Šta CIA kaže

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dede merdzane

#1 Šta CIA kaže

Post by dede merdzane »

Izvodi iz deklasificiranih dokumenata CIA-e:

NIE 93-22
Image

Ostatak dokumenata:
http://www.foia.cia.gov/search-results? ... llection=&
dede merdzane

#2 Re: Šta CIA kaže

Post by dede merdzane »

Image
dede merdzane

#3 Re: Šta CIA kaže

Post by dede merdzane »

Image
sema911s

#4 Re: Šta CIA kaže

Post by sema911s »

koliko ja skontam za svojih 27 god,.,.cetnici su htjeli(jos uvjek zele) veliku srbiju,.,hrvati veliku croatiu ,., a alija dzamahiriju,., sta dobismo mi obican narod samo najebasmoo,,

samo da hoce otvorit sve dokumente,., ne ono pregledano izbrisano,.,., sta bi se svasta saznalo,., al jbga dosta i ovoo da malo uskomesa lesinare
dede merdzane

#5 Re: Šta CIA kaže

Post by dede merdzane »

Ovo je posebno zanimljivo :-D

Image
ulciscorr

#6 Re: Šta CIA kaže

Post by ulciscorr »

sema911s wrote:koliko ja skontam za svojih 27 god,.,.cetnici su htjeli(jos uvjek zele) veliku srbiju,.,hrvati veliku croatiu ,., a alija dzamahiriju,., sta dobismo mi obican narod samo najebasmoo,,
Svi su isti bili, je li to hoces da kazes?

I na sta ciljas sa tim terminom "dzamahirija" ?
Havatar

#7 Re: Šta CIA kaže

Post by Havatar »

ulciscorr wrote:
sema911s wrote:koliko ja skontam za svojih 27 god,.,.cetnici su htjeli(jos uvjek zele) veliku srbiju,.,hrvati veliku croatiu ,., a alija dzamahiriju,., sta dobismo mi obican narod samo najebasmoo,,

Ne zna ni sta to znaci inace to nikad ne bi ni koristio
Cybernetic

#8 Re: Šta CIA kaže

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:44, edited 1 time in total.
Liga Rojalista

#9 Re: Šta CIA kaže

Post by Liga Rojalista »

samo da hoce otvorit sve dokumente,., ne ono pregledano izbrisano,.,., sta bi se svasta saznalo,., al jbga dosta i ovoo da malo uskomesa lesinare
Sema jako si bezobrazan.Uostalom džamahirija znači republika.I hrvatska je džamahirija....A ovo izjednačavanje krivice samo govori kolko smo mi bošnajci u govnima i zašto kao narod nikad nismo imali državu nit ćemo je imati.
Liga Rojalista

#10 Re: Šta CIA kaže

Post by Liga Rojalista »

Cybernetic wrote:
ulciscorr wrote:

Misli da ti je Alijica htio na svom komadu podijeljenog kolaca stvoriti islamsku fildzan-drzavicu u kojoj ce vladati nekoliko "dinastija".
A tvoji su htjeli etničku čistu srbiju gdje bi bošnjaka i hrvata bilo samo u bajkama...nemoj mislit da se sa tim yugo zastavicama mozes prodati,citao sam ja tvoje komente i prije..
sinuhe

#11 Re: Šta CIA kaže

Post by sinuhe »

Nista nije tako preuvelicano kao uloga obavjestajnih sluzbi.
Pazi ti njih. Alija bi kao islamsku drzavu, a Haris ne bi. :lol: Majko mila sa kakvim sve polusvijetom imamo posla. Oni nesto kao analiziraju.
Ali najbolje je ono kako im je pijani Iracanin prodao pricu o WMD da bi dobio njemacku vizu :-)
Eto kad nismo nezavisna drzava. Kazu hasisari kako nam ne treba ni vojska, ni pravni fakultet pa ni ekonomski fakultet. Sta ce nam.
_majevica_

#12 Re: Šta CIA kaže

Post by _majevica_ »

Liga Rojalista wrote:
A tvoji su htjeli etničku čistu srbiju gdje bi bošnjaka i hrvata bilo samo u bajkama...nemoj mislit da se sa tim yugo zastavicama mozes prodati,citao sam ja tvoje komente i prije..
[/quote]

Preko 100 godina se pokusava unistiti BiH i narod Bosnjacki...pa im nije poslo za rukom...imali su dosta vremena
kao i 3 rata....BiH i Bosnjaci opstadose...sada jaci nego proteklih 100 godina...uzalud vam trud sviraci... :wink:
Zokipfc

#13 Re: Šta CIA kaže

Post by Zokipfc »

_majevica_ wrote:
Liga Rojalista wrote:
Preko 100 godina se pokusava unistiti BiH i narod Bosnjacki...pa im nije poslo za rukom...imali su dosta vremena
kao i 3 rata....BiH i Bosnjaci opstadose...sada jaci nego proteklih 100 godina...uzalud vam trud sviraci... :wink:[/quote]

Umjesto BiH i Bosnjaka stavi Srbija i Srbi i dobijes pricu cetnika :zzzz:
Havatar

#14 Re: Šta CIA kaže

Post by Havatar »

Zokipfc wrote:
_majevica_ wrote:
Liga Rojalista wrote:
kao i 3 rata....BiH i Bosnjaci opstadose...sada jaci nego proteklih 100 godina...uzalud vam trud sviraci... :wink:
Umjesto BiH i Bosnjaka stavi Srbija i Srbi i dobijes pricu cetnika :zzzz:[/quote]
Znaci negiras da ste cinili genocide nad Bosnjacima i u Balkanskim ratovima , i u prvom i u drugom svjetskom i u ovom zadnjem :?: Kako se samo ofiraju .
rajv0sa

#15 Re: Šta CIA kaže

Post by rajv0sa »

Sto ti je glupi bosnjo, evo citam ove komentare na klixu i zakljucak je da su amerikanci poceli rat. Po ko zna koji put padaju na onu propagandnu "ko nas bre zavadi". Najgluplji narod na planeti.
Zokipfc

#16 Re: Šta CIA kaže

Post by Zokipfc »

Havatar wrote: Znaci negiras da ste cinili genocide nad Bosnjacima i u Balkanskim ratovima , i u prvom i u drugom svjetskom i u ovom zadnjem :?: Kako se samo ofiraju .
Ko cinio genocid? Ja? Aha kontam. Vidis "Zoki" To mora da je Srbin, A ako je Srbin, znaci da je cetnik, ako je cetnik, znaci da je cinio genocid.

Pateticno :zzzz:

Ja se, suprotno od tebe i takvih kao ti, ne deklarisem kao srbin, bosnjak ili hrvat. Mozda je to tesko zamisliti kad si naviknut da mislis u svojoj jebenoj kutiji od 5 m2. Meni se ne igra indijanca, vi koji se hocete dijeliti po plemenima, svaka vam cast, tako i nastavite. Samo nemojte mene mijesati u vasim pricama o bosnjastvu, srpstvu itd itd.

sori za oftopik
Havatar

#17 Re: Šta CIA kaže

Post by Havatar »

Zokipfc wrote:
Havatar wrote: Znaci negiras da ste cinili genocide nad Bosnjacima i u Balkanskim ratovima , i u prvom i u drugom svjetskom i u ovom zadnjem :?: Kako se samo ofiraju .
Ko cinio genocid? Ja? Aha kontam. Vidis "Zoki" To mora da je Srbin, A ako je Srbin, znaci da je cetnik, ako je cetnik, znaci da je cinio genocid.

Pateticno :zzzz:

Ja se, suprotno od tebe i takvih kao ti, ne deklarisem kao srbin, bosnjak ili hrvat. Mozda je to tesko zamisliti kad si naviknut da mislis u svojoj jebenoj kutiji od 5 m2. Meni se ne igra indijanca, vi koji se hocete dijeliti po plemenima, svaka vam cast, tako i nastavite. Samo nemojte mene mijesati u vasim pricama o bosnjastvu, srpstvu itd itd.

sori za oftopik
Pa ako si takav sto negiras da je cilj bio da se uniste Bosnjaci kad je to cinjenica :?:
agnostic_front

#18 Re: Šta CIA kaže

Post by agnostic_front »

rajv0sa wrote:Sto ti je glupi bosnjo, evo citam ove komentare na klixu i zakljucak je da su amerikanci poceli rat. Po ko zna koji put padaju na onu propagandnu "ko nas bre zavadi". Najgluplji narod na planeti.
Ubjedljivo.
karanana

#19 Re: Šta CIA kaže

Post by karanana »

Sarajmen wrote:Image

sta je ba ovo? eki teksta. i zar bi oficir cia-e na treskavici nosio ovako glupu mapu?
ovo neki srboslav iz vojkovica nacrto i dao srni da objavi na vestima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20 Re: Šta CIA kaže

Post by pici »

karanana wrote:

sta je ba ovo? eki teksta. i zar bi oficir cia-e na treskavici nosio ovako glupu mapu?
ćuJ našHo na TreskaviCi :lol: :lol: :lol: možda na Đokinom Tornju :mrgreen:
rajv0sa

#21 Re: Šta CIA kaže

Post by rajv0sa »

pici wrote:
karanana wrote:

ćuJ našHo na TreskaviCi :lol: :lol: :lol: možda na Đokinom Tornju :mrgreen:
Al' sve "eks" osim srbije :lol:
karanana

#22 Re: Šta CIA kaže

Post by karanana »

seks na eks. mora da su i americki agenti cia-e prihvatili vukovo pravilo kada je pisanje u pitanju.

sta se sve moze neukom, nepismenom i nacionalisticki napaljenom narodu podvaliti.....
trocadero

#23 Re: Šta CIA kaže

Post by trocadero »

http://www.youtube.com/watch?v=rl26VueF42U
Ко нас ба завади? :D
sarajlija_ba

#24 Re: Šta CIA kaže

Post by sarajlija_ba »

rajv0sa wrote:Sto ti je glupi bosnjo, evo citam ove komentare na klixu i zakljucak je da su amerikanci poceli rat. Po ko zna koji put padaju na onu propagandnu "ko nas bre zavadi". Najgluplji narod na planeti.
Bez konkurencije...
fatamorgana

#25 Re: Šta CIA kaže

Post by fatamorgana »

dede merdzane wrote:Ovo je posebno zanimljivo :-D

Image
Nema šta, vole nas ameri ko Bajro mater, :lol:
Post Reply