STA BISTE SA 15000KM
Moderator: anex
-
sodi33
#1 STA BISTE SA 15000KM
pozdrav ekipa imam kombija i 15at hiljada nesto bi da radim al neznam sta bih mogao sa tim,sta vamapada napamet ako ima kakav prijedlog samo bez savijeta za kladionicu molim vas

- drunken tiger
#2 Re: STA BISTE SA 15000KM
Registruj firmu za prevoz mrtvih osoba. Mrtvih uvijek ima a na njih niko ne žali dati novce.
- Tesla10
#3 Re: STA BISTE SA 15000KM
Ja da imam te pare, uložio bi ih u svoje obrazovanje. To jeste, otišao bih studirati u Veliku Britaniju, tačnije upisao bih se na University of Cambridge. Normalno, ne znam da li bi bih imao dovoljno novca, jer nisam siguran koliko školarina gore košta, ali da imam velike pare sigurno bih to napravio. Ja ću i onako ovdje da studiram, ali eto, kada bih imao priliku da idem u Veliku Britaniju, to bih bez ikakve sumnje napravio. Opet, na tebi je da odlučiš šta želiš da radiš sa tim parama.sodi33 wrote:pozdrav ekipa imam kombija i 15at hiljada nesto bi da radim al neznam sta bih mogao sa tim,sta vamapada napamet ako ima kakav prijedlog samo bez savijeta za kladionicu molim vas![]()
-
sodi33
#4 Re: STA BISTE SA 15000KM
hvala care, al znas koliko para treba da se obrazujes u engleskojTesla10 wrote:Ja da imam te pare, uložio bi ih u svoje obrazovanje. To jeste, otišao bih studirati u Veliku Britaniju, tačnije upisao bih se na University of Cambridge. Normalno, ne znam da li bi bih imao dovoljno novca, jer nisam siguran koliko školarina gore košta, ali da imam velike pare sigurno bih to napravio. Ja ću i onako ovdje da studiram, ali eto, kada bih imao priliku da idem u Veliku Britaniju, to bih bez ikakve sumnje napravio. Opet, na tebi je da odlučiš šta želiš da radiš sa tim parama.sodi33 wrote:pozdrav ekipa imam kombija i 15at hiljada nesto bi da radim al neznam sta bih mogao sa tim,sta vamapada napamet ako ima kakav prijedlog samo bez savijeta za kladionicu molim vas![]()
isto koda si mi reko da imam para kupio bi fc barcelonu
-
talić
#5 Re: STA BISTE SA 15000KM
zavisi od tvojih godina, znanja, energije, sposobnosti da komuniciraš sa ljudima.
Spominješ kombi kao da se voliš vozati. Ako imaš talenta za sitnu trgovinu i živiš u Sarajevu ili blizu i ako si jako tačan i ogovoran možda da počneš sa trgovinom voćem i povrćem.
Registruješ obrt i pravac Bijeljina i Hercegovina. Nek prodaš sve na veliko opet si po turi dobar 100 do 200 KM a kasnije ćeš ući u posao i krenuti sa uvozom, izvozom, hladnjačom. Mislim da je to iako se radi o kvarljivoj robi jako dobar posao.
Spominješ kombi kao da se voliš vozati. Ako imaš talenta za sitnu trgovinu i živiš u Sarajevu ili blizu i ako si jako tačan i ogovoran možda da počneš sa trgovinom voćem i povrćem.
Registruješ obrt i pravac Bijeljina i Hercegovina. Nek prodaš sve na veliko opet si po turi dobar 100 do 200 KM a kasnije ćeš ući u posao i krenuti sa uvozom, izvozom, hladnjačom. Mislim da je to iako se radi o kvarljivoj robi jako dobar posao.
- EldarZizy
#6 Re: STA BISTE SA 15000KM
Sve zavisi od tebe tj. osobe koja posjeduje početni kapital za neki biznis. Zavisi od stepena obrazovanja, od iskusta, želje za uspjehom, ličnim afinitetima, sredini gdje živiš itd.
Ja lično da imam 15 000 KM bio bi ne odlučan gdje ih ulo0žiti, jer postoji više varijanti.
1. Obrazovanje tj. ulaganje u sebe. Pošto sam student uložio bi da studiram u nekom drugom gradu/državi i uložio bi u učenje stranih jezika.
2. Uložio bi u internet biznis tj. otvorio bi neki portal i naplaćivao bi reklamni prostor. Naravno da bi mog'o zaradit mjesečno npr. 1 000 KM od tog marketinga treba uložiti dosta truda i novca da se dostigne neki kvalitet koji bi prepoznali potencijalni oglašivači.
Relativno 15 000 KM je dobar ali skroman početak za neki osrednji biznis osim ako ne misliš još dizati kredite i sl. Opet druže sve zavisi od tebe, šta voliš, šta znaš raditi i sl.
Sretno šta u šta god odlučiš uložiti te pare. Javi nam samo u šta si uložio
Ja lično da imam 15 000 KM bio bi ne odlučan gdje ih ulo0žiti, jer postoji više varijanti.
1. Obrazovanje tj. ulaganje u sebe. Pošto sam student uložio bi da studiram u nekom drugom gradu/državi i uložio bi u učenje stranih jezika.
2. Uložio bi u internet biznis tj. otvorio bi neki portal i naplaćivao bi reklamni prostor. Naravno da bi mog'o zaradit mjesečno npr. 1 000 KM od tog marketinga treba uložiti dosta truda i novca da se dostigne neki kvalitet koji bi prepoznali potencijalni oglašivači.
Relativno 15 000 KM je dobar ali skroman početak za neki osrednji biznis osim ako ne misliš još dizati kredite i sl. Opet druže sve zavisi od tebe, šta voliš, šta znaš raditi i sl.
Sretno šta u šta god odlučiš uložiti te pare. Javi nam samo u šta si uložio
- zlo zlo
#7 Re: STA BISTE SA 15000KM
imaš kombi, fino još jednog prijatelja i oglasite jeftine selidbe itd,i zarađuj:)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: STA BISTE SA 15000KM
imao sam jednu ideju al zaboravio
klasika
klasika
-
emirolini
#9 Re: STA BISTE SA 15000KM
Ako imas 15000 KM i ne znas sta ces onda ostavi pare u banku i izvadi ih kad budes znao sta ces 
-
lajlica
#10 Re: STA BISTE SA 15000KM
napraviti fasadu,i srediti terasu.....et
-
Mlad i Nevin
#12 Re: STA BISTE SA 15000KM
Kupit Passata da crknu dušmani...