Šta da nije bilo rata 90-tih?

Brkooo

#501 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Brkooo »

Raspali bi se onda mirnim putem ...kao SSSR.. ili

nekim cudom da smo ostali u istoj drzavi... bili bi medju srednje razvijenim zemljama i vec u EU...

zali boze onoliko poginulih.......
seln

#502 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by seln »

Milan N wrote:
Martinez_ wrote:
Nakon ulaska Hrvatske u EU, izbosne možeš samo u CG i Srbiju samo s ličnom, jeboga ti.
Neki kao da žive u paralelnoj stvarnosti. :)
Mozes i iz Njemacke u Dansku bez icega...a ipak druga drzava.
Objasnite to isHlapoju.
seln

#503 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by seln »

Bogaz wrote:
seln wrote:Ja mislim da bi srbiju trebalo podijeliti. sve iznad mladenovca pripojiti Republici Vojvodini, Sve ispod Nisa Republici Kosovo.
Pojas od Pozarevca do Dimitrovgrada Bugarima, Podrinje i Sandzak tamo gdje su nekada i bili, u Bosnu.
S onim sto ostane (medju sljivama, medju njivama) neka se igraju knezevine srbije.
Priznaj da masturbiraš dok ovo pišeš? :izet: :-) :D
Aha, klekni...
Banksy

#504 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Banksy »

Bogaz wrote:Hajde molim te ako već odgovaraš na moje postove prvo pročitaj šta sam napisao njima....jer nema smisla da ponavljam jedno te isto po 10 puta.

Kakve veze ima istorija Vojvodine i demografsko uređenje sa trenutnim činjeničnim stanjem?
Po tvojoj logici trebao bih da ti postavim isto pitanje vezano za BIH preije drugog svjetskog rata...ali opet kakve to veze ima sa onim što sam pisao?
Ma ništa što si naškrabao nema smisla, nevješto šiljiš salonsku, škrabaj dalje, nisi vrijedan ...
seln

#505 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by seln »

Oj salonci, internet borci,
digitalna kriiila srpske armije....
Bogaz

#506 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Bogaz »

seln wrote:
Bogaz wrote:
seln wrote:Ja mislim da bi srbiju trebalo podijeliti. sve iznad mladenovca pripojiti Republici Vojvodini, Sve ispod Nisa Republici Kosovo.
Pojas od Pozarevca do Dimitrovgrada Bugarima, Podrinje i Sandzak tamo gdje su nekada i bili, u Bosnu.
S onim sto ostane (medju sljivama, medju njivama) neka se igraju knezevine srbije.
Priznaj da masturbiraš dok ovo pišeš? :izet: :-) :D
Aha, klekni...

Znam da sanjaš o tome, kako neki Srbin kleči pred tobom, a ti ga jebeš u zdrav mozak...
Šteta je što sam ja kad kleknem viši od tebe :mrgreen:
Bogaz

#507 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Bogaz »

Banksy wrote:
Bogaz wrote:Hajde molim te ako već odgovaraš na moje postove prvo pročitaj šta sam napisao njima....jer nema smisla da ponavljam jedno te isto po 10 puta.

Kakve veze ima istorija Vojvodine i demografsko uređenje sa trenutnim činjeničnim stanjem?
Po tvojoj logici trebao bih da ti postavim isto pitanje vezano za BIH preije drugog svjetskog rata...ali opet kakve to veze ima sa onim što sam pisao?
Ma ništa što si naškrabao nema smisla, nevješto šiljiš salonsku, škrabaj dalje, nisi vrijedan ...
Kada nešto ne razumiješ, to ne znači da to nema smisla...nego da treba još malo glava da poraste da bi se razumjelo.
Hlapoje

#508 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Hlapoje »

seln wrote:
Milan N wrote:
Martinez_ wrote:
Nakon ulaska Hrvatske u EU, izbosne možeš samo u CG i Srbiju samo s ličnom, jeboga ti.
Neki kao da žive u paralelnoj stvarnosti. :)
Mozes i iz Njemacke u Dansku bez icega...a ipak druga drzava.
Objasnite to isHlapoju.
Priznaj da si bio ubedjen da treba pasoš za prelazak iz Srbije u Bosnu. :lol:
Aspekt

#509 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Aspekt »

Bogaz
Znam da sanjaš o tome, kako neki Srbin kleči pred tobom, a ti ga jebeš u zdrav mozak...
[/quote]

Nemoj da se pravis mutav ili Englez . Nije ti rekao da otvoris lubanju nego usta .
Sto se tice visine Bosnaci i Hercegovci nista ne zaostaju za Srbima . Nismo ni Talijani ni Filipinci ne znam o cemu pricas , zar nikad nisi bio u BiH .
Martinez_

#510 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Martinez_ »

Da nije bilo rata Srbija bi bila najjača balkanska država (ako ne računamo Tursku jel). Neokrznut privredni potencijal iz doba SFRJ i ogroman politički uticaj u susednim republikama. Ironijom sudbine ratovima su Srbi presekli granu na kojoj su sedeli
DoZeN

#511 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by DoZeN »

Martinez_ wrote:Da nije bilo rata Srbija bi bila najjača balkanska država (ako ne računamo Tursku jel). Neokrznut privredni potencijal iz doba SFRJ i ogroman politički uticaj u susednim republikama. Ironijom sudbine ratovima su Srbi presekli granu na kojoj su sedeli
SFRJ nije mogla da prezivi smrt Tita i kraj hladnog rata,sve ostalo su naglabanja i nacionalisticka navijanja
Martinez_

#512 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Martinez_ »

DoZeN wrote:
Martinez_ wrote:Da nije bilo rata Srbija bi bila najjača balkanska država (ako ne računamo Tursku jel). Neokrznut privredni potencijal iz doba SFRJ i ogroman politički uticaj u susednim republikama. Ironijom sudbine ratovima su Srbi presekli granu na kojoj su sedeli
SFRJ nije mogla da prezivi smrt Tita i kraj hladnog rata,sve ostalo su naglabanja i nacionalisticka navijanja
Pa ja i pretpostavljam siguran raspad SFRJ, reč je o nezavisnoj Srbiji
Brkooo

#513 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Brkooo »

Aspekt wrote:Bogaz
Nemoj da se pravis mutav ili Englez . Nije ti rekao da otvoris lubanju nego usta .
Sto se tice visine Bosnaci i Hercegovci nista ne zaostaju za Srbima . Nismo ni Talijani ni Filipinci ne znam o cemu pricas , zar nikad nisi bio u BiH .
[/quote]

Eeee jbg sad...de sad malo na temi o antropoloskim karakteristikama svih naroda bivse nam drzave, pa da utvrdimo da li pripadnik jednog naroda moze jebati u mozak pripadnika drugog naroda... (dok ovaj kleci ) :-) :-)
Great Cornholio

#514 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Great Cornholio »

Ne bi bilo ovoliko bijede, tuge, žalosti, mržnje, bolesti, a svega toga danas, na ovim prostorima na kojem se to zlo odvijalo, imamo na izvoz.
DoZeN

#515 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by DoZeN »

Martinez_ wrote:
DoZeN wrote:
Pa ja i pretpostavljam siguran raspad SFRJ, reč je o nezavisnoj Srbiji
Srbija je u svom sastavu imala dvije autonomije,Vojvodinu i Kosovo,Kosovo je bio problem i za vrijeme SFRJ i zelja Albanaca za nezavisnost.Problem SFRJ je u tome sto narodi u njoj nisu iskreni bili,kao sto je sada slucaj u BIH.
Hrvatska je oduvjek htjela nezavisnost,pogotovo dijaspora po USA,Canadi i Australiji,Srbija podjeljena izmedju Cetnika i Partizana i u matici i u dijaspori.BIH je tu najvise izgubila jer po sastavu te republike SFRJ joj je najvise ogovarala.Zato je BIH i poslednja i izasla iz SFRJ uz krv,zlocine i genocid
Martinez_

#516 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Martinez_ »

DoZeN wrote: Srbija je u svom sastavu imala dvije autonomije,Vojvodinu i Kosovo,Kosovo je bio problem i za vrijeme SFRJ i zelja Albanaca za nezavisnost.Problem SFRJ je u tome sto narodi u njoj nisu iskreni bili,kao sto je sada slucaj u BIH.
Hrvatska je oduvjek htjela nezavisnost,pogotovo dijaspora po USA,Canadi i Australiji,Srbija podjeljena izmedju Cetnika i Partizana i u matici i u dijaspori.BIH je tu najvise izgubila jer po sastavu te republike SFRJ joj je najvise ogovarala.Zato je BIH i poslednja i izasla iz SFRJ uz krv,zlocine i genocid
Sve to nije nerešivo i da su Srbi pametnije odigrali moglo je biti drugačije. Zbog njih samih a ne drugih.
Great Cornholio

#517 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Great Cornholio »

DoZeN wrote:
Haj' što nije SFRJ mogla da preživi Titovu smrt, nije je čak ni Tito mogao preživjeti :D
Bogaz

#518 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Bogaz »

Nije mi rekao da otvorim usta nego da kleknem, e sad kako ti i on razmišljate o muškarcu koji kleči je vaš problem. Možda možete da se ispomažete...

A što se tiče visine....ne vrijedi trošiti riječi, očigledno sam od tebe viši i u ležećem stavu...
Mister Yes

#519 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Mister Yes »

Martinez_ wrote: Sve to nije nerešivo i da su Srbi pametnije odigrali moglo je biti drugačije. Zbog njih samih a ne drugih.
A šta to Srbima fali i ovako? Srbija i bez Kosova je dovoljno velika za sve Srbe svijeta. Imaju plodnu Vojvodinu koju prije samo 100 godina nisu imali. Ovi sa ove strane Drine imaju RS što nikad prije nisu imali. Tu je i prijateljska Crna Gora. Ne znam čemu taj tužni ton u tvom postu kao da su Srbi nešto strašno najebali. Jel to njima nešto fali?
Aspekt

#520 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Aspekt »

DoZeN je napisao/la:
Srbija je u svom sastavu imala dvije autonomije,Vojvodinu i Kosovo,Kosovo je bio problem i za vrijeme SFRJ i zelja Albanaca za nezavisnost.Problem SFRJ je u tome sto narodi u njoj nisu iskreni bili,kao sto je sada slucaj u BIH.
Koliko dezinformacija u par recenica . Ajmo redom .
Kosovo nije bilo problem u SFRJ , problem su bili oni koji su Albance mlatili i ubijali kao stoku .
Albanci nisu imali zelju za nezavisnost ! Medjtim ta se ideja rodila zato sto si ih Srbi rokali i gnjehali gdje god i kad god su mogli .
Hrvatska nikad nije htjela nezavisnost ! Ustaska emigracija jeste ali to su dvije razlicite stvari . BiH nije najvise odgovorala SFRJ , odgovarala je Srbima iz BiH . BiH nije posljednja nego treca ( od ukupno 6 plus Kosovo, komada ) izisla iz Juge .
BiH se nije desila krv , zlocin i genocid zato sto je izisla iz SFRJ ( izisla je i Slovenija i Hrvatska i CG i Makedonija ) dakle BiH se desio zlocin i genocid zato sto je vecinsko stanovnistvo bilo muslimansko . Srpski nacinalnisti su izvrsili genocid jer u Bosni zive muslimani koje oni zovu Turcima . Tako je bilo i 1942 ( kada nije bilo SFRJ ) tako je bilo i 1992 . Tako bi bilo i sutra da mogu .
Aspekt

#521 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Aspekt »

Bogaz wrote:
Nije mi rekao da otvorim usta nego da kleknem, e sad kako ti i on razmišljate o muškarcu koji kleči je vaš problem. Možda možete da se ispomažete...

A što se tiče visine....ne vrijedi trošiti riječi, očigledno sam od tebe viši i u ležećem stavu...
Od one golobrade djece od Prijedora do Srebrenice sto sada leze u masovnim grobnicama sigurno si visi a i ,, hrabriji ,,
DoZeN

#522 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by DoZeN »

Aspekt wrote:
Kosovo nije bilo problem u SFRJ , problem su bili oni koji su Albance mlatili i ubijali kao stoku .
Albanci nisu imali zelju za nezavisnost ! Medjtim ta se ideja rodila zato sto si ih Srbi rokali i gnjehali gdje god i kad god su mogli .
Hrvatska nikad nije htjela nezavisnost ! Ustaska emigracija jeste ali to su dvije razlicite stvari . BiH nije najvise odgovorala SFRJ , odgovarala je Srbima iz BiH . BiH nije posljednja nego treca ( od ukupno 6 plus Kosovo, komada ) izisla iz Juge .
Ja nemam namjeru da te ubjedjujem, to sto ti ne volis Srbe, to je deseta tema
Tu si ti pricu pokupio negdje oko stola, i sada ovde pises
Kosovo nije imalo Albanaca posle drugog svjetskog rata,kao pred 90 tih, koliko se Srba odselilo s Kosova?
Albance su udarali i Srbi i Bosnjaci i Hrvati i Slovenci i to pocetkom 80-tih u onoj pobuni,ako ne vjerujes pitaj neke Bosnjake koji su bili u Zdruzenom MUP-u SFRJ tada na Kosovu,a sta su im Albanci na Kosovu s balkona prosipali
Hrvatska?
Desna ruka Franje Tudjmana je bio Gojko Susak koji je gotovo citav zivot bio u rasejanju,Tudjman je pomogao Herceg Bosnu,dijelio BIH itd
Aspekt

#523 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Aspekt »

DoZeN wrote:
Aspekt wrote:
Ja nemam namjeru da te ubjedjujem, to sto ti ne volis Srbe, to je deseta tema
Tu si ti pricu pokupio negdje oko stola, i sada ovde pises
Kosovo nije imalo Albanaca posle drugog svjetskog rata,kao pred 90 tih, koliko se Srba odselilo s Kosova?
Albance su udarali i Srbi i Bosnjaci i Hrvati i Slovenci i to pocetkom 80-tih u onoj pobuni,ako ne vjerujes pitaj neke Bosnjake koji su bili u Zdruzenom MUP-u SFRJ tada na Kosovu,a sta su im Albanci na Kosovu s balkona prosipali
Hrvatska?
Desna ruka Franje Tudjmana je bio Gojko Susak koji je gotovo citav zivot bio u rasejanju,Tudjman je pomogao Herceg Bosnu,dijelio BIH itd
Aspekt

#524 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Aspekt »

To je tako povrsno i tako lakrdijaski da si me totalno iznenadio . Bosnaski policajci jesu degenjecili Albance 80 tih godina . Cak su uzivali u tome za razliku od Slovenaca . To je bila milicija , to su bili konji i siledzije kojima je receno da Siptari hoce da sruse Jugu hoce da se otcjepe bla bla srpska propoganda . A Muji dirni tada u Tita i Jugu kao da si mu dirno u mater . Govorim ti o Rankovicu , govorim ti o tome da je Adem Demaci bas kao i Mandela dobio 28 zatvora za nista . Suroi , Malici i masa drugih intelektualaca je lezala po zatvorima . Zato se rodila ideja o otcjepljenju . Gojko susak nikad ne bi stigao iz Kanade da nije dobio, signal , iz Beograda . Bez Milosevica Tudjman ne bi smio krenuti u pravljenje Hrvatske . Oni su se dogovorili o pravljenju Velike Srbije i velike Hrvtaske u kardjordjevu i te 1990 godine MUP na celu sa Petrom G koji je dobijao naredjenje od milosevica daje dozvolu da hrvtska emigracija iz svijeta moze doci jer su dosla demokrtska vremena i nema vise komunistickog mraka . Niko iz Juge ne bi mrdno da Srbi nisu poceli rusiti Jugu . Niti je bilo toliko volje a pogotovo snage . JNA i Srbi su imali kljuceve Juge . Nisu znali izabrati pravi kljuc . Ili mozda jesu , ne znam ali sve je na njima bilo . Oni su je napravili oni su je srusili .
Martinez_

#525 Re: Šta da nije bilo rata 90-tih?

Post by Martinez_ »

Aspekt wrote:DoZeN je napisao/la:
BiH se nije desila krv , zlocin i genocid zato sto je izisla iz SFRJ ( izisla je i Slovenija i Hrvatska i CG i Makedonija ) dakle BiH se desio zlocin i genocid zato sto je vecinsko stanovnistvo bilo muslimansko . Srpski nacinalnisti su izvrsili genocid jer u Bosni zive muslimani koje oni zovu Turcima . Tako je bilo i 1942 ( kada nije bilo SFRJ ) tako je bilo i 1992 . Tako bi bilo i sutra da mogu .

1. zaboravljaš Hrvatsko proljeće, pokret koji bi eskalirao ko i srpski nacionalizam kasnije samo da Tito nije bio živ u to vreme

2. da muslimani sami po sebi smetaju toliko onda je teško objašnjivo kako se na udaru genocida nisu našli i oni Bošnjaci muslimani u CG i Srbiji, pa oni su bili tek u nezavidnoj poziciji
Post Reply