Šta ako ne bude plina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bavi

#26 Re: Šta ako ne bude plina?

Post by bavi »

Bila redovni platiša centralnog g. Rodila bebu u januaru i zimus mi se beba dva puta razbolila zbog hladnoće u stanu.
Ne plaćam račune već 4 mjeseca,a za to vrijeme uzela sam klimu na 12 rata pa ću otplaćivati od ovog novca što ne plaćam toplanama.
Svjesna sam da ću morati nekad uplatiti dug, ali sad mi je važnije zdravlje djeteta od kompletnog niza lezihljeba bhgas, sarajevogas, toplane...
CaneBos

#27 Re: Šta ako ne bude plina?

Post by CaneBos »

Šta ako ne bude plina?
PostPostao/la jedna tamo dana 08/07/2014 21:14

Nece ga bit.
Klavikula

#28 Re: Šta ako ne bude plina?

Post by Klavikula »

Galamdzija wrote:Dobra alternativa je centralno grijanje od TE Kakanj sto imamo u Tuzli vec 30-ak godina. Cijena je 100km mjesecno za stan od 60-70 kvadrata a nema bojazni da ce nesto eksplodirati plus nema dima, luga, ciscenja, itd. Medjutim sada je kasno za tu alternativu jer se mora dosta posla odraditi u vidu dokumentacije i potpisa sporazuma izmedju TE-centralnog grijanja i potrosaca pa onda sprovesti cijevi do svake zgrade zatim onda instalirati radijatore do svakog stana. Ta alternativa bi mogla biti dostupna za 2-3 godine, ne prije. Ovu zimu se grijte pomocu klima i sporeta na cvrsto gorivo ako ne bude plina (a bice ga, mozda ce biti malo skuplji).

Da li je 100km realna cijena za zagrijavanje stana u toku hladnih mjeseci? Koliko mjesecno izdvojite novaca za zagrijavanje stana ili kuce pomocu plina ili uglja/drva?
mislim da nije. recimo, ja bi rado pristao na to.
sad trosim 3 tone uglja i 2 metra drva, sto dodje vise od 700KM, a sve mi mrze i mrze nositi lug :D

helem, lajkam ovo i nadam se da ce nekad zaziviti ovaj projekt.
crnoplavo

#29 Re: Šta ako ne bude plina?

Post by crnoplavo »

Klavikula wrote: helem, lajkam ovo i nadam se da ce nekad zaziviti ovaj projekt.

treba lajkat sve sto ima na facebookuu da se prestane rat tamo u ukrajini
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#30 Re: Šta ako ne bude plina?

Post by stetoskop »

Elektroprivredni sistem nece moci podnijeti da se svi griju na njihovu energiju, jer lokalne mreze nemaju te kapacitete. Tako da mislim da ce taj problem rijesiti ekstremno visokim cijenama iznad ugovorene potrosnje.
Russki

#31 Re: Šta ako ne bude plina?

Post by Russki »

samo se grijat zdrvima!
dzemaludin007

#32 Re: Šta ako ne bude plina?

Post by dzemaludin007 »

Hoce li biti gasa, sta kazu. Poskupljuju ga od nove godine, cuo sam juce na TVu.
mefistofilis

#34 Re: Šta ako ne bude plina?

Post by mefistofilis »

arman1 wrote:Ako ne bude plina morat će mo više da jedemo graha jer on pospješuje gasove. Jedini plin koji priznam je onaj na benzinskoj pumpi u bocama i u tanku (za auta).

da se nadovezem.. Uzimao sam te plinske boce sa pumpe pa sam onda poceo sam ici u messer i kupovati njihove boce. Njihov plin, bez pretjerivanja, traje 50% duze i gori drukcijom bojom (serpe i tave vise uopste ne "cade"
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35 Re: Šta ako ne bude plina?

Post by Truba »

mi smo kupili konvektor...imamo obične grijalice te nekoliko metara drva doduše na vikendici ali ako bude baš gusto :D može se organizirati neki prevoz :lol: jbt kao da je 1992 :D
Post Reply