Šta ako se nametne rješenje

Kvačilo

#1 Šta ako se nametne rješenje

Post by Kvačilo »

Rješenje koje nam ne odgovara? Ako međunarodna zajednica kaže Ustav ovako i ovako, Sejdić Finci ovako i ovako a nama se ne dopada?!

Šta ćemo onda?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by PipiDugaDevetka »

Šutit i trpit, glavno je da ne pucaju!
:skoljka: :D
dudlov

#3 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by dudlov »

Kvačilo wrote:Rješenje koje nam ne odgovara? Ako međunarodna zajednica kaže Ustav ovako i ovako, Sejdić Finci ovako i ovako a nama se ne dopada?!

Šta ćemo onda?
Ništa, ni bolje ni gore. Ustav nije problem nego problem leži u glavama stanovnika BIH i to treba liječiti.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Ricken

#4 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by Ricken »

Kvačilo wrote:Rješenje koje nam ne odgovara? Ako međunarodna zajednica kaže Ustav ovako i ovako, Sejdić Finci ovako i ovako a nama se ne dopada?!

Šta ćemo onda?
Jbt ćemo im mater (to je svakako jedna od politika vrhovne stranke na vlasti).
Joj koje smo mi dno dotakli. Prvo mi je bilo smješno da neko ovako razmišlja a onda sam shvatio kakave predstavnike imamo da je čovjek potpuno upravu.

Nećemo ništa, kao što Pipi reče nepuca i dobro je. Ustav gore dole.
mO k3

#5 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by mO k3 »

Šta ćemo onda?
Nista ,kada nismo u stanju da se dogovorimo ,onda nam je potreban neko ko ce da nam kaze/nametne rijesenje
Poslacemo im dodika ,ako prezivi sljedecih 6 politickih mjeseci :mrgreen:
Last edited by mO k3 on 01/02/2013 09:01, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by Truba »

pa do sada je sve nametnuto
od washingtona do petriča
ne vidim razlog da sadašnje nametanje bude problem
GAU8

#7 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by GAU8 »

Veći sam skeptik po pitanju rješenja koje bismo mi sami odabrali, dakle nemamo šta izgubiti.
sema911

#8 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by sema911 »

ako bude na nama da odlucimo samo cemo vece sranje napravit, svajde konflikti, mozda nedzad zapuca,.
ako stranci donesuu odluku sto i trebaju jer smo mi nesposobni da se dogovorimo samo cemo pognut glavu i radit kako kazu jer je tako najbolje za nas sviju,. ako se budu dogovarali eto opet 92,
Paranoid

#9 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by Paranoid »

Sveukupno stanje u BiH i situacija u kojoj se trenutno politika nalazi je idealno za nametanje rješenja. Kažem "nametanje", jer da je do naših predstavnika vjerovatno bi narod već bio u rovovima...
Šumska je uzdrmana poprilično i čini mi se da goru situaciju sam vidio samo u njenom nastajanju. Oslabljena Srbija koja puca po šavovima zbog svojih problema nije u stanju dati nikakvu podršku šumskoj, osim moralne.
S druge strane i Hrvati više nemaju potporu iz matice, koju su imali za vrijeme HDZ-a i ostavljeni su da sami kroje svoju sudbinu..
Bošnjaci su i dalje u najtežem položaju, razjedinjeni u političkoj sceni, a njihova jedina šansa je u promjeni ustava čime bi zabetonirali cjelovitu BiH, a samim time i njihov opstanak bez straha za podjelom.
Pismonosa

#10 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 09:47, edited 1 time in total.
Blagaj

#11 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by Blagaj »

Kvačilo wrote: Šta ako se nametne rješenje.
Rješenje koje nam ne odgovara? Ako međunarodna zajednica kaže Ustav ovako i ovako, Sejdić Finci ovako i ovako a nama se ne dopada?!
Šta ćemo onda?
U tome i jeste suština.Ne postoji univerzalno rješenje koje bi istovremeno moglo zadovoljiti sve.
Jedino ispravno rješenje je ono koje će na jednak način napraviti nezadovoljnim i jedne i druge i treće, pa i četvrte.
A kako stvari idu, izgleda da će ipak doći do rješavanja Sejdić-Finci ali tek u sudačkoj nadoknadi vremena. A i to će biti urađeno pod velikim pritiskom, što bi se na kraju ipak moglo nazvati nametnutim rješenjem. Znači, sve su prilike da nam se neće dopasti.
jedan_dobar_dan

#12 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by jedan_dobar_dan »

Šta ćemo onda?

ni dejtonski nam se nije dopao....
to i jeste nas problem, mi nemamo snage (a mz nam i odmaze), da nadjemo rijesenje,
pa imamo nametnuta...

kako god, bolje da se sto prije zavrsi, najgora je ova agonija.
VjecitiStudent

#13 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by VjecitiStudent »

O kakvom sad nametanju pričate, pa ni Dayton nije bio u potpunosti nametnut.
Da je bilo zavrtanja ruku da se mir po svaku cijenu zaključi, jeste.
Ali, svašta se nešta dogovorilo bez puno pritisaka, od imena RS-a, preko Ustava, pa nadalje ...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by PipiDugaDevetka »

VjecitiStudent wrote:O kakvom sad nametanju pričate, pa ni Dayton nije bio u potpunosti nametnut.
Ali, svašta se nešta dogovorilo bez puno pritisaka, od imena RS-a, preko Ustava, pa nadalje ...
Koji su k. uopšte pričali o Ustavu kada to Povelja UN strogo zabranjuje u pregovorima o mirovnim sporazumima?
Al' sad je proš'o voz i kasno je za ovakva pitanja...Neka nametnu pravednije će biti od ovog što imamo, sigurno.
VjecitiStudent

#15 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by VjecitiStudent »

PipiDugaDevetka wrote:
VjecitiStudent wrote:O kakvom sad nametanju pričate, pa ni Dayton nije bio u potpunosti nametnut.
Koji su k. uopšte pričali o Ustavu kada to Povelja UN strogo zabranjuje u pregovorima o mirovnim sporazumima?
Al' sad je proš'o voz i kasno je za ovakva pitanja...Neka nametnu pravednije će biti od ovog što imamo, sigurno.
Citiraj nam taj dio Povelje UN-a.
Mi smo Americi sada zadnja rupa na svirali, Evropi pogotovo. Proporcionalan ce biti i njihov trud i zanimanje oko bilo cega ovdje.
Sa BiH se sada bave cinovnicnici desetog reda.
hAZNADAR

#16 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by hAZNADAR »

VjecitiStudent wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Citiraj nam taj dio Povelje UN-a.
Mi smo Americi sada zadnja rupa na svirali, Evropi pogotovo. Proporcionalan ce biti i njihov trud i zanimanje oko bilo cega ovdje.
Sa BiH se sada bave cinovnicnici desetog reda.
Zato sto ne protestujemo, ne talasamo i dajemo naglas do znanja sta mislimo.

Ne kosta to nista - najispravnije pitanje bi bilo koliko nam je do ovoga ili onoga stalo.

Nametnuta rjesenja prihvata onaj ko se boji sankcija i odmazde ako zucne - ili onaj kojemu je manje-vise svejedno i ima vaznijih problema.
VjecitiStudent

#17 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by VjecitiStudent »

hAZNADAR wrote:Zato sto ne protestujemo, ne talasamo i dajemo naglas do znanja sta mislimo.

Ne kosta to nista - najispravnije pitanje bi bilo koliko nam je do ovoga ili onoga stalo.

Nametnuta rjesenja prihvata onaj ko se boji sankcija i odmazde ako zucne - ili onaj kojemu je manje-vise svejedno i ima vaznijih problema.
Koga briga za nekakve proteste u BIH?
Zid oko nas je vec napravljen, pogledaj samo velicinu granicnih prelaza prema Hrvatskoj, pardon, prema EU.

Poruka koju nam salju je jasna: Eto vam vasa vukojebina, mi definitivno mozemo bez vas.
dječak sa šibicama

#18 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by dječak sa šibicama »

Nadam se samo da ce nametnuti rjesenje koje nikome nije do kraja dobro, a opet svakome je ucinjen poneki ustupak.

Pa se glodjite.
It_is_a_Leclerc

#19 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by It_is_a_Leclerc »

Međunarodna zajednica je u više navrata naglasila kako im ne pada napamet intervenirati po ovom pitanju jer se radi o direktnom uslovu za početak pregovora sa EU. Ukoliko ga nismo u mogućnosti sami razriješiti, ostaje pitanje - kako uopšte planiramo pregovarati s njima.
Podržavam takav stav međunarodnog faktora u BiH.
Paranoid

#20 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by Paranoid »

It_is_a_Leclerc wrote:Međunarodna zajednica je u više navrata naglasila kako im ne pada napamet intervenirati po ovom pitanju jer se radi o direktnom uslovu za početak pregovora sa EU. Ukoliko ga nismo u mogućnosti sami razriješiti, ostaje pitanje - kako uopšte planiramo pregovarati s njima.
Podržavam takav stav međunarodnog faktora u BiH.
Tražiti od BiH da se dogovore, a znajući da nametnuti Ustav to onemogućava je krajnje neshvatljivo, sramotno, neodgovorno i smijem slobodno da kažem nestručno...Juče smo svi bili svjedoci da se nikakav zakon na nivou BiH ne može donijeti..formulu rješenja mogu donijeti samo oni koji su doveli BiH u ovakvo stanje, ili da ne diraju ništa i da usijanje završi na prirodan način, tj da ne resetiraju bombu i ne produžavaju agoniju ovog napaćenog naroda..
hAZNADAR

#21 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by hAZNADAR »

VjecitiStudent wrote:
hAZNADAR wrote:Zato sto ne protestujemo, ne talasamo i dajemo naglas do znanja sta mislimo.

Koga briga za nekakve proteste u BIH?
Zid oko nas je vec napravljen, pogledaj samo velicinu granicnih prelaza prema Hrvatskoj, pardon, prema EU.

Poruka koju nam salju je jasna: Eto vam vasa vukojebina, mi definitivno mozemo bez vas.
Znaci po tebi covjek treba da odustane odmah u startu ako slabe sanse ima protiv neprijelj, nema snage, nije dovoljno u fokusu svjetske paznje,...

Da su tako razmisljali antifasisti i u WWIi i zadnjem ratu - odustali bi u startu zbog odnosa snaga, koliko su medijski bitni,....

Na nametnuta rjesenja, bilo sto sto smatras nepravdom ili necim pogubnim,.. - se moze barem na razne nacine protestovati - ne zato da bi promijenio nametnuto, nekoga prepao, imao sanse da nesto pobijedis,... - vec prosto zato sto izrazavas svoje nezadovoljstvo sto zbog osjecaja, sto zbog toga da se makar zna. To rade oni koji imaju kicmu i svoje Ja.
cyprus

#22 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by cyprus »

Na ovom prostoru isključivo mogu funkcionisati samo nametnuta rješenja... Što manje podrške u narodu, to bolje... Demokratija je zlo među neobrazovanim i nacionalizmom zatrovanim stanovništvom...
Paranoid

#23 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by Paranoid »

cyprus wrote:Na ovom prostoru isključivo mogu funkcionisati samo nametnuta rješenja... Što manje podrške u narodu, to bolje... Demokratija je zlo među neobrazovanim i nacionalizmom zatrovanim stanovništvom...
Malo mi je bezveze ta generalizacija općeg stanja u društvu BiH.. Zna se jako dobro ko u BiH čini zlo i čije su ambicije za podjelu, i valjda je krajnje vrijeme da se o tome otvoreno razgovara..
Abid Sakalaš

#24 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by Abid Sakalaš »

Paranoid wrote:
cyprus wrote:Na ovom prostoru isključivo mogu funkcionisati samo nametnuta rješenja... Što manje podrške u narodu, to bolje... Demokratija je zlo među neobrazovanim i nacionalizmom zatrovanim stanovništvom...
Malo mi je bezveze ta generalizacija općeg stanja u društvu BiH.. Zna se jako dobro ko u BiH čini zlo i čije su ambicije za podjelu, i valjda je krajnje vrijeme da se o tome otvoreno razgovara..
Ma pusti njega ba, pajac lik.

Jedino ispravno a nametnuto rješenje je da general digne avione. Zato, diži flotu generale! Da završimo stvari.

Image
VjecitiStudent

#25 Re: Šta ako se nametne rješenje

Post by VjecitiStudent »

Paranoid wrote:
Generalizacija itekako ima smisla.
U prilog tome, dovoljno je odgledati jednu sesiju skupstine Kantona Sarajevo, gdje nema ni ustasa ni cetnika.
Post Reply