Sta cete imati za iftar?
Moderator: anex
-
_BaykoNoor_
#1 Sta cete imati za iftar?
pored soka i nezaobilazne tope of course 
- lejlasa
Za prvi iftar (naravno, nakon supe), toliko sam se naumakala tope s vrucim somunom da nisam haman mogla ni probati musaku (koju moja mama tako dobro pravi). O kolacu da i ne pricam.
Topa i somun su neizostavan dio svakog iftara, bar kod nas.
Ostalo, sta god, ne bunim se
Topa i somun su neizostavan dio svakog iftara, bar kod nas.
Ostalo, sta god, ne bunim se
-
PR80.
anais: Evo jos jedne herke koja ne zna sta je topa?anais_nin wrote:sta je topaaaaaaa????![]()
![]()
![]()
kod mene juce bi nenormalno dobar japrakdanas cu se opet necim iznenaditi...mozda pitom od kuhanog krompira i sira
P.S. Najbolja pita i jeste od kuhanog krompira i sira, al` evo ovi bosanci oko mene ne kontaju kakva je to pita.
Neke prijatelje cu pozvati na iftar za par dana, cupam kosu i ne znam sta da pripremim. Hajmo, svi prijedlozi su dobrodosli (ozbiljni, of kors
- anais_nin
njamaaaaaaaaaaaaaaaaaa i meni je to najdraza pita...kakav burek kakve li trice...PR80. wrote: anais: Evo jos jedne herke koja ne zna sta je topa?![]()
![]()
P.S. Najbolja pita i jeste od kuhanog krompira i sira, al` evo ovi bosanci oko mene ne kontaju kakva je to pita.![]()
Njam, njam...
Neke prijatelje cu pozvati na iftar za par dana, cupam kosu i ne znam sta da pripremim. Hajmo, svi prijedlozi su dobrodosli (ozbiljni, of kors...
pa napravi tim prijateljima tu pitu
-
PR80.
Burek za mene nikad nije bio pita.anais_nin wrote:njamaaaaaaaaaaaaaaaaaa i meni je to najdraza pita...kakav burek kakve li trice...PR80. wrote: anais: Evo jos jedne herke koja ne zna sta je topa?![]()
![]()
P.S. Najbolja pita i jeste od kuhanog krompira i sira, al` evo ovi bosanci oko mene ne kontaju kakva je to pita.![]()
Njam, njam...
Neke prijatelje cu pozvati na iftar za par dana, cupam kosu i ne znam sta da pripremim. Hajmo, svi prijedlozi su dobrodosli (ozbiljni, of kors...
pa napravi tim prijateljima tu pitubarem je to jednostavno....supu...salatu...i eto rijesen problem...
Ma sad za vikend cu i sebi napraviti i ima da mi stomak pukne.
-
rumenko
Topa ili rastop predstavlja čimbur od jaja i kajmaka, a servira se prije čorbe kao prvo jelo za ramazanskih i drugih večera.
Priprema: ¼ kg planinskog slanog kajmaka rastopi se na tavi tako da počne vriti. Onda se na taj rastopljeni kajmak "ubije" 1-3 jaja i skine sa vatre. Servira se toplo.
Somun u ruku i udri !
Priprema: ¼ kg planinskog slanog kajmaka rastopi se na tavi tako da počne vriti. Onda se na taj rastopljeni kajmak "ubije" 1-3 jaja i skine sa vatre. Servira se toplo.
Somun u ruku i udri !
- anais_nin
aaaaaaaaaa cuj to...pa ja bih 20kg za Ramazan nakrcala da to jedem svaki dan za iftarrumenko wrote:Topa ili rastop predstavlja čimbur od jaja i kajmaka, a servira se prije čorbe kao prvo jelo za ramazanskih i drugih večera.
Somun u ruku i udri !
hvala jednoj forumasici na objasnjenju, divna si
PR80, ja nisam mesonja tako da mi burek nije ono nesto....ali zato buredjici
-
PR80.
¼rumenko wrote:Topa ili rastop predstavlja čimbur od jaja i kajmaka, a servira se prije čorbe kao prvo jelo za ramazanskih i drugih večera.
Somun u ruku i udri !
Interesuje me pa da sredim i to jednom da me zilja mine.
Zezam se, fakat nikad cula za topu nisam.
-
Drumer
Burek nikad nije ni bio pita nego pitac..PR80. wrote:Burek za mene nikad nije bio pita.anais_nin wrote:njamaaaaaaaaaaaaaaaaaa i meni je to najdraza pita...kakav burek kakve li trice...PR80. wrote: anais: Evo jos jedne herke koja ne zna sta je topa?![]()
![]()
Njam, njam...
pa napravi tim prijateljima tu pitubarem je to jednostavno....supu...salatu...i eto rijesen problem...
![]()
Ma sad za vikend cu i sebi napraviti i ima da mi stomak pukne.Bolje kad to mama sredi, ali puna trgovina jufki
... moje je samo da filujem, ispecem i jedem.
-
kanzleramt
........ej ja moram u McDonaldsu iftariti

- anais_nin
Guzvara sa sirom:
Postupak pripreme
6 jaja,
1/2 kg sira,
jedan cesanj bijelog luka,
1/2 glavice celera,
400 g kajmaka,
2 dl mlijeka,
2 dl ulja i
800 g domacih kora.
1. Umutiti jaja i u njih staviti isitnjen sir i kajmak.
2. Sipati ulje i mlijeko, dobro izmjesati.
3. Podmazite tepsiju ili serpu u kojoj cete peci guzvaru. Svaku koru umocite u pripremljeni nadjev, zguzvajte u ruci i stavite u serpu.Ostavite jednu suhu koru i njome pokrijte cijelu gibanicu.
4. Stavite u rernu i pechi 40 minuta.
Postupak pripreme
6 jaja,
1/2 kg sira,
jedan cesanj bijelog luka,
1/2 glavice celera,
400 g kajmaka,
2 dl mlijeka,
2 dl ulja i
800 g domacih kora.
1. Umutiti jaja i u njih staviti isitnjen sir i kajmak.
2. Sipati ulje i mlijeko, dobro izmjesati.
3. Podmazite tepsiju ili serpu u kojoj cete peci guzvaru. Svaku koru umocite u pripremljeni nadjev, zguzvajte u ruci i stavite u serpu.Ostavite jednu suhu koru i njome pokrijte cijelu gibanicu.
4. Stavite u rernu i pechi 40 minuta.