Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
- Matzan
#1 Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Obzirom da na nekoliko tema na PF "Politika" govorimo o lošim i/ili katastrofalnim učincima vladavine SDA, mislim da bi bilo dobro da iznesemo neka svoja razmišljanja i očekivanja šta će se desiti u slučaju promjene vlasti.
Koje argumente i obećanja ponuditi običnom građanu, stranački neopredijeljenom i koji ne izlazi na izbore jer "svi su isti", da bi ga motivirali da izađe na izbore?
Problema u državi je bezbroj, teško ih je sve pobrojati na jednom mjestu.
Hoćemo li bolje živjeti nakon 2018. godine?
Koje argumente i obećanja ponuditi običnom građanu, stranački neopredijeljenom i koji ne izlazi na izbore jer "svi su isti", da bi ga motivirali da izađe na izbore?
Problema u državi je bezbroj, teško ih je sve pobrojati na jednom mjestu.
Hoćemo li bolje živjeti nakon 2018. godine?
- tranquil
#2 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
U suštini pitaš šta nude.
Ne znam jer nije počela predizborna kampanja, pa bi morao pitati njih.
Ja ne bih očekivao spektakl.
U svakom slučaju, šta god nudili, promijeniti se neće, jer će, uprkos percipiranoj nepopularnosti Bakira, Fadila, Kifle i ekipe, ta ekipa ostati na vlasti i nakon izbora 2018.
U svakom slučaju, šta god nudili, promijeniti se neće, jer će, uprkos percipiranoj nepopularnosti Bakira, Fadila, Kifle i ekipe, ta ekipa ostati na vlasti i nakon izbora 2018.
- Matzan
#3 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
tranquil wrote:U suštini pitaš šta nude.
U predizbornoj kampanji svi oni nude med i mlijeko, tako da ne bihda se bavimo njihovim obećanjima.
Zanima me samo ono konkretno i realno što bi se moglo promijeniti.
- fosna2014
#4 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Ukoliko smaknu bar jedan od dva zla (sda+hdz) iz vlasti, odmah cu biti zadovoljan.Matzan wrote:tranquil wrote:U suštini pitaš šta nude.
U predizbornoj kampanji svi oni nude med i mlijeko, tako da ne bihda se bavimo njihovim obećanjima.
- Streptokok
#5 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
bio sam u ovoj zabludi prije 7-8 godina, očekivao svašta, a dobio šipak, samo u drugoj boji. samo su nastavili uvaljivati porodicu u drzavne firme..
evo ovako ce biti.
evo ovako ce biti.
- tranquil
#6 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Bili su oni i ranije na vlasti, i nisu nikada bili dobri.Matzan wrote:tranquil wrote:U suštini pitaš šta nude.
Da preformulišem. Bili su loši.
Ali nikada nisu bili loši kao Bakir i ekipa.
Zbog toga što su SDA i HDZ takvi kakvi jesu, opozicija ima luksuz da se prilagodi niskim standardima, što su i radili u zadnjem mandatu.
Čitava priča je svakako nepotrebna jer 2018. se ništa ne mijenja.
-
Obi Wan Bosnian
#7 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Zabranit će Arapima da kupuju zemljište a arapske investitore otjerati lošim uslovima poslovanja
Jasno dati do znanja arapskim turistima da ovdje nisu dobrodošli
Kreće hapšenje domaćih bradonja i dodvoravanje zapadu
Ostalo sve isto
Ostalo sve isto
- tranquil
#8 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Dakle barem neko poboljšanjeObi Wan Bosnian wrote:Kreće hapšenje domaćih bradonja i dodvoravanje zapadu
Ostalo sve isto
- bersK
#9 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Ako ništa, bar će autoput graditi. To makar znaju za razliku od ovih. Jebo stranačka zapošljavanja kad ti nešto radiš i radiš da valja. Progleda se to kroz prste. U napredak i 1% i to onaj realan napredak (ne ovaj novalićevski) sam siguran. Ne mogu bit gori od ovih arapskih i turkofilskih sluga.
-
realna do boli
#10 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Nista se nece promijeniti, dok se ne zavrsi zatvor i nepopuni trenutnim politickim lopovima u bilo kojoj sadasnjoj stranci.
Zna li iko kada ce se zavrsiti taj zatvor..ili se prave celije po licnim zeljama..za, ko zna...
Mene vise zanima ko ce biti taj koji ce ih pohapsiti, nego ko ce pobijediti na izborima 2018.
Zna li iko kada ce se zavrsiti taj zatvor..ili se prave celije po licnim zeljama..za, ko zna...
Mene vise zanima ko ce biti taj koji ce ih pohapsiti, nego ko ce pobijediti na izborima 2018.
-
Bazinga1234
#11 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
[quote="bersK"]Ako ništa, bar će autoput graditi. To makar znaju za razliku od ovih. Jebo stranačka zapošljavanja kad ti nešto radiš i radiš da valja. Progleda se to kroz prste. U napredak i 1% i to onaj realan napredak (ne ovaj novalićevski) sam siguran. Ne mogu bit gori od ovih arapskih i turkofilskih sluga.[/quote]
To je sigurno. Ovi za 4 godine nece metra autoputa izgradili. Od ljevice to možemo očekivati.
To je sigurno. Ovi za 4 godine nece metra autoputa izgradili. Od ljevice to možemo očekivati.
-
statixx
#12 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Samo nema plakanja kada bude povecanje akciza. 
-
Obi Wan Bosnian
#13 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Autoput će graditi ako izbace HDZ iz Federalne vlasti kao i prošli put. Autoput se isključivo gradi kada HDZ ne može blokirati.
-
putokaz1
#14 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
1-Ostati isto i SDP gubi 2020
2-Promjeniti nešto,Raditi,Smanjiti paušal,Hapsiti,Graditi,Dovoditi investitore,Zapošljavati sposbne
Opcija 1 je REALNOST
Opcija 2 je naš SAN
2-Promjeniti nešto,Raditi,Smanjiti paušal,Hapsiti,Graditi,Dovoditi investitore,Zapošljavati sposbne
Opcija 1 je REALNOST
Opcija 2 je naš SAN
- Streptokok
#15 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
taj kapacitet je samo zlatko imao, ne vjerujem da ovi mogu tako nešto uraditi.Obi Wan Bosnian wrote:Autoput će graditi ako izbace HDZ iz Federalne vlasti kao i prošli put. Autoput se isključivo gradi kada HDZ ne može blokirati.
- GoldenSpoon
#16 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Kako isto? Pa ovi ne mogu kilometar autoputa da naprave sto govori da nije sve istoObi Wan Bosnian wrote:Zabranit će Arapima da kupuju zemljište a arapske investitore otjerati lošim uslovima poslovanja
Ostalo sve isto
Evo haman tri godine prosle 0 km si izgradili
- cyprus
#17 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Taman i da jesu isti u svemu, za ove bar znam da neće škole imenovat po fašistima... Eto da nema ništa drugo, ta razlika je meni i više nego dovoljna...Matzan wrote:Koje argumente i obećanja ponuditi običnom građanu, stranački neopredijeljenom i koji ne izlazi na izbore jer "svi su isti", da bi ga motivirali da izađe na izbore?
-
DonieBrasco
#18 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Blago vama pa pored vlastitih ociju i usiju ne vidite probleme i ne zelite promjenu i skidanje ovih dokazanih neprijatelja i grobara drzave BiH i svih naroda u njoj.
- Matzan
#19 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
DonieBrasco wrote:Blago vama pa pored vlastitih ociju i usiju ne vidite probleme i ne zelite promjenu i skidanje ovih dokazanih neprijatelja i grobara drzave BiH i svih naroda u njoj.
Niko ne kaže da nema problema, to sam i u uvodnom postu napisao.
Nego, da vidimo hoće li ovi za svog mandata riješiti neki problem, npr. u KS vodosnabdijevanje, GRAS isl.
A, nije da se do sada nisu mijenjale razne vlade.
- apsidejzi
#20 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
na cetalje je misliotranquil wrote:Dakle barem neko poboljšanjeObi Wan Bosnian wrote:Kreće hapšenje domaćih bradonja i dodvoravanje zapadu
Ostalo sve isto
- Prpa.ba
#21 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Isto sto i prosli put - "znamo da nije po zakonu, ali nama se zuri", kvazi-reformske zakone koji nece proci ni nacrtnu fazu jer su antiustavni i masovna uhljebljivanja clanstva u drzavne firme. Ukratko, gore od SDA.
-
DonieBrasco
#22 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Ako nista drugi ce barem pokusati u to sam uvjeren a ako ostane SDA samo ce par familija biti jos jace i bogatije, ako ostane HDZ bosnjaci ce sa svojih 51%+ postati manjina naspram njih jedva 9-10% jer im je Bakir sve dao samo da spasi svoje dupe.Matzan wrote:DonieBrasco wrote:Blago vama pa pored vlastitih ociju i usiju ne vidite probleme i ne zelite promjenu i skidanje ovih dokazanih neprijatelja i grobara drzave BiH i svih naroda u njoj.
Niko ne kaže da nema problema, to sam i u uvodnom postu napisao.
Nego, da vidimo hoće li ovi za svog mandata riješiti neki problem, npr. u KS vodosnabdijevanje, GRAS isl.
A, nije da se do sada nisu mijenjale razne vlade.
- Ja_Ja
#23 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
SDP nije da je pao, vec se razbio korupcijskim aferama, i inim budalestinama tokom poslijednjeg mandata kojeg su imali kao "vlast". Narod ih je posteno kazno na proslim generalnim izborima zbog toga. Kao rezultat oni su pokusali da zamaste narodu oci koje kakvom demokratizacijom stranke u kojoj i danas dan glavnu rijec vode oni isti grobari koji su to radili i prije 8 godina (Niksic i Co.). Znaci nema prave reforme, nije se nista naucilo iz predhodnog perioda tako da se nista progresivno ne moze ni ocekivati od njih. Ovo pisem kao neko ko je za SDP glasao od 18 godine pa sve do proslih generalnih izbora i kao neko ko bi sutra ponovo glasao za njih da ponude kvalitetnu alternativu. Medjutim oni to ne nude. Nisu nista nudili ni tokom poslijednje 4 godine opozicionog djelovanja. NISTA! Tako da nemam apsolutno nikakva ocekivanja od njih u smislu neke promjene.
Kada tome pridodamo koalicione partnere (citaj DF) onda se jos vise razocaram jer DF je jedno veliko NISTA. Nit kapaciteta, niti znanja, niti htijenja. Ovo sada sto SDP-DF rade nije nista drugo do pokusaja poturanja Bosnjacima da glasaju za Komsica (besperspektivnog politicara koji je opet u poslijednih 15 godina uradio jedno veliko NISTA) kao nekog cuvara nacije.
U sustini i jedni i drugi jedna velika truba i iz ove perspektive vjerujem da ne nude nista novo, nista bolje, pa ocekujem da ce tako i proci na izborima, sa jednim velikim NISTA.
Kada tome pridodamo koalicione partnere (citaj DF) onda se jos vise razocaram jer DF je jedno veliko NISTA. Nit kapaciteta, niti znanja, niti htijenja. Ovo sada sto SDP-DF rade nije nista drugo do pokusaja poturanja Bosnjacima da glasaju za Komsica (besperspektivnog politicara koji je opet u poslijednih 15 godina uradio jedno veliko NISTA) kao nekog cuvara nacije.
U sustini i jedni i drugi jedna velika truba i iz ove perspektive vjerujem da ne nude nista novo, nista bolje, pa ocekujem da ce tako i proci na izborima, sa jednim velikim NISTA.
- tranquil
#24 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
apsidejzi wrote:na cetalje je misliotranquil wrote:Dakle barem neko poboljšanjeObi Wan Bosnian wrote:Kreće hapšenje domaćih bradonja i dodvoravanje zapadu
Ostalo sve isto
Ne razlikujem ja brade plaho.
-
homar
#25 Re: Šta će se promijeniti ako na vlast dođe SDP + koalicioni partneri?
Tada će brat od Nermina Nikšića postati Premijer Vlade F BiH, Helez će biti Ministar MUP-a, Željko Komšić Član Predsjedništva BiH a Nermin Nikšić Premijer (dopremijer) Vijeća ministara BiH, a mi svi ćemo dobiti šipak.