Da, sve je to tačno, al ja ipak ne saznadoh odgovor, šta ako se zarati (dobro neće, al eto, zamisli, ono k'o u kafani pričamo, pa i gluposti naklapamo, pa eto i ta nam pala na pamet), kakav je tvoj izbor.To je temaLatina wrote:Ne znam da li je to tada bila opcija, ali Jugoslavija je pala u valu pada komunizma, jer je to svjetskim mocnicima odgovaralo. Nazalost bilo je dosta nacionalistickog sljama po gudurama, koji su jedva docekali da nas zaviju u crno. I cica-mica ...( vise niko nikada nije bio sretan i zadovoljan ) do kraja zivota. U medjuvremenu su Poljaci, Cesi, Bugari usli u EU.palermo wrote: idemo u off topic,al sjetih se da su te argumentacije bile i kad se cijepala Jugosalvija. Neće Evropa dozvoliti cijepanje Jugoslavije jer bi to bio presedan i onda bi se Katalnija, baskija, i ko zna ko odcijepio. Znaš sad, koliko je to validna bila argumentacija.Al kao što rekoh ovo je već off topic.
Ovo zadnje se slažem, samo što to objektivno nije tema ovog topica.Al haj.........
Šta ćete uraditi ako počne rat
-
palermo
#251 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
-
Lesli Eldridž
#252 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Hajd' b'a' ljudi neće niko braniti "ovo". Svi bi strugnuli odavde. Zato i ne može biti rata. Kako natjerati ljude u rat, kad bi svi otišli odavde? 
-
Šaner
#253 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
mostarac wrote:
hoces iskreno. ja ne bi. Boli me djon covjece. Boli me neka stvar hoce li Sarajevo biti muslimansko, sprsko ili hrvatsko. Pun mi je vise q*** toga. Ja znam da nije moje, kao sto ni Mostar nije moj i zivo me se jebe hoce li biti ustaski ili balijski. Isto ti ga dodje.
Da sutra RS proglasi nezavisnost, ja bi spakovao kofere i otisao jer znam da bi izbio rat a ko hoce nek ratuje. Ja ne mislim da je sprijecavanje otcjepljenja RS-a cilj za koji ja zelim da dam i kap svoje krvi i krvi mojih najmilijih. Bujrum ko se pali na te stvari nek se pali i dalje. Meni je jedan rat dosta bio da shvatim i vidim.
Moje domovine ionako nema vec 20 godina, a koja sovinisticka struja ce preovladati meni je sasvim svejedno jer kako mi je odbojna republika srpska jednako mi je odbojna i ideja muslimanske bosne.
U slucaju novog rata nek puca kome se puca, a ja cu to gledati preko tv-a i jedino ce mi biti zao nevinih, a ovih sto se pale na poklice i sto bi sad pravili nove klaonice mi u najmanju ruku nece bit zao. Zao ce mi bit djece, nemocnih, onih koji su htjeli a nisu mogli da pobjegnu i zao ce mi bit zivotinja i lijepih bosanskih planina koje ce dodatno posijat minama. Ostalog nikoga. Nek ratuje kome se puska nosa, al nek mene ne zove u to. Boli me vise neka stvar za tim patriotskim preseravanjima. Nek se otcjepljuje ko hoce, nek ratuje i sprijecava ko hoce, nek se bije onaj kome je do bitke, al nek normalan svijet puste jednom da zivi na miru.
Cijela poplava medijskih natpisa o novom ratu mi smrdi na to novo sranje a nidje veze iskreno. Na terenu se ta napetost uopste ne osjeti niti je neko spreman da ratuje, ali izgleda da nam spremaju propagandno ispiranje mozgova i slanje u rovove. E sto se mene tice evo im ga od sake do lakta.
mislim da rat niko normalan ne zeli...ali problem je da neces imati gdje bjezat jer ce i srbi i hrvati zatvorit granice...a sta kad dusmani stoje u dvoristu? hoces li gledat tv i pustit da ti siluju sve zensko u rodu i poubijaju sve zivo? ljudi gledajte oni dokumentarac sa skorpijonima i shvatite vec jednom pored koga mi zivimo..mi ne zivimo u normalnom svijetu druze moj...njih nije bilo ni 92.briga jesili ti vjernik ili nisi..mostar mozda sad nije tvoj ali ga u slucaju rata i poraza neces vise nikad vidjet...ako mozes pobjeci svaka cast to je tvoj izbor
- Bosanac_21
#254 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Mozda bi bilo jos bolje da "nasi" sad vec zatraze od svijeta da nam otvori vrata da se selimo, imat cemo posao, auta, ...., a da se Bosna podjeli onako kako su tudjman i milosevic zamisljali - nece se ni jedan metak ispaliti, sta ce nam Bosna kad je crna rupamostarac wrote:hoces iskreno. ja ne bi. Boli me djon covjece. Boli me neka stvar hoce li Sarajevo biti muslimansko, sprsko ili hrvatsko. Pun mi je vise q*** toga. Ja znam da nije moje, kao sto ni Mostar nije moj i zivo me se jebe hoce li biti ustaski ili balijski. Isto ti ga dodje.palermo wrote:Nije meni jasna nikako poenta onoga što ti hoćeš reći. Evo recimo, RS proglasi nezavisnost, trebamo li ratovati ili ne ? Osim toga ne zaboravi da rat ima različite oblike.Latina wrote: Imas li namjeru prestati lupetati ? Ako zelis rat, daBogda ga imao u svojoj kuci.
Da sutra RS proglasi nezavisnost, ja bi spakovao kofere i otisao jer znam da bi izbio rat a ko hoce nek ratuje. Ja ne mislim da je sprijecavanje otcjepljenja RS-a cilj za koji ja zelim da dam i kap svoje krvi i krvi mojih najmilijih. Bujrum ko se pali na te stvari nek se pali i dalje. Meni je jedan rat dosta bio da shvatim i vidim.
Moje domovine ionako nema vec 20 godina, a koja sovinisticka struja ce preovladati meni je sasvim svejedno jer kako mi je odbojna republika srpska jednako mi je odbojna i ideja muslimanske bosne.
U slucaju novog rata nek puca kome se puca, a ja cu to gledati preko tv-a i jedino ce mi biti zao nevinih, a ovih sto se pale na poklice i sto bi sad pravili nove klaonice mi u najmanju ruku nece bit zao. Zao ce mi bit djece, nemocnih, onih koji su htjeli a nisu mogli da pobjegnu i zao ce mi bit zivotinja i lijepih bosanskih planina koje ce dodatno posijat minama. Ostalog nikoga. Nek ratuje kome se puska nosa, al nek mene ne zove u to. Boli me vise neka stvar za tim patriotskim preseravanjima. Nek se otcjepljuje ko hoce, nek ratuje i sprijecava ko hoce, nek se bije onaj kome je do bitke, al nek normalan svijet puste jednom da zivi na miru.
Cijela poplava medijskih natpisa o novom ratu mi smrdi na to novo sranje a nidje veze iskreno. Na terenu se ta napetost uopste ne osjeti niti je neko spreman da ratuje, ali izgleda da nam spremaju propagandno ispiranje mozgova i slanje u rovove. E sto se mene tice evo im ga od sake do lakta.
I dalje sam siguran da ce bosanski goljo ponovo stati na branik svoje zemlje, dok ce veliki broj onih koji mogu i onih koji ne mogu otici u svijet, kao sto ona kaze "volim te Bosno iz Svedske"
-
mostarac
#255 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Ovakav Mostar mi svakako ne bi nedostajao ni najmanje i ja ga i ne zelim vise vidjet, a sto se bijega tice imam ja tu sirok izbor pa se ne sekirajŠaner wrote:mostarac wrote:
hoces iskreno. ja ne bi. Boli me djon covjece. Boli me neka stvar hoce li Sarajevo biti muslimansko, sprsko ili hrvatsko. Pun mi je vise q*** toga. Ja znam da nije moje, kao sto ni Mostar nije moj i zivo me se jebe hoce li biti ustaski ili balijski. Isto ti ga dodje.
mislim da rat niko normalan ne zeli...ali problem je da neces imati gdje bjezat jer ce i srbi i hrvati zatvorit granice...a sta kad dusmani stoje u dvoristu? hoces li gledat tv i pustit da ti siluju sve zensko u rodu i poubijaju sve zivo? ljudi gledajte oni dokumentarac sa skorpijonima i shvatite vec jednom pored koga mi zivimo..mi ne zivimo u normalnom svijetu druze moj...njih nije bilo ni 92.briga jesili ti vjernik ili nisi..mostar mozda sad nije tvoj ali ga u slucaju rata i poraza neces vise nikad vidjet...ako mozes pobjeci svaka cast to je tvoj izbor
@bosanac21: pametni ce otici, a budale nek ginu za saju, aliju mladjeg, cengica, radoncica i njihove begovate.
- bach
#256 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Lesli Eldridž wrote:Hajd' b'a' ljudi neće niko braniti "ovo". Svi bi strugnuli odavde. Zato i ne može biti rata. Kako natjerati ljude u rat, kad bi svi otišli odavde?
Da svi bi pobjegli samo kako i kuda. Možda da graničimo sa Švedskom na jugu na istoku sa Irskom a a da je granični prijel prema Njemačkoj negdje kod Izačića. Nije. U tome je stvar, što u slučaju rata nećete moći pobjeći.
Zašto Palestinci iz Gaze ne pobjegnu? Ne mogu zbog hermetički zatvorenih granica. I oni koji odu u druge arapske zemlje predstavljaju građane 28. reda.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#257 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Moj izbor je - dosta jednom. I previse. Znaci uciniti sve da toga ne dodje, a gledati sta se iza brda valja. Odnosno sta rade oni koje ste izabrali zbog toga da biste ( izmedju ostalog ) bili mirni u vlastitoj kuci.palermo wrote: Da, sve je to tačno, al ja ipak ne saznadoh odgovor, šta ako se zarati (dobro neće, al eto, zamisli, ono k'o u kafani pričamo, pa i gluposti naklapamo, pa eto i ta nam pala na pamet), kakav je tvoj izbor.To je tema
Ako ne rade nista ili premalo, treba ih mijenjati. Nema tu neke veilke filozofije @palermo. Kakva je situacija sa odbrambenim potencijalom Bosne ?
-
kv99
#258 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Pa to pitam citavo vrijeme , kako bi otisao odavde da se opet zapuca ? 92 je postojala mogucnost gotovo godinu dana da se pobjegne dok nisu svi putevi bili blokirani a sada da pukne bi sve preko moci bilo zatvpreno. Ako mislis da nisam u pravu objasni mi kako bi pobjegao ? Da li bjezao na Istok preko Drine u Srbiju i Crnu Goru ( preko Zvornika,Visegrada, Foce). Ili na Sjever preko Doboja i BL ? Na Zapad preko M.Grada i Sipova ? Ili na Jug preko G, Vakufa i Prozora ? Let sa SA aerodroma ( ako kontrolni toranj bude otvoren poslije "zalutalih " metaka sa Dobrinje )? Objasni jer vidim da ima dosta koji bi bjezali pa im barem tako pomozi.Lesli Eldridž wrote:Hajd' b'a' ljudi neće niko braniti "ovo". Svi bi strugnuli odavde. Zato i ne može biti rata. Kako natjerati ljude u rat, kad bi svi otišli odavde?
-
mostarac
#259 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
ti se nadas da necemo moci, al para vrti tamo gdje burgija ne moze. I u onom ratu je ko je imao lovu mogao sta je htio i otici kad mu je palo napamet. Sve je stvar toga sta nudis za karte u jednom smjerubach wrote:Lesli Eldridž wrote:Hajd' b'a' ljudi neće niko braniti "ovo". Svi bi strugnuli odavde. Zato i ne može biti rata. Kako natjerati ljude u rat, kad bi svi otišli odavde?
Da svi bi pobjegli samo kako i kuda. Možda da graničimo sa Švedskom na jugu na istoku sa Irskom a a da je granični prijel prema Njemačkoj negdje kod Izačića. Nije. U tome je stvar, što u slučaju rata nećete moći pobjeći.
Zašto Palestinci iz Gaze ne pobjegnu? Ne mogu zbog hermetički zatvorenih granica. I oni koji odu u druge arapske zemlje predstavljaju građane 28. reda.
Last edited by mostarac on 14/03/2009 21:17, edited 1 time in total.
-
Lesli Eldridž
#260 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Neka, neka, mogu ja biti i građanin 29. kategorije negdje vani. Bolje i to nego ostati ovdje i biti glupan prve kategorije...bach wrote:Lesli Eldridž wrote:Hajd' b'a' ljudi neće niko braniti "ovo". Svi bi strugnuli odavde. Zato i ne može biti rata. Kako natjerati ljude u rat, kad bi svi otišli odavde?
-
kv99
#261 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Je li latina, ne rece ti meni kako sam ja i slicni meni izabrali ratne huskace i lopove ? Da cujem .Latina wrote:Moj izbor je - dosta jednom. I previse. Znaci uciniti sve da toga ne dodje, a gledati sta se iza brda valja. Odnosno sta rade oni koje ste izabrali zbog toga da biste ( izmedju ostalog ) bili mirni u vlastitoj kuci.palermo wrote: Da, sve je to tačno, al ja ipak ne saznadoh odgovor, šta ako se zarati (dobro neće, al eto, zamisli, ono k'o u kafani pričamo, pa i gluposti naklapamo, pa eto i ta nam pala na pamet), kakav je tvoj izbor.To je tema
Ako ne rade nista ili premalo, treba ih mijenjati. Nema tu neke veilke filozofije @palermo. Kakva je situacija sa odbrambenim potencijalom Bosne ?
-
dobar loš ja
#262 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Ako Mostarac nema ,a treba Hrvatske papire ja ću mi ih srediti.Ja pušku na rame ako budem mogao,cigaru usta,par piva u sebe i pomolit se pa što bude bude ,ali djecu odmah šaljem u Hrvatsku oni imaju putovnicu ako sam ja glup ne moraju oni biti ko ja:je.. rat ,treba švercati pa onda malo Makarska,Split,Zagreb,Bihać i tako par puta godišnje i dobar sa svima a nikom prijatelj..... e kad bi tako moglo bit je... rat-Šaner wrote:mostarac wrote:
-
mostarac
#263 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
ne znam jesi li nemam pojma cak vam se i rasprava predugo otegla pa je i ne pratim toliko, al nevezano za vasu raspravu zna se kako ovi krimoshi i zlikovci iz sva tri tora dolaze na vlastkv99 wrote:Je li latina, ne rece ti meni kako sam ja i slicni meni izabrali ratne huskace i lopove ? Da cujem .Latina wrote:Moj izbor je - dosta jednom. I previse. Znaci uciniti sve da toga ne dodje, a gledati sta se iza brda valja. Odnosno sta rade oni koje ste izabrali zbog toga da biste ( izmedju ostalog ) bili mirni u vlastitoj kuci.palermo wrote: Da, sve je to tačno, al ja ipak ne saznadoh odgovor, šta ako se zarati (dobro neće, al eto, zamisli, ono k'o u kafani pričamo, pa i gluposti naklapamo, pa eto i ta nam pala na pamet), kakav je tvoj izbor.To je tema
1. Disciplinovano biracko tijelo ih svaki put izglasa
2. Neizlaskom na izbore onih koji "nemaju za koga" da glasaju
Kad se saberu 1 i 2 rezultat je Nedzad Brankovic
-
palermo
#264 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
A ne znam ti kakva je odbrambeni potencijal Bosne. Ne bavim se tim poslom na drugim stvarima pare zarađujemLatina wrote:[
Moj izbor je - dosta jednom. I previse. Znaci uciniti sve da toga ne dodje, a gledati sta se iza brda valja. Odnosno sta rade oni koje ste izabrali zbog toga da biste ( izmedju ostalog ) bili mirni u vlastitoj kuci.
A potencijal je onako prilično relativna stvar.Palestinci imaju vjerovatno manji potencijal od Bosne pa se opet bore........
-
kv99
#265 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Kada su ustase upale u Ahmice prvo su otisle u kucu kod jednog za koga su znali da ima dosta para. Kada su uzeli pare, zakucali su ga na vratima i zapalili kucu. Kazu da je bilo ogromne pare, na stotine hiljada DM u kuci....nisu mu pomogle..mostarac wrote:ti se nadas da necemo moci, al para vrti tamo gdje burgija ne moze. I u onom ratu je ko je imao lovu mogao sta je htio i otici kad mu je palo napamet. Sve je stvar toga sta nudis za karte u jednom smjerubach wrote:Lesli Eldridž wrote:Hajd' b'a' ljudi neće niko braniti "ovo". Svi bi strugnuli odavde. Zato i ne može biti rata. Kako natjerati ljude u rat, kad bi svi otišli odavde?
Last edited by kv99 on 14/03/2009 21:22, edited 2 times in total.
-
palermo
#266 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
ma naravno da bi se moglo.............još nam škutori komšijemostarac wrote:[
ti se nadas da necemo moci, al para vrti tamo gdje burgija ne moze. I u onom ratu je ko je imao lovu mogao sta je htio i otici kad mu je palo napamet. Sve je stvar toga sta nudis za karte u jednom smjeru
-
mostarac
#267 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Dovodis me jednim glupo izabranim primjerom u situaciju da raspravljam o nevinom ubijenom covjeku na kucnom pragu i sta je on mogao sa svojim novcem, al necu to uraditi.kv99 wrote:Kada su ustase upale u Ahmice prvo su otisle u kucu kod jednog za koga su znali da ima dosta para. Kada su uzeli pare, zakucali su ga na vratima i zapalili kucu. Kazu da je bilo oko 1 milion DM u kuci....nisu mu pomogle..mostarac wrote:ti se nadas da necemo moci, al para vrti tamo gdje burgija ne moze. I u onom ratu je ko je imao lovu mogao sta je htio i otici kad mu je palo napamet. Sve je stvar toga sta nudis za karte u jednom smjerubach wrote:
Ponovicu opet da je sve do toga sta nudis, kome i za sta. Pare pare pokrecu svijet, politiku i nogomet
-
mostarac
#268 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
a oni su uobicajeno poslovicni i jedini bog u kojeg vjeruju se zove novacpalermo wrote:ma naravno da bi se moglo.............još nam škutori komšijemostarac wrote:[
ti se nadas da necemo moci, al para vrti tamo gdje burgija ne moze. I u onom ratu je ko je imao lovu mogao sta je htio i otici kad mu je palo napamet. Sve je stvar toga sta nudis za karte u jednom smjeru![]()
-
kv99
#269 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
ne znam jesi li nemam pojma cak vam se i rasprava predugo otegla pa je i ne pratim toliko, al nevezano za vasu raspravu zna se kako ovi krimoshi i zlikovci iz sva tri tora dolaze na vlastmostarac wrote:[quote="kv99"
Je li latina, ne rece ti meni kako sam ja i slicni meni izabrali ratne huskace i lopove ? Da cujem .
1. Disciplinovano biracko tijelo ih svaki put izglasa
2. Neizlaskom na izbore onih koji "nemaju za koga" da glasaju
Kad se saberu 1 i 2 rezultat je Nedzad Brankovic[/quote]
Latina je tvrdila da ja i slicni meni izabiramo ratne huskace i lopove pa me samo zanimalo kako to zna ? Da li zna sta sam zaokruzio na glasackom listicu /da li me zna licno pa moze po tome da zakljuci ili da mi citira barem neki post u kojem sam rekao za koga sam glasao /propagirao ? Nisam do sada dobio odgovor .
-
mostarac
#270 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
nemam pojma sta je ko od vas dvoje jedno drugom govorio. Ja sam samo dao odgovor na pitanje kako se biraju vladajuci zlikovci 
- Bosanac_21
#271 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Tim "budalama" nije nisu ti gore navedeni odbranili ni milimetar imanja, vec oni sami. Sami su branili svoju zemlju, i u tome su i uspjeli. Oni sto su pobjegli, od kojih nije bilo ni traga ni glasa, sad su se docepali fotelje i vlasti. Mi kukamo, a tako je u cijelom regionu, gdje se dvojica svadjaju - treci se veseli.mostarac wrote:
@bosanac21: pametni ce otici, a budale nek ginu za saju, aliju mladjeg, cengica, radoncica i njihove begovate.
Dusmani su spremni da nas uniste, a mi smo spremni da klisnemo i da onda govorimo kako smo sta trebali, planova imamo na izvoz
-
kv99
#272 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Nisam mislio da o njemu raspravljam vec samo da skrenem paznju da pare ne mogu uvijek da ti kupe zivot i slobodu. Nije to jedini slucaj gdje su zlikovci bas namjerno trazili ljude za koje su znali da imaju pare i kojima te pare ne samo da nisu pomogle vec si bile i razlog zbog cega su nastradali. Pare pokrecu svijet, politiku i nogomet ali kad ti imas pare a on pusku ....mostarac wrote:Dovodis me jednim glupo izabranim primjerom u situaciju da raspravljam o nevinom ubijenom covjeku na kucnom pragu i sta je on mogao sa svojim novcem, al necu to uraditi.kv99 wrote:Kada su ustase upale u Ahmice prvo su otisle u kucu kod jednog za koga su znali da ima dosta para. Kada su uzeli pare, zakucali su ga na vratima i zapalili kucu. Kazu da je bilo oko 1 milion DM u kuci....nisu mu pomogle..mostarac wrote:
ti se nadas da necemo moci, al para vrti tamo gdje burgija ne moze. I u onom ratu je ko je imao lovu mogao sta je htio i otici kad mu je palo napamet. Sve je stvar toga sta nudis za karte u jednom smjeru
Ponovicu opet da je sve do toga sta nudis, kome i za sta. Pare pare pokrecu svijet, politiku i nogomet
- bach
#273 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Za mostarca
Znam za slučaj čovjeka, prijeratnog vlasnika benzinske pumpe, koji je na početku rata završio u četničkom logoru sa čitavim svojim mjestom. Svoje dzelate je zamolio da ga puste ako im pokaže gdje je sakrio novac. Donio im je vreću deviza, koju su uzeli i pt ubili nesretnika. Njegove devize nisu im ništa značile, samo mržnja prema muslimanskom pogrešnom imenu.
Pare nisu svemoćne vjeruj mi.
Znam za slučaj čovjeka, prijeratnog vlasnika benzinske pumpe, koji je na početku rata završio u četničkom logoru sa čitavim svojim mjestom. Svoje dzelate je zamolio da ga puste ako im pokaže gdje je sakrio novac. Donio im je vreću deviza, koju su uzeli i pt ubili nesretnika. Njegove devize nisu im ništa značile, samo mržnja prema muslimanskom pogrešnom imenu.
Pare nisu svemoćne vjeruj mi.
-
Lesli Eldridž
#274 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
@kv99 Ako nisi ti, jeste većina. I to i u moje i tvoje ime. Boli me qrac za BiH, ljudi treba živjeti, a ovdje je sve manje života. Jedva čekam da se zapuca da mogu bježat odavde. Ali neće biti rata i to je moja nevolja. Zato mi je teško ovo trpit. Pobjeći je najbolje.
-
kv99
#275 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Dobro onda , latina nije glasala za lopove, nisam ni ja znaci da statisticki gledano si ti glasao za njihmostarac wrote:nemam pojma sta je ko od vas dvoje jedno drugom govorio. Ja sam samo dao odgovor na pitanje kako se biraju vladajuci zlikovci