St. Louis - U kojem djelu grada zivi najvise Bosanaca

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
merik

#26 Re: St. Louis - U kojem djelu grada zivi najvise Bosanaca

Post by merik »

St. Louisovci, je li vas zatrpao snijeg?
Ja_Ja

#27 Re: St. Louis - U kojem djelu grada zivi najvise Bosanaca

Post by Ja_Ja »

merik wrote:St. Louisovci, je li vas zatrpao snijeg?
Gledano s prozora nije toliko lose. No nisam ti ja bash relevantan da jos sta kazem jer nisam nosa iz kuce pomolio od ponedeljka uvece :)
samko1974

#28 Re: St. Louis - U kojem djelu grada zivi najvise Bosanaca

Post by samko1974 »

Ja_Ja wrote:off topic: Da nas ima svakakvih ima, od toga se ne moze pobjeci. Da nam je bolje no vama koji naletite na jednog ili nijednog naseg covjeka u sedam dana da ga hebes jeste. I meni je bio sok da se naviknem prvenstveno na nase ljude ovdje koji su na sve licili al' samo na nase ljude ne kada sam tek dosao. A kada kazem ovo na "nase ljude" tu prvenstveno mislim na onakve ljude na kakve sam ja navikao. No vremenom sam shvatio da nekom izvorna muzika, uzrecice "goramo" ili "dolamo", predstavljaju isto sto i meni Macbeth ili razbacivanje neke moje satre. Jos uvijek ih ne smatram opste prihvatljivim niti ispravnim ali sam navikao da se ne uzbudjujem previse oko toga.

Sreca pa nas ima koliko nas ima pa imam priliku birati drustvo :)
Svaka cast za ovaj post, ubjedljivo najbolji na ovoj temi i isto imam misljenje kao i ti.A zadnja recenica nek bude "ustav" za sve one koji pocnu nesto da pisu ili blate svoj narod bez obzira odakle su i kakvi su koliko obrazovani ili ne.Izgleda da mi nikad pameti doci necemo i da cemo uvjek sami sebe i svoj narod blatiti, bolje suti i biraj sebi drustvo koji ti pase kao sto kaze Ja_Ja.
samko1974

#29 Re: St. Louis - U kojem djelu grada zivi najvise Bosanaca

Post by samko1974 »

felipe-s wrote:Mah, ST Louis je u americkim okvirima jedan od bezveznijih gradova iako je visemilionski.... Sto se nase raje tice -ukratko nema je ako govorimo o raji... Ako pricamo o bosnjackim sijelima gdje je kolo glavni i jedini adut za isticanje drustvenog statusa onda govorimo i o 60 hiljada bosanaca u Saint louisu-nazalost.. Ustvari nije bas 60 000... ima ipak nekoliko stotina- raje
Siguran sam da si ti u tih nekoliko stotina :D
Samo da mi je znati kad si ih prije stigao izbrojati :-D
pirmin

#30 Re: St. Louis - U kojem djelu grada zivi najvise Bosanaca

Post by pirmin »

almirx101 wrote: Negativne stvari o Kaliforniji:
- Nema puno Bosanaca i veoma malo druzenja
- Nema ni kafic niti restoran sa nasom hranom blizu
- Nema nekakav centar za Bosance
- Pravo skupo da se ne moze kuca kupiti sa jednom platom da bi se covjek negdje usidrio
:shock:
Pored najbolje volje ja ne mogu da skontam sta je ovdje negativno...osim ovog zadnjeg al`boze moj, tako je svagdje, cuj kuca sa jednom platom pa preko noci. :-) Pa gdje to ima?! :-D
Frishak

#31 Re: St. Louis - U kojem djelu grada zivi najvise Bosanaca

Post by Frishak »

saniiado wrote:Vozdra Amerikanci...

Zivio sam u STL - nikad vise!

Slabo posla, ako zivis u South County-u imas osjecaj da si na nekom selu, 99% Bosanaca koji zive u STL su krkani i to zesci (moras voljet' muziku tipa Hakala, Malcho itd itd), a i cijene su u odnosu na 4-5 godina skocile abnormalno (cijene hrane, benzina, cigara, itd itd)

---------------

Ja da sam na tvom mjestu bi radije isao ili Boston (cool grad pravo, kultura prava, puno nase 'normalne' raje, nije losa klima, ostale drzave su blizu, jako dobar standard itd itd. - onda Chicago je pravo dobar jedino je klima (pogotovo zimi) jebena radi vjetra a sve ostalo je kao i Boston puta 10.

Ili ako ti ne smeta zima Minneapolis je SUPER pogotovo za IT struku.

Zaboravio sam da ti kazem da je STL jedna velika SAUNA ljeti i stvarno je odvratno. Jednino sto je dobro sto se STL tice je to sto ima poprilicno blage zime (ali naravno ne kao i u OC), i sto ima dosta nasih restorana, cevapa, pljeski itd itd.

Ja da biram bilo bi

1. Boston
2. Chicago
3. Minneapolis
.....

........

...............

100. STL (hehehehe) :run:
slazem se, seliti se iz finog dijela kalifornije u st louis je samoubistvo

daj djeci novine nek uce bosanski, hehe :lol:
Aorta

#32 Re: St. Louis - U kojem djelu grada zivi najvise Bosanaca

Post by Aorta »

Bicu u STL poslovno tri dana -- pitanje za lokalce: koji nas restoran preporucujete? slasticarna? aktivnosti za toddlera, nesto unikatno iz STL? Top pet stvari kao must-see or do? Unaprijed hvala.
5okraka

#33 Re: St. Louis - U kojem djelu grada zivi najvise Bosanaca

Post by 5okraka »

Imam gore nekih poznanika, bio sam par puta. Ne svidja mi se, samo crnci i bosanci to je jedan veci geto od grada.
Puno je ljepse na Floridi :-D
Post Reply