Šta ćete uraditi ako počne rat
- kockica_kockica
#102 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
prijavila bi se u kakvu humanitarnu organizaciju, slala konzerve ovima sto bi ratovali, suosjecala sa njima u toplini i miru negdje far far away... kakav patriotizam vise.... za koga.... da mi je samo znati ovi sto bi branili Bosnu od koga da ih brane... jedino od nas samih... Brankovicu da je branim da se moze sto vise bogatiti.. ili mozda Covicu da drmne jos koji milioncic ... komeeeee ???? od dodika i njegovog nase**avanja ... od koga???? 
-
Ublehas
#103 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
bach wrote:Hajde da se malo prepadamo.
Samo Vašington može spriječiti rat u BiH!
Otkako je 27. februara američki list „Njujork tajms“ objavio tekst pod naslovom „Tenzije u krhkoj BiH rastu zbog srpskih prijetnji otcjepljenjem“, politički, vojni i ekonomski analitičari ne prestaju da se bave procjenama stanja u BiH i onoga što bi se moglo desiti u našoj zemlji. „Njujork tajms“ čak je objavio i scenarij – novi rat na Balkanu počet će otcjepljenjem RS koju će podržati Rusija, poslije čega će Bošnjaci uzeti oružje da odbrane jedinstvenu BiH, a pridružit će im se i vojne trupe Hrvatske i napasti Banjaluku.
Spirala sunovrata
Istog dana, 27. februara, ruski predsjednik Dmitrij Medvedev poručio je iz Moskve da je Rusija jedan od garanata mirovnog sporazuma o BiH.
Namjeravamo da i u budućnosti pomognemo jačanju mira i stabilnosti i u BiH i u regionu u cjelini, a perspektivni energetski projekti u tome imaju posebnu ulogu.
Najtiražnija svjetska novina na engleskom jeziku „Internešenel Herald Tribjun“ samo dva-tri dana kasnije objavljuje tekst pod naslovom „Zaustavljanje spirale sunovrata“. Autor je Džejms Lajon, analitičar Međunarodne krizne grupe koja je nedavno otvorila svoj ured za Balkan upravo zbog dramatične situacije u regionu. On smatra da bi novi rat mogao imati teške posljedice ne samo za BiH nego i za Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju i Srbiju – ljudske žrtve, razaranja, izbjeglice i vjerovatno uništenje Republike Srpske. Rat bi izazvao i razdor u NATO-u i uništio sve težnje ka zajedničkoj spoljnoj politici i zbog toga bi balkanske države mogle da okrenu leđa evropskim integracijama i potraže bliže veze sa Rusijom. Lajon pri tome ističe i prognozu američkih obavještajnih službi da će BiH ove godine biti najveća prijetnja evropskoj bezbjednosti.
Šta ćete vi uratiti ako se ove crne progoze obistine? Da li ćete zgrabiti djecu i prvim autobusom otići preko granice u neku "Pax Germanica" ili ćete možda obiti prodavnicu tehničke robe u komšiluku. Možda budete pmaetni i postanete ratni profiter ili ćete čekati "vojnu intervenciju"?
Šta ako đođe do rata?
Ovako je prije par sedmica poceo svoj CD poznati lozac, ublehas (nemojte mi nick vezati s ovim
Nemojte ljudima pritiske podizati i crnjake vezati, nemoze se porediti situacija iz 1992 i sada sto se rata tice, i da nedaj Boze bude belaja, nebi bio isti kao sto je bio.
-
mikasa
#104 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
e ovako sam i ja razmisljao krajem 91... Od koga da se ja branim: od prijatelja Miodraga sa faxa, od kolege iz srednje Nenada ... pa vi niste normalni ... da se ja borim za ove nacionaliste: Aliju, onag seljaka Cengica (more bit bidne a moze bit i nebidne)... pa sta vam je ljudi, nikad to necu uraditi. I na kraju sve to uradio.kockica_kockica wrote:prijavila bi se u kakvu humanitarnu organizaciju, slala konzerve ovima sto bi ratovali, suosjecala sa njima u toplini i miru negdje far far away... kakav patriotizam vise.... za koga.... da mi je samo znati ovi sto bi branili Bosnu od koga da ih brane... jedino od nas samih... Brankovicu da je branim da se moze sto vise bogatiti.. ili mozda Covicu da drmne jos koji milioncic ... komeeeee ???? od dodika i njegovog nase**avanja ... od koga????
- arzuhal
#105 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Sinoć Milan Tarot veli nekom dedi:Ublehas wrote:
Nemojte ljudima pritiske podizati i crnjake vezati, nemoze se porediti situacija iz 1992 i sada sto se rata tice, i da nedaj Boze bude belaja, nebi bio isti kao sto je bio.
-Imate visok pritisak? Čitajte Alana Forda. Alana Forda čitajte...
-Kako ste rekli?
-Alan Ford. To je strip. Ljudi piju neke tablete za pritisak, ma pustite to. Samo Alana Forda i biće ok. A za slab sluh pročitajte 15 stripova Bleka Stene i sluh će vam biti kao stena. Ajde sad...doviđenja.
-
AdnanSA
#106 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Juče sam čuo jednu interesantnu stvar od svog vrlo dobrog poslovnog partnera i RS-a.
Čovjeka koji sigurno nije neki extremista ili slično. On samo pare voli i istinski je radoholičar.
Nakon 20 minuta razgovora sa njim o teskoj finansijskoj i ekonomskoj situaciji on mi je rekao sljedeće i to vrlo ozbiljnim tonom :"Ekonomska kriza,recesija i ostalo će već nekako proći ali strah me je da rata ne bude".
Poslje toga je nastao tajac.
Čovjeka koji sigurno nije neki extremista ili slično. On samo pare voli i istinski je radoholičar.
Nakon 20 minuta razgovora sa njim o teskoj finansijskoj i ekonomskoj situaciji on mi je rekao sljedeće i to vrlo ozbiljnim tonom :"Ekonomska kriza,recesija i ostalo će već nekako proći ali strah me je da rata ne bude".
Poslje toga je nastao tajac.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#107 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Nekako mi kontradiktorno ovo podebljano i ofarbano.Adriatic wrote:Nemojte nikad potcijeniti sposobnost domaćih budala da izazovu rat. Ni svijet nema vise para da nas drži na uzdi.
Očigledno je , a to pokazuje i ovaj forum, da postoji dovoljno idiota koji bi ratovali. Pametni se tu ne pitaju niti su se ikada pitali za bilo šta.
A svi oni koji misle da ce pobjeci, neka se ne nadaju. Ne sjecam se ni jednog rata koji je bio "na dobrovoljnoj bazi", tj. ko hoće nek ratuje a ko neće ne mora. Ha ha
Ima mobilizacija i to je to.
Žalosno da mnogi ni nakon onakve katastrofe koja nam se desila, još nisu došli pameti.
Čim Sefer pozove, prijavljujem se!
Htio ja ili ne htio dok je četnika po Bosni, Hercegovini i Srbiji, rata hoće biti. Glupi su ovi pametni što popuštaju. Moraju jednom prestati popuštati jer će popušiti. Novi rat će biti nezamislivo drugačiji. Čim gora zazeleni. Nadam se ovaj put da će lopovi koji tokom ratnog haosa budu zatečeni da kradu daske iz Pokopa, kakao iz čokoladare, itd. ... biti strijeljani, ''on the face of the place''!
- Pietje_Bel
#108 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Ako pocne ja mislim da bi ipak dosao u Bosnu da pomognem. Inace sebe nebi mogao u ogledalo pogledati vise nikada!!
-
shalaedin
#109 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Svakom dijasporcu navodnom humanitarcu se poserem na glavu... Stoka. Vole Bosnu samo kad je vide na tv-u i kad dodju na odmor popraviti zube, praviti se budje a u zemljama gdje su vecih siromaha nema. A svakodnevno se lizu mozda sa djecom ciji su ih roditelji protjerali sa njihovog... Daj ba nekakite s tim komentarima "Mi cemo gledati dok se vi koljete i slacemo vam pakete i bla bla bla". Dijaspora nema dva budna neprijatelja na svojim granicama koji jedva cekaju da Bosnu raskomadaju. Zato im je lako biti skupa...
Oni nam seru kako trebamo u miru zivjeti... nek se zahvale Srbima zato sto su tamo i to pjesmicom "Karadzicu, Karadzicu ljubim te u bradu, juce zivjeli na selu, a danas u gradu" ili onu "kad nas Karadzic nacepi, istom stopom Bosnu zamjeni smo Evropom". Mi smo ostali ovdje da branimo multietnicku i multikulturalnu BiH-a i mi bi je pored gomile fasista zeljeli sacuvati i svako bi od nas u miru volio da zivi, al ovdje tenzije rastu ili rastu. Dusmani mogu biti sretni sto smo mi razjedinjeni i slabi, sto bi oni koji su branili osjecaje takve Bosne sada podjeljeni u interesne torove. Pa zbog njih ispastaju i koji bi trebali i koji nebi. Mislim da nama treba snaga i zajednistvo da se odupremo idejama fasista i konacno srezemo price o pocetku rata i disoluciji BIH-e i to za stolom, a ne na bojnom polju.
kriza u BIH iz 1992g. nije ista kao ova iz 2009g., klima nije priblizno ista. Prema tome ako bi se stanje promjenilo na gore, jedina opcija da se odbrani Bosna od svakih podjela je rat. da nas dragi bog sacuva od toga...

Oni nam seru kako trebamo u miru zivjeti... nek se zahvale Srbima zato sto su tamo i to pjesmicom "Karadzicu, Karadzicu ljubim te u bradu, juce zivjeli na selu, a danas u gradu" ili onu "kad nas Karadzic nacepi, istom stopom Bosnu zamjeni smo Evropom". Mi smo ostali ovdje da branimo multietnicku i multikulturalnu BiH-a i mi bi je pored gomile fasista zeljeli sacuvati i svako bi od nas u miru volio da zivi, al ovdje tenzije rastu ili rastu. Dusmani mogu biti sretni sto smo mi razjedinjeni i slabi, sto bi oni koji su branili osjecaje takve Bosne sada podjeljeni u interesne torove. Pa zbog njih ispastaju i koji bi trebali i koji nebi. Mislim da nama treba snaga i zajednistvo da se odupremo idejama fasista i konacno srezemo price o pocetku rata i disoluciji BIH-e i to za stolom, a ne na bojnom polju.
kriza u BIH iz 1992g. nije ista kao ova iz 2009g., klima nije priblizno ista. Prema tome ako bi se stanje promjenilo na gore, jedina opcija da se odbrani Bosna od svakih podjela je rat. da nas dragi bog sacuva od toga...
-
shalaedin
#110 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
ma kucu ne branis od dodika, covica i tihica, kucu branis od onoga ko je napadne... svoju zemlju takodje od onoga koje napadne, ma bio neprijatelj s vana ili iznutra...mikasa wrote:e ovako sam i ja razmisljao krajem 91... Od koga da se ja branim: od prijatelja Miodraga sa faxa, od kolege iz srednje Nenada ... pa vi niste normalni ... da se ja borim za ove nacionaliste: Aliju, onag seljaka Cengica (more bit bidne a moze bit i nebidne)... pa sta vam je ljudi, nikad to necu uraditi. I na kraju sve to uradio.kockica_kockica wrote:prijavila bi se u kakvu humanitarnu organizaciju, slala konzerve ovima sto bi ratovali, suosjecala sa njima u toplini i miru negdje far far away... kakav patriotizam vise.... za koga.... da mi je samo znati ovi sto bi branili Bosnu od koga da ih brane... jedino od nas samih... Brankovicu da je branim da se moze sto vise bogatiti.. ili mozda Covicu da drmne jos koji milioncic ... komeeeee ???? od dodika i njegovog nase**avanja ... od koga????
ne treba svi mi da spustimo puske ili ih damo UN-u dok nam se i ovo malo svetinje parca i onda da pustimo da nas pobiju i Rahat Bosna, a Srbija po nekim svojim planovima dodje na granice dusanova carstva i sutra zivis kao manjina u nekoj velikoj srpskoj drzavi... ovako sa svim dusmanskim opstrukcijama i nasim lopovlucima nismo se pomakli sa mrtve tacke, ali nismo ni izgubili ono sto su nam mnogi htijeli oduzeti prvo nas zivot, imovinu, kulturu, zemlju...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#111 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
sta cemo sa cinjenicom sto smo sami sebi najveci dusmani?shalaedin wrote:ma kucu ne branis od dodika, covica i tihica, kucu branis od onoga ko je napadne... svoju zemlju takodje od onoga koje napadne, ma bio neprijatelj s vana ili iznutra...mikasa wrote:e ovako sam i ja razmisljao krajem 91... Od koga da se ja branim: od prijatelja Miodraga sa faxa, od kolege iz srednje Nenada ... pa vi niste normalni ... da se ja borim za ove nacionaliste: Aliju, onag seljaka Cengica (more bit bidne a moze bit i nebidne)... pa sta vam je ljudi, nikad to necu uraditi. I na kraju sve to uradio.kockica_kockica wrote:prijavila bi se u kakvu humanitarnu organizaciju, slala konzerve ovima sto bi ratovali, suosjecala sa njima u toplini i miru negdje far far away... kakav patriotizam vise.... za koga.... da mi je samo znati ovi sto bi branili Bosnu od koga da ih brane... jedino od nas samih... Brankovicu da je branim da se moze sto vise bogatiti.. ili mozda Covicu da drmne jos koji milioncic ... komeeeee ???? od dodika i njegovog nase**avanja ... od koga????
ne treba svi mi da spustimo puske ili ih damo UN-u dok nam se i ovo malo svetinje parca i onda da pustimo da nas pobiju i Rahat Bosna, a Srbija po nekim svojim planovima dodje na granice dusanova carstva i sutra zivis kao manjina u nekoj velikoj srpskoj drzavi... ovako sa svim dusmanskim opstrukcijama i nasim lopovlucima nismo se pomakli sa mrtve tacke, ali nismo ni izgubili ono sto su nam mnogi htijeli oduzeti prvo nas zivot, imovinu, kulturu, zemlju...
- zgembo_sa
#112 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Znaci ti se ne bi borio zato sto se dezerteri i mlakonje nece osjecat lose jer su to sto jesu? Meni je bitno da ja znam ko je ko, a njihove aktivnost njima na obraz...fuse wrote:A gdje je pecat "DEZERTER/MLAKONJA" na onima koji su ga nabrali za vrijeme proslog rata. Nesto ne vidim da me se stide sto sam ja ostao, a oni ga nabrali. Mislis da bi bilo ista drugacije nakon bilo kog rata?
- zgembo_sa
#113 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
A da s malo vise dostojanstva govoris o patriotama?HAVANA wrote:Pravi patriota ga uvijek popuši.
- Fiore
#114 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Tacno tako Zgembo.. a moj komentar bi bio.. u strahu su velike ocizgembo_sa wrote:A da s malo vise dostojanstva govoris o patriotama?HAVANA wrote:Pravi patriota ga uvijek popuši.
-
mIRCerka
#115 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
hmmm...pada li tebi na pamet da je on bio u rovu, i da osjeca da je na koncu svega fakat popusio?zgembo_sa wrote:A da s malo vise dostojanstva govoris o patriotama?HAVANA wrote:Pravi patriota ga uvijek popuši.
mozda se on izrazio vulgarno, ali taj osjecaj koji onaj iz rova nosi u srcu nece nahraniti ni djecu, niti ce ih obuci, ugriati ni u skolu poslati..za razliku od raznih koji izbjegose sve to...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#116 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
zgembo_sa wrote:A da s malo vise dostojanstva govoris o patriotama?HAVANA wrote:Pravi patriota ga uvijek popuši.
-
bice_bice
#117 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
.....
Last edited by bice_bice on 13/03/2009 13:40, edited 1 time in total.
-
vratnik
#118 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
komi wrote:zgembo_sa wrote:A da s malo vise dostojanstva govoris o patriotama?HAVANA wrote:Pravi patriota ga uvijek popuši.![]()
![]()
![]()
Prave i pravije patriote.
- JohnnyS
#119 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
shalaedin wrote: ma kucu ne branis od dodika, covica i tihica, kucu branis od onoga ko je napadne... svoju zemlju takodje od onoga koje napadne, ma bio neprijatelj s vana ili iznutra...
Pa da tko će ti drugi napast kuću nego neki od dodikovih, čovićevih ili tihićevih (ovisi gdje ti je kuća
- HAVANA
#120 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Znaš li šta je rov,puška,glad,politika,mržnja,razočarenje,gubitak svega što si volio i u šta si vjerovao.
Da li si osjetio ikada čar metka kad udari u tvoje tijelo i držao ruku od druga u krilu,sahranio najbolje prijatelje a osjetio čari promjene vremena i operacija po raznim klinikama.Jesi li ikada doživio da sve ono u šta si vjerovao i za šta si se borio
fašisti unište i pokradu a onda ti još pored svega kroje i način života...
Sad ste u tim godinama ko i ja tada,lud,glup,dobar, podložan manipulaciji,palite se na pokliče a ne znate šta vas čeka.
Mene su jednom naguzili,više neće.
-
mikasa
#121 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
i ja znam ko sam JA, ali je tuzno, sto ne znam ko si TI ??? Nisam se ja borio za to da mi na ledjima pise borac a nekom tamo pobjegulja, ali mislim da smo borbu trebali, i ti i ja i svi slicni nama, nastaviti i poslije '95, samo sa drugim sredstvima i prema drugom "neprijatelju".zgembo_sa wrote:A da s malo vise dostojanstva govoris o patriotama?HAVANA wrote:Pravi patriota ga uvijek popuši.
-
mIRCerka
#122 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Neko vec rec na temi, "drugi put manje boli"...HAVANA wrote:![]()
Koliko je tebi godina,dijete drago.
Znaš li šta je rov,puška,glad,politika,mržnja,razočarenje,gubitak svega što si volio i u šta si vjerovao.
Da li si osjetio ikada čar metka kad udari u tvoje tijelo i držao ruku od druga u krilu,sahranio najbolje prijatelje a osjetio čari promjene vremena i operacija po raznim klinikama.Jesi li ikada doživio da sve ono u šta si vjerovao i za šta si se borio
Sad ste u tim godinama ko i ja tada,lud,glup,dobar, podložan manipulaciji,palite se na pokliče a ne znate šta vas čeka.
- HAVANA
#123 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
mIRCerka wrote:Neko vec rec na temi, "drugi put manje boli"...HAVANA wrote:![]()
Ja ga ne primo više
- JohnnyS
#124 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
HAVANA wrote:![]()
Zaboga, pa ja se više slažem s tobom, nego s "njima", što mene napade...
-
palermo
#125 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Poštujem ja tvoj izbor, i što se mene tiče ne gajm prema njemu nikakve predrasude.Al moram priznati, pomalo mi smeta taj pokroviteljski ton. Ja vjerovatno imam više godina od tebe, rat sam proživjeo u svoj njegovoj, što bi se reklo puniniHAVANA wrote:![]()