Šta bi? Don Dučić vs. H.Musemić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koga podržavate u "okršaju" Dučića i Musemića?

Mustafu Dučića
19
16%
Husrefa Musemića
103
84%

Total votes: 122

striker

Post by striker »

Danas u avazu tekst o neredima i u prilogu "pismo čitalaca".Čitam i nekako mi poznat pravo tekst pisma... :D
Prilikom prolaska, neću reći da je svaki, ali svaki drugi momak je dobio pendrek preko leđa, nogu ili nekog drugog dijela tijela. Oni koji su prošli bez pendreka, dobili su uvrede, prijetnje i trzanje. Par momaka koji su pružili otpor grubo su privedeni. Grubo znači da vas nekoliko policajaca vuče po betonu i udara usput...
Prepisano sa ove teme... komentar jednog forumaša... profesionalno nema šta :-)
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

striker wrote:Danas u avazu tekst o neredima i u prilogu "pismo čitalaca".Čitam i nekako mi poznat pravo tekst pisma... :D
Prilikom prolaska, neću reći da je svaki, ali svaki drugi momak je dobio pendrek preko leđa, nogu ili nekog drugog dijela tijela. Oni koji su prošli bez pendreka, dobili su uvrede, prijetnje i trzanje. Par momaka koji su pružili otpor grubo su privedeni. Grubo znači da vas nekoliko policajaca vuče po betonu i udara usput...
Cuj novinara prepisuju sa foruma, nevjerovatno...
realna utopija

Post by realna utopija »

striker wrote:Danas u avazu tekst o neredima i u prilogu "pismo čitalaca".Čitam i nekako mi poznat pravo tekst pisma... :D
U pitanju je citat iz već spomenutog saopštenja za javnost Hordi zla - Zapad
striker

Post by striker »

realna utopija wrote:
Ipak ne.Mali članak "pisma čitalaca" nije iz tog saopštenja,već sa treće strane ove teme... post koji je napisao dakcu.
realna utopija

Post by realna utopija »

striker wrote:
realna utopija wrote:
striker wrote:Danas u avazu tekst o neredima i u prilogu "pismo čitalaca".Čitam i nekako mi poznat pravo tekst pisma... :D Prepisano sa ove teme... komentar jednog forumaša... profesionalno nema šta :-)
Ipak ne.Mali članak "pisma čitalaca" nije iz tog saopštenja,već sa treće strane ove teme... post koji je napisao dakcu.
:) u pravu si.
Znam da je neki duži post bio :D
Rottweiler

Post by Rottweiler »

pudlica wrote:ovih 11 sto je za ducica mogu se kladiti da je pola manijaka tu i debila sa sjevera
Izvini Pudlice, ja sam Manijak i nemoj nas trpati kao Manijake u te debile koji su dali svoj glas tom debilu, jer ovo nije pitanje samo FCS ovo je stvar koja se tice opcenito fudbala u drzavi. I iz tog razloga vam dajem punu podrsku (zapadnoj tribini) pa kad se rijesite tih govana mi cemo da nastavimo da ratujemo na tribini navijanjem :-D

poz

<--
LSD

Post by LSD »

Jarane, nisi duzan da mu se pravdas i polazes racune.On je vec imao unaprijed stvoreno misljenje i neces ga sigurno promjeniti tim ogradjivanjem :wink:
Rottweiler

Post by Rottweiler »

LSD wrote:Jarane, nisi duzan da mu se pravdas i polazes racune.On je vec imao unaprijed stvoreno misljenje i neces ga sigurno promjeniti tim ogradjivanjem :wink:
Nikom se ja nepravdam, ali ipak mislim da je vrijeme da uocimo da se problemi u jednom klubu neticu samo tog kluba jer stanje u drzavi nam je tako da nam je sve u qurcu, unistice oni ne samo FCS nego sve sto se unistiti moze ti ljudi zive za danas a ne za sutra. Oni ne zive zivote navijaca koji disu za boje svog kluba. Dok se mi po forumima, kaficima, ulicama i inim mjestima prepucavamo koji su bolji navijaci Manijaci, Pitari, Fukare itd... ti ljudi unistavaju buducnost nasoj djeci jer ako sutra nebude Sarajeva pa jebote koga ce moj sin zajebavati na ulici cuj da nema Pitara ili obrnuto ako Zelju uniste. Zato moramo biti jedinstveni u borbi protiv kriminala i korupcije u Fudbalu. A jebavati stare jedni drugima mozemo na tribini za to i jeste stvorena.
Budite vi meni svi debeli i veseli.
LSD

Post by LSD »

[/q
Nikom se ja nepravdam, ali ipak mislim da je vrijeme da uocimo da se problemi u jednom klubu neticu samo tog kluba jer stanje u drzavi nam je tako da nam je sve u qurcu, unistice oni ne samo FCS nego sve sto se unistiti moze ti ljudi zive za danas a ne za sutra. Oni ne zive zivote navijaca koji disu za boje svog kluba. Dok se mi po forumima, kaficima, ulicama i inim mjestima prepucavamo koji su bolji navijaci Manijaci, Pitari, Fukare itd... ti ljudi unistavaju buducnost nasoj djeci jer ako sutra nebude Sarajeva pa jebote koga ce moj sin zajebavati na ulici cuj da nema Pitara ili obrnuto ako Zelju uniste. Zato moramo biti jedinstveni u borbi protiv kriminala i korupcije u Fudbalu. A jebavati stare jedni drugima mozemo na tribini za to i jeste stvorena.
Budite vi meni svi debeli i veseli.uote] E vala imas pravo za sve to sto si napisao.Ziv ti meni bio :-D
Neelix

Post by Neelix »

dobro, nek je profesionalno :D oslobodjenje odradilo svoj posao :lol: niste vi zdravi majke mi. ljudi udovolje navijacima, objave sto ste trazili da objave, i sad kopate po tome jel citirano sta s foruma? pa sta i ako jeste, napisano je da su to NAVIJACI pisali???

uzivajte u niskotiraznoj novini koja ocito uziva u trenutnoj situaciji u klubu...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Neelix wrote:
dobro, nek je profesionalno :D oslobodjenje odradilo svoj posao :lol: niste vi zdravi majke mi. ljudi udovolje navijacima, objave sto ste trazili da objave, i sad kopate po tome jel citirano sta s foruma? pa sta i ako jeste, napisano je da su to NAVIJACI pisali???

uzivajte u niskotiraznoj novini koja ocito uziva u trenutnoj situaciji u klubu...
Vjerujes li da sam dosad redovito kupovao oslobodjenje ali zbog ljudskog mulja od urednika koji nije htio objaviti saopstenje, uredno prelazim na avaz.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Evo Oslobođenje od danas.

Image

Don mućo javno priznaje da je on odgovoran što je Marciano otišao u Široki, a mali Stanić u želju. Bravo mućo.
pudlica

Post by pudlica »

@Rottweiler ja sam se pogresno izrazio nisam mislio na sve manijake al ima kloceva koji su jedva docekali ovo
energIs

Post by energIs »

Dučić: Musemić je egoista, a Šuman karijerista i politički mrtvac

Bordo tim je napustio najjači igrač. Mostafa Dučić, zvanično predsjednik Komisije za transfere igrača, nezvanično otac i mati igračima, prijatelj i sponzor, odlučio je povući se.
U njemu nema gorčine, ali priznaje, da je iznenađen i razočaran dvostrukim licem pojedinaca iz Uprave. Ipak, najviše zamjerki ima na ponašanje i solo dionice Husrefa Musemića. Mustafa Dučić je za San otvorio dušu, bez dlake na jeziku govorio bez uvijanja i diplomatskog riječnika.

- Nemam oraha u džepu, ne ovisim od plaće, nisam profesionalac, niti sam kome dužan, zato mogu reći što mislim. I nisam poput trenera koji danas nešto izjavi, a onda kaže, kako je sve izvučeno iz konteksta – kazao je na početku razgovora Dučić.

Šta Vam je najviše zasmetalo?

- Najvše me boli što mi pojedinci nisu dozvolili da stvorim jaku evropsku ekipu za Ligu prvaka. A, bio sam na dobrom putu. Nekoliko reprezentativaca je bilo spremno pojačati klub.

Zar se Vama mogao neko suprotstaviti?

- Pojedinci su igrali duple igre, radili opstrukcije, jedno pričali, a drugo radili. Ja sam želio samo jak klub, jak i za evropske prilike. Nažalost, mi idemo putem koji je Amar Osim odveo Želju u provaliju. Plesali su jedno ljeto u Evropi i vidite gdje su sada. I tada je trener vodio glavnu riječ, kritikovao i mijenjao Upravu, sposobne i jake privrednika je tjerao od kluba, pa pobjegao. Tako će uraditi i naš trener Musemić. Čim mu dođe prva ponuda, on će dići sidro.

Zašto bi sada otišao? Vi se povlačite, iako ste osnažili ekipu, doveli ste provjerene igrače, reprezentativce?

- Ostavljam im u amanet jaku i stabilnu ekipu. Musemić, ako voli klub neka ostane, neka već sada produži ugovor na dvije, tri godine. Tako se iskazuje ljubav prema klubu. Eto, ja sam otišao, a neka oni nastave raditi, a ne da se razbježe. Ja sam se povukao, oni neka preuzmu odgovornost za budućnost kluba. Ne za danas, već za narednih nekoliko godina. Ja sam mislio i na zimu dovesti četiri, pet prvoklasnih pojačanja, zadržati najbolje, a prodajom puniti klupsku kasu. Neznam hoće li i kako zadržati igrače kojima na zimu i narednog ljeta ističu ugovori.

Koji su pravi razlozi što odlazite? Govorilo se da ste Vi najveći zaštitnik trenera Musemića?

- Tačno je da sam ja doveo Musemića. Ja sam od njega napravio trofejnog trenera. Znaju to svi. Šta je napravio u Čeliku? Ja sam mu dovodio najbolje igrače, iako se on ograđivao. Neke nije ni znao. On uopšte ne gleda juniorske utakmice. Kažite mi, kada je napravio nekog igrača. On u sve sumnja. Musemić je veliko igračko ime, ja to poštujem, ali ne može on voditi politiku kluba, hoće da bude pilot, vozač autobusa... Kada se proda neki igrač on kuka po medijima. Kada sam dovodio Mačkića i Trivunovića, govorio je kako nisu za nas, kako nigdje ne igraju, a kada se prodaju i klub na njima zaradi, on počne kukati. Zar nije žalosno što sada plače za Obućom i Ihtijarevićem. Trener koji drži do svog rejtinga ne bi to trebao raditi. Obuća i Ihtijarević su zadužili klub i to Musemić treba znati. Ako mu je toliko njih žao, zašto se nije borio da budu dobro plaćeni.

Imate li zamjerki na račun drugih, osim na Musemića? Kako komentirate držanje Hajrudina Šumana, kojeg je trener često prozivao?

- Sve vam je jasno kada vidite kako se njih dva ljube. Slika sve govori. Šuman kaže, trener je malo pretjerao. Gdje toga ima? Samo kod nas. I Musemić je stalno prozivao predsjednika i preko noći to obojica zaborave. Svakih petnaest dana najavljuje kako odlazi. Pa, njemu su koferi stalno spremni. Ja ga ne tjeram. Naprotiv, želim da ostane i napravi još bolje rezultate, ali bez mene. Ja ću i dalje imati ljubavi prema Sarajevu, ali ne i obaveze. Šuman je karijerista, a Musemić egoista. Sada se ljube i grle kao u kući Velikog brata. Ja sam bez nonimacije izašao, a Musemić je očito Saša Čurčić.

Zašto se Vi toliko žrtvujete za klub, zašto podmećete leđa? Neki misle radi lične koristi?

- Sve što radim to je iz ljubavi prema klubu za kojeg navijam od kako znam za sebe. Igrači Sarajeva godinama se hrane kod mene. Trošim svoje vrijeme, pare i zdravlje, vozam igrače, pomažem im na razne načine. Ja sam volonter, entuzijasta, navijač, prijatelj kluba, a trener i još neki to rade za plaću. Imaju radno vrijeme za odličnu plaću oko 3. 000 eura. Za mene nema radnog vremena kada je klub u pitanju. Musemić je prvi kada treba doći po platu.

Da li se neko miješao treneru u rad, jeste li Vi nekad tražili da neki igrač igra?

- Nikad niko! On je neprikosnoveni vladar na terenu. Sam odlučuje o sastavu i taktici. Tako i treba biti, međutim, nema pravo kritikovati Upravu, dijeliti lekcije i on vagati koliko ko radi. Da je to ispravno, onda Bajern, Čelzi, Barcelona, ne bi imali Uprave, doveli bi trenera koji će to sve raditi. Kapelo je bio prvak, ali je klub procijenio da treba doći drugi trener. Musemića niko ne tjera, već tražimo da se poštuje i čuva ugled kluba, da se igrači tretiraju kao ljudi, a ne kao roblje, da ih se može vrijeđati.

On tvrdi da ih nije vrijeđao?

- Ma, to su priče za malu djecu, za naivne. Svi znaju šta igrači trpe. Uostalom, napisali su to u pismenoj formi i predali svim članovima Uprave. Nije to jedan igrač napisao, i nisu to malodobna djeca, već odrasli, zreli i školovani ljudi.

Navijači su pojedijeljeni. Kako to komentarišete?

- Ja poštujem svakog navijača koji voli klub. Navijači se ne trebaju opredjeljivati za Dučića ili Musemića. Klub je iznad svih. Sve bude i prođe. Klub je svetinja, ja ga tako doživljavam. Danas sam bio u loži, a sutra ću na tribine, među navijače. Ja sam radio za Sarajevu iz ljubavi, a ne za platu – izjavio je Mustafa Dučić.

Alaim, Turković, Repuh, Grujić uz Dučića

Iz kluba smo dobili pismene izjave koje su igrači dali. One se odnose na stanje u klubu i odnos trenera prema njima. Svi su podržali Upravu, a posebno Dučića i svi se potpisali. Evo nekih izjava: Alaim: Ja lično imam loše iskustvo sa šefom stručnog štaba. Mene je prvog kaznio, zato i on treba biti kažnjen. Puna podrška Upravnom odboru i Dučiću! Senad Repuh je izjavio: Ja sam mnoge stvari osjetio na sebi i smatram da šef stručnog štaba mora promijeniti odnos prema igračima. Podržavam Upravu i Dučića! Istu je izjavu potpisao Almir Turković.Vladan Grujić je izrazio želju da trener Musemić promijeni odnos prema njima. Marko Babić se požalio na vrijeđanje od strane trenera, kao i Semjon Milošević zbog pritiska koji je trener vršio. Marko Maksimović priželjkuje jedinstvo u klubu, na relaciji stručni štab i igrači. Admir Raščić, Veldin Muharemović i Mirza Mešić znaju za psovke, podržavaju Upravi odbor i Dučića sa željom da se sadašnje stanje prevaziđe u interesu kluba.

Bordo predsjednici

Neki i ne znaju da je Dučić bio jedan od najbližih saradnika Muhameda Granova, kada je po mnogima, Sarajevo igrali najljepši fudbal, imalo najviše reprezentativaca. Dučić je komentirao sve predsjednike.

- Granov je bio veliki predsjednik. Živio je za klub. Besim Mehmedić je neprepoznatljiv. Meho Obradović je «politički» predsjednik. Politika ga dovela i skinula. Imao je dosta dobrih poteza. Rahmetli Delalić je bio veliki igrač i dobar čovijek, ali kratko predsjednik. Faruka Hadžibegića pamtim što je u više navrata želio promijeniti Musemića. Na kraju je i sam digao ruke. Nijaz Gracić je sposoban, ali on samo gleda kroz pare, sav je u biznisu, kod njega nije bilo ljubavi prema klubu. Za pivo je bio spreman prodati klub. Šumana zanima samo da što duže traje, on je politički potrošen – naglasio je Dučić.

SAN
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Očigledno je krenuo protivnapad Don Dučića, koji definitivno više ne drži konce u svojim rukama. Ako je Šuman okrenuo leđa mafiji, to je zato što je i on osjetio da su zapuhali neki drugi vjetrovi kojima je za cilj preuzeti klub.

Mislim da je svakom navijaču u interesu da se mafija i kriminalci otjeraju sa Koševa jer samo narušavaju ugled kluba. Svaki igrač koji stane uz kriminalce don Dučića i sestrića mu Bajramovića je sam sebe osudio na propast.

Izgleda da se mafiji (koja u ovom slučaju uključuje i Hilmu Selimovića) tlo pod nogama izmiče, jer ima naznaka da u klub stiže nešto čišći novac.

Ovim je atmosfera u klubu dostigla vrhunac usijanja, ali sama činjenica da mafijaši koji su šutili i vrtili godinama u klubu, počinju lupetati gluposti po medijima, govori i da im je izgleda odzvonilo.

Indikativno je spominjanje Amara Osima u negativnom kontekstu. Pa za razliku od situacije koja je tamo bila - gdje je mafija pobjedila preuzevši Želju i lovu od LP - ovdje to rastaljivanje za ovu lovu neće tako ići.

Svima je vjerovatno očigledno je gdje je trebao završiti milion od učešća u ligi prvaka, a svima je vjerovatno i očigledno ko je i spriječen da kajmak pokupi.

Ciao don Muccho i arrivederci.
Skoro

Post by Skoro »

Ciao don Muccho i arrivederci

Bas tako! Sto dalje od nas
gold'n'brown

Post by gold'n'brown »

Sto dalje to bolje!
Alfa159

Post by Alfa159 »

Ma sve je to divno i krasno, sad moze pricati sta hoceali ocigledno je da je prvi poceo sa napadom na Husrefa koji je SIGURNO JEDAN OD NAJZASLUZNIJIH ZA TITULU I USPJEG PROTIV GENKA(ako bogda:)))))))
Ma Sarajevo sampion
foreigner

Post by foreigner »

naprijed Husrefeeeee
gold'n'brown

Post by gold'n'brown »

Sigurno je da nije ni Husrefu maslo za ramazana, ali sve se to uvijek znalo. I kada je ponovo dovodjen Husref znalo se da je i prije psovao igracima (Skoro radi toga otisao iz Sarajeva). Samo sto su to poceli koristiti kada je njima odgovaralo. Sigurno je da sada treba dovesti covjeka koji je sposoban da dovede kvalitetnog igraca (a da nije iz mafijaskih krugova). A to sa ovakvim predsjednikom tesko da ce se desiti. Nadam se da ce se i Husref iza ovoga svega bar malo korigovati.
HZBK

Post by HZBK »

Malo je cudna ova situacija... pojedini likovi, sa kojima sam dosta toga prosao, sad su na suprotnoj strani... imam zamjerku na mup pedreci su vam lose kvalitete, vratite one krute...
-danTe-

Post by -danTe- »

drago mi je sto Ducic ode,jer je Husref sigurno jedan od najzasluznijih za titulu i ovakvu igru Sarajeva.a sto se tice ovih sto su glasali za Ducica-stvarno im svaka cast
i hvala nekim sto su mi objasnili neke stvari(znaju oni ko su) i zamolio bi nekog ko je u onoj grupi navijaca sa zapada da mi se javi jer imam nekih pitanja
van Basten

Post by van Basten »

Drago mi je da smo dobili ovu rundu meča, ali ne smijemo se zavaravati da je sudija svirao knockout... protivnik je samo grogiran ali ne i savladan definitivno. Novi njegov nalet očekujem za 15-20 dana a konačni obračun negdje pred kraj jeseni ili u zimskoj pauzi.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Čujem danas priču, Marsijano nakon proba došao u Sarajevo i kren'o na trening. Navodno ga Husref sreo i pit'o ga gdje je poš'o. Marsijano odgovorio ''na trening'', Husref se nasmij'o i rek'o ''imam ja boljih igrača od tebe''. Čovjek uzeo mobitel, nazv'o menadžera, spakov'o se i pravac Široki. :roll:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ne treba ni komentarisati svaku glupost koja se moze procitati ovdje na forumu...
Post Reply