pasha078 wrote:Ti se stvarno pravis kao da nista ne znas. Razlika je itekako velika. Krv izmedju Bosnjaka i Hrvata je pala sad ovoga zadnjeg rata ali koliko znam nikad ranije, bar ne u formi genocida, gdje bi hrvatski drzavni ili para-drzavni aparat svjesno isao na unistenje Bosnjaka kao zasebne grupe.Martinez_ wrote:pasha078 wrote:
Martinez, ja nikad ne trosim energiju na stvari koje mislim da se ne mogu popraviti ili postici. Smatram da postoje dobre sanse da se odnosi Bosnjaka i Hrvata poprave.
Mozda uspije mozda ne.... Ali to sasvim sigurno ne znaci neku obnovu NDH na sta ti aludiras. Nije mi jasno kako to citas iz mog posta....
Zato što sa Srbima nema mira niti ga treba biti (to se iščitava iz poruka ti) a sa Hrvatima je mir neophodan. I onda prosto 1 i 1 daju 2
Srbi su ubijali muslimane:
1. 1804-1813 De facto se etnicki ocistila Srbija, genocid nad muslimanima
2. 1875-1878 etnicko ciscenje istocne Hercegovine, ukljucujuci staru Hercegovinu
3. 1918 ponovno etnicko ciscenje istocne Hercegovine
4. 1919 agrarna reforma i ekonomsko unistavanje muslimana
5. 1941-1945 genocid u BiH nad Bosnjacima, cisnjenje istocne Bosne
6. 1992-1995 novi genocid, ponovno ciscenje istocne Bosne
Pametnom dovoljno
Vidi tema diskusije je bila sutrašnjica a ti kao i ovaj Walther (ne znam šta ono H traži ali lik se imenovao po Vladimiru Periću Valteru a kakvu priču prosipa
Zna se, jebi ga. I ti kad namirišeš srpskog šovinistu okvalifikuješ ga četnikom, Karadžićem, saloncem ili kako već. Pa dopusti da se i u tvom pisanju prepozna ustaška ideja čišćenja Srba na zapadnoj obali Drine.