St. Louis, Info, Dogadjaji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Babonić

#251 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Babonić »

Reprezentacija sjedeče odbojke BiH dolazi u St.Louis 02 eventualno 03 jula i biće smješteni u hotel Hilton.
Babonić

#252 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Babonić »

Prijatelji iz St.Louisa možete li nam objaviti informaciju da li su reprezentativci u sjedečoj odbojci stigli i kako je sve proteklo. Hvala unaprijed !
Ja_Ja

#253 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Stigli jesu prije dan-dva. Kako sve ide nemam pojma jer ljudi koji organizuju nisu uradili apsolutno nikakvu medijsku potporu njihovom dolasku. Ono sto znam jeste da ogranak bhfanaticosa u St. Louisu organizuje odlazak na utakmice 16. Jula i da se vracaju 18. Jula. To je otprilike to.
Babonić

#254 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Babonić »

Hvala na informacijama žao mi je što se to slabo propratilo nema ni snimaka ni fotografija nigdje očito kada organizuje to Rijaset sve je nekako tajnovito i u rukavicama.
luckylaka

#255 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Jbg da dolazi reprezentacija Srbije vise bi bila popracena u nasim medijima nego nasi zlatni odbojkasi.Ali sta ces .Od njih niko nema koristi osim sto bi trebalo dati jos kakvu donaciju,ali hvala bogu ima ih jos koji za BiH ne navijaju samo iz interesa.
Ja_Ja

#256 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Danas sam vidio reprezentativce u restoranu Bosna Gold. Gledali polufinalnu utakmicu SP-a.
luckylaka

#257 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Pobijedili smo Amere 3:0 u sjedecoj odbojci,prvenstvo se nastavlja sutra(danas).Naravno to BiH glavesine u St.Louisu ne interesuje,ali zato interesuje BiH patriote koji ce od petka da prate BiH repku.
StLouis

#258 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by StLouis »

UPIS STARIH UCENIKA I PRIJEMNI ZA NOVE UCENIKE MUZICKE SKOLE U NOVU SKOLSKU GODINU 22.og i 29og augusta 2010 GODINE U PROSTORIJAMA BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA DO KAFICA MILANO ...OD 14--16 SATI NOVA SKOLSKA GODINA POCINJE U UTORAK 31og AUGUSTA 18;30 NA STAROM MJESTU.......PROSTORIJE BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA.....ZA SVE INFO NAZOVITE 314/600-4075
INSTRUMENTI; KLAVIR ,HARMONIKA I GITARA
TEORIJA MUZIKE I SOLFEGIO
------------------------------------------------------------------------------------------ NEW SCHOOL YEAR FOR MUSIC SCHOOL STARTING ON AUGUST 31 ST TUESDAY NIGHT 6;30PM .WE ACCEPT NEW STUDENTS ...PLEASE COME TO BOSNIAN CULTURAL CENTER ON SUNDAY AUGUST 22nd AND AUGUST 29th ,AND SIGN UP YOUR CHILD FOR NEW SCHOOL YEAR(2-4 PM).WE OFFER PIANO ACCORDION AND GUITAR WITH MUSIC THEORY AND SOLFEGGIO
PLEASE ,CALL MENSUR AT 314/600-4075
luckylaka

#259 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Ima li ko kakvih informacija o doceku Nove godine u St.Louisu.Gdje,posto,ko nastupa.Znam da je veliki izbor kafica i restorana pa ko zna-Bujrum
Ja_Ja

#260 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Ma suplje sve. Ubezobrazili se do bola pa sada traze i po $120. No svaki haman kafic ima nesto i koliko sam nacuo sve se krece od $75 pa do $150, zavisno ciljnoj grupi. Ovi do nekih 30-32 godine ne mogu proci ispod 120 da ga hebes.
luckylaka

#261 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Ja_Ja wrote:Ma suplje sve. Ubezobrazili se do bola pa sada traze i po $120. No svaki haman kafic ima nesto i koliko sam nacuo sve se krece od $75 pa do $150, zavisno ciljnoj grupi. Ovi do nekih 30-32 godine ne mogu proci ispod 120 da ga hebes.
Dobro si nacuo .Sve se svodi na to da izmuzu pare od gostiju a svake godine isto.Jal Kemo,jal Mirsada a otprilike je stoja i to samac a nas cetvoro uhhh.Kuca je zakon i priprema za Atlantu 9 februara.Sto manje para za Novu to vise za Atlantu.Jel ide se organizovano iz STL-a.
luckylaka

#262 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

willson wrote:Sezdeset hiljada Bosanca u STL i nemozete se skontati za pristojan docek :lol:
Moze li se ovo nekako prevesti na Bosanski :D
Ja_Ja

#263 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

willson wrote:Sezdeset hiljada Bosanca u STL i nemozete se skontati za pristojan docek :lol:
60.000 NUS produkta bosanskog drustva prijatelju moj, gdje vecini odgovara drmaljka tipa nekakvih meraklija, pa su se upalili ko kutnjaci sto oni dolaze. Sto lucky rece, kuca i spremaj se za 9. februar i tekmu sa Meksama. A prevoza ce sigurno biti i postavit cu ovdje sve sto bude potvrdjeno i sigurno.
luckylaka

#264 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Ma jok bolan dolaze neke Ras.meraklije pa je ludnica u St.Louisu.Majko moja ne mos karte dobiti da se hebes.Ustvari karte rasprodane a kazu na crno po $200 ko lude.Da samo podsjetim prosle ili pretprosle Serif K.dolazio prodato oko 50 karata.Al sta je Sero za Meraklije.Odo off.P.S.NA KOJU TRIBINU kupujemo karte u Atlanti.Pocela prodaja.
Ja_Ja

#265 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Evo poruke od jednog momka iz ATL:
BHF fans (hardcore) su rekli da uzimaju sekciju 123-128. a one koji vole u sredini da sjede neka uzimaju sekciju 130 - 140 i 200 - 243 visitor side. proslijedi ovo ostalima da znaju, tako da nismo razbacani po cjelom stadijonu..
luckylaka

#266 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Ja_Ja wrote:Evo poruke od jednog momka iz ATL:
BHF fans (hardcore) su rekli da uzimaju sekciju 123-128. a one koji vole u sredini da sjede neka uzimaju sekciju 130 - 140 i 200 - 243 visitor side. proslijedi ovo ostalima da znaju, tako da nismo razbacani po cjelom stadijonu..
Poruka iz Atlante :bih:
luckylaka

#267 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Kazu prvi put u istoriji pao snijeg u Atlanti ali nece pokvariti ugodjaj.Kada Pape objavljuje imena i ko dolazi :bih:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#268 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by corolla02 »

luckylaka wrote:Kazu prvi put u istoriji pao snijeg u Atlanti ali nece pokvariti ugodjaj.Kada Pape objavljuje imena i ko dolazi :bih:
:-)
Bordolini

#269 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Bordolini »

corolla02 wrote:
luckylaka wrote:Kazu prvi put u istoriji pao snijeg u Atlanti ali nece pokvariti ugodjaj.Kada Pape objavljuje imena i ko dolazi :bih:
:D
Mozda je ispustio "za Bozic"?
luckylaka

#270 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Ja_Ja wrote:Evo poruke od jednog momka iz ATL:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#271 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by corolla02 »

Bordolini wrote:
corolla02 wrote:
:D
Mozda je ispustio "za Bozic"?
ma nist, samo podsjecam kako informacija koja je tacna, zvacuci se od usta do usta, interesantno gubi svoje prvobitno znacenje :mrgreen:

inace, ovdje nasi cesto isticu, vaznost iste te da je sama gravura sa Stone Mountaina uzvisenja, dva juznjacka generala zajedno sa svojim politickim liderom, vazi za jedno od 7 svjetskih cuda, sto je opet ono :-)
luckylaka

#272 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

FOTO: U Atlanti prvi snijeg za Božić nakon 130 godina
FOTO: U Atlanti prvi snijeg za Božić nakon 130 godina
Snježna oluja zamela je u nedjelju sjeveroistok Sjedinjenih Država, zbog čega je otkazano više od 1.500 letova iz zračnih luka u New Yorku, Philadelphiji i Bostonu. U prekidu je i promet vlakova, a milijuni Amerikanaca ostali su blokirani usred blagdana.

Na nekim dijelovima američkog sjeveroistoka palo je više od 50 centimetara snijega. Vjetrovi pušu brzinom i do 90 kilometara na sat. Sve tri zračne luke u New Yorku zatvorene su, jednako kao i aerodromi u Bostonu i Philadelphiji. Ukupno je otkazano više od 1.500 letova.

*

FOTOGALERIJA
Snježna oluja pogodila istok SAD-a

Kompanija Delta Air Lines otkazala je 650 letova, a tvrtke American Airlines, JetBlue Airways i Continental Airlines otprilike 250 svaka, te United Airlines još stotinjak.

Da očaj milijuna putnika, koji se nakon blagdanskog vikenda žele vratiti kući, bude još veći, pobrinula se željeznička kompanija Amtrak, koja je otkazala većinu vlakova na koridoru Boston – New York, a američki automobilski savez pozvao je ljude da ne kreću na put osim u slučaju prijeke potrebe. Tada sa sobom moraju ponijeti napitke, deke, čizme i napunjene mobitele.

Savezne države Maine i Massachusetts proglasile su izvanredno stanje.

Oluja će se kretati dalje na sjever, pa se na atlantskoj obali Kanade, posebice Novom Brunswicku i Novoj Škotskoj, pripremaju za snježno nevrijeme, a Air Canada je upozorila da bi brojni letovi mogli biti otkazani ili odgođeni.

Američki mediji javljaju i da je ovo prvi bijeli Božić u Atlanti nakon 130 godina. Posljednji put snijeg je tamo pao davne 1881. godine.
Hina|Danas.hr
27.12.2010.
ZA ONE KOJIMA JE ENGLESKI SLABIJA STRANA
StLouis

#273 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by StLouis »

Since St Louis has one of the largest Bosnian populations outside of Bosnia, we would like to share positive stories and information about the success of this group in our city as part of a series about the Bosnian community here in St. Louis.

The Nine Network of Public Media (formerly known as Channel 9) and Homeland (http://explorehomeland.org/) are producing a web series specifically on the Bosnian community. We would like to hear about assimilation, culture and from different members of the region-about the positive impact that Bosnian immigrants have had on our local economy (for instance, revitalization of South St. Louis, new businesses, and restaurants).

If you would like to share (on camera) about this topic please call or email as soon as possible since we would like to film this week or weekend.

Hvala,
Sonya Stevenson
Project Manager
nineNetwork of Public Media
314-512-9139
[email protected]
Ja_Ja

#274 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

OBAVJESTENJE ZA SVE NAVIJACE NASE JEDNE JEDINE BIH...BHF ORGANIZUJE PREVOZ IZ SAINT LOUIS-A U ATLANTU DA BODRIMO REPREZENTACIJU.SVI ONI KOJI ZELE SA FANATICOSIMA OTICI TAMO MOGU SE OBRATITI NA BROJ TELEFONA 314 520 0254 ILI314 229 7820.CIJENA POVRATNE KARTE JE $70,POLAZAK IZ STL-A UTORAK 8.FEBRUARA U 10 00 PM A POVRATAK 10.FEBRUARA U 8 00 AM. bhfanaticos.com
Post Reply