jeste vi sve zahebaneamalia wrote:U prvom redu mislim da bi trebao sve ispricati svojoj djevojci, ako se sve desavalo prije nje, prihvatice. Ja bih barem prihvatila i ne bih pravila dramu oko toga.Nije djete nista krivo.Op3r4t0r wrote:Jedna mi misao neda spavati, nevazno je da li se desila meni, nekom drugom, izmisljena ili nesto peto, zanima me vasa reakcija na sljedecu pricu:
2000. godina: Dvoje mladih se upoznaju i zapocinju vezu
2002. godina: Nakon dvije godine lijepe veze zbog nekih njima poznatih razloga odlucuju da se prijateljski razidju, takodje odlucuju da je najbolje prekinuti svaki vid kontakta kako bi sve to bilo lakse i bezbolnije i drze se toga, porodica i prijatelji od momka bivsu ne spominju ni pod razno, nikad.
2004. godina: Nakon godinu i po dana po prvi put srecu se na privatnom okupljanju kod zajednickih prijatelja, momak nije znao da ce djevojka biti na tom okupljanju, a djevojka niti prijatelji nisu znali da ce momak doci, dosao je kao iznenadjenje prijateljima, momak, djevojka i prijatelji zive u 3 razlicite zemlje.
Kontakt izmedju momka i djevojke je nemoguce izbjeci, razgovaraju, on samac, ona u "sretnoj" vezi, sjecanja se bude, javlja se nesto cudno, mozda emocije? ponovna hemija? ponasaju se cudno, ni sami nisu bas sigurni kako ali zavrsavaju u krevetu.
Nakon tog cina, pored svega, zajednicki donose zakljucak da je to bila greska i da ce ostati njihova mala tajna, prisjecaju se razloga zasto nisu mogli i zasto ne mogu biti zajedno i ponovo odlucuju da se vrate na stari put, put bez bilo kakvog kontakta medju njima.
Nakon toga se nisu vise vidjeli.
2008. godina: Momak ponovo odlazi kod gore spomenutih zajednickih prijatelja, s prijateljem pregleda njihove slike u albumu, u sred albuma naidje na neke slike koje su ga sokirale, na slikama vidi sebe ali ipak nije on, na slikama je dijete u periodu od par mjeseci do par godina koje je skoro pa identicno njegovim slikama, tacnije njegovom izgledu iz djetinjstva, pokusavajuci skriti iznenadjenje i zbunjenost upita prijatelja ko je to dijete, dobio je odgovor koji ga je presjekao, dijete je od njegove bivse djevojke, prijatelj nakon odgovora nastavlja pricati, kaze, kako je dijete starije ja sve imam vise potrebu pitati imas li ti svojih konaca u ovome jer meni mali lici na tebe ali nisam imao hrabrosti takvo nesto spomenuti, prijatelj potvrdjuje ono sto i momak jasno vidi, da dijete lici na njega. Momak negira, cak negira i da lice jedan drugom, ali kao usputno pita kad je njegova bivsa dobila to dijete, saznaje mjesec i godinu (ali ne i dan), radi se o mjesecu koji je 9 mjeseci nakon mjeseca u kojem su se sreli kod tog istog prijatelja. Ulazi zena od prijatelja u sobu i tema se mjenja, pricaju nesto deseto. Momak odlazi na spavanje, ne moze zaspati, razmislja o svemu i nista mu nije jasno.
Ujutro na prijatelju vidi zbunjen pogled, momak nista ne spominje, ne spominje ni prijatelj, pricaju nesto nevazno, navece momak odlazi svojoj kuci.
I dalje mu nista nije jasno, cinjenice s kojima raspolaze su da je prije 4 godine spavao sa svojom bivsom, bivsa mu je rekla da koristi antibaby pilule, nisu koristili drugu zastitu, 4 godine kasnije u albumu vidi slike djeteta starog 3 godine koje je rodjeno 9 mjeseci nakon spavanja sa bivsom, a jako jako lici na njega, kontaktirao s djevojkom nije od one noci kod prijatelja i o njoj i njenom trenutnom zivotu manje-vise ne zna nista.
Momak je trenutno u lijepoj par godina dugoj vezi.
Bez obzira da li se ovdje radilo o mojoj zivotnoj prici, o zivotnoj prici nekog meni poznatog ili o izmisljenoj prici ako ste ovo procitali pokusajte se staviti u ulogu momka i napisite, naravno ako i sami znate, kako biste vi reagovali i sta bi uradili, sta bi po vama ovaj momak iz price trebao uraditi?
Ostaviti sve kako jest i nastaviti sa zivotom, javiti se bivsoj i direktno joj reci sta mu je u glavi, ili joj reci indirektno, mozda ispricati sve svojoj djevojci?
S prvim izborom zivot nastavlja dalje ovakav kakav jest, lijepo mu je, s tim da ga sad ta misao muci, ako nesto uradi, mozda kvari vlastitu vezu, mozda i vjerovatno kvari vezu svoje bivse djevojke, a mozda i brak jer ne zna da li su sad u braku. Komplikovano.
Vi ste na redu...
Sto se bivse tice i njene veze / braka: ne bih na tvom mjestu ni sekunde razmisljala o tome. Ni ona nije razmisljala o tome kad je tebi, kao ocu, uskratila pravo da imas djete, a svom sadasnjem muzu/momku podmetnula tudje djete. Svakako mislim da s njom treba popricati, otvoreno je pitati kako stvari stoje.
I kad bi se ispostavilo da je djete tvoje, mislim da trebas traziti pravo koje imas na djete, ali i prihvatiti odgovornost koja iz toga proizilazi.
(Ovdje sam pisala kao da se radi o tebi, jednostavno bilo mi je lakse tako).
Joj, ja sam tako osvetoljubiva u ovakvim situacijama, ja bih se borila da joj uzmem djete. Kad je ona mogla biti kucka, ja bih bila jos veca![]()
![]()
covjek rece da se on i ta cura nalaze u 2 razlicite zemlje. nemojte razmisljati ko mali djokica da se dijete tako lako moze oduzeti od matere, pogotovo kad je pitanje granica!!!
jos ako je ona na zapadu po zakonu dijete ima oca a to je muz te zemske..... ako je on prihvatio to dijete ko svoje i odgaja ga 3-4 godine to je njegovo dijete...