sta covjek u bosni da kupi?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
bosniak
#1 sta covjek u bosni da kupi?
eto recimo da jedan porodican covjek treba auto.sta izabrati?
1.ako izabere vw,audi ili mercedes ne moze mirno spavati jer to nasi lopovi kradu ko ludi.
2.ako izaberes neki istocnjacki model valja ganjati dijelove po citavom balkanu i jos te oderu
3.jos jedna dilema je malo auto.s obzirom na sigurnost saobracaja kod nas ne smije covjek ni malo auto uzeti bez brige
mozda je bolje izabrati neko starije auto ali da je barem udobno i veliko.barem je covjek malo sigurniji.
4.finansijska ogranicenost.slabo koji bosanac moze dati vise od 10tak hiljada km.
e pa koje biste vi auto uzeli s obzirom na navedene uslove i po kojoj cijeni?
1.ako izabere vw,audi ili mercedes ne moze mirno spavati jer to nasi lopovi kradu ko ludi.
2.ako izaberes neki istocnjacki model valja ganjati dijelove po citavom balkanu i jos te oderu
3.jos jedna dilema je malo auto.s obzirom na sigurnost saobracaja kod nas ne smije covjek ni malo auto uzeti bez brige
mozda je bolje izabrati neko starije auto ali da je barem udobno i veliko.barem je covjek malo sigurniji.
4.finansijska ogranicenost.slabo koji bosanac moze dati vise od 10tak hiljada km.
e pa koje biste vi auto uzeli s obzirom na navedene uslove i po kojoj cijeni?
-
The_Flyer2002
skoda octavia. najbolja udobnost za malu cjenu.
- Kareem Abdul-Jabbar
Šandor wrote:bosniak wrote:ne znam.meni se cini da bi tog pola nasi hrsuzi za noc opuhali
ne bi ni ovaj dugo
- Soul_Sista
Šandor wrote:
jest sladak ovaj autic...nemam vozacku ali ovako bih nesto mogla zamisliti sebi jedna dan...
- Soul_Sista
ma bez problema, ja ni ne zivim blizu svinjcazoom66 wrote:sista, ako ga koopish, ne parkiraj ga nikad blizu svinjca......legenda kaze da...
...ma svi znaju tu prichu...
:D:D
- Soul_Sista
e Hebiga zoom pa ti ga sad pretjerazoom66 wrote:ma jeste sladak...Soul_Sista wrote:ma bez problema, ja ni ne zivim blizu svinjcazoom66 wrote:sista, ako ga koopish, ne parkiraj ga nikad blizu svinjca......legenda kaze da...
...ma svi znaju tu prichu...
priznaj da je sladak
taman za solo ljude
![]()
...samo josh jedna napomena...
...ne drzi ga na suncu...
...da se ne istopi...
- Soul_Sista
ja se ne mogu prestati smijati, dovoljno da ga pogledam
- Soul_Sista
Jos bolje da me zaobilaze
onaj mi je ipak vise simpa.... 
-
Eshek
Moj ti je prijedlog Audi B4 1,9 TDI.
Mislim da je sasvim solidno i udobno auto, a o sigurnosti ne brini, imao sam dva sudara u svome....I NIJE MI NIŠTA !!!
NIJE MI NIIŠTAAAAAAAAAAAAA
NIŠTAAAAAAAAAAAA............
kao što rekoh, sigurno auto...
Staviš Multilock i Lavlju "shapu" na njega, i možeš mirno spavati
Mislim da je sasvim solidno i udobno auto, a o sigurnosti ne brini, imao sam dva sudara u svome....I NIJE MI NIŠTA !!!
NIJE MI NIIŠTAAAAAAAAAAAAA
NIŠTAAAAAAAAAAAA............
kao što rekoh, sigurno auto...
Staviš Multilock i Lavlju "shapu" na njega, i možeš mirno spavati
-
Panasonic
Imas B4 2.0 benzin i 1.9 TDi.
1.9 TDi ti je oko 9000-10.000 hiljada, 1992-3-4 godiste zavisi od stanja.
Pogledaj ovdje:
http://www.autopijaca.ba/index.php?vozilo=2
1.9 TDi ti je oko 9000-10.000 hiljada, 1992-3-4 godiste zavisi od stanja.
Pogledaj ovdje:
http://www.autopijaca.ba/index.php?vozilo=2
-
Eshek
Koliko ja znam, Lavlja Kandža i MultiLock su najpouzdaniji sistemi zaštite kod nas...pogotovo ako imaš oboje u autu...
Lopovu nije isplativo da se pati sa oba sistema da bi drpio B4, za taj trud uglavnom traže auta koja su skuplja od 20 milja...
Moja kočijica je već osam godina kod mene, nema NIKAKVU mehaničku zaštitu, ni alarm,a nisam do sada plaćao otkup komšijama s Pala i sl. sranja.
Sve u svemu, poprilično dobra investicija.
Ako te zanima ovaj model, ne štedi vremena da nađeš očuvan, jer nećeš zažaliti
Lopovu nije isplativo da se pati sa oba sistema da bi drpio B4, za taj trud uglavnom traže auta koja su skuplja od 20 milja...
Moja kočijica je već osam godina kod mene, nema NIKAKVU mehaničku zaštitu, ni alarm,a nisam do sada plaćao otkup komšijama s Pala i sl. sranja.
Sve u svemu, poprilično dobra investicija.
Ako te zanima ovaj model, ne štedi vremena da nađeš očuvan, jer nećeš zažaliti
-
nineac
Koliko se isplati kupiti B4 i dati za njega sumu koju on ne vrijedi?
To auto je prvo prestaro, drugo jedan jedini motor kojis e isplati kupitit je 1.9tdi sa 90 ks i 184 nm. 1.8 ima karburator! 2.0 je ogroman potrošač posebno ako uzmeš verziju od 90 ks i karburatorom onaj sa 115 ks može i proći. Ako je već benzin najbolje rješenje je 2.0 16V ali opet nije nešto posebno.
najbolji izbor je definitivno 1.9 tdi, ali koliko košta, te dali s eisplati dati tolike pare za auto koje je staro 10 godina?
I tu onda dođemo do krađe, i ulaganja u mult lock i sl za auto koje je opet toliko staro!
To auto je prvo prestaro, drugo jedan jedini motor kojis e isplati kupitit je 1.9tdi sa 90 ks i 184 nm. 1.8 ima karburator! 2.0 je ogroman potrošač posebno ako uzmeš verziju od 90 ks i karburatorom onaj sa 115 ks može i proći. Ako je već benzin najbolje rješenje je 2.0 16V ali opet nije nešto posebno.
najbolji izbor je definitivno 1.9 tdi, ali koliko košta, te dali s eisplati dati tolike pare za auto koje je staro 10 godina?
I tu onda dođemo do krađe, i ulaganja u mult lock i sl za auto koje je opet toliko staro!