Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Op3r4t0r
#1 Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Jedna mi misao neda spavati, nevazno je da li se desila meni, nekom drugom, izmisljena ili nesto peto, zanima me vasa reakcija na sljedecu pricu:
2000. godina: Dvoje mladih se upoznaju i zapocinju vezu
2002. godina: Nakon dvije godine lijepe veze zbog nekih njima poznatih razloga odlucuju da se prijateljski razidju, takodje odlucuju da je najbolje prekinuti svaki vid kontakta kako bi sve to bilo lakse i bezbolnije i drze se toga, porodica i prijatelji od momka bivsu ne spominju ni pod razno, nikad.
2004. godina: Nakon godinu i po dana po prvi put srecu se na privatnom okupljanju kod zajednickih prijatelja, momak nije znao da ce djevojka biti na tom okupljanju, a djevojka niti prijatelji nisu znali da ce momak doci, dosao je kao iznenadjenje prijateljima, momak, djevojka i prijatelji zive u 3 razlicite zemlje.
Kontakt izmedju momka i djevojke je nemoguce izbjeci, razgovaraju, on samac, ona u "sretnoj" vezi, sjecanja se bude, javlja se nesto cudno, mozda emocije? ponovna hemija? ponasaju se cudno, ni sami nisu bas sigurni kako ali zavrsavaju u krevetu.
Nakon tog cina, pored svega, zajednicki donose zakljucak da je to bila greska i da ce ostati njihova mala tajna, prisjecaju se razloga zasto nisu mogli i zasto ne mogu biti zajedno i ponovo odlucuju da se vrate na stari put, put bez bilo kakvog kontakta medju njima.
Nakon toga se nisu vise vidjeli.
2008. godina: Momak ponovo odlazi kod gore spomenutih zajednickih prijatelja, s prijateljem pregleda njihove slike u albumu, u sred albuma naidje na neke slike koje su ga sokirale, na slikama vidi sebe ali ipak nije on, na slikama je dijete u periodu od par mjeseci do par godina koje je skoro pa identicno njegovim slikama, tacnije njegovom izgledu iz djetinjstva, pokusavajuci skriti iznenadjenje i zbunjenost upita prijatelja ko je to dijete, dobio je odgovor koji ga je presjekao, dijete je od njegove bivse djevojke, prijatelj nakon odgovora nastavlja pricati, kaze, kako je dijete starije ja sve imam vise potrebu pitati imas li ti svojih konaca u ovome jer meni mali lici na tebe ali nisam imao hrabrosti takvo nesto spomenuti, prijatelj potvrdjuje ono sto i momak jasno vidi, da dijete lici na njega. Momak negira, cak negira i da lice jedan drugom, ali kao usputno pita kad je njegova bivsa dobila to dijete, saznaje mjesec i godinu (ali ne i dan), radi se o mjesecu koji je 9 mjeseci nakon mjeseca u kojem su se sreli kod tog istog prijatelja. Ulazi zena od prijatelja u sobu i tema se mjenja, pricaju nesto deseto. Momak odlazi na spavanje, ne moze zaspati, razmislja o svemu i nista mu nije jasno.
Ujutro na prijatelju vidi zbunjen pogled, momak nista ne spominje, ne spominje ni prijatelj, pricaju nesto nevazno, navece momak odlazi svojoj kuci.
I dalje mu nista nije jasno, cinjenice s kojima raspolaze su da je prije 4 godine spavao sa svojom bivsom, bivsa mu je rekla da koristi antibaby pilule, nisu koristili drugu zastitu, 4 godine kasnije u albumu vidi slike djeteta starog 3 godine koje je rodjeno 9 mjeseci nakon spavanja sa bivsom, a jako jako lici na njega, kontaktirao s djevojkom nije od one noci kod prijatelja i o njoj i njenom trenutnom zivotu manje-vise ne zna nista.
Momak je trenutno u lijepoj par godina dugoj vezi.
Bez obzira da li se ovdje radilo o mojoj zivotnoj prici, o zivotnoj prici nekog meni poznatog ili o izmisljenoj prici ako ste ovo procitali pokusajte se staviti u ulogu momka i napisite, naravno ako i sami znate, kako biste vi reagovali i sta bi uradili, sta bi po vama ovaj momak iz price trebao uraditi?
Ostaviti sve kako jest i nastaviti sa zivotom, javiti se bivsoj i direktno joj reci sta mu je u glavi, ili joj reci indirektno, mozda ispricati sve svojoj djevojci?
S prvim izborom zivot nastavlja dalje ovakav kakav jest, lijepo mu je, s tim da ga sad ta misao muci, ako nesto uradi, mozda kvari vlastitu vezu, mozda i vjerovatno kvari vezu svoje bivse djevojke, a mozda i brak jer ne zna da li su sad u braku. Komplikovano.
Vi ste na redu...
2002. godina: Nakon dvije godine lijepe veze zbog nekih njima poznatih razloga odlucuju da se prijateljski razidju, takodje odlucuju da je najbolje prekinuti svaki vid kontakta kako bi sve to bilo lakse i bezbolnije i drze se toga, porodica i prijatelji od momka bivsu ne spominju ni pod razno, nikad.
2004. godina: Nakon godinu i po dana po prvi put srecu se na privatnom okupljanju kod zajednickih prijatelja, momak nije znao da ce djevojka biti na tom okupljanju, a djevojka niti prijatelji nisu znali da ce momak doci, dosao je kao iznenadjenje prijateljima, momak, djevojka i prijatelji zive u 3 razlicite zemlje.
Kontakt izmedju momka i djevojke je nemoguce izbjeci, razgovaraju, on samac, ona u "sretnoj" vezi, sjecanja se bude, javlja se nesto cudno, mozda emocije? ponovna hemija? ponasaju se cudno, ni sami nisu bas sigurni kako ali zavrsavaju u krevetu.
Nakon tog cina, pored svega, zajednicki donose zakljucak da je to bila greska i da ce ostati njihova mala tajna, prisjecaju se razloga zasto nisu mogli i zasto ne mogu biti zajedno i ponovo odlucuju da se vrate na stari put, put bez bilo kakvog kontakta medju njima.
2008. godina: Momak ponovo odlazi kod gore spomenutih zajednickih prijatelja, s prijateljem pregleda njihove slike u albumu, u sred albuma naidje na neke slike koje su ga sokirale, na slikama vidi sebe ali ipak nije on, na slikama je dijete u periodu od par mjeseci do par godina koje je skoro pa identicno njegovim slikama, tacnije njegovom izgledu iz djetinjstva, pokusavajuci skriti iznenadjenje i zbunjenost upita prijatelja ko je to dijete, dobio je odgovor koji ga je presjekao, dijete je od njegove bivse djevojke, prijatelj nakon odgovora nastavlja pricati, kaze, kako je dijete starije ja sve imam vise potrebu pitati imas li ti svojih konaca u ovome jer meni mali lici na tebe ali nisam imao hrabrosti takvo nesto spomenuti, prijatelj potvrdjuje ono sto i momak jasno vidi, da dijete lici na njega. Momak negira, cak negira i da lice jedan drugom, ali kao usputno pita kad je njegova bivsa dobila to dijete, saznaje mjesec i godinu (ali ne i dan), radi se o mjesecu koji je 9 mjeseci nakon mjeseca u kojem su se sreli kod tog istog prijatelja. Ulazi zena od prijatelja u sobu i tema se mjenja, pricaju nesto deseto. Momak odlazi na spavanje, ne moze zaspati, razmislja o svemu i nista mu nije jasno.
Ujutro na prijatelju vidi zbunjen pogled, momak nista ne spominje, ne spominje ni prijatelj, pricaju nesto nevazno, navece momak odlazi svojoj kuci.
I dalje mu nista nije jasno, cinjenice s kojima raspolaze su da je prije 4 godine spavao sa svojom bivsom, bivsa mu je rekla da koristi antibaby pilule, nisu koristili drugu zastitu, 4 godine kasnije u albumu vidi slike djeteta starog 3 godine koje je rodjeno 9 mjeseci nakon spavanja sa bivsom, a jako jako lici na njega, kontaktirao s djevojkom nije od one noci kod prijatelja i o njoj i njenom trenutnom zivotu manje-vise ne zna nista.
Bez obzira da li se ovdje radilo o mojoj zivotnoj prici, o zivotnoj prici nekog meni poznatog ili o izmisljenoj prici ako ste ovo procitali pokusajte se staviti u ulogu momka i napisite, naravno ako i sami znate, kako biste vi reagovali i sta bi uradili, sta bi po vama ovaj momak iz price trebao uraditi?
Ostaviti sve kako jest i nastaviti sa zivotom, javiti se bivsoj i direktno joj reci sta mu je u glavi, ili joj reci indirektno, mozda ispricati sve svojoj djevojci?
S prvim izborom zivot nastavlja dalje ovakav kakav jest, lijepo mu je, s tim da ga sad ta misao muci, ako nesto uradi, mozda kvari vlastitu vezu, mozda i vjerovatno kvari vezu svoje bivse djevojke, a mozda i brak jer ne zna da li su sad u braku. Komplikovano.
Vi ste na redu...
Last edited by Op3r4t0r on 16/07/2008 07:02, edited 1 time in total.
-
budala_mahnita
#2 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
No place for beginners or sensitive hearts
When sentiment is left to chance
No place to be ending but somewhere to start
No need to ask
He's a smooth operator
Smooth operator, smooth operator
Smooth operator

When sentiment is left to chance
No place to be ending but somewhere to start
No need to ask
He's a smooth operator
Smooth operator, smooth operator
Smooth operator
-
Vozdra_123
#3 Re: Imati mozda dijete a ne znati da imas ?
ouch...
nimalo lako skontati sta da covjek uradi...
ako mati tog dijeteta nije htjela traziti oca svog dijeteta onda ne znam sto otac mora traziti to dijete i nju.
mozda je ona u dobroj vezi, cojek joj pazi dijete sto da sebi zagorcava zivot trazeci oca svog dijeteta sa kojim je uveliko bila bivsa - znaci nema perspektive za buducnost.
otac tog dijeteta nije dijete upoznao 3 godine, osjeca se ko budala izigran. sto god da uradi on ispada budala.
ako ne kontaktira bivsu i dijete jedino se on osjeca lose.
ako kontaktira bivsu, samo moze vise naskoditi. moze bivsoj razvaliti vezu. moze dijetetu pokvariti zivot. dijete ga ne zna, sto bi ga dijete prihvatilo ko oca?
nekad treba biti skroz objektivan i preci preko osjecanja - znaci ne diraj sto vise nije tvoje.
ako mati tog dijeteta nije htjela traziti oca svog dijeteta onda ne znam sto otac mora traziti to dijete i nju.
mozda je ona u dobroj vezi, cojek joj pazi dijete sto da sebi zagorcava zivot trazeci oca svog dijeteta sa kojim je uveliko bila bivsa - znaci nema perspektive za buducnost.
otac tog dijeteta nije dijete upoznao 3 godine, osjeca se ko budala izigran. sto god da uradi on ispada budala.
ako kontaktira bivsu, samo moze vise naskoditi. moze bivsoj razvaliti vezu. moze dijetetu pokvariti zivot. dijete ga ne zna, sto bi ga dijete prihvatilo ko oca?
nekad treba biti skroz objektivan i preci preko osjecanja - znaci ne diraj sto vise nije tvoje.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#4 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Tesko je biti fin, a...
Sanse da zena zatrudni poslje 1 snosaja, nisu tako velike.
Narucito ako je zena bila na njemu u momentu kad je svrsio. Gravitacija.
No, znajuci nase Bosanke, kojima je u seksu najdraza tkz. poza "les" ... I znajuci nase Bosance koji po 4 puta odrade posao kad odraduju temeljito, isprazne jedno po litra eksrementa, sve je moguce.
To je meni glupost tabirit.
Pitanje je sta ako jest dijete njegovo? Sta on hoce sad? Nije ga zena zvala, nije mu nista rekla. To kako izgleda dijete, veze nema ni sa cim. Ako mu je stalo da bude babuka zeni s kojom nije mogao da bude u vezi, onda neka je kontaktira, neka trazi da uradi testove, i neka onda placa alimentaciju i ima pravo da se vidi s djetetom, a ona neka to objasnjava svom muzu kako moze.
Mozes to, a moze nista ne raditi. Sta ima raditi? Ocigledno da nije bila na baby pilulama jer je ostala trudna a sa njih se ne skida - off/on tako lako. Moguce da nije popila koju pa da je opet ovulirala, to nebi ni znala dok nebi ostala trudna jer nije imala mensturaciju, ali onda se namece pitanje odkud da je trudna. Da zena nije htjela dijete - abortirala bi ga. Da je mislila da je iz takve neke neregularne situacije - abrotirala bi ga, vjerujem.
Zbog toga svega, mojne mahale i gurni kitu u stekdozu bolan sljedeci put. Moze li se ikada dokazati da to nije to, da ako ne smijes biti babo, nemoj ga ni turati medju guzove, narucito ovako - na brzaka. Vidjeli se pozeljeli se...
A i ta zena je malo je rec, hem u vezi hem na anti-baby pillulama, hem trudna, hem joj dijete lici na bivseg, hem suti muzicu s kojim je nijedne, nema stvari koja krije vise tajni od vagine izgleda.
Na kraju, mimo mene. Nasekira se samo radi tudjih belaja. Samo znam da nije bas tako lako zatrudniti zenu. To znam. Tj. one tinejdzerske trudnoce - "samo smo jednom i ja trudna" - to 95% slucajeva nije istina. A bogami - ne znam kako je u ovom slucaju, i ne moze to niko reci, osim test u vezi ocinstva, dakle da se uzme DNA sample iz pljuvacke dijeteta i uporedi s njegovim, i ako je 50% identican - on je otac. To se moze uraditi ako je mati voljna, ne mora partnera ni informisati o tome, mada ja ne znam bas da li bi mi bilo svejedno da se takve neke stvari iza ledja desavaju da sam ja covjek koji ima sina, kojeg je moguce zena zatrudnila s nekim drugim i idem se lomiti da zaradim da dizem tudje dijete, i zivim sa zenom kojoj se moze tako nesto desiti...
Eto ti informacije, pa kuburi...
No, znajuci nase Bosanke, kojima je u seksu najdraza tkz. poza "les" ... I znajuci nase Bosance koji po 4 puta odrade posao kad odraduju temeljito, isprazne jedno po litra eksrementa, sve je moguce.
Pitanje je sta ako jest dijete njegovo? Sta on hoce sad? Nije ga zena zvala, nije mu nista rekla. To kako izgleda dijete, veze nema ni sa cim. Ako mu je stalo da bude babuka zeni s kojom nije mogao da bude u vezi, onda neka je kontaktira, neka trazi da uradi testove, i neka onda placa alimentaciju i ima pravo da se vidi s djetetom, a ona neka to objasnjava svom muzu kako moze.
Mozes to, a moze nista ne raditi. Sta ima raditi? Ocigledno da nije bila na baby pilulama jer je ostala trudna a sa njih se ne skida - off/on tako lako. Moguce da nije popila koju pa da je opet ovulirala, to nebi ni znala dok nebi ostala trudna jer nije imala mensturaciju, ali onda se namece pitanje odkud da je trudna. Da zena nije htjela dijete - abortirala bi ga. Da je mislila da je iz takve neke neregularne situacije - abrotirala bi ga, vjerujem.
Zbog toga svega, mojne mahale i gurni kitu u stekdozu bolan sljedeci put. Moze li se ikada dokazati da to nije to, da ako ne smijes biti babo, nemoj ga ni turati medju guzove, narucito ovako - na brzaka. Vidjeli se pozeljeli se...
A i ta zena je malo je rec, hem u vezi hem na anti-baby pillulama, hem trudna, hem joj dijete lici na bivseg, hem suti muzicu s kojim je nijedne, nema stvari koja krije vise tajni od vagine izgleda.
Na kraju, mimo mene. Nasekira se samo radi tudjih belaja. Samo znam da nije bas tako lako zatrudniti zenu. To znam. Tj. one tinejdzerske trudnoce - "samo smo jednom i ja trudna" - to 95% slucajeva nije istina. A bogami - ne znam kako je u ovom slucaju, i ne moze to niko reci, osim test u vezi ocinstva, dakle da se uzme DNA sample iz pljuvacke dijeteta i uporedi s njegovim, i ako je 50% identican - on je otac. To se moze uraditi ako je mati voljna, ne mora partnera ni informisati o tome, mada ja ne znam bas da li bi mi bilo svejedno da se takve neke stvari iza ledja desavaju da sam ja covjek koji ima sina, kojeg je moguce zena zatrudnila s nekim drugim i idem se lomiti da zaradim da dizem tudje dijete, i zivim sa zenom kojoj se moze tako nesto desiti...
- Fratris
#5 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Ponavljo sam ja ovu mantru sebi bez prestanka u par situacija kad se cekalo na rezultate nekakih testova, pa ne pomaze puno.Nosferatu wrote:Tesko je biti fin, a...
Sansa da te grom pogodi je mala, al haj ti objasni to frajeru kog je spuco grom. Njemu sansa izgleda 100%.
- ljubav_aha
#6 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Nosferatu :Tesko je biti fin, a...
odlicno komicno objasnjenje
odlicno komicno objasnjenje
- vjesticanametli
#7 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
potrazi je .......... ako je dijete tvoje trebali bi se upoznati a ne da mu mama kaze nakon 20 god. eto znas ima jedan ciko
nadi je i uspostavi kontakt sa svojim sinom 
-
mamica papucarka
#8 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
...
Last edited by mamica papucarka on 16/07/2008 09:10, edited 2 times in total.
-
mamica papucarka
#9 Re: Imati mozda dijete a ne znati da imas ?
ja se sa ovim ne bih nikako slozila.Vozdra_123 wrote:ouch...
Cuj sto ne bi otac trazio dijete. Pa nek sumnja, ali fakat je mozda OTAC
Ono, jest zena ta koja to malo bice nosi devet mjeseci i jest da ga ona radja, ali da nije musakarac ne bi ni bilo djece
Vozdra, izvini ako sam te pogresno razumjela
btw, ja bih porazgovarala sa doticnom
-
njeka
#10 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Žena se očito dobro snalazi i sama sa djetetom,nije ga tražila,znači da od njega ne očekuje nikakvu pomoć .Da li je djete njegovo ili nije ne može znati dok je barem ne pita,a šta da uradi zavisi od njegove savjesti tj.--hoće li moći nastaviti život znajući da negdje postoji neko ko je možda njegov?!
- lejlasa
#11 Re: Imati mozda dijete a ne znati da imas ?
mamica papucarka wrote:ja se sa ovim ne bih nikako slozila.Vozdra_123 wrote:ouch...
Cuj sto ne bi otac trazio dijete. Pa nek sumnja, ali fakat je mozda OTACja ne znam je li vi imate djece, ali sama spoznaja da cete biti otac, ili ste vec, mijenja u vama 3000 osjecaja.Pa mozda je to njegova krv. Mozda je bas on taj koji je priodonio da to malo bice dodje na ovaj svijet. Kako ostat hladan
![]()
Ono, jest zena ta koja to malo bice nosi devet mjeseci i jest da ga ona radja, ali da nije musakarac ne bi ni bilo djeceOtac i majka moraju biti ravnopravni
![]()
Vozdra, izvini ako sam te pogresno razumjela![]()
btw, ja bih porazgovarala sa doticnomu cetiri oka
jest da meni ova prica izgleda ko iz kakvih ljubavnih romana
Mamice, potpuno si u pravu. Mislim da je malo sebicno s njene strane to sto mu nije rekla nista svih tih godina, ako je dijete njegovo, jer kao sto ti kazes, sama cinjenica da ima dijete njega sigurno ne moze ostaviti ravnodusnim. On je ipak otac i ima pravo da to zna. Uostalom, sigurno je da bi on htio da ima udio u sinovljevom zivotu, jer ko je lud da ne zeli da njegovo dijete zna za njega
(ne znam, barem ja ovako razmisljam)
-
mamica papucarka
#12 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
hahhhhhhhhhhhhNosferatu wrote:Tesko je biti fin, a...
- 3xa
#13 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Prvo sto bi uradila da sam na njegovom mjestu je ispitala tog zajednickog prijatelja sve sto zna o njoj. To bar nije rizik. Ako nije u braku, nista me ne bi zaustavilo da odem do nje (pa ni ta veza, jer sve dok se zabavljaju nije kasno ni da prekinu) i rascistim situaciju. Mozda se njima iz njihove perspektive cini da nisu jedno za drugo, ali ovako sa strane gledajuci, njih sudbina stalno spaja. Ako je u braku, to je vec skakljivo, jer sigurno nije ni muzu rekla istinu, sto znaci da je pokvarena osoba jer vara tri druge: muza, dijete i bivseg momka. Ali u svakom slucaju bi je i tada potrazila da mi kaze istinu. Na njoj je hoce li svom djetetu reci ili ne, jer samo ona moze ocijeniti hoce li djetetu upropastiti djetinstvo tim raspletom dogadjaja ili ne. U svakom slucaju, ne bih je napadala ni svadjala se, jer mozda ih ceka zajednicka buducnost pa bi svadja samo jos vise odgodila ono sto im je sudbina spremila
Ako je sama sa djetetom, po mom misljenju ga nije zvala iz straha od odbijanja i ponosa, a kako je vrijeme prolazilo bilo joj je sve teze reci. Nakraju ce covjek nauci zivjeti sa svojim iskrivljenim istinama. Zelim mu puno srece, u slucaju da je ova prica istinita
P.S. bolje je i rizikovati i napraviti bolnu situaciju za sve njih prije, jer ce se sve smiriti i rijesiti, nego poslije kada prodju godine i bude suvise kasno da bi bilo bitno.
P.S. bolje je i rizikovati i napraviti bolnu situaciju za sve njih prije, jer ce se sve smiriti i rijesiti, nego poslije kada prodju godine i bude suvise kasno da bi bilo bitno.
-
mojgrad
#14 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Ja da sam na tvom mjestu bi prvo kontaktirala tu zenu s djetetom. Fino izadjete na kafu i direktno u lice pitas da li je dijete tvoje?
Ako kaze da jeste imas dvije opcije ili da kazes oke, svako ima svoj zivot ne mozemo biti zajedno zato sto ne zelimo a i zato sto vec imamo partnere ti ces se pobrinuti za svoje dijete kao sto to radi svaki savjestan otac, bez obzira da li bio ili ne bio u vezi sa tom zenom s kojom imas dijete. Ili zaboravi sve pravi se lud i nek te savjest pece citav zivot.. Do tebe je
E ako odlucis posto poto ostati u kontaktu sa djetetom teze malo ako ne zivite u istoj drzavi ali ti nikako ne bih savjetovala da zaboravis da dijete postoji (cak i ako sumnjas trebas da znas 100% zasigurno). Jer dijete ce te kad tad pozvati i traziti objasnjenje tvojih postupaka. Na kraju krajeva nije ono trazilo da se rodi, vas dvoje ste full odgovorni za svoje postupke a posljedica je zacece tog djeteta. Kazem opet samo ako je to dijete tvoje znas sta ti je ciniti.
To kako cete nastaviti svoje zivote dalje to je do vas.
Ti imas vec dugogodisnju vezu sa svojom djevojkom, trebas joj reci istinu. Ako se afera desila prije (nadam se) nego si bio sa njom sto znaci nema nikakvog prava da te osudjuje i ljuti na tebe jer prvo ni sam nisi znao da je djevojka zatrudnila, dosao si igrom slucaja do saznanja da imas dijete. Eh dobro razmisli kako ces se postaviti i prema majci tog djeteta, jer ne shvatam bez obzira sto nemate nista zajednockog kako je mogla da sakrije od tebe da imate dijete?
Uzas. Nije razmisljala svojom glavom uopste, samo na sebe izgleda a ne na dijete i njegova pitanja kad odraste.
Ako je ona u braku, a pretpostavljamo da jeste, i to jos u braku prije nego je rodila, ona ima ogroman problem. Ne znam ne poznajem je ali to bi znacilo da je slagala da je dijete od muza. Ako je bila trudna prije no se udala, taj njen muz je znao da to dijete nije njegovo i prihvatio ga je dok su zajedno. Sto znaci da ni tu u ovoj drugoj verziji nema problema.
Sve u svemu, trebas da znas radi svog duhovnog mira prvenstveno da li je to dijete tvoje. Ako sumnjas uradite test ocinstva, pa onda kontajte kako dalje. Niti ti trebas kao otac da nestanes iz djetetovog zivota jer ona ima brak i da se tu sta ne bi pokvarilo niti ona moze zatvorenih ociju kroz zivot. Budite odrasli ljudi i sagledajte sve mogucnosti i opcije, ali pod uslovom da djetetu ne ucinite na zao u bilo kom aspektu.
Jer dijete je uvijek i trebalo bi biti uvijek prioritet broj 1.
Sretno!
Ako kaze da jeste imas dvije opcije ili da kazes oke, svako ima svoj zivot ne mozemo biti zajedno zato sto ne zelimo a i zato sto vec imamo partnere ti ces se pobrinuti za svoje dijete kao sto to radi svaki savjestan otac, bez obzira da li bio ili ne bio u vezi sa tom zenom s kojom imas dijete. Ili zaboravi sve pravi se lud i nek te savjest pece citav zivot.. Do tebe je
E ako odlucis posto poto ostati u kontaktu sa djetetom teze malo ako ne zivite u istoj drzavi ali ti nikako ne bih savjetovala da zaboravis da dijete postoji (cak i ako sumnjas trebas da znas 100% zasigurno). Jer dijete ce te kad tad pozvati i traziti objasnjenje tvojih postupaka. Na kraju krajeva nije ono trazilo da se rodi, vas dvoje ste full odgovorni za svoje postupke a posljedica je zacece tog djeteta. Kazem opet samo ako je to dijete tvoje znas sta ti je ciniti.
To kako cete nastaviti svoje zivote dalje to je do vas.
Ti imas vec dugogodisnju vezu sa svojom djevojkom, trebas joj reci istinu. Ako se afera desila prije (nadam se) nego si bio sa njom sto znaci nema nikakvog prava da te osudjuje i ljuti na tebe jer prvo ni sam nisi znao da je djevojka zatrudnila, dosao si igrom slucaja do saznanja da imas dijete. Eh dobro razmisli kako ces se postaviti i prema majci tog djeteta, jer ne shvatam bez obzira sto nemate nista zajednockog kako je mogla da sakrije od tebe da imate dijete?
Uzas. Nije razmisljala svojom glavom uopste, samo na sebe izgleda a ne na dijete i njegova pitanja kad odraste.
Ako je ona u braku, a pretpostavljamo da jeste, i to jos u braku prije nego je rodila, ona ima ogroman problem. Ne znam ne poznajem je ali to bi znacilo da je slagala da je dijete od muza. Ako je bila trudna prije no se udala, taj njen muz je znao da to dijete nije njegovo i prihvatio ga je dok su zajedno. Sto znaci da ni tu u ovoj drugoj verziji nema problema.
Sve u svemu, trebas da znas radi svog duhovnog mira prvenstveno da li je to dijete tvoje. Ako sumnjas uradite test ocinstva, pa onda kontajte kako dalje. Niti ti trebas kao otac da nestanes iz djetetovog zivota jer ona ima brak i da se tu sta ne bi pokvarilo niti ona moze zatvorenih ociju kroz zivot. Budite odrasli ljudi i sagledajte sve mogucnosti i opcije, ali pod uslovom da djetetu ne ucinite na zao u bilo kom aspektu.
Jer dijete je uvijek i trebalo bi biti uvijek prioritet broj 1.
Sretno!
-
Kjajević Majko
#15 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
S prvim izborom ti ne može biti lijepo nikako. Svoju vezu pokvarit možeš jedino ako nije prava veza, nema tu ništa preko čega se ne može preći.Op3r4t0r wrote:Ostaviti sve kako jest i nastaviti sa zivotom, javiti se bivsoj i direktno joj reci sta mu je u glavi, ili joj reci indirektno, mozda ispricati sve svojoj djevojci?
Reci curi sve, ispitaj prijatelje, kontaktiraj bivšu, imaš pravo znati je li neko tvoj sin ili nije.
Na stranu sve čovječe možda se radi o tvome djetetu!
-
mojgrad
#16 Re: Imati mozda dijete a ne znati da imas ?
Apsolutno se ne slazem sa ovim gore, kako moze djetetu pokvariti zivot? Zar mu je zivot vec predodredjen da zivi u lazi i sa saznanjem da ga otac nikada nije potrazio nikada nije htio vidjeti nikada nije pozvao za rodzendan?? Grozno. Zasto ljudi uvijek misle samo sta je njima bolje a ne postave se u cipele tog djeteta.Vozdra_123 wrote:ouch...
I cuj ne diraj sto vise nije tvoje, nego sta vec je njegovo posebno ako se to utvrdi onda bi bio najveci egoista na svijetu da okrene ledja i ne pogleda to dijete vise..
To sto majka djeteta nikada nije oca potrazila vise nego dovoljno govori o njoj. Ali to opet nema veze sa djetetom, ono nije donijelo takvu odluku. Gopodja je trebala iako je znala da nema buducnosti ni zajednickog zivota sa ocem djeteta reci hallo samo da znas postoji dijete na ovom svijetu i ono je tvoje. A ti ako hoces budi dio njegovog zivota ako neces do tebe je.. Jer ja cu se pobrinuti svakako za njega, jer ja sam odlucila da ga zadrzim.. Ona je vec donijela odluku i za sebe i za oca.. Tuzno stvarno kako neke zene znaju same sebi da zakomplikuju zivot.
Last edited by mojgrad on 16/07/2008 11:27, edited 1 time in total.
-
mojgrad
#17 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Ma nije problem da li se ona snalazi sa djetetom sama ili ne, ona kao sto vidim snalazi se vrlo dobro ali nije ispala fer niti prava zena kad je mogla ovako nesto da sakrije a covjek ima puno pravo da zna istinu. Prvo nije ga sama napravila vec sa njim, i nije dijete njeno vlasnistvo vec je zajednicko. Sto znaci da i otac ima puno pravo, bez obzira imali oni vezu ili nemali, na odluke u vezi djeteta.njeka wrote:Žena se očito dobro snalazi i sama sa djetetom,nije ga tražila,znači da od njega ne očekuje nikakvu pomoć .Da li je djete njegovo ili nije ne može znati dok je barem ne pita,a šta da uradi zavisi od njegove savjesti tj.--hoće li moći nastaviti život znajući da negdje postoji neko ko je možda njegov?!
- 3xa
#18 Re: Imati mozda dijete a ne znati da imas ?
Slazem se sa svim sto si napisala, ali mislim da je ipak lakse kritikovati i komentarisati nego uraditi. Ja uvijek znam sta je ispravno, ali ne uradim uvijek ispravnu stvar. Treba je osudjivati ali je treba i saslusati da se vide razlozi zbog cega je sutila. Svi smo ljudi i svi grijesimo. A ljudski je i prastatimojgrad wrote:Apsolutno se ne slazem sa ovim gore, kako moze djetetu pokariti zivot? Zar mu je zivot vec predodredjen da zivi u lazi i sa saznanjem da ga otac nikada nije potrazio nikada nije htio vidjeti nikada nije pozvao za rodzendan?? Grozno. Zasto ljudi uvijek misle samo sta je njima bolje a ne postave se u cipele tog djeteta.Vozdra_123 wrote:ouch...
I cuj ne diraj sto vise nije tvoje, nego sta vec je njegovo posebno ako se to utvrdi onda bi bio najveci egoista na svijetu da okrene ledja i ne pogleda to dijete vise..
To sto majka djeteta nikada nije oca potrazila vise nego dovoljno govori o njoj. Ali to opet nema veze sa djetetom, ono nije donijelo takvu odluku. Gopodja je trebala iako je znala da nema buducnosti ni zajednickog zivota sa ocem djeteta reci hallo samo da znas postoji dijete na ovom svijetu i ono je tvoje. A ti ako hoces budi dio njegovog zivota ako neces do tebe je.. Jer ja cu se pobrinuti svakako za njega, jer ja sam odlucila da ga zadrzim.. Ona je vec donijela odluku i za sebe i za oca.. Tuzno stvarno kako neke zene znaju same sebi da zakomplikuju zivot.
-
mojgrad
#19 Re: Imati mozda dijete a ne znati da imas ?
Naravno da svi grijesimo i nekad ne uradimo kako treba, donesemo pogresne odluke ali ako si zgrijesio i to znas zasto onda praviti gresku nad greskom?3xa wrote:Slazem se sa svim sto si napisala, ali mislim da je ipak lakse kritikovati i komentarisati nego uraditi. Ja uvijek znam sta je ispravno, ali ne uradim uvijek ispravnu stvar. Treba je osudjivati ali je treba i saslusati da se vide razlozi zbog cega je sutila. Svi smo ljudi i svi grijesimo. A ljudski je i prastatimojgrad wrote:Apsolutno se ne slazem sa ovim gore, kako moze djetetu pokariti zivot? Zar mu je zivot vec predodredjen da zivi u lazi i sa saznanjem da ga otac nikada nije potrazio nikada nije htio vidjeti nikada nije pozvao za rodzendan?? Grozno. Zasto ljudi uvijek misle samo sta je njima bolje a ne postave se u cipele tog djeteta.Vozdra_123 wrote:ouch...
Kad je bilo igrati se 'odraslih' super a sad kad su posljedice tu od te 'igre' gdje je odgovornost? Gdje je moral? Gdje je zrelo razmisljanje?
Sta god ama sta god njen razlog bio sto je presutila da imaju dijete ne opravdavam niti moze taj razlog biti bitniji od djeteta.. Bez obzira na sve dijete se stavlja ispred sebe kako god.
- Luke Perry
#20 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
nadji neku tv-sapunicu i tema ce biti obradjena, prije li kasniije. cesto se i ponavlja.Jedna mi misao neda spavati, nevazno je da li se desila meni, nekom drugom, izmisljena ili nesto peto, zanima me vasa reakcija na sljedecu pricu:
- 3xa
#21 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Zato i mislim da on treba da je potrazi i insistira na istini, jer je ona zagrizla u svojoj lazi i sto vise vremena prolazi ona ce imati sve manje i manje hrabrosti priznati jer nema opravdanja sto je presutila. Sa druge strane, ja nesto romanticno razmisljam da bi joj on mogao oprostiti i da sve troje zajedno zive i cica mica gotova prica 
-
amalia
#22 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
U prvom redu mislim da bi trebao sve ispricati svojoj djevojci, ako se sve desavalo prije nje, prihvatice. Ja bih barem prihvatila i ne bih pravila dramu oko toga.Nije djete nista krivo.Op3r4t0r wrote:Jedna mi misao neda spavati, nevazno je da li se desila meni, nekom drugom, izmisljena ili nesto peto, zanima me vasa reakcija na sljedecu pricu:
Vi ste na redu...
Sto se bivse tice i njene veze / braka: ne bih na tvom mjestu ni sekunde razmisljala o tome. Ni ona nije razmisljala o tome kad je tebi, kao ocu, uskratila pravo da imas djete, a svom sadasnjem muzu/momku podmetnula tudje djete. Svakako mislim da s njom treba popricati, otvoreno je pitati kako stvari stoje.
I kad bi se ispostavilo da je djete tvoje, mislim da trebas traziti pravo koje imas na djete, ali i prihvatiti odgovornost koja iz toga proizilazi.
(Ovdje sam pisala kao da se radi o tebi, jednostavno bilo mi je lakse tako
Joj, ja sam tako osvetoljubiva u ovakvim situacijama, ja bih se borila da joj uzmem djete. Kad je ona mogla biti kucka, ja bih bila jos veca
-
mamica papucarka
#23 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
moze biti u Esmeraldi3xa wrote:Zato i mislim da on treba da je potrazi i insistira na istini, jer je ona zagrizla u svojoj lazi i sto vise vremena prolazi ona ce imati sve manje i manje hrabrosti priznati jer nema opravdanja sto je presutila. Sa druge strane, ja nesto romanticno razmisljam da bi joj on mogao oprostiti i da sve troje zajedno zive i cica mica gotova prica
- 3xa
#24 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
Zivila Esmeralda 
-
The 51st State
#25 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?
jebo lud zbunjenog i obrnuto, tako nekako ova prica ima smisla.