Sta bi bio vas izbor?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Sladji_od_baklave

#1 Sta bi bio vas izbor?

Post by Sladji_od_baklave »

Radi se o novom autu!
Toyota Yaris 1,5L garancija 36000m ili 3godine ILI
Kia Rio 1,5L garancija 100 000m????
johntra

#2 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by johntra »

Ako već ganjaš Yarisa, pričekaj novu verziju...mislim da je kod nas negdje u maju zakazan početak prodaje...
AmADin_gospo

#3 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by AmADin_gospo »

kad izađe novi yaris, ovaj će biti jeftiniji, bolje mu je tada kupiti ga
pajero

#4 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by pajero »

Iskreno sta god uzmes od ova dva ponudjena neces pogrjesiti. Moj izbor bih bio Yaris. Nekako je tradicija i kvalitet na Toyotinoj strani...Sretno u kupovini!
drndalo

#5 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by drndalo »

Sladji_od_baklave wrote:Radi se o novom autu!
Toyota Yaris 1,5L garancija 36000m ili 3godine ILI
Kia Rio 1,5L garancija 100 000m????
O kojem trzistu je rijec ? Kakva je garancija Toyote na 36000 km ? Ima 100 godina da daju 100.000 km ili 3 godine...
johntra

#6 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by johntra »

AmADin_gospo wrote:kad izađe novi yaris, ovaj će biti jeftiniji, bolje mu je tada kupiti ga
onda ćeš voziti stari Yaris, a ne novi...meni je to uvijek bilo glupo, a razlika u cijeni između starog i novog je minimalna..kod nekih proizvođača ima i novih modela koji su jeftiniji od starijih generacija...bolje mu je nek pričeka, novi Yaris je baš moćniji, nije više onako peškast, malo je agresivniji, a čini mi se i prostraniji..mada je i stari bio kralj prostora te klase u unutrašnjosti...
shibonja

#7 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by shibonja »

Toyota majka ,samo sacekaj malo ovaj novi model :thumbup:
emko1234

#8 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by emko1234 »

ja bi cekao yarisa al koliko vidim i rio je ima ko mali facelift a novi bi trebao izaci uskoro..u svakom slucaju yaris je ljepsii i bolji..ako mozes protegnut jos malo ima tu autica u tom rangu pravo finih..nisam fan citroena al novi c3 mi je recimo strasan :D
Jimmy_The_Saint

#9 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by Jimmy_The_Saint »

Yaris i Rio nisu uopšte ista klasa. Ja bih uzeo Rio, ali prevashodno zato što u Yaris ne mogu rahat sjesti. A što se kvaliteta tiče, oba su pouzdana kol'ko znam - kolegica mi vozi Yarisa evo ima godina dana, samo hvala za njeg'.

E sad ne znam kakav je taj gore američki Yaris u sedan varijanti, jel' šta prostraniji makar u gepeku?
drndalo

#10 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by drndalo »

Aha, Amerika.... 100.000 milja garancije... Naspram 36.000... Godina garancije naspram Toyotinih 3 ???

U tom slucaju, ja bih ipak isao na KIA-u... Vise usluge za slicne parem, i malo je veca gabaritima...
sheikh

#11 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by sheikh »

Hmmm
nema nikakve dileme
Golf :D :D :D :D
Salim se....
Polo ili Fabia :)
Jimmy_The_Saint

#12 Re: Sta bi bio vas izbor?

Ne znam kak'e su cijene al' mislim da je Polo u SAD skuplja pita nego kod nas. A čovjeka ne zanimaju tvoje fiksacije volfsburgom nego se dvoumi između dvije ekonomski optimalne varijante.
Neelix

#13 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by Neelix »

meni nije jasno koji debil izmisli onu kontrolnu tablu nasred auta. ne bih yarisa pa da je ko porsche, samo zbog toga.
Jimmy_The_Saint

#14 Re: Sta bi bio vas izbor?

Ma ovo hečbek izdanje u gepek prima laptop, to mi je najveći minus.
vnm

#15 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by vnm »

sto se tice dimenzija rio i yaris nisu ista klasa. 4 odrasle osobe, 3 kofera i jos nekih sitnih torbica, sarajevo-umag-sarajevo, da vidim kako ce to u yarisu da izgleda.

slazem se da je kontrolna tabla u yarisu katastrofa, unutrasnjost je generalno nula bodova (a nemam bas neke zahtjeve). super mu je fazon da mozes zadnja sjedista pomjerati naprijed ili nazad, zavisno da li ti treba gepek ili da mogu nazad sjesti odrasla djeca. broj 1 auto za gradsku voznju, ali na otvorenom se ne osjecas bas pretjerano ugodno.

ne znam kakav sad u americi tuse rio, ali mjenjac mu je generalno los, pogotovo kad je hladno, gume na kojima ga u bosni isporucuju su tvrde ko kamen. kvarova nisam imao nikakvih.

rio vozim 2,5 godina, a yarisa sam vozio sluzbenog. od ovih komentatora ovdje vjerujem da niko nije sjeo u oba a kamoli ih vozio ili odrzavao...
sheikh

#16 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by sheikh »

Jimmy_The_Saint wrote:Ne znam kak'e su cijene al' mislim da je Polo u SAD skuplja pita nego kod nas. A čovjeka ne zanimaju tvoje fiksacije volfsburgom nego se dvoumi između dvije ekonomski optimalne varijante.

eee Jimmmy :D
eat shit :D
ono je bila posalica :D :D :D :D :D
trci po rjecnik pa nadji znacenje :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Zvek

#17 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by Zvek »

Zar i Yaris nema 3 god 100000km garanciju?

Rio je veci a i meni licno ne odgovara instrument tabla Yarisa, odnosno nikako mi ne odgovara onakav tip instrument table.
shlauf

#18 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by shlauf »

TOYOTA YARIS
Garancija: 3 godine, 100 000 km

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
respo

#19 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by respo »

johntra wrote:
AmADin_gospo wrote:kad izađe novi yaris, ovaj će biti jeftiniji, bolje mu je tada kupiti ga
onda ćeš voziti stari Yaris, a ne novi...meni je to uvijek bilo glupo, a razlika u cijeni između starog i novog je minimalna..kod nekih proizvođača ima i novih modela koji su jeftiniji od starijih generacija...bolje mu je nek pričeka, novi Yaris je baš moćniji, nije više onako peškast, malo je agresivniji, a čini mi se i prostraniji..mada je i stari bio kralj prostora te klase u unutrašnjosti...
a meni je uvijek bilo glupo kupovati novi model odmah zbog problema sa djecijim bolestima kod istih tako da ova kupovina novog auta starog modela je bolja solucija
dottore

#20 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by dottore »

ja bih ako vec hoces novo, Kia ProCeed... :mrgreen:
Jimmy_The_Saint

#21 Re: Sta bi bio vas izbor?

Nema u SAD kol'ko znam (ima KIA Forte, to je neka inačica za njihovo tržište) a nije ni ista klasa, niti cijenom niti dimenzijama.
whow

#22 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by whow »

Jimmy_The_Saint wrote:Nema u SAD kol'ko znam (ima KIA Forte, to je neka inačica za njihovo tržište) a nije ni ista klasa, niti cijenom niti dimenzijama.
YARIS definitivno . Taj Rio je ok ali poslje 5 godina nece vrijediti nisa tako da ga mozes poklononiti. Inace Toyot DAJE 3 GODINE 60 Hiljada za citvavo auto i 5 godina 100 hiljada bumper to bumper.
Sretno
shibonja

#23 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by shibonja »

respo wrote:
johntra wrote:
a meni je uvijek bilo glupo kupovati novi model odmah zbog problema sa djecijim bolestima kod istih tako da ova kupovina novog auta starog modela je bolja solucija
Kupovinom novog auta dobivas i garanciju ,tako da djecije bolesti ako ih uopste i bude nisu nikakav problem,kupovina starog modela je zesca glupost koju sam licno napravio prije par godina i onda sam se grizo sljedecih sest mjeseci dok konacno nisam trampio "stari auto" od 6 mjeseci za novi model (kostalo me 3000 eura sto sam poletio pred rudu !), izricito sam protiv starih modela kad je novi napomolu.. :run:
respo

#24 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by respo »

pa dobro kako ko opet stvar izbora
ja kazem da mi je bolje kupiti stariji model auta tj facelift starog od novog koji tek izlazi

to za garanciju hm
da ne oricam znas i sam kako se kod nas garancije postuju i kad se postuju koje su komplikacije oko istih da se ispune bar ovdje kod nas

p.s. djecije bolesti ne moraju uvijek biti pod garancijom
johntra

#25 Re: Sta bi bio vas izbor?

Post by johntra »

pa kako god, poštovat će se garancija, ako nema mehaničkih oštećenja...na kraju krajeva, ako te zezaju sa garancijom, uvijek postoji sud i nadležne instance, pa da vidiš kako se onda boje i daju ti sve živo...niko neće negativni marketing...opet, pričamo o Toyoti, tako da možeš imati sreću da je novi model odličan ili da se, u najmanjem slučaju, zaglavi papučica gasa... :D
Post Reply