Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Povodom dešavanja na utakmici Lige prvaka između F.K. Sarajevo i F.K. Marsaxlokk (Malta ), kao i nakon iste, te netačnih izjava predstavnika MUP-a ovim putem želimo da obavjestimo javnost o stvarnim događajima te večeri.
Od našeg organizovanog polaska na utakmicu, koji praktikujemo za svaku domaću utakmicu našeg Kluba, moglo se primjetiti da se taj dan nešto sprema. Iako nismo pravili nikakve ekcese, već smo kroz Grad prošli mirno i dostojanstveno, imali smo pratnju antiterorističke jedinice, te pripadnika obične policije.
U toku same utakmice policija je iskoristila jednu bezazlenu situaciju i napravila kordon kojim nas je odvojila od ostatka stadiona i tako je pripremila teren za orkestrirani i planirani napad na djecu ovog grada čiji je jedini grijeh ljubav prema jedinom Klubu.
Dakle, na kraju utakmice policija nas je spriječila da izadjemo zajedno sa ostalim gledaocima, iako smo svi platili kartu kao i ostali, te je sačekala da se stadion skoro isprazni da mogu bez svjedoka da provode ono što je davno isplanirano i pripremljeno.
Kao izlaz nam je ostavljena samo jedna kapija kroz koju je trebalo da izađe oko 300 ljudi a na izlazu nas je čekala ta policija.
Pri izlazu je uslijedila stravična, ničim izazvana, akcija specijalaca, koji su divljački počeli udarati sve koji su izašli kroz kapiju, počevši od sedmogodišnjaka do djevojaka koje su bile sa nama.
Iživljavanje je išlo dotle da su čak ispaljivani gumeni meci u djecu od deset godina, a vrlo je zanimljivo da je trava oko zapadne tribine dan nakon utakmice osvanula spaljena, vjerovatno da se uklone dokazi o stravičnom činu iživljavanja nad građanima i djecom ovog grada.
Dalje, predstavnik MUP-a drsko tvrdi da je bilo kamenjanja i da je policija samo razdvajala dvije grupe navijača, te da nije bilo prekomjerne i organizovane upotrebe sile, što je velika neistina.
Ako gospodin portparol MUP-a tvrdi da nije bilo organizovane niti prekomjerne upotrebe sile, kako to da se na CUM javio 21 pacijent sa raznim povredama, od lomova ekstremiteta do masnica po svim dijelovima tijela? Ovakve povrede nisu mogle nastati od kamenovanja, pa čak ni od otvorenog sukoba navijača, do kojeg, ponavljamo, nije došlo.
Sam čin udaranja je pratila salva uvreda, od psovanja mrtvih, a ne treba spominjati koliko je tu bilo djece šehida, do spominjanja balija i sličnih stvari. Na ovakvo ponašanje, naši pripadnici su naišli jedino kod njihovih beogradskih kolega i nigdje više.
Ono što najviše brine sve pripadnike navijačke skupine Horde Zla, koja se trenutno nalazi na zapadnoj tribini, je mogućnost da je ovaj napad orkestriran sa ciljem gušenja ove navijačke grupacije. Ne postoji drugi način da se objasni ovakav postupak policije, jer sve izgleda i djeluje povezano i smišljeno.
Iako policija vjerovatno očekuje da neće biti naše reakcije na gnusne laži koje su izrekli, nakon brutalne akcije, to se neće desiti. Policija je navikla da provodi silu kad hoće i kako hoće, ali mi imamo namjeru da se borimo za naša prava i ovakve akcije nas neće zaplašiti.
Horde Zla - Zapad
Zamolio bih moderatora/e podforuma sport da ako je u prilici zamoli urednika stranice da ovo saopstenje izbaci i na index.
Hvala.
Alfa159 wrote:Ma ja sam bio na Istoku kada je Shok (seljak u papucama i potkosulji)
krenuo na momke koji su pjevali pjesmu sa Zapada koja je budi receno odlicna za razliku od onoga sto godinama pjevamo a to je repertoar Delija, Grobara, BBB itd.
Ali je fora da je jedan seljak ushutio citav Istok MISLIM a pjesma je predobra pjeva o nasem SARAJEVU ali ne niko nije uzeo 30KM za pjesmu u tome je fora.
Fuj fuj fuj i hajmo podrska, iduca tekma svi na zapad da vide da su izgubili ovu tekmu seljaci.
to sam bio ja i 10 jerana...
i ko je stao iza nas ????? naz izlet na istok, umalo kobno zavrsi, da ne bi 3-4 momka sa istoka....
pa hajde pada sada dogovor, iduca tekma svi na zapad da stoka vidi da nemaju podrsku.
Ako svi bar ono normalne raje povedemo na Zapad Istok ce ostati polu prazan.
Ja sam odsad dok se ovo sranje ne rijesi na Zapadu sa momcima koji srcem vole klub a ne zbog para.
A ja cu ti reci da sam par puta usatao da pjevam ali oko mene cujes samo sjedi, sjedi , sjedi ali potiho da seljadija necuje.
Fuj fuj
Alfa159 wrote:pa hajde pada sada dogovor, iduca tekma svi na zapad da stoka vidi da nemaju podrsku.
Ako svi bar ono normalne raje povedemo na Zapad Istok ce ostati polu prazan.
Ja sam odsad dok se ovo sranje ne rijesi na Zapadu sa momcima koji srcem vole klub a ne zbog para.
A ja cu ti reci da sam par puta usatao da pjevam ali oko mene cujes samo sjedi, sjedi , sjedi ali potiho da seljadija necuje.
Fuj fuj
sjever je sam sebe pokopao kada je skandirao zapadu "dobit ce te batine"
Ali kako nisu svjesni da Sjever izgleda ocajno.
Kako neshvataju da u onoj seljadiji nema nekog ko moze povesti navijace, pa nemoze meni seljak u papucama i potkosulji i kineskom shorcu od 3,5 KM da bude uzor ON MENE KAO PITARA, HORDASA, SARAJLIJU SRAMOTI.
Pogledaj u okolnim drzavama njihove vodje to su ljudi huligani ali kultura za svako mjesto primjereno ponasanje a kod nas ?????
Ko se sjeca Maija na FTV kod Bafte u Centralnom Zatvoru, pa majke mi ja prebacio bilo me sramota. Svaka njima cast za prije to su stari navijaci ali sto je dista dosta je.
I mi cemo pobjediti!!!!!!!!
alfa159 dobro dosao na zapad ,nego sad slusajte radio m sad ce biti saopstenje poslje folka nekog njihovog,a poslano je kalmanu,hayatu,avazu,oslobodnje nece da objavi,radio m i rsg je poslano,ja od obn nisam nasao mail i na ftv je mislim poslano to nisam siguran
i ja se isto pitam i djelim tvoje misljenje.
problem je sto je vise od pola sjevera ne upuceno ,sta se desava i zbog cega.
ponasaju se kao kerovi,vlasnik ih napucka i oni reze ,bez pitanja i koristenja sopstvenog mozga.
sto se mene tice sjever je davno prekrizen..a kao sto vidim poceli su silu prosipat po istoku..naravno da bi istok mogao odigrati"kljucnu"ulogu i prevagnuti,samo je pitanje shvataju li i oni sustinu svega? nadam se da ce shvatiti.
momci sa zapada su krenuli pravim putem,pridobijaju pristalice svojim ponasanjem,odlicnim navijanjem i ignorisanjem provokacija ,istok je to nagradio aplauzom..i to je nesto..makar neki mali pomak u citavom ovom konfuznom sranju.
pudlica wrote:alfa159 dobro dosao na zapad ,nego sad slusajte radio m sad ce biti saopstenje poslje folka nekog njihovog,a poslano je kalmanu,hayatu,avazu,oslobodnje nece da objavi,radio m i rsg je poslano,ja od obn nisam nasao mail i na ftv je mislim poslano to nisam siguran
pudlica wrote:alfa159 dobro dosao na zapad ,nego sad slusajte radio m sad ce biti saopstenje poslje folka nekog njihovog,a poslano je kalmanu,hayatu,avazu,oslobodnje nece da objavi,radio m i rsg je poslano,ja od obn nisam nasao mail i na ftv je mislim poslano to nisam siguran
Bravo sampione jos da procitaju, pa da onda izadje onaj AVLIJANER AV AV AV AV AV AV AV Mup-a da da izjavu kako je sve bilo po propisima
Last edited by Alfa159 on 26/07/2007 14:53, edited 1 time in total.
Sjever zivi u zabludi, njima je receno da smo mi picke s interneta i da necemo da nam niko naredjuje. Nakon takvog trovanja nije ni cudo sto ovaj "medjed" ima ovakvo misljenje o nama. Dodji decko na zapad pa vidi kakva harmonija tu vlada, napravi komparaciju sa sjeverom i sve ce ti se samo kazati. Neces vise sjevera vidjeti.
@pudlica, ja sam od '90 ili '91 kad nas je u Mostar vozom otislo 2000 hordasha ovu pjesmo pjevao na taj nacin, bolje se rimuje, bolje zvuci. to je verzija mene i moje raje, onako iz zajebancije. A na stadionu naravno ide prava verzija da ne ispadamo
shadow to ono sto je sigurno sigurno ja:D,nego slusajte kalman u 16:00
"PISMU KOJE JE STIGLO U NASU REDAKCIJU prije nekoliko trenutaka od Hordi Zla, navijaca Sarajeva sa Zapada. Ali o tome cemo vise u 16:00 sati."
sad sam sa jaranom pricao da izbaci se u max magazin,pa nije nista sigurno la nadam se da ce izaci
Husref ostaje do daljnjeg a nece nigdje ni Duco, njegova ostavka sigurno nece biti prihvacena i vozdra. Sve je prolongirano za 20-tak dana da se vidi sta ce biti sa Genkom, niko od lopova nece tako lako dici ruke od svog komada kolaca, nebojte se. Hajde, barem imamo malo mira pred ove dvije tekme, uzdrmani jesmo ali mozda uspijemo napraviti iznenadjenje.
Najbitnije je da se strasti smire pred najvažniji dvomeč našeg kluba u zadnjih desetak godina. Koliko god smo ležerno pristupili tekmi na Koševu, ipak se kod igrača povremeno mogla primjetiti nervoza, sigurno da sva ova dešavanja su i na njih uticala. O navijačima i nervozi već rekosmo dosta.
Za 20ak dana ćemo vidjeti ko će gdje ići... i hoće li iko igdje.