Šta bi? Don Dučić vs. H.Musemić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
emir_no2
Ma sve u svemu shega ziva
ovo je shega od fudbala i mislim da je Ducic musemicu napravio ekipu da bi uzeo titulu...
Husref je dobar trener al imao je najnaj ekipu prosle sezpne...Nije imao konkurenciju...A Ducic placa igrace i to bi mogao biti problem....al sretno vam protiv Genka
mada ce biti tesko 
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Samo da nasoj dragoj anti-teroristickoj policiji koja je ucestvovala u akciji na Zapadnu tribinu prosljedim ovaj pozdrav.
On je uvijek u pravu jer on ima znacku
Mr. Policman nije dovoljno pismen
Zasto branis truli sistem?
Prazne su im glave kao velika burad
Nerviraju i kvare sliku kad krenem u grad
Evo vam jedan mali srednjak za uzvrat
Pusite mi kurac potplacena djubrad."

"Mr. Policeman uvijek stavlja tackuPoliceman Video
Konačno je iz produkcije stigao i spot za pjesmu Mr Policeman, sa
frenkijevog albuma Dosta. Ipak, za ovakav spot nikad nije kasno. Uz
lijepe pozdrave gospodi iz RAK-a koja ne voli da se otvoreno govori, i
našoj policiji koja voli da tuče ljude, dolazi još jedna poruka otpora
iz Fm Jam-a..
Oprostite sto kasnimo:)
Za download:
http://www.fmjam.com/inc/song.php?sid=431&type=dl
Za gledanje na youtube-u:
http://www.youtube.com/watch?v=KcIhIpDh2dA
On je uvijek u pravu jer on ima znacku
Mr. Policman nije dovoljno pismen
Zasto branis truli sistem?
Prazne su im glave kao velika burad
Nerviraju i kvare sliku kad krenem u grad
Evo vam jedan mali srednjak za uzvrat
Pusite mi kurac potplacena djubrad."

- van Basten
gdje se neće vratiti, vidiš kolika lova dolazi nam od UEFE ovu sezonu... ko će to potrošiti... kao maca oko vruće kaše...progutaj ponos, utrpaj lovu u džepove i onda opet napravi belaj da se lagano izvučeš a klub zaglavi u blatu. Ili sam ja samo puno crn u razmišljanju?
- Zavatoni
Bojim se da si u pravu. Velika je lova u pitanju i kreće period rastaljivanja.van Basten wrote:gdje se neće vratiti, vidiš kolika lova dolazi nam od UEFE ovu sezonu... ko će to potrošiti... kao maca oko vruće kaše...progutaj ponos, utrpaj lovu u džepove i onda opet napravi belaj da se lagano izvučeš a klub zaglavi u blatu. Ili sam ja samo puno crn u razmišljanju?
Mislim da se Dučića u ovom trenutku ne mogu rješiti, iako mi se čini da trenutno Uprava nije u velikoj ljubavi sa njim.
Naime, on drži ugovore igrača i u slučaju prodaje jedan dio ide njemu, a drugi Sarajevu. Nešto slično se radi i u Dinamu, gdje sada Mamić uzima milione na Eduardu, Ćorluki, Modriću...
Veoma je interesantno bilo vidjeti gdje je ko slavio u srijedu. U Popaju su bili većina igrača i Mućo, dok su Bašić, Šuman, Merdanović i gosti sjedili na Ciglanama. U Popaju pjevao Halid, a na Ciglanama raju zabavlj'o Braco....
Smatram da će biti sranja u narednom periodu, ali se isto tako nadam da će sve izaći na dobro... Kad se usvoji Zakon o sportu i klubovi budu privatizovani. U toj varijanti mafija neće imati šanse da se domogne Sarajeva, jer će se naći neko i od njih značajniji ko će Sarajevo preuzeti. A pošto je to kod naših komšija sa Grbavice popularno da i ja kažem "znate već ko".
Znači, umjereni optimista, al' hajdemo ovo ostaviti sve na stranu pa uživati u ovoj augustovskoj bordo euforiji.
- Zavatoni
Evo izgleda da je došlo vrijeme i za konačni rasplet ove melodrame zvane rastaljivanje, odnosno "ko sad jami, jamio je".
Izvjesno je da Husref odlazi, a modus koji je uprava izabrala je da se od njega zahtjeva precizan izvještaj o razlozima loših igara. Naravno čovjek taj izvještaj i dostavi, ali uprava insistira da Husref kaže prave razloge, a ne samo iscrpljenost i manjak igračkog kadra.
Oni hoće da Husref kaže da je mafija krivac, jer preko nekoliko svojih igrača u prvom timu, miniraju igru. Znači, oni hoće da Husref javno i lično prozove Ćelu i Muću, ili će biti smijenjen. Faktički žele da Musemić odradi onaj prljavi dio posla i sam snosi konsekvence svojih izjava.
Računaju da to on neće uraditi jer normalno ne želi da sebe i svoju porodicu dovodi u opasnost, zbog čega će i otići.
Ako se Hus opredijeli da ne priča, onda će oni plijen morati dijeliti sa Mućom. Mislim da bi oni jako voljeli da mafija ne bude tu kad se bude lova dijelila, zbog čega pokušavaju da gurnu Husa u vatru, pa ako upali upalilo je. Ako ne upali, onda valja sjesti sa Mućom i Ćelom i dogovorati se.
Ja se nadam da će Husref i ovom mafijaškom sranju koje nas je zadesilo pokazati svoju principijalnost, zbog čega ga svi volimo.
I ne treba ga niko osuđivati što neće progovoriti.
Ovo je sve naravno moja interpretacija događaja, zbog čega ostavljam mogućnost da možda i nisam u pravu, ali nažalost sve ukazuje da je na sceni klasično rastaljivanje, zbog čega ćemo ove godine biti osuđeni na loše rezultate.
Husrefu i ekipi se u svoje lično ime zahvaljujem za sve radosne trenutke ovog bordo ljeta.
Ali ne sumnjam da ćemo mi Husrefa viđati i dalje u bordo dresu. U neko bolje vrijeme. Sa nekim boljim ljudima.
Izvjesno je da Husref odlazi, a modus koji je uprava izabrala je da se od njega zahtjeva precizan izvještaj o razlozima loših igara. Naravno čovjek taj izvještaj i dostavi, ali uprava insistira da Husref kaže prave razloge, a ne samo iscrpljenost i manjak igračkog kadra.
Oni hoće da Husref kaže da je mafija krivac, jer preko nekoliko svojih igrača u prvom timu, miniraju igru. Znači, oni hoće da Husref javno i lično prozove Ćelu i Muću, ili će biti smijenjen. Faktički žele da Musemić odradi onaj prljavi dio posla i sam snosi konsekvence svojih izjava.
Računaju da to on neće uraditi jer normalno ne želi da sebe i svoju porodicu dovodi u opasnost, zbog čega će i otići.
Ako se Hus opredijeli da ne priča, onda će oni plijen morati dijeliti sa Mućom. Mislim da bi oni jako voljeli da mafija ne bude tu kad se bude lova dijelila, zbog čega pokušavaju da gurnu Husa u vatru, pa ako upali upalilo je. Ako ne upali, onda valja sjesti sa Mućom i Ćelom i dogovorati se.
Ja se nadam da će Husref i ovom mafijaškom sranju koje nas je zadesilo pokazati svoju principijalnost, zbog čega ga svi volimo.
I ne treba ga niko osuđivati što neće progovoriti.
Ovo je sve naravno moja interpretacija događaja, zbog čega ostavljam mogućnost da možda i nisam u pravu, ali nažalost sve ukazuje da je na sceni klasično rastaljivanje, zbog čega ćemo ove godine biti osuđeni na loše rezultate.
Husrefu i ekipi se u svoje lično ime zahvaljujem za sve radosne trenutke ovog bordo ljeta.
Ali ne sumnjam da ćemo mi Husrefa viđati i dalje u bordo dresu. U neko bolje vrijeme. Sa nekim boljim ljudima.
- strong69
Ta vremena ja jako dugo cekam... Tracak nade pojavio se kad su dosli Hadzibegic, Pasic, Vukicevic i ostali igraci koji prije svega vole.Zavatoni wrote: Husrefu i ekipi se u svoje lično ime zahvaljujem za sve radosne trenutke ovog bordo ljeta.
Kad su otjerali Paju, Hadziju i ostale onda je bilo jasno da je situacija u klubu jako prljava i truhla.
Sad isto rade Husrefu, velikom borcu, covjeku koji mnogo voli Sarajevo i vise se ponasa kao navijac nego trener ponekad. Ali zbog toga ga volimo, zar ne? Sto kazu HZ "On jedan je od nas".
E pa sad vidite; Husref suspendovan??? Na zahtjev "Udruzenja gradana" ustvari DJL koji rade protiv Sarajeva i svojim nastupom dijeli navijace. A kad? Pred 2 jako bitne tekme.
Iz ovog nista dobro nece izaci, sigurno...
-
herbion
U nedjelju ponudjeno Gracicu da preuzme klub sto je on glatko odbio zbog preuzetih obaveza prema Olimpiku.Privatno zbog cestih neutemeljenih prozivki ljudi iz kluba ne zeli ni cuti za Sarajevo.Niko nije rekao da se na bazi njegovog rada klub digao i dosao do rezultata koje je ostvario.Napominjem u njegovom mandatu dovedeni su Musemic,Trivunovic,Mackic,Dragojevic,Pelak i dr.Sa 14.mjesta zavrsava sezonu na trecem i osvaja Kup.Prvi put u istoriji klub biljezi finansijski pozitivan rezultat.Husref je samo jedan od sudionika koji nikad Gracica nije pomenuo jer samo sebe LJIGO gleda.Njega rezultati tjeraju a on ceka otkaz kako bi mogao traziti 70.000 KM.Ugovor je iz perioda kada je dosao u klub.Jednostavno njegove ljubavi prema klubu nema sve je samo novac.M.Ducic se distancirao i u svom Popaju ne hrani vise igrace i ne zeli se mjesati oko smjene H.M.jer smatra da mu je U.O. vec jednom smjestio oko istog.Najgore od svega je da se nema rjesenja.
-
elSaik
Žepče, i vjerovatno Basel... davno sam ja rekao da on leti poslije poraza na Grbavici i tako će biti, jer nema boljeg argumenta Uprave nego kad kažu "ubjedljiv poraz od gradskog rivala je prelio čašu"tavijapi wrote:cuj trener suspendovan???? nikad cuo!!!!!jel fakat? i koliko?
-
elSaik
ti očigledno nisi odavno bio na tekmi...stochar wrote:i ja se, kao navijach Zhelje, pridruzhujem podrsci Husrefu! Treba napraviti trans: 'Husrefe majstore raja je uz tebe!', jer, mislim da se svako normalan mora radovati napretku u BiH, pa makar to bio i napredak najveceg gradskog rivala. Meni je uvijek drago kad nas klub napravi iskorak, i sto Sarajevo bude jache, bice jaci i Zeljo kako bi mu mogao parirati. i obrnuto. bez jakog Zelje nema jakog Sarajeva (i obrnuto afkors...striker wrote:Kao navijač Želje logično bi bilo da poželim da "komšiji krava bude ko čiuaua",ali ipak ne.Ljudi ako mislite sebi dobro nedajte Husrefa.Pun mi je kurac raznih seratora i u Želji,pa znam kako je...
Čuj priče... stjuardesa,piloti ccc![]()
)
moram ponoviti strikerov vapaj: Ljudi, ako mislite sebi dobro, ne dajte Husrefa!
-
pudlica
elSaik wrote:ti očigledno nisi odavno bio na tekmi...stochar wrote:i ja se, kao navijach Zhelje, pridruzhujem podrsci Husrefu! Treba napraviti trans: 'Husrefe majstore raja je uz tebe!', jer, mislim da se svako normalan mora radovati napretku u BiH, pa makar to bio i napredak najveceg gradskog rivala. Meni je uvijek drago kad nas klub napravi iskorak, i sto Sarajevo bude jache, bice jaci i Zeljo kako bi mu mogao parirati. i obrnuto. bez jakog Zelje nema jakog Sarajeva (i obrnuto afkors...striker wrote:Kao navijač Želje logično bi bilo da poželim da "komšiji krava bude ko čiuaua",ali ipak ne.Ljudi ako mislite sebi dobro nedajte Husrefa.Pun mi je kurac raznih seratora i u Želji,pa znam kako je...
)
moram ponoviti strikerov vapaj: Ljudi, ako mislite sebi dobro, ne dajte Husrefa!praviti trans podrške onom seljaku, nikad...
a po cemu je seljak,sto opsuje eto svaku 5 pa sta okreni se oko sebe pa rodjeni sarajlija ti prica tako jer jednostavno previse seljadije se spustilo u grad i svoj nacin govora stavili i tako ti je sad,ima raje koja se izgube kao htio/stio,husref jest seljak kako ti kazes al zato gledaj dokle je dogurao,jedini u klubu koji voli sarajevo a ne kao oni klocevi daj para i mi volimo sarajevo
-
funaki
elSaik wrote:ti očigledno nisi odavno bio na tekmi...stochar wrote:i ja se, kao navijach Zhelje, pridruzhujem podrsci Husrefu! Treba napraviti trans: 'Husrefe majstore raja je uz tebe!', jer, mislim da se svako normalan mora radovati napretku u BiH, pa makar to bio i napredak najveceg gradskog rivala. Meni je uvijek drago kad nas klub napravi iskorak, i sto Sarajevo bude jache, bice jaci i Zeljo kako bi mu mogao parirati. i obrnuto. bez jakog Zelje nema jakog Sarajeva (i obrnuto afkors...striker wrote:Kao navijač Želje logično bi bilo da poželim da "komšiji krava bude ko čiuaua",ali ipak ne.Ljudi ako mislite sebi dobro nedajte Husrefa.Pun mi je kurac raznih seratora i u Želji,pa znam kako je...
)
moram ponoviti strikerov vapaj: Ljudi, ako mislite sebi dobro, ne dajte Husrefa!praviti trans podrške onom seljaku, nikad...
E ti si bio, vidim...
Po cemu ti ''gledas'' ljude...
P.S. Hajd' postavi SVOJE ulaznice sa tekmi, na koje ti ocigledno ides redovno!
-
kijameta
El zeljeznicaru,mlad si ti,pa nisi mogao gledati kako je 'seljak' u Zvezdinom dresu razguzio skretnicare na tuznoj GrbavicielSaik wrote:ti očigledno nisi odavno bio na tekmi...stochar wrote:i ja se, kao navijach Zhelje, pridruzhujem podrsci Husrefu! Treba napraviti trans: 'Husrefe majstore raja je uz tebe!', jer, mislim da se svako normalan mora radovati napretku u BiH, pa makar to bio i napredak najveceg gradskog rivala. Meni je uvijek drago kad nas klub napravi iskorak, i sto Sarajevo bude jache, bice jaci i Zeljo kako bi mu mogao parirati. i obrnuto. bez jakog Zelje nema jakog Sarajeva (i obrnuto afkors...striker wrote:Kao navijač Želje logično bi bilo da poželim da "komšiji krava bude ko čiuaua",ali ipak ne.Ljudi ako mislite sebi dobro nedajte Husrefa.Pun mi je kurac raznih seratora i u Želji,pa znam kako je...
)
-
kijameta
Musemic,Ducic,Gracic,uprava sve je to svejedno.Niko od njih nece postici ono sto navijaci zele, da se pare ulazu u klub,da se postizu uspjesi,da se gradi evropsko Sarajevo.Svi oni zele da klepe sad sta se moze klepiti.Posto mi niko nije rod,potpuno mi je svejedno,ko ce te pare zavrnuti.Samo sam svjestan da za Sarajevo,nece ostati ni marka.Dobro mozda neka sica,da dovodimo 'zvijezde' tipa Stajica.
I nema nama izlaza dokle god se ne donose zakon o sportu i ne dodze do privatizacije kluba.Da klub dobije vlanika i gazdu,koji ce kroz svoj(samo njegov) interes gledati i uspjeh Sarajeva.Ako bi vlasnik bio dokazani pristalica Sarajeva poput Hadzibegica,tim bolje ali moze i neki Rus iz Novosibirska,svejedno,samo da se jednom zna sta je cije i da ja znam da ce od dijela para koje sam ja prvi spreman dati koliko god mogu,gazda kluba kupiti sebi jahtu a od drugo pola uloziti u razvoj kluba,ne sto nas voli nego da bi mogao zaraditi za jos vecu jahtu.To je nama jedino rjesenje a da li cemo ga docekati-ne znam.
A stajati na stranu bilo kojega od ovih lesinara sto kruze oko Sarajeva je glupo i neproduktivno.
I nema nama izlaza dokle god se ne donose zakon o sportu i ne dodze do privatizacije kluba.Da klub dobije vlanika i gazdu,koji ce kroz svoj(samo njegov) interes gledati i uspjeh Sarajeva.Ako bi vlasnik bio dokazani pristalica Sarajeva poput Hadzibegica,tim bolje ali moze i neki Rus iz Novosibirska,svejedno,samo da se jednom zna sta je cije i da ja znam da ce od dijela para koje sam ja prvi spreman dati koliko god mogu,gazda kluba kupiti sebi jahtu a od drugo pola uloziti u razvoj kluba,ne sto nas voli nego da bi mogao zaraditi za jos vecu jahtu.To je nama jedino rjesenje a da li cemo ga docekati-ne znam.
A stajati na stranu bilo kojega od ovih lesinara sto kruze oko Sarajeva je glupo i neproduktivno.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
ma reko sam ja krepo željokijameta wrote: El zeljeznicaru,mlad si ti,pa nisi mogao gledati kako je 'seljak' u Zvezdinom dresu razguzio skretnicare na tuznoj Grbavici![]()
sa tri komada na jednoj tekmi.Musemic uvijek ako ni zbog cega drugoga ima uvijek moju podrsku.
-
elSaik
pa baš zato što je igrao za meni najmrži klub u exYu on je meni seljak, ili, s obzirom na klub u kojem je igrao, bolje ga zvati cigankijameta wrote:El zeljeznicaru,mlad si ti,pa nisi mogao gledati kako je 'seljak' u Zvezdinom dresu razguzio skretnicare na tuznoj GrbavicielSaik wrote:ti očigledno nisi odavno bio na tekmi...stochar wrote: i ja se, kao navijach Zhelje, pridruzhujem podrsci Husrefu! Treba napraviti trans: 'Husrefe majstore raja je uz tebe!', jer, mislim da se svako normalan mora radovati napretku u BiH, pa makar to bio i napredak najveceg gradskog rivala. Meni je uvijek drago kad nas klub napravi iskorak, i sto Sarajevo bude jache, bice jaci i Zeljo kako bi mu mogao parirati. i obrnuto. bez jakog Zelje nema jakog Sarajeva (i obrnuto afkors...)
![]()
sa tri komada na jednoj tekmi.Musemic uvijek ako ni zbog cega drugoga ima uvijek moju podrsku.
- Alfa159
DALI NEKO ZNA KOJE SMECHE JE BILO POTPISNIK PISMA PROTIV HUSREFA MUSEMICA, NAVODNO UDRUZENJE NAVIJACA SARAJEVA.????????
E ako neko zna neka stavi njihova imena da imam sta psovati ovih dana.
Pa halooooo da nije bilo Husrefa Musmica i dan danas bi bili bez titule u premier ligi.
Fuj fuj po hiljadu puta mislim da mi je zadnja tekma bila protiv Zepca.
Od mene cele i ostala bagra nece primiti novac od mene.
E ako neko zna neka stavi njihova imena da imam sta psovati ovih dana.
Pa halooooo da nije bilo Husrefa Musmica i dan danas bi bili bez titule u premier ligi.
Fuj fuj po hiljadu puta mislim da mi je zadnja tekma bila protiv Zepca.
Od mene cele i ostala bagra nece primiti novac od mene.
-
LSD
Hah,vidi manijaka sto se solidarisu sa Husrefom,pa jeli ovu moguce
Pa gdje su bili pitari kada se Osim tjerao iz Zelje
...drzali su mu fige
Sad ozbiljno,Musemic jest kvalitetan komad krakana ali je dobar trener i za FCS je puno dao za ovih par godina.Skoro citava nasa liga ima rak ranu a to su nesposobne uprave klubova,pa tako izgleda i FCS.Ovaj scenario sa Husrefom se mogao naslutiti poslije one lakrdije iz aviona i kada je klub reagovao kao da je H.M. nekog ubio.
- GandalfSivi
Ti ocito brzo zaboravljas da je Osim imao najvecu podrsku medju navijacima Sarajeva. Pa je li mu kompletno Kosevo pjevalo: "Osime, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe"LSD wrote:Hah,vidi manijaka sto se solidarisu sa Husrefom,pa jeli ovu moguce![]()
Pa gdje su bili pitari kada se Osim tjerao iz Zelje
...drzali su mu fige
![]()
- GandalfSivi
Pa prepoznali smo da se bori protiv mafije, te smo htjeli da pobijedi da se nama ista stvar nebi desila, normalno...