Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bazinga1234 wrote:
Postoji nesto sto se zove dom naroda.
A hdz će gotovo sigurno imat većinu u hrvatskom klubu.
ma 100%, i na državnom i na federalnom nivou. Oni su konstanta u cijeloj priči
a to se bacao grah, pa se doslo do saznanja da ce hdz imati apsolutnu vecinu u domu naroda? i 2010. godine se pricalo da se bez njih ne moze u federaciji, pa nisu bili dio vlasti, a vlada, predsjednik i potpredsjednici se imenovali...
malo je suludu gadjati se recenicama da se bez nekoga ne moze, a postoji mehanizam, jos pogotovo kada se izborni prag za kandidate unutar liste povecao na 20%, da se bez njega moze.
Samo ako :SDP i društvo oko hastala nađu jednog Marinka iz Čitluka umjesto potrošenog Komšića i postave ga na listu za predsjeništvo BiH ,i ako taj Marinko bude moga donijeti 3 tisuće glasova iz Mostara i bar po tisuću iz Ljubuškog ,Gruda i Čapljine,Kiseljaka ,Kreševa i Busovače možda bude neko ko može reći mi sa vama nećemo i da bude neke fajde ,ali morat će još pride obezbjediti jednog Miloša iz Foče koji će povesti sa sobom još "Iljadu mladih poletnih Fočaka , pa "iljada iz Višegrda ,Bratunca Vlasenice tri sa Pala i Sokoca 5-6 "iljada dobrijeh Krajišnika iz Banja luke ,Prijedora , Laktaša I Modriče tada će biti oni koji postavljaju uslove, a to znači nikad ...Ovako ostat će jebavanje majke Aliji , Bakiru ,Reizu i svim koji su za njih glasali ( a kažu da nisu ) ,nazivanja tih istih koje bi uglavnom sutra trebali prevesti na svoju stranu ,bezubom stokom ,krezavim ,idiotima ,nepismenim seljačinama i gle čuda sve od reda Bošnjaci...Gospoda moja sa ovakvim odnosom prema običnom svijetu ne možete vi ni do članaka dobaciti SDA a kamoli pobijediti ,.
Ali ima još čitava godina do izbora pa bujrum raditi umjesto lajati ,bujrum pokazati a ne kazati , bujrum sa riječi na dijela do tada ...vidimo se nek 2034 ako i vas i nas uopšte bude .
Ja kažem ovo,a posebno obrati pažnju na podvučeno:i
..
.svim koji su za njih glasali ( a kažu da nisu ) ,nazivanja tih istih koje bi uglavnom sutra trebali prevesti na svoju stranu ,bezubom stokom ,krezavim ,idiotima ,nepismenim seljačinama i gle čuda sve od reda Bošnjaci.
JThomas wrote:ne treba vrijeđati domaće životinje. i stoka bi se dosad krenula ritati, otimati i buniti da se češće ne može napiti vode nego što može...
Recimo ja bih tebi nabarojao širu i užu žensku familiju odreda pa me ti prijavi moderatoru umjesto da ja tebe prijavim ...Jer bolje da ja uvrijedim tebe nego da gledam kako ti vrijeđaš mene, a baš ničim te nisam izazvao
ušće wrote:Samo ako :SDP i društvo oko hastala nađu jednog Marinka iz Čitluka umjesto potrošenog Komšića i postave ga na listu za predsjeništvo BiH ,i ako taj Marinko bude moga donijeti 3 tisuće glasova iz Mostara i bar po tisuću iz Ljubuškog ,Gruda i Čapljine,Kiseljaka ,Kreševa i Busovače možda bude neko ko može reći mi sa vama nećemo i da bude neke fajde ,ali morat će još pride obezbjediti jednog Miloša iz Foče koji će povesti sa sobom još "Iljadu mladih poletnih Fočaka , pa "iljada iz Višegrda ,Bratunca Vlasenice tri sa Pala i Sokoca 5-6 "iljada dobrijeh Krajišnika iz Banja luke ,Prijedora , Laktaša I Modriče tada će biti oni koji postavljaju uslove, a to znači nikad ...Ovako ostat će jebavanje majke Aliji , Bakiru ,Reizu i svim koji su za njih glasali ( a kažu da nisu ) ,nazivanja tih istih koje bi uglavnom sutra trebali prevesti na svoju stranu ,bezubom stokom ,krezavim ,idiotima ,nepismenim seljačinama i gle čuda sve od reda Bošnjaci...Gospoda moja sa ovakvim odnosom prema običnom svijetu ne možete vi ni do članaka dobaciti SDA a kamoli pobijediti ,.
Ali ima još čitava godina do izbora pa bujrum raditi umjesto lajati ,bujrum pokazati a ne kazati , bujrum sa riječi na dijela do tada ...vidimo se nek 2034 ako i vas i nas uopšte bude .
Narodna stranka radom za boljitak je imala:10% u Tuzli iŽivinicama,10% u Širokom i Livnu,10% u Rogatici i Bosanskoj Gradišci(2010)
Ako tražimo Multietničnost.
@JThomas
Ako stavovima kao što su tvoji ,želi neko privući glasače rekoh žestoku je u "krivom pravcu " čak i životinji se tepa ili je se mazi da bi postigao poslušnost ...
Tvoju navika da vulgarno i bezobrazno komentarišeš samo jedan narod ostavi za kod kuće...ja te nigdje nisam vidio da tim riječnikom opisuješ druga dva naroda ,ili ih smatraš višim i nedodirljivim ili nemaš jaja za takvo nešto ...I da te podsjetim Bošnjaka i to baš ponosnih imaš i u SDP-u i DF-u NS-u i svim lijevim. Bošnjak nije jednako SDA a i da jeste dosta je bilo brezobrazluka
Last edited by ušće on 14/09/2017 22:39, edited 1 time in total.
Sa ovakvom lijevom koalicijom moze biti samo gore.
Steta, a imaju potencijal da bude pravo bolje.
To je ljevica yugo tipa i nisu sposobni za demokratiju i kompromize. To obnjasnjava vjecitu dominaciju jednih i napustanje drugih, pa iskljucenja,.. nikad oni nece moci jedni sa drugim, zajendo,.. Jednostavni nemaju visi cilj, ideologiju, svjetonazor koji ih spaja.
Komunizam je umro a BiH patriotizam se tumaci kao nacional sovinizam,.. pa ostaju samo sitni licni i stranacki interesi.
Znaci od 13, hdz ce imati 6 ili 7? hajde vidjet cemo i to.[/quote]
Neznam kvote ali HDZ će imat u FBIH Hrvate iz:
HNK
10
PK
SBK
ZHK
ZDK
SDP bi mogao dobiti iz
TK
KS(kroz ujedinju ljevicu)
Za Elviru Abdić je rezervisan
USK
a
BPK
Ramović ili Radeljaš će stvarit svog ''Hrvata''
hAZNADAR wrote:Sa ovakvom lijevom koalicijom moze biti samo gore.
To je ljevica yugo tipa i nisu sposobni za demokratiju i kompromize. To obnjasnjava vjecitu dominaciju jednih i napustanje drugih, pa iskljucenja,.. nikad oni nece moci jedni sa drugim, zajendo,.. Jednostavni nemaju visi cilj, ideologiju, svjetonazor koji ih spaja.
Komunizam je umro a BiH patriotizam se tumaci kao nacional sovinizam,.. pa ostaju samo sitni licni i stranacki interesi.
Da su umjesto Nikšića i Komšića
-Načelnici Bihaća,Maglaja,Gradačca i sl
Da li bi tada uejdinjenja ljevica bila POZITIVNA SNAGA
Zaboravih spomenuti kult vodje kod ljevicara i vjerovanje da je necija harizma nesto pouzdanije od platforme. Eto spasonosnog rjesenje gdje je Kurta bolji od Murte. Hvala sto me podsjeti.
Obzirom da se SDP-u gadi prosječan birač iz bošnjačkog naroda, to će se i na sljedećim izborima morati zadovoljiti samo sa glasovima ekstrapametnih i visokoobrazovanih građana. Zdravi zubi i lijep osmijeh su eliminatorni.
Zaboravih spomenuti kult vodje kod ljevicara i vjerovanje da je necija harizma nesto pouzdanije od platforme. Eto spasonosnog rjesenje gdje je Kurta bolji od Murte. Hvala sto me podsjeti.
-Šta ja znam,znam d aje Nikšić Komšić alijansa isto što i Bakle Fahre,al et od dva loše više volim crveno loše