Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hrle1976

#901 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by hrle1976 »

Connaisseur Karlin wrote:
rute, daj mi info o rutama uzlijetanja i slijetanja na Kubi , zasto kompliciras :D :)

super, immo si let sa avionom starim 45 godina wow :D

jesam ja strucnjak , zato te pitam doticna pitanja :-D

Cienfuegos i Camaguey. Uzletio i sletio ko i svi ostali. Jes malo izlizan bio iznutra, tako to sa godinama. Sjedista malo propala. Pokoja stvarcica zaribala. Kao naslonjac za ruke i sl. Ali Rus je to pravio. To moze durati 200 godina. Treba se samo prisjetiti da su oni svemirom kruzili dok ostali nisu mogli ispaliti raketu 300km. Na putu natrag sletili na naki Caya resort
Connaisseur Karlin

#902 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Connaisseur Karlin »

hrle1976 wrote:
rute, daj mi info o rutama uzlijetanja i slijetanja na Kubi , zasto kompliciras :D :)

super, immo si let sa avionom starim 45 godina wow :D

jesam ja strucnjak , zato te pitam doticna pitanja :-D

Cienfuegos i Camaguey. Uzletio i sletio ko i svi ostali. Jes malo izlizan bio iznutra, tako to sa godinama. Sjedista malo propala. Pokoja stvarcica zaribala. Kao naslonjac za ruke i sl. Ali Rus je to pravio. To moze durati 200 godina. Treba se samo prisjetiti da su oni svemirom kruzili dok ostali nisu mogli ispaliti raketu 300km. Na putu natrag sletili na naki Caya resort
hvala :) jos samo da skuzimo starost aviJona ;-)
jao_situacije

#903 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by jao_situacije »

serveri će popadati
hrle i karlinka se kvotaju :run:
madner

#904 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by madner »

jao_situacije wrote:
madner wrote:Otislo ovo daleko, otvoreno pitanje ostaje.

Gdje tacno je taj stan i sto nema ppa :D
+1
i mene zanima stan i na kojem je spratu
može ne pp isto tako
Usutio se, valjda nece da mu jaran zaradi fino. :D
HAVANA

#905 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Mene zanima i ako je potkrovlje. :licka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#906 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Tomahawk11 »

madner wrote:
jao_situacije wrote:

+1
može ne pp isto tako
Džabe što odeš iz BiH, ostane ona mahalska zavist :D
Nek komšiji crkne krava :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#907 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Tomahawk11 »

jao_situacije wrote:serveri će popadati
Haj sve to, ali njegovi opisi aviona - Mister No letio sa Concordom u odnosu na ovo njegovo :lol: :lol:
512MB

#908 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

madner wrote:
jao_situacije wrote:

+1
može ne pp isto tako
A sad kontam, to neki carsijski running gag medju vama :) stan vam je na piku vec po godine, da ste delegati namjeravali kupovat naletili bi vec na njega. To neki show sto neki vam nepoznati tip cacin stan prodaje? Inace pola Sarajeva dijaspora pokupovala, sad kad su ljudi vidli da je djavo odnio salu prodaju nasumice. Pa nece skupljat kisnicu valjda (da ne spominjem autoput) ...

Moji na srecu nisu pomisljali na kupovanje, neka nama nase Krajine, cist zrak, ljudi od rijeci... a ima i vode kolko ti srce zeli :lol:
Connaisseur Karlin

#909 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Tomahawk11 wrote:
Haj sve to, ali njegovi opisi aviona - Mister No letio sa Concordom u odnosu na ovo njegovo :lol: :lol:
opis aviJona upravo jeste uzrok kvotanja doticnog :D
muha_sa

#910 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
:kiss: :kiss: :kiss:
jao_situacije

#911 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by jao_situacije »

512MB wrote: A sad kontam, to neki carsijski running gag medju vama :) stan vam je na piku vec po godine, da ste delegati namjeravali kupovat naletili bi vec na njega. To neki show sto neki vam nepoznati tip cacin stan prodaje? Inace pola Sarajeva dijaspora pokupovala, sad kad su ljudi vidli da je djavo odnio salu prodaju nasumice. Pa nece skupljat kisnicu valjda (da ne spominjem autoput) ...

Moji na srecu nisu pomisljali na kupovanje, neka nama nase Krajine, cist zrak, ljudi od rijeci... a ima i vode kolko ti srce zeli :lol:
ja i dalje nisam dobio nikakvu poruku :zoka: ni kontakt informacije
512MB

#912 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

jao_situacije wrote:
512MB wrote: A sad kontam, to neki carsijski running gag medju vama :) stan vam je na piku vec po godine, da ste delegati namjeravali kupovat naletili bi vec na njega. To neki show sto neki vam nepoznati tip cacin stan prodaje? Inace pola Sarajeva dijaspora pokupovala, sad kad su ljudi vidli da je djavo odnio salu prodaju nasumice. Pa nece skupljat kisnicu valjda (da ne spominjem autoput) ...

Ma hajde :lol:
jao_situacije

#913 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by jao_situacije »

512MB wrote:
jao_situacije wrote:

pa šta je problem, pošalješ informacije da vidimo taj stan
Tomahawk11
Globalni moderator

#914 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Tomahawk11 »

Ejs....kakvih sam varalica u Sarajevu naletio, a da su iz Krajine :-)
Došao momak da studira šumarstvo, odmah s pričom kako to kod njih u šumariji, kako da se zavrne :mrgreen:
Opet jedan prodavao neko auto, kad gledaš na piku, nema dalje, joj kad je dovuko...još krenuo s pričom, a ušminko grobinu samo tako.
Naravno, upoznao sam i dobrih ljudi, ko i svugdje, ali imate i vi svojih varalica ;-)
512MB

#915 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:

Ejs....kakvih sam varalica u Sarajevu naletio, a da su iz Krajine :-)
Došao momak da studira šumarstvo, odmah s pričom kako to kod njih u šumariji, kako da se zavrne :mrgreen:
Opet jedan prodavao neko auto, kad gledaš na piku, nema dalje, joj kad je dovuko...još krenuo s pričom, a ušminko grobinu samo tako.
Naravno, upoznao sam i dobrih ljudi, ko i svugdje, ali imate i vi svojih varalica ;-)
Ma on samo vas dole levati, ipak se covjek uvjek prilagodi sredini.
Connaisseur Karlin

#916 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote: Haj sve to, ali njegovi opisi aviona - Mister No letio sa Concordom u odnosu na ovo njegovo :lol: :lol:
:kiss: :kiss: :kiss:
:-D :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#917 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote: Ma on samo vas dole levati, ipak se covjek uvjek prilagodi sredini.
Dobro :mrgreen:
Radio Sarajevo

#918 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Radio Sarajevo »

Better Man wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Better Man wrote:
Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.
Dakle, uopšte ne znaš kako je vani, ali imaš mišljenje jer ti je neko rekao. Pa tako reci :) :sax:
Ne živim, ali sam proputovao i dovoljno vidio da mogu donositi zaključke.
Vidiš, ja sam tek nakon sedam dana našao vremena da ti odgovorim na forumu, i ne mogu se porediti sa tvojih 11.300 postova. Vjeruj mi da ne znaš ništa dok ne živiš negdje barem pola godine ili čak i više. Ja sam turistički obišao sve kontinente, i mnogo puta sam mislio da bih negdje mogao živjeti, ali onda mi dođe lokalac i totalno mi začepi gubicu.

Mislim da si rekao da ti je sestra u Londonu. To je najgori grad za porodicu, kiša ne prestaje padati, a sve skupo do zla Boga. Putuješ na posao po sat - dva i isto toliko nazad. Ljudi se opijaju vikendima da ih skupljaju po cesti. Jebo me to...

Ako si programer, onda možeš sebi svašta priuštiti, isto je i sa bankarima, koji obično imaju visoke plate. Ako radiš neki normalno plaćen posao, od oko 2.000 funti ili slično, onda radiš samo da platiš račune. Jebo takav život.

Amsterdam je što se toga tiče mnogo bolji jer je manji, ima mnogo više vremena za socijaliziranje, a i s platom možeš više priuštiti. Ipak, klima je užasna, a to skontaš da ti je važno tek kad ti po 5-6 mjeseci ne izađe sunce, dotad ne možeš shvatiti.
Radio Sarajevo

#919 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Radio Sarajevo »

Bluemore wrote:
512MB wrote: Mogao si se za razliku malo pozabavit kulturom i zbivanjima u zemlji gdje zivis pa i upoznati nove prijatelje holandjane, a ne kukat za cevljanovicima, cevapima i avazom. Al zato treba barem tri grama mozga vise.
ma bravo Salzburg, kultura; Mozart kugle i ostalo, svaka cast :?
512MB, hajde brate fino prvo nauči čitati, pa komentariši. Dotad ideš na ignore.
Radio Sarajevo

#920 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Radio Sarajevo »

muha_sa wrote:
512MB wrote: Mogao si se za razliku malo pozabavit kulturom i zbivanjima u zemlji gdje zivis pa i upoznati nove prijatelje holandjane, a ne kukat za cevljanovicima, cevapima i avazom. Al zato treba barem tri grama mozga vise.
ne procitah to za cevljanovice--zar mu fale :?
512MB ne zna čitati, to smo već ustanovili.

Čevljanovići se mogu porediti s holandskim tehno partijima, gdje je sve nabobano i sjebano jutro poslije. Ako biram između ta dva zla, radije biram ovo prvo.
pirmin

#921 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by pirmin »

musicman80

#922 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by musicman80 »

Niko se od njih ne bi vratio, mozda neki stariji da umru u BIH da djeca ne bi imala troskova da ih prebacuju. Lako je u BIH doci diva mjeseca ljeti, lijepo vrijeme, Filmski Festival, dobra hrana, ali valja u BIH zivjeti, odnosno bolje reci prezivljavati. Cak I mi sto dobro zivimo, dzaba plata od 3000KM kada odes u bolnicu, a ne znas imaju li sve sto treba I da li ima jos kvalitetnog kadra, ili su dali otkaz u medjuvremenu. Dzaba plata 3000KM kada glavni grad vise nema vode nego sto ima. Dzaba pare kada nam iz EU dolazi smeće hrana, koliko god para imao, isto ti je.

Umro covjek I dosao kod Boga, i Bog mu kaze: “Mozes da biras, hoces li u Raj ili Pakao, danas sam dobre volje, pa cu ti dozvoliti da provedes pet dana u Raju i Paklu, pa da sam odlucis gdje zelis ostati”. Covjek sav odusevljen, ode prvo u Raj i tamo sve lijepo, mir, uredno, neki se spokoj osjeca, ali dosadno. Progura on pet dana I onda ode u Pakao. U paklu derneci svaki dan, seksa, lijepih zena u izobilju, proveo se on kao nikada u zivotu, I nakon pet dana ode kod Boga I kaze mu da zeli otici u Pakao. Bog mu ispunio zelju, I posalje ga u Pakao. Kada je stigao, tamo buktinje, kazani, smrad, uzas. Ode on opet kod Boga da se pozali: “Sta je ovo boze, kada sam prvi put otisao u Pakao sve je bilo super, a sada ovo? Eee, ono je bio turizam a ovo je sada svakodnevni zivot - odgovori Bog.
mali jomu

#923 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by mali jomu »

Dosla zlatna ribica coveku pred vrata i lupa tri dana da joj otvori. Nakon tri dana covjek izade, sutnu je nogom i zalupi vrata.

Ribica opet lupa, ovaj je opet sutne.

-Sto me sutas?- upita ga ribica.

- To su mi je zelje- rece joj i opet je sutne.
HAVANA

#924 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

512MB wrote:
jao_situacije wrote:

A kako da trazim? Hitno,300 metara od vatre sto gori,nake?
jao_situacije

#925 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by jao_situacije »

havana jel tebi poslao info o stanu :zoka:
Post Reply