Šta ćete uraditi ako počne rat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bandierra Rossa

#26 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Bandierra Rossa »

bach wrote:Ja se samo bojim da i mene ista želja ne povuče.

Sjećem se kao da je danas, april 1992. opšti haos. Stara drži mene i sestru meni 10 , sestri 5. Stra kaže ja bježim odavde, kaže stari idi gdje god hoćeš, ja odoh da se borim. I otišao, tri puta bio ranjen, 40 jarana mu poginulo, zapravo čitava jedna ulica i skoro svi muškarci iz nje.

Stari danas bauštela za siću i ne može u penziju zbog neuvezanog staža. Ali je gromada u mojim očima.
Stari ti je :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ProS

#27 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by ProS »

mene strah jer mi se cini da su nove generacije nasih spremne vec na mrznju,mislim da u iducem ratu necemo u konacnici imati status zrtve

ako se desi,necu zaliti zbog odlaska,uci mi se americka povijest :P :)
alica.k

#28 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by alica.k »

ma
rata nece biti, mozete mirno spavati. jer za rat trebaju dvije strane :D

a stvarno, s kim cemo sad to ratovati? sa rs koja nema nikakve snage ni mogucnosti za rat? zar se time ne krsi dejton?
sa srbijom koja jako hoce da se zamjeri EU a nogama i rukama grabi da se pridruzi? ne kontam.

ako nas ameri napadnu e tek onda samo washington moze sprijeciti rat... ne kontam poentu niti smisao ove teme...nije mi logicna.

da ipak dodje do rata, do mene ne bi doslo jer bi ja bila long gone! na greskama se uci, dosta jedan rat sto sam tu bila...
zalizani

#29 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by zalizani »

Image
bach

#30 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bach »

in33sa wrote:Put pod noge, naravno.

A kome se ratuje, bujrum sto bi se reklo, onaj kome je do rata, dabogda mu dijete u interventnom sluzilo.
Nije problem u tebi, i da li se tebi ili meni ratuje ,stvar je tome da na 49 posto teritorije BiH ima osoba koje su jedvapunoljetne a već znaju nabrojati sve srspske kralje, znaju kakve je čizme nosio car Lazar na Kosovu i sanjaju osvetu protiv Turaka. Nisam vjerovao ali sam se uvjerio svojim ušima i očima kakvo je raspoloženje sa one strane Trebevića.

Za razt nije potrebno dvoje kao što jednom reče jedan rahmetli gospodin. Za rat treba budala sa oružjem i njegova žrtva.
grany-smith

#31 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by grany-smith »

Rat.
Kako ogavno ta riječ zvuči.
Ratovati za koga,zbog čega?
Oni koji su imali tu "sreću" da okuse čari rata,sumnjam...
Oni koji su bili topovsko meso,zaradi nečijih interesa,nemoguće da naprave reprizu...
Rat,ubijanje,klanje,mučenje...DANKE
bach

#32 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bach »

grany-smith wrote:Rat.
Kako ogavno ta riječ zvuči.
Ratovati za koga,zbog čega?
Oni koji su imali tu "sreću" da okuse čari rata,sumnjam...
Oni koji su bili topovsko meso,zaradi nečijih interesa,nemoguće da naprave reprizu...
Rat,ubijanje,klanje,mučenje...DANKE
Znaš kako je kada se probudiš jednog lijepog jutra aprila 1992. a sa svog prozora vidiš tenkovku cijev uperenu u tebe i tvoju kuću. Niste ti i tvoja porodica sa jedne strne dogovorili da taj tenk neko dovuče na to brdašce. Oni su došli sami i to s namjerom da ne bude više ni tebe ni tvoje kuće.

Pitanje ove teme je šta ako se slična sitaucija ponovi. Lično ne vjerujem ni NATO -u niti bilo kome drugom. I Holanđani u Potočarima bili su vojnici NATO-a, naoružani i obučeni po NATO strandardima. Šta su tada uradili da zaštite bilo koga ? Ništa. Budite sigurni da to neće uraditi i nekog sljedećeg puta.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by pici »

Image

jos samo malo glancerica da se opali i ko nov :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
vjesticanametli

#34 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by vjesticanametli »

otici opet i vise se nikada ne vratiti u ovu posranu zemlju
Lesli Eldridž

#35 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Lesli Eldridž »

vjesticanametli wrote:otici opet i vise se nikada ne vratiti u ovu posranu zemlju
Jes' vala
:D
nostalgicar

#36 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by nostalgicar »

Nakon gledanja vecerasnjeg dokumentarca o skorpijonima u FTV-u.Definitivno puska!!!!
Bandierra Rossa

#37 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

nostalgicar wrote:Nakon gledanja vecerasnjeg dokumentarca o skorpijonima u FTV-u.Definitivno puska!!!!
Neću pušku.

Hoću VBR!!!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
bach

#38 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bach »

Bandierra Rossa wrote:
nostalgicar wrote:Nakon gledanja vecerasnjeg dokumentarca o skorpijonima u FTV-u.Definitivno puska!!!!
Neću pušku.

Hoću VBR!!!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Eh tako vas volim.

Računica je jednostavna: Ko je krenuo iz Srebrenice preživio je na dva načina: ili je imao ludu sreću ili je imao pušku. Treće nije bilo.
in33sa

#39 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by in33sa »

bach wrote:

A kome se ratuje, bujrum sto bi se reklo, onaj kome je do rata, dabogda mu dijete u interventnom sluzilo.
Nije problem u tebi, i da li se tebi ili meni ratuje ,stvar je tome da na 49 posto teritorije BiH ima osoba koje su jedvapunoljetne a već znaju nabrojati sve srspske kralje, znaju kakve je čizme nosio car Lazar na Kosovu i sanjaju osvetu protiv Turaka. Nisam vjerovao ali sam se uvjerio svojim ušima i očima kakvo je raspoloženje sa one strane Trebevića.

Za razt nije potrebno dvoje kao što jednom reče jedan rahmetli gospodin. Za rat treba budala sa oružjem i njegova žrtva.
Hajde bogati, sad bi se ja trebao zamarati nedojebanom balavurdijom kojoj se malo ratuje.

Takvih ima i sa ove strane, da se ne lazemo.

Mi koji smo prosli jedan rat, sigurno ne zelimo novi. Bar normalni ljudi. A kome je do rata, rekoh, bujrum. Samo javite kad planirate, da se na vrijeme ispalimo.

Cisto sumnjam da je obicni narod opet zeljan ginuti za lazne ideale i raznorazne sarene laze. I za neku novu poratnu elitu i jet set.
kubaJana

#40 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by kubaJana »

ja cu se javit' klisu :D
klis wrote:Pozdrav svima

2012 - PRAVA SITUACIJA I RJEŠENJE

Autor i njegov tim su analizirali kalendar Maya i znanstveno ih predstavili javnosti. Ono što ih razlikuje od drugih predavača jest to što realno znanstveno predstavljaju problem, proročanstvo dovode u vezu s trenutnom svjetskom situacijom i predstavljaju pravo rješenje problema. Analiza je pokazala da postoje celike sličnosti sa Mayinim, Tibetanskim i Vedskim kalendarom.
A to je ukratko:
- Stalno se izmjenjuju 4 glavna vremenska ciklusa.
- Svako razdoblje ima svoje specifičnosti: vrijema trajanja, postotak duhovnosti i materijalizma u ljudskom društvu, životni vijek i inteligencija ljudi i propisana metoda samorealizacije - realizacije jastva kao transcendentalne duhovne duše i osobnog odnosa s Bogom.
Po završetku jednog razdoblja, kad je vrijeme da započne drugo razdoblje, nastupa kratki vremenski perio prelaska. U tom periodu dolazi do ogromnih promjena u gruštvu tj. do privremenog uništenja. 2012 godina predstavlja taj period prelaska.

Svaki dan slušamo o krizi svjetske ekonomije i ako se mene pita, to su sve indikacije pada materijalističkog sustava.
Pogledao sam par filmova Davida Brucea Hughesa o 2012 godini i osjećam se dužnim da vam prenesem poruku. Vjerujte mi filmovi su jako zanimljivi i informativni.

Vremena je sve manje a promjene se ubrzavaju sve brže. Ubrzo ćemo imati veliku oskudicu hrane, PROBUDITE SE.

Preživjet će samo oni koji budu živjeli u samoodržavajućoj agrikulturnoj sredini i koji budu razvili transcendentalnu svjesnost. Oni u gradovima će umrijeti od gladi a oni materijalne svijesnosti će izgubiti razum - njihova materijalna svjesnost neće moći podnijeti brzinu promjene.

YouTube filmovi:
Upišite ime autora 'davidbrucehughes', pronađite ga i tamoćete naći sve filmove. Pogledajte sljedeće:

1. Wake up call
2. Bridge over 2012
3. 2012 MATRIX series:
4. Sustainable rural comunity
5. A challenging topic
... i ostale

Da bi agrikulturna sredina funkcionirala uspješno potrebno je otprilike 25 ljudi.
Zainteresirane, sposobne, koji su svjesni situacije, molim da mi se jave na:

[email protected]

ili

[email protected]
Bandierra Rossa

#41 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Hajde bogati, sad bi se ja trebao zamarati nedojebanom balavurdijom kojoj se malo ratuje.

Mi koji smo prosli jedan rat, sigurno ne zelimo novi. Bar normalni ljudi. A kome je do rata, rekoh, bujrum. Samo javite kad planirate, da se na vrijeme ispalimo.

Cisto sumnjam da je obicni narod opet zeljan ginuti za lazne ideale i raznorazne sarene laze. I za neku novu poratnu elitu i jet set.[/quote]

1.)Nisam balavurdija,
2.)Prošao sam rat 1992-1995 i naravno da ne želim novi (kao što nisam želio ni onaj),
3.)Ne gine se za šarene laže,nago za ideju.

Što se mene tiče,takvi kao ti i treba da odu ako pukne,jer bi svojim ostankom demoralisali ostale.

Želim ti svu sreću.
bach

#42 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bach »

in33sa wrote:
bach wrote:

Cisto sumnjam da je obicni narod opet zeljan ginuti za lazne ideale i raznorazne sarene laze. I za neku novu poratnu elitu i jet set.

Ja ne želim rat, ti ne želiš niko ne želi rat. Osim bijesne omladine sa Sokoca i Pala. Proguglaj malo njihove forume. Krv će ti se zalediti.

Ni moj stari nije želio rat ali je rat sam došao, u vidu lade nive pune rakanovaca i kanistera benzina u njihovim rukam kojima su zapalili našu kuću 20.05.1992.

I da hoćeš da se ispališ nećeš imati kuda.

Moj otac i njegovih 40 jarana koji su poginuli niu to uradili ni za kakve idele, samo nisu dali da četnici uđu grad. A to je ogroman ideal.
Bandierra Rossa

#43 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Divim se tvom starom.Doduše,i ja sam jedan od onih koji su u ratu ostali bez ičega.Ali,bez obzira na sve,ja nikada svoju zemlju i svoj narod (bosanski da se razumijemo) ne bih ostavio na milost i nemilost bilo kome.
Maraschino

#44 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Maraschino »

pici wrote:Image

jos samo malo glancerica da se opali i ko nov :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
sto bih volio da sam pacifista... :-) :-)
Cholina_Lokica

#45 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Cholina_Lokica »

vjesticanametli wrote:otici opet i vise se nikada ne vratiti u ovu posranu zemlju
upravo...
iz kakve suncane zemlje govorila zbogom zohari :D
atko

#46 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by atko »

Vidim konjOVa za rat imamo u svim djelovima BiH ... "sreca" pa ni za hljeba jos malo pa necemo imati a kamo li za ratovanje ... gladne guzice ne ratuju ... jebo li vas rat :x

S ratom ili bez rata ja cu da napustim ovu zemlju ne zato sto sto me strah puske ili metka ... jednostavno ne zelim da djelim isto podneblje sa moronima svih vrsta.

Pozivam admina da zakluca ovo huskacko smece od teme !
bez_ideje

#47 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bez_ideje »

Rata bilo ne bilo,ja svakako imam namjeru kakvu alternativnu lokaciju obezbjedit u nekoj monotonoj europskoj vukojebini (sjeverozapadno),pa malo se zategne....ja na "vikendicu" :D
A historijski gledano,Bosanac uvijek mora biti spreman za rat!
Kakvi NATO ,EUFOR i ostale video igrice ...........ne daj oruzja iz steka ni za zivu glavu,svaka kuca mora imat pristojan arsenal oruzja,da se sama moze branit bar 5 dana......to naravno podrazumijeva i dobar podrum izolovan,konzervi za prehranu,agregat....ako moze i da se mahala tunelima uveze ,al tisu misu......Sacuvas glavu do prvog prekida vatre,u auto i pici preko grane,pozeljno bi bilo i dobro poznavanje granicne linije (to treba u skolama umjesto geografije)....i cao drugari :mrgreen: :mrgreen:
Dosta mi je jednom bilo
Šaner

#48 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Šaner »

atko wrote:Vidim konjOVa za rat imamo u svim djelovima BiH ... "sreca" pa ni za hljeba jos malo pa necemo imati a kamo li za ratovanje ... gladne guzice ne ratuju ... jebo li vas rat :x

S ratom ili bez rata ja cu da napustim ovu zemlju ne zato sto sto me strah puske ili metka ... jednostavno ne zelim da djelim isto podneblje sa moronima svih vrsta.

bas kad je kriza i kad je narod gladan izbijaju ratovi...niko normalan ne zeli rat to je jasno...ali velikosrbi zele osvetu "turcima" i njima je cilj vec 150 godina da nas otjeraju u tursku...ne bi se borili za guzonje nego za vlastito prezivljavanje jer bi slabo ko mogao zbrisat...mislim da je rat nerealan u bliskoj buducnosti...jer koja god strana prva krene u rat dobit ce dooobro po nosu od eu i usa jer su ovi previse truda ulozili u BiH
sinus

#49 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by sinus »

Ne želim rat niti ga prizivam, ali kada bi ponovo izbio kojim slučajem branio bih zemlju isto kao i moj otac, amidža rahmetli, tetak rahmetli, tetić i ostala familija...

Djevojke koje ste se javile na temu koje ste preživjele rat i ništa vam hvala bogu nije bilo zahvalite se onima koji tada nisu pobjegli i ostavili vas, koji su uzeli puške da brane naše gradove, koji su poginuli braneći narod prvenstveno i zbog kojih niste silovane, iskasapljene i pobijene od četničke gamadi...kao neke koje nisu imale tu sreću na žalost.
Kada bi se desilo ponovo, slobodno bježite ako imate gdje i ako možete, ali neko opet mora ostati da brani žene koje nisu imale gdje da pobjegnu, nevinu djecu, starce i ostale koji ne mogu ili imaju manje šanse da se odbrane...a jedan od njih bih sigurno bio i ja...

Toliko, hvala, ne ponovilo se...
bach

#50 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bach »

atko wrote:Vidim konjOVa za rat imamo u svim djelovima BiH ... "sreca" pa ni za hljeba jos malo pa necemo imati a kamo li za ratovanje ... gladne guzice ne ratuju ... jebo li vas rat :x

I da hoćeš da se ispališ nećeš imati kuda.
Ne zaboravi riječi Ratka Mladića:

Ovca ne može izaći iz tora dok joj vuk tor ne otvori.
Locked