sta bi moglo posluziti kao zamjena za andol?
Moderator: anex
- luksica
Kafetin (ukoliko zelis glavobolju da sprijecis)...ja ga redovno koristim !
Lijek je registrovan kao analgetik sa izbalansiranim sastavom minimalnih količina paracetamola, kodeina i propifenazona, tako da za proteklih pola vijeka nije registrovan ni jedan slučaj neželjenih posljedica.

Lijek je registrovan kao analgetik sa izbalansiranim sastavom minimalnih količina paracetamola, kodeina i propifenazona, tako da za proteklih pola vijeka nije registrovan ni jedan slučaj neželjenih posljedica.
-
Šandor
#5 Re: sta bi moglo posluziti kao zamjena za andol?
Andol je lijek koji nema nikakvu funkciju (ovo je moje laičko mišljenje, možda griješim).mlada i zelena wrote:Izgleda da sam na mamu moju ..alergicna sam na andole...nije nista strasno samo dobijem bubuljice po vratu- i ledjima...
sigurna sam da je od andola...zna li iko neku zamjenu za andol?
Od andola sam samo dobio probleme sa želucem. Umjesto da ogladnim nakon 5 sati trebalo je 9-10 sati da mi počne krčat u stomaku.
-
Pearl
meni cofaddon pomaze za glavobolje, cak i za menstrualne bolove, a jedino od njega nemam zelucanih tegoba... a tete u apoteci su mi ga preporucile..
u svakom slucaju, posavljetuj se s doktorom, mozda i da uradis alergotest, mozda si alergicna na neki sastojak, koji nije samo u andolu nego i u nekim drugim lijekovima, pa da znas sta da izbjegavas..
nije se zezati s tim...
u svakom slucaju, posavljetuj se s doktorom, mozda i da uradis alergotest, mozda si alergicna na neki sastojak, koji nije samo u andolu nego i u nekim drugim lijekovima, pa da znas sta da izbjegavas..
nije se zezati s tim...
- angevin
zavisi u koju svrhu ga koristis. Ako ga koristis kao analgetik ili antipiretik, onda i paracetamol moze da ga zamijeni. Ukoliko je Andol u svojstvu antiagreganta , paracetamol jok.
Alergija na aktivni sastojak Andola (acetilsalicilna kiselina) je automatski i alergija na Aspirin i ostale lijekove koji su genericki acs.
Alergija na aktivni sastojak Andola (acetilsalicilna kiselina) je automatski i alergija na Aspirin i ostale lijekove koji su genericki acs.
-
Majjah
Ne moras cak ni doktora, udjes u apoteku i kazes ovo sto si i nama rekla, oni bi takodjer trebali znati alternativu Andolu, a za taj osip bi trebala napraviti jedan alergotest na Kosevu, da znas za svaki slucaj ubuduce na sta si tacno alergicna!