Ma Sarajevu nista ne fali-mislim na grad-lijepe ulice, lijepe zgrade koje su nam ostavili austrougari ( "okupatori")i turci ( "oslobodioci", iako ne znamo beknut na turskom, al nema veze...)-jednostavno lijep nam je grad, nema sta. Sarajevu kao gradu ne fali nista i ja ga ne bih mijenjo. Problem su njegovi stanovnici koji od njega napravise kasabu.Nemas gdje hodat od parkiranih kola, znaci nema dovoljno javnih parkiralista, pogotovo onih visokih tornjeva za parkarianja tipa Robot ili BBI, sve zelene povrsine izgazene stazama i stazicama, u Miljacki i dalje smeca kolko hoces, i ono najvaznije, u cijelom gradu svega 3-4 javne hale. Neki dan se zadesih na grbavici i da ne bi onog jednog cevabdzije da me pusti da koristim njihov wc ja bi zavrsio u hitnoj garant. A da ne pricam o raznim kabadahijama, raznim naoruzanim i nenaoruzanim balavcima u bijesnim kolima, bogatim ili siromasnim, nije bitno, zajednicka im je agresivnost i destruktivnost. A ni oni ko fol opeglaniji nisu nesto puno bolji po ponasanju, jedinu sto nisu agresivni fizicki, al isto bagra, vidi se po nastupu.
Uglavnom ima dosta divljeg ponasanja na sve strane.
Sta biste promjenili u svom gradu
-
ocammog
#77 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
upravo to , al kako?
kockica_kockica wrote:Promijenila bih svijest ljudi ... nakon toga bi sve bilo mnogo lakse