šta da izaberem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zavalgin

#1 šta da izaberem

Post by zavalgin »

Skucalo se nekakvih finih parica,pa sam u nedoumici šta da dovezem iz Njemačke.
Razapinjem se između Astra 1.6i,Focus 1,8 dtci i Peugeot 1,6.
Pomagajte,neinteresuje me potrošnja nego održavanje.
Hvala
zgembo_sa

#2 Re: šta da izaberem

Post by zgembo_sa »

Ja mislim da su ti Focus i Astra tu negdje sto se tice odrzavanja, a Peugeot je nesto skuplji. E sad je do tebe, prvo sta mozes naci za taj novac, a onda sta preferiras. Gledajuci po izgledu, meni je Astra pravo lijepo auto, a ako ces po prostoru za putnike onda ti je recimo Focus bolje rjesenje (moje misljenje).
slavkoimamodilera

#3 Re: šta da izaberem

Post by slavkoimamodilera »

Kupis Focusa ba, odrzavas u ovlastenom Volvo servisu i urade ti zupcasti, ulje i filtere dzabaluka i jos ti plate 200 kerma sto si dosao...
corsa

#4 Re: šta da izaberem

Post by corsa »

zgembo_sa wrote:Ja mislim da su ti Focus i Astra tu negdje sto se tice odrzavanja, a Peugeot je nesto skuplji.
:thumbup: Dobro receno, a moj prijedlog je Focus.
zgembo_sa

#5 Re: šta da izaberem

Post by zgembo_sa »

slavkoimamodilera wrote:Kupis Focusa ba, odrzavas u ovlastenom Volvo servisu i urade ti zupcasti, ulje i filtere dzabaluka i jos ti plate 200 kerma sto si dosao...
Ako uzmes Focusa ja te odvedem do servisa koji ce ti promijeniti ovo i jos vise za manje od 3 joje, a ove koji se ovdje uvrijede sto je jeftinije odrzavanje tvog auta nego njihovog samo ignorisi :wink:
kinu

#6 Re: šta da izaberem

Post by kinu »

Ako uzmeš Astru nećeš se pokajat ja je vozim 2 g. pravo zadovoljan 1,6 16v na loko vožnji ne troši više od 8 ni zimi, kpl. zupčasti , v. pumpa, i španeri 240KM garancija 60.000 km , na stupu preko puta Iterex-a.
zgembo_sa

#7 Re: šta da izaberem

Post by zgembo_sa »

kinu wrote:Ako uzmeš Astru nećeš se pokajat ja je vozim 2 g. pravo zadovoljan 1,6 16v na loko vožnji ne troši više od 8 ni zimi, kpl. zupčasti , v. pumpa, i španeri 240KM garancija 60.000 km , na stupu preko puta Iterex-a.
Uuu sad si gotov, Slavku si stao na zulj :D Bolje da si mu mater opsov'o :D
howyesno

#8 Re: šta da izaberem

Post by howyesno »

Fokus definitivno.

I ja sam ga kupio polovnog, sad je vec skoro dvije godine kod mene, ja sam presao oko 70000km tako da sada kuca na 210000 bez i jednog kvara, samo redovno odrzavanje, ono filteri ulje... mijenjao sam i lezaj i abs senzor, lezaj je bio 33km u kiseljaku neka firma, abs senzor 17KM u F-AC-u u servisu!!!

odrzavanje nevjerovatno povoljno.
izmijenio sam i zupcasti remen i spaner, sve me doslo 140KM :) dijelovi SKF (garancija 100000), zvao sam i ford, isto to zadovoljstvo u F-AC servisu dodje oko 300KM, zivo me interesuje koliko to isto dodje na nekom golf IV u asa-inom servisu ili sl.

Bitna stvar je i gorivo koje se u toci, ja tocim samo na omv ili eventualno petrol ako mi omv nije pri ruci
Drvosjeca iz Dejcica

#9 Re: šta da izaberem

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

slavkoimamodilera wrote:Kupis Focusa ba, odrzavas u ovlastenom Volvo servisu i urade ti zupcasti, ulje i filtere dzabaluka i jos ti plate 200 kerma sto si dosao...
Slazem se sa Slavkom, samo ja bih dodao umjesto Focusa kupis Volvo, odrzavas u ovlastenom Volvo servisu... :) Ovo vec ima smisla. :thumbup:
velaxsa

#10 Re: šta da izaberem

Post by velaxsa »

Ford je vlasnik Volvo-a......
Drvosjeca iz Dejcica

#11 Re: šta da izaberem

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

velaxsa wrote:Ford je vlasnik Volvo-a......
Eki to... :shock: :D
zgembo_sa

#12 Re: šta da izaberem

Post by zgembo_sa »

howyesno wrote:Fokus definitivno.

I ja sam ga kupio polovnog, sad je vec skoro dvije godine kod mene, ja sam presao oko 70000km tako da sada kuca na 210000 bez i jednog kvara, samo redovno odrzavanje, ono filteri ulje... mijenjao sam i lezaj i abs senzor, lezaj je bio 33km u kiseljaku neka firma, abs senzor 17KM u F-AC-u u servisu!!!

odrzavanje nevjerovatno povoljno.
izmijenio sam i zupcasti remen i spaner, sve me doslo 140KM :) dijelovi SKF (garancija 100000), zvao sam i ford, isto to zadovoljstvo u F-AC servisu dodje oko 300KM, zivo me interesuje koliko to isto dodje na nekom golf IV u asa-inom servisu ili sl.

Bitna stvar je i gorivo koje se u toci, ja tocim samo na omv ili eventualno petrol ako mi omv nije pri ruci
Nisi to trebao reci, sad ce i tebe Slavko napasti :D
Odrzavanje Focusa je nevjerovatno jeftino. Ja sam prilicno siguran da bi te iste stvari za Golfa kostale daleko vise...
Focus zakon!
slavkoimamodilera

#13 Re: šta da izaberem

Post by slavkoimamodilera »

zgembo_sa wrote:Nisi to trebao reci, sad ce i tebe Slavko napasti :D
Odrzavanje Focusa je nevjerovatno jeftino. Ja sam prilicno siguran da bi te iste stvari za Golfa kostale daleko vise...
Focus zakon!
NAAAAPAAAADDD!!! :evil: :evil: :evil:

Ajde ba zgembo ne moras odma' plakat... to sto si se ti unazadio s Focusom, ne mora znacit da i druge moras ukopavat...

2 zavalgin - kupi Astru, to je dobar i pouzdan auto... tvrd do p.m. ali je za Focusa space-shuttle i to ne kazem zato da bih zayebav'o zgembu nego fakat... sjedi u jedan i drugi auto i sve ce ti biti jasno... :thumbup:
Lesli Eldridž

#14 Re: šta da izaberem

Post by Lesli Eldridž »

Daj b'a' slavko fokus ti je mekan i udoban je li? :lol: Neka čovjek proba i odluči. Bitna je i cijena. 8-)
zgembo_sa

#15 Re: šta da izaberem

Post by zgembo_sa »

Normala, nek covjek proba. Meni licno su Astra i Focus tu negdje po svemu. Focus onako subjektivno, bez gledanja podataka o dimenzijama, unutra ima vise prostora. Jedino je problem sto su zadnje vrijeme Astre dosta precijenjene, barem kod nas.
howyesno

#16 Re: šta da izaberem

Post by howyesno »

slavkoimamodilera wrote:
Focus zakon!

Ajde ba zgembo ne moras odma' plakat... to sto si se ti unazadio s Focusom, ne mora znacit da i druge moras ukopavat...

2 zavalgin - kupi Astru, to je dobar i pouzdan auto... tvrd do p.m. ali je za Focusa space-shuttle i to ne kazem zato da bih zayebav'o zgembu nego fakat... sjedi u jedan i drugi auto i sve ce ti biti jasno... :thumbup:
hehe kad je opel jos znao napraviti auto tita ti?
kad je autoindustrija cvjetala opel je popadao, jedino protekcijom njemacke vlade je ostao u zivotu sve dok nisu presli u vlasnistvo GM-a, a kako se to desilo trebalo bi vec svima biti poznato.

istina je da se astra popravila to nema govora, ali je fokus definitivno bolji izbor od ovog (p)opela

btw, nebi bilo lose pogledati statistiku kvarova koje je radio njemacki adac (ovo je doduse za 2007 godinu)

http://www.adac.de/images/Pannenstatist ... 214903.pdf
Zux

#17 Re: šta da izaberem

Post by Zux »

howyesno wrote:
slavkoimamodilera wrote:
Focus zakon!

hehe kad je opel jos znao napraviti auto tita ti?
kad je autoindustrija cvjetala opel je popadao, jedino protekcijom njemacke vlade je ostao u zivotu sve dok nisu presli u vlasnistvo GM-a, a kako se to desilo trebalo bi vec svima biti poznato.

istina je da se astra popravila to nema govora, ali je fokus definitivno bolji izbor od ovog (p)opela

btw, nebi bilo lose pogledati statistiku kvarova koje je radio njemacki adac (ovo je doduse za 2007 godinu)

http://www.adac.de/images/Pannenstatist ... 214903.pdf
Nije bas da volim Opel, ali znas li od kad je Opel u vlasnistvu GM-a. Od 1929. godine. 1913. su postali najveci njemacki proizvodjac. A 1931. GM je kupio svih 100% udjela u kompaniji. Palu su k.... za usi krajem devedestih, taman se poceli dizati i evo sad su haman pred totalnom propasti.

Licno Opela nesto ne bih nikada kupio, jedino bih izuzeo iz toga ovu Insigniu, dobra je nema sta :)

Od svih ovih nabrojanih auta koji su kao u igri meni je Megane 3 puta bolji :P
hopi

#18 Re: šta da izaberem

Post by hopi »

Focus
Qler

#19 Re: šta da izaberem

Post by Qler »

hopi wrote:Focus
alijadzigibau

#20 Re: šta da izaberem

Post by alijadzigibau »

Focus nemoj imaju problem sa zamajcem fabricki ...opravka skupa pravo....od ta tri definitivno pezo !!!
howyesno

#21 Re: šta da izaberem

Post by howyesno »

alijadzigibau wrote:Focus nemoj imaju problem sa zamajcem fabricki ...opravka skupa pravo....od ta tri definitivno pezo !!!
dooobar, a kao pezo je pravo povoljno servisirati... nidje veze

licno vozim fokusa i moram reci da sam prezadovoljan
madner

#22 Re: šta da izaberem

Post by madner »

Samo mi reci koje je to auto Peugeot 1.6 :roll:

307 predpostavljam?
I koja godista? :roll:
zavalgin

#23 Re: šta da izaberem

Post by zavalgin »

alijadzigibau wrote:Focus nemoj imaju problem sa zamajcem fabricki ...opravka skupa pravo....od ta tri definitivno pezo !!!
čuo sam to sa zamajcem,ali kažu da se odnosi na TDCI motore a da nije problem kod TDDI
zavalgin

#24 Re: šta da izaberem

Post by zavalgin »

madner wrote:Samo mi reci koje je to auto Peugeot 1.6 :roll:

307 predpostavljam?
I koja godista? :roll:
2003 pa na ovamo
madner

#25 Re: šta da izaberem

Post by madner »

Astra ili malo mladi Pezo. Ti 2002 2003 su imali dosta djecih bolesti.

Focus bi uzeo ali samo TDCi, jer je odlicno auto za voziti. Nazlalost unutrasnjost i komfort su mu...
Post Reply