Sasvim nepotrebno plačamo stotinu ili više službenika u ovoj Agenciji (ko zna koliko ih tamo radi?), što vjerovatno u brutu sa svim troškovima plaća, održavanja (službena auta od 100.000 KM za direktore da ne spominjemo) i ostalog najmanje iznosi oko cca 300.000 KM mjesečno, a kada sve to pomnožiš sa 12 mjeseci to je otprilike oko cca 3.000.000 KM godišnje za ovu Agenciju!? Preciznije za 20 godina koliko vjerovatno ova Agencija postoji, to je oko cca 60.0000.000 KM.http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 28&lang=bs
Agencija za državnu službu je državna institucija Bosne i Hercegovine zadužena da osigura realizaciju procesa zapošljavanja državnih službenika na zahtjev institucija; da pomaže institucijama u realizaciji njihove kadrovske politike, organizacionog razvoja kao i pri uspostavljanju jedinstvenog informacionog sistema za upravljanje ljudskim resursima u institucijama BiH (HRMIS); osigurava obuku i razvoj državne službe; te obavlja i druge poslove i zadatke utvrđene Zakonom o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine.
Agencijom rukovodi direktor kojeg imenuje Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. Direktor Agencije se nalazi na mjestu sekretara sa posebnim zadatkom, a bira se i imenuje u skladu sa članom 34. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine. Agencija ima status pravnog lica i sjedište joj je u Sarajevu.
Šta će nam ova ''Agencija za državnu službu'' da bez potrebe trošimo ovolike pare, kad mi u Centrali Stranke imamo svoju lijepu ''Kadrovsku komisiju SDA'', gdje nam naša brača biraju direktore i rukovodioce širom BiH već 20 godina?
Što bi rekao naš bošnjački intelektualac iz Kadrovske komisije SDA Alija Budnjo: ''Cogito, ergo sum - Mislim, dakle jesam (Mislim, dakle postojim)''. Dakle razmišljajte, šta će nam Agencija za državnu službu BiH da je mi poreski obveznici nepotrebno finaciramo?

Mi Bošnjaci, imamo svoju lijepu ''Kadrovsku komisiju SDA'' u kojoj sjedi jedan od največih bošnjačkim mislilaca u zadnjih nekoliko vijekova, naš brat musliman i graditelj džamija Predsjednik Alija Budnjo.
Predsjednik kao član kadrovske komisije SDA, zajedno sa svojim Susjedom u Centrali poslije svakih izbora, lijepo postavlja direktore širom BiH po državnim kompanijama i Institucija.
Veliku pomoć im pruža Konobar donoseći im HEDIJE koje ih osvježavaju i olakšavaju odluku ...
Metodologija i tehnike koje koristi kadrovska komisija SDA, prilikom odabira kandidata za mjesta direktora u državnim kompanijama i Institucijama su puno naprednije, nego što ih koriste na Zapadu.
Poznavajući profesionalne reference kadrovske komisije iz SDA, mi građani, brača i polubrača muslimani koji plačamo svaki dan razno-razne poreze kao što je PDV harač, znamo da će nama naša brača iz Kadrovske komisije SDA na mjesta direktora u državnim kompanijama i Institucijama širom BiH, izabrati najpoštenije, najbolje i najsposobnije.
Šta će nam onda da bezveze plačamo Agenciju za državnu službu BiH?
Na Zapadu kandidate testiraju u Institutima kao što je ovaj: http://www.psychometricinstitute.com.au
Tamo na truhlom i PRIMITIVNOM Zapadu su napravili čitavu nauku od toga!? Šta će to nama progresivnim Bošnjacima?
Šta će nam ''Agencija za državnu službu BiH'' kad imamo svoju lijepu ''Kadrovsku komisiju SDA''?
Mi Bošnjaci imamo svoje ljude-Institucije kao što je naš neimar Alija Budnjo, koji će to profesionalno odraditi - besplatno radi sevapa.
Sretan rad bračo muslimani iz Kadrovske komisije SDA, naše misli su uz vas.