Šta biste cenzurirali da možete?
-
mrmot
#1 Šta biste cenzurirali da možete?
Da li biste atakirali štampu i koju i zašto? Da li bi napali TV? Radio? Ili bi pod vaš udar pale internet stranice? Možda neki filmovi? Ili knjige?
Budite cenzor barem 5 minuta?
Napravite svijet da bude bar malo više po vašoj mjeri!
Budite cenzor barem 5 minuta?
Napravite svijet da bude bar malo više po vašoj mjeri!
-
verbal
pojasniti pravila cenzure...
ja sam, npr., ovdje ispusio ban od moderatora kada sam trazio da pojasne pravila kojih se pridrzavaju prilikom cenzure i sankcionisanja.
zasto?
zato sto ne znaju ni sami, nego onako, deru od oka, a bogami bude i licnih interesa i ugrozenog egoa...
znaci, treba pojasniti pravila cenzure, ali cenzorima, nazalost.
ja sam, npr., ovdje ispusio ban od moderatora kada sam trazio da pojasne pravila kojih se pridrzavaju prilikom cenzure i sankcionisanja.
zasto?
zato sto ne znaju ni sami, nego onako, deru od oka, a bogami bude i licnih interesa i ugrozenog egoa...
znaci, treba pojasniti pravila cenzure, ali cenzorima, nazalost.
-
mrmot
Vidim da je upravo ukinut nekakav blog, a da izgleda cenzori nisu ni pročitali isti blog. Pročitao sam i objašnjenje administratora u kojem se kaže da to nije cenzura. Pa puno je gore ako nije cenzura. Jer cenzura ima svoja jasna pravila kojih se drže i cenzori i oni koji se cenzurišu. Ovako to izgleda prilično proizvoljno i diktatorski.
-
beba
u pravu si al neka je...nek nas svi zajebavaju, vazno je da se dobro druzimo
taj big brother se zove "toa sum jas", a ovde su ljudi opsednuti tim ljudima unutra...verujte da pred vratima te kuce ima toliko plitkih sto zele da se slikaju i upoznaju sa tim "likovima"
da da...ipak treba cenzura
-
margareta
Cenzurirala bih krsenje osnovnih etickih nacela
svakog oblika komuniciranja a prije svega
pravo na različitost koje bi moralo imati cilj da pomogne u aktualnom nastojanju da se moć i uticaj medija usmjere u pravcu koji će omogućiti oblikovanje posebnog senzibiliteta u javnom diskursu čije je prisustvo nužno za bolje razumijevanje i uvažavanje svakovrsnih različitosti koje postoje u svakom demokratskom ili demokratski orjentiranom društvu. Takav oblik cenzuriranja bio bi izraz nastojanja da se neke od najrasprostranjenijih predrasuda i stereotipa prikažu u svjetlu razmjene mišljenja i argumenata, da se podstakne dublje razumijevanje koncepta različitosti, te da se uistinu shvati i uvaži postojanje svake manjinske zajednice, kako bi se kultura predrasuda i zatvorenih sistema mišljenja transformisala u praksu komunikacije i dijaloga različitosti.
svakog oblika komuniciranja a prije svega
pravo na različitost koje bi moralo imati cilj da pomogne u aktualnom nastojanju da se moć i uticaj medija usmjere u pravcu koji će omogućiti oblikovanje posebnog senzibiliteta u javnom diskursu čije je prisustvo nužno za bolje razumijevanje i uvažavanje svakovrsnih različitosti koje postoje u svakom demokratskom ili demokratski orjentiranom društvu. Takav oblik cenzuriranja bio bi izraz nastojanja da se neke od najrasprostranjenijih predrasuda i stereotipa prikažu u svjetlu razmjene mišljenja i argumenata, da se podstakne dublje razumijevanje koncepta različitosti, te da se uistinu shvati i uvaži postojanje svake manjinske zajednice, kako bi se kultura predrasuda i zatvorenih sistema mišljenja transformisala u praksu komunikacije i dijaloga različitosti.
Last edited by margareta on 16/01/2005 17:48, edited 1 time in total.
-
margareta
Obzirom da je pisana rijec produkt nasih misli , ne mislim nego sam sigurna da moramo cenzurirati prvo svoje misli pa tek onda ih izreci ili napisati.
Jednostavan stari 'recept' :"Ispeci pa reci".
Priznajem da se tom lijepomi mudrom ljudskom osobinom sama ne mogu pohvaliti, sto se da vidjeti iz 'prilozenog'.
Jednostavan stari 'recept' :"Ispeci pa reci".
Priznajem da se tom lijepomi mudrom ljudskom osobinom sama ne mogu pohvaliti, sto se da vidjeti iz 'prilozenog'.
-
margareta
Zalosno je SAMO to sto svaka lijepa misao nailazi na zid KONZERVE u kojoj "ZIVIMO"........mrmot wrote:Maragareta, vidim da si ljubiteljica dobre misli. Što bi naš narod rekao: Svaka ti je zlatna! (a ona koja još nije - dabogda se pozlatila)
Hvala Mrmot na lijepim rijecima.
-
margareta
Zivjeti zivot Bh. (de)konstitutivnog' "gradjanina" od prvih "demokratskih" izbora do danas, jednako je zivotu ribe na suhom ili covjeka u konzervi.mrmot wrote:Ma imam ja još i ljepših. Ti si skroz OK. Ne znam na kakve bi zidove mogla naići?
Petnaest godina i nije bas kratak period vladavine bezakonja i bezumlja.
-
kub lajkan
Nije poenta u cenzuri.
Fol je u POSTAVLJANJU DOBRIH pravila, POSTOVANJU datih pravila i urednom SANKCIONISANJU krsenja pravila.
Sasvim jednostavno.
Isto tako stvari stoje i sa 'pravnom drzavom', samo umjesto "pravila" ubaci rijec "zakoni"...
Fol je u POSTAVLJANJU DOBRIH pravila, POSTOVANJU datih pravila i urednom SANKCIONISANJU krsenja pravila.
Sasvim jednostavno.
Isto tako stvari stoje i sa 'pravnom drzavom', samo umjesto "pravila" ubaci rijec "zakoni"...
-
margareta
Da sam ja moderator , nebih 'cenzurirala' teme na varijaciju vadjenja utroba, nego bih iste odmah zatvorila. Teme takvoga sadrzaja samo produbljuju i ovako veliku uzajamnu mrznju.Dozvoliti takve teme nije negiranje bilo cijega zlocina, nego saucesnistvo sa pociniocem i nije tacno da se zrtvi uskracuje pravo i potreba za 'ispovjestima' nego se i zrtvi odmaze , obzirom da ovaj medij nije socio-psihijatrijska ustanova nego javni medij koji nebi smio biti u 'sluzbi' cuvara mrznje.