili smo ga u kartonsku kutiju i izbusili rupe sa strane da ima zraka i da vidi napolje, dali mu mrvice hljeba i vode. Nisam sigurna je li jeo ili samo namrvio, pa ne znam trebam li ga ja pokusati nahraniti? Kakio je milion puta od sinoc, pa bih rekla da je vjerovatno morao jesti. Da li da mu dam nesto drugo da jede? Imam sitno zrnje od papagaja, mozda to? Ili je hljeb ok?
Da li da ga samo drzim u kutiji ili da ga pustim da trenira letjeti? Koliko dugo ce mu uopste trebati dok ne poleti? Vidljivih povreda nema. Jedino mi je cudno sto ne mice glavicu kao sto golubovi obicno rade, nego samo stoji potpuno miran, je li to normalno?
Takodjer, ja sam od iduce nedjelje na putu, nekih 12-13 dana, pa ako dotad ne poleti, moze li ga neko uzeti na cuvanje dok mene nema?
Puno pitanja, znam, ali ovo mi je prvi put da pazim mladog goluba (vise sam puta imala povrijedjene odrasle), pa je svaki savjet dobrodosao. Help.