"Sta ako Bog ne postoji?"

Rasprave o vjerskim temama.
Fair Life

Post by Fair Life »

faaka wrote:
verbal wrote:Ja sam napisao da bez materije nema inteligencije!
E to nisi nigdje napisao. Samo si napisao da Bog nije materijalan. Procitaj ponovo pa ces vidjeti.
Jeste napisao, samo moras pazljivo citati faaka:
verbal wrote:Odbacujuci mogucnost da je Svevisnji materijalan, jer bi samim tim i njega neko morao stvoriti, bjezeci od materijalnosti, teisti potpuno zaboravljaju da je neophodno biti materijalan da bi posjedovao inteligenciju da bi mogao planirati, stvarati, prijetiti, prikazivati se, dosaptavati ajete i obavljati sve te silne aktivnosti.
faaka

Post by faaka »

Fair hvala za crvena slova.

Njegov post na koji sam ja odgovorio nije imao tu recenicu nego neki od predhodnih koji nisam procito.
Bird

Post by Bird »

faaka wrote:
Bird wrote:
faaka wrote:Dakle vjera nije u tome da jezikom govoris nego da srcem vjerujes, jezikom ocitujes a djelima potvrdujes.
To ti je definicija što znači biti vjernik. Vjernik izgleda biti lako, ali prakticirati vjernički život, dva različita svijeta.
Pa sta sam ja rekao? :-?
Ja sam mislio samo potvrditi da je to sva bit :D :-) :D
Bird

Post by Bird »

verbal wrote:
dalja diskusija gubi smisao, osjecam se razoruzan sa ovim tvojim argumentom :D
Ovo nije argument, ovo je činjenica. Postojao Bog ili ne, od kada je čovjeka On je barem kao misao uvijek bio na zemlji, iako ja vjerujem da je On prisutan malo više od toga.

Ja, ti i svi drugi ćemo proći, a Bog je uvijek tu. Vjerovao ti ili ne, ne možeš ga se riješiti, jer je jednostavno tu uvijek, jučer, danas, sutra, vječno.

Ako Bog ne postoji vjernik ne gubi ništa, 2 metra će pod zemlju kao i onaj koji ne vjeruje. Šta može vjernik izgubiti 70 ili 80 god. ovog života.

A ako Bog postoji, eh onda ćemo se s Božjom pomoću vidjeti nakon ovog života.
Fair Life

Post by Fair Life »

Bird wrote:...A ako Bog postoji, eh onda ćemo se s Božjom pomoću vidjeti nakon ovog života.
Nije zgorega imati camac privezan za avlijsku kapiju. Onako... parkiran na trotoaru.

Jeste da je tsunami tamo u Indijskom oceanu, ali ako bi se sta promjenilo....pa zaluta...

Vidimo se poslije tsunamija, s bozjom pomoci !!
asdfgfdsa

Post by asdfgfdsa »

mislim da je glupo i suvisno raspravljati o ovom pitanju
Post Reply