Sta bi moglo da bude?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Smartex

#1 Sta bi moglo da bude?

Post by Smartex »

U zadnje vrijeme posle voznje, osjecam smrad (sličan kao od zapaljene gume)ne mogu tačno da zakljucim da li smrad dolazi od guma ili motora? Može li mi neko pomoći šta bi to moglo da bude,da napomenem da sam skoro mjenjao zadnje kocnice a nekako od tada čini mi se da je i poceo smrad, e sad ne znam može li to imati kakve veze ili ne? Imal ko pametan? :?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2 Re: Sta bi moglo da bude?

Post by corolla02 »

Pa kad si ih mijenjao, jel rijec o prednjim samo ili si mijenjao komplet cetiri tocka? Jesu li u pitanju trombe ili diskovi? Jesi li prolio ulja po njima ako se sjecas, da li skripe? Koje ti je godiste auto? Kad si mijenjao remenice, gume, itd itd? Svi odgovori na ova pitanja ce dati opstu sliku o autu, pa tek onda mozes ocekivati od nekog da ti dadne kakav savjet o tome sta bi moglo da bude u pitanju i kako da to rijesis.
davidigolijat

#3 Re: Sta bi moglo da bude?

Post by davidigolijat »

Provjeri samoregulirajuci mehanizam od zadnjih kocnica, ukoliko ne vraca dobro pakne (ako su dobosi natrag) moze se desiti da one struzu i proizvode smrad slican smradu zapaljene gume....

Dobro se pazi, zna se desiti da u slucaju struganja diskova ili dobosa, kada se zbog trenja stvaraju visoke temperature, pocne tinjati i plane guma, a zatim i auto (moja susjeda je tako prije par godina ostala bez jette 1, samo je u pitanju bilo trenje prednjeg diska).

Uglavnom, sve detaljno provjeri, a dobar metod ti je i "cuko sistem" tj. da obidjes oko auta i pogledas odakle dolazi smrad....
Post Reply