SSST (poznat kao Ganicev fakultet)?
-
latinalover
#1 SSST (poznat kao Ganicev fakultet)?
vase misljenje o ovom univerzitetu?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Hmm ja sam ga htjela upisati i to bas bila zapela al bogami lova...
Previse love trazi definitivno...40 000 km za 4 godine u drzavi gdje narod nema sta da jede
inace kolko ja znam raju koja idu na pomenuti fax sve su to sinovi i kceri dobrostojecih i funkcionera u foteljama i slicno...
Fax je i napravljen ako ce se mene pitati za te dobrostojece jer kada se popunjava prijava vidi se ko im je ciljana grupa...
Pitanja tipa:sta su vam roditelji,jeste li bili vani i gdje, gdje ste putovali, pusite li
pijete li
, ocjene iz osnovne
, braca i sestre, dio grada u kojem zivite...
Mogla bih sad potrazit tu prijavu, al ovo je ono cega se sjecam zasad...
Ne kontam sta njih briga pusil neko il pijel...i dosta drugih stvari
Previse love trazi definitivno...40 000 km za 4 godine u drzavi gdje narod nema sta da jede
inace kolko ja znam raju koja idu na pomenuti fax sve su to sinovi i kceri dobrostojecih i funkcionera u foteljama i slicno...
Fax je i napravljen ako ce se mene pitati za te dobrostojece jer kada se popunjava prijava vidi se ko im je ciljana grupa...
Pitanja tipa:sta su vam roditelji,jeste li bili vani i gdje, gdje ste putovali, pusite li
Mogla bih sad potrazit tu prijavu, al ovo je ono cega se sjecam zasad...
Ne kontam sta njih briga pusil neko il pijel...i dosta drugih stvari
- Bumbar
ne bi ja rekla da ga zavrsavas bez muke...znam djevojku koja se nije naspavala otkako je upisala..jer uci dan i noc...kad nema nesto za procitati onda pise eseje ili prezentacije...Miki123 wrote:Ja koliko sam čuo od prijatelja i poznanika, fakultet je kao i svi ostali privatni, samo ušminkaniji. Dakle, završavaš ga bez po muke![]()
, ali ako se ispršiš (ili roditelji) 40,000 km za 4 godine
![]()
doduse...nekima je i harvard "lak" za zavrsiti...
-
latinalover
sta to pricas?sinus wrote:Jeste 40.000 KM ali sa njihovom diplomom imaš odmah tri fakulteta ( 3 in one )ili 4 zavisi koliko ti treba i plus VKV zlu ne trebalo
bira se jedna od tri oblasti...
- sinus
To za četvrtu diplomu nisam siguran, ali ovo VKV kažu da svaki diplomac dobije na kraju ako slučajno ne bude mogao posla da nađe sa VSSlatinalover wrote:sta to pricas?sinus wrote:Jeste 40.000 KM ali sa njihovom diplomom imaš odmah tri fakulteta ( 3 in one )ili 4 zavisi koliko ti treba i plus VKV zlu ne trebalo
bira se jedna od tri oblasti...
- sffovac
#8 Re: SSST (poznat kao Ganicev fakultet)?
zaboravimo trenutak na pare, bino je znanje koje se dobije, bar bi trebalo bitilatinalover wrote:vase misljenje o ovom univerzitetu?
trenutno mi kod ganica zavrsava dvoje kolega (prva generacija koja je upisala), on je na elektronici, a ona na racunarima i kaze da se pokajala sto nije upisala etf, a i on je slicnog misljenja
a sto se tice para, dere ih pravo
prvo im je obecao laptope, koje nikada nisu vidjeli, mislim cak je je obecavao svake godine novi ...
sliedeca stvar, je da oni idu slijedeci semestar u uk/deutchlan, kako ko i da je i to treblo biti ukljuceno u onih 40k km, ali eto sada oni sebi moraju placati put, vize ... znaci nije bitno koliko ih dere vec je bitno da ih laze
meni je jos jedna stvar bile malko apsurdna, sve mi se cini da su elektroniku ucili na prvoj, a osnove elektrotehnike na 3., drugim rijecima mnozenje pa sabiranje
da se uci, uci se, ali oni nemaju fatkica, azema i ostalu raju, znaci da je lakse, pa se skontaj
-
bibliotekar
ev citat prof Fatkica (prof mat na etf):
zasto dozvoljavamo nasim studentima da rade na Ganicevom Univerzitetu?
Zato sto nam nisu konkurencija. Kad nam budu konkurencija necemo dozvoljavat. Al nece to bit za nashih zivota

Zato sto nam nisu konkurencija. Kad nam budu konkurencija necemo dozvoljavat. Al nece to bit za nashih zivota
- bug
how shity, zasto "dozvoljavaju"?.... zato sto ih niko ne pita za dozvolu!bibliotekar wrote:ev citat prof Fatkica (prof mat na etf):
Zato sto nam nisu konkurencija. Kad nam budu konkurencija necemo dozvoljavat. Al nece to bit za nashih zivota![]()
![]()
istina je mozda da na SSSTu nema takvog matematicara, ali taj isti fatkic bi mogao stosta nauciti od profesora sa SSSTa kad je u pitanju rad sa studentima.
"ovaj zadatak je bio prosle godine na olimpijadi u kini, uradite ga za zadacu"... ili dautoviceva poznata "pa dobro nije svako za ovog fakulteta, idite brate studirajte politicke nauke, ekonomiju, likovno..."
- Bullet Tooth Tony
Clan sam tog fakulteta tako da mogu pricati o organizaciji u njemu, kazete iskesirali 40.000 hiljada za 4 godine,trenutno ja na 2 godini imam predmet koji se zove database systems,otidjite na http://www.posao.ba pa pogledajte koliko se poslova nudi za database menagere i to jako dobro placenih,naravno kao na svakom faksu i na ovom ima debila koji imaju pare a ni blizu nisu za informacione sisteme i kompjuterske nauke.Sto se tice odnosa student - profesor na zavidnom su nivou,osobno imam msn od vise profesora i njihove brojeve telefona,mailove (na svaki poslani mail,dobit cu odgovor).....
-
latinalover
Beg_Babic wrote:Clan sam tog fakulteta tako da mogu pricati o organizaciji u njemu, kazete iskesirali 40.000 hiljada za 4 godine,trenutno ja na 2 godini imam predmet koji se zove database systems,otidjite na http://www.posao.ba pa pogledajte koliko se poslova nudi za database menagere i to jako dobro placenih,naravno kao na svakom faksu i na ovom ima debila koji imaju pare a ni blizu nisu za informacione sisteme i kompjuterske nauke.Sto se tice odnosa student - profesor na zavidnom su nivou,osobno imam msn od vise profesora i njihove brojeve telefona,mailove (na svaki poslani mail,dobit cu odgovor).....
da,da zato sto vas nema puno....
ali meni pojedinci pricaju kako je to dobar faks ,kako idu tamo nesto da nauce..i onda misle misto studiramo drzavne idemo samo da zavrsimo ,bez ikakvog znanja....
pa su im obecavali poslove...i nista od toga...jucer sretoh druga koji ce ove godine diplmirati..pitam ga "jesu obezbijedili posao"..kaze "moram sam trazit..:"
i zavrsicete faks za 4 godine..imacet4 diplomu..a neki ce se ovamo napatit da dodju do diplome..
cuo sam da jematematika na ganicevom smijesna u odosu na matematiku na ekonomiji...
- Bullet Tooth Tony
nemoj se sta uvrijediti ali drug ti je nesposoban,cuj naci psoao, pa da Ganic ce te za ruku pa kucati na vrata hahaha,SSST ti pruza mogucnost da sa diplomom sa britanskog univerziteta lakse dodjes do zeljenog posla ,nece te nijedan fakultet nesta nauciti ako ti neces da ucis ,zato imas bruku studenata sa 28 godina a prve godine nisu ocistili,kazu pretezak ETF jeste tezak al da se potrudis pa ne izadjes dva vikenda mozda bi se koji ispit i poloziolatinalover wrote:Beg_Babic wrote:Clan sam tog fakulteta tako da mogu pricati o organizaciji u njemu, kazete iskesirali 40.000 hiljada za 4 godine,trenutno ja na 2 godini imam predmet koji se zove database systems,otidjite na http://www.posao.ba pa pogledajte koliko se poslova nudi za database menagere i to jako dobro placenih,naravno kao na svakom faksu i na ovom ima debila koji imaju pare a ni blizu nisu za informacione sisteme i kompjuterske nauke.Sto se tice odnosa student - profesor na zavidnom su nivou,osobno imam msn od vise profesora i njihove brojeve telefona,mailove (na svaki poslani mail,dobit cu odgovor).....
ali meni pojedinci pricaju kako je to dobar faks ,kako idu tamo nesto da nauce..i onda misle misto studiramo drzavne idemo samo da zavrsimo ,bez ikakvog znanja....a oni ce fol nauciti nesto..
pa su im obecavali poslove...i nista od toga...jucer sretoh druga koji ce ove godine diplmirati..pitam ga "jesu obezbijedili posao"..kaze "moram sam trazit..:"
i zavrsicete faks za 4 godine..imacet4 diplomu..a neki ce se ovamo napatit da dodju do diplome..
cuo sam da jematematika na ganicevom smijesna u odosu na matematiku na ekonomiji...
-
latinalover
Beg_Babic wrote:nemoj se sta uvrijediti ali drug ti je nesposoban,cuj naci psoao, pa da Ganic ce te za ruku pa kucati na vrata hahaha,SSST ti pruza mogucnost da sa diplomom sa britanskog univerziteta lakse dodjes do zeljenog posla ,nece te nijedan fakultet nesta nauciti ako ti neces da ucis ,zato imas bruku studenata sa 28 godina a prve godine nisu ocistili,kazu pretezak ETF jeste tezak al da se potrudis pa ne izadjes dva vikenda mozda bi se koji ispit i poloziolatinalover wrote:Beg_Babic wrote:Clan sam tog fakulteta tako da mogu pricati o organizaciji u njemu, kazete iskesirali 40.000 hiljada za 4 godine,trenutno ja na 2 godini imam predmet koji se zove database systems,otidjite na http://www.posao.ba pa pogledajte koliko se poslova nudi za database menagere i to jako dobro placenih,naravno kao na svakom faksu i na ovom ima debila koji imaju pare a ni blizu nisu za informacione sisteme i kompjuterske nauke.Sto se tice odnosa student - profesor na zavidnom su nivou,osobno imam msn od vise profesora i njihove brojeve telefona,mailove (na svaki poslani mail,dobit cu odgovor).....
ali meni pojedinci pricaju kako je to dobar faks ,kako idu tamo nesto da nauce..i onda misle misto studiramo drzavne idemo samo da zavrsimo ,bez ikakvog znanja....a oni ce fol nauciti nesto..
cuo sam da jematematika na ganicevom smijesna u odosu na matematiku na ekonomiji...,da matemaika na Ganicu nije teska gledajuci da mi za Web Dizajn,Java programiranje,C++ programiranje i baze nije toliko potrebna
ok,bar priznas da nije teska..fino....
neki jednostavno preuvelicavaju stvari...
-
encian
hajde ba, ima ljudi koji na etf-u nisu pali niti jedan predmet, a nit imaju para nit imaju stele (ne na racunarima). samo su dobro ispeglali pozadinu stolicom i odrekli se "pocinjem u ponedjeljak" politike. fatkicevi zadaci sa olimpijade mozda jesu njegov nivo, ali nisu mjerilo kvaliteta studenata koji poloze kod njega. ganic koliko vidim izbacuje kadar koji se moze zaposliti, a sta ce sada 200 bolonjaca sa etf-a kad izadje?
sto se tice ljudi koji su izabrali da rade kod ganica a ne na etf-u (gdje svaki put kad im ponudis naucnu saradnju pitaju "koliko sam ja tu dobar") su razumnije glave od tog istog fatkica. fakultet ciji sefovi odsjeka ne govore engleski jezik (da ne govorim o naucnim publikacijama) ... ma ne znam. ja ne bih tamo, a vama kako cejf
.
sto se tice ljudi koji su izabrali da rade kod ganica a ne na etf-u (gdje svaki put kad im ponudis naucnu saradnju pitaju "koliko sam ja tu dobar") su razumnije glave od tog istog fatkica. fakultet ciji sefovi odsjeka ne govore engleski jezik (da ne govorim o naucnim publikacijama) ... ma ne znam. ja ne bih tamo, a vama kako cejf
-
mustang_gt_1987
na privatnom fakultetu kad se posvađaš sa profesorom veće su šanse da će profesor da prođe sa debljim krajem nego ti zato se na takvom fakultetu nikad neces šposvadjati sa profom 
a ovamo da ne pricamo
ne volim oholjenje profesora nikako
najgore što se mnogi učenici po uzoru na profesore kasnije na isti način bahate i ohole kad dodju na profesorske pozicije i tako sve ide u krug
a ovamo da ne pricamo
ne volim oholjenje profesora nikako
najgore što se mnogi učenici po uzoru na profesore kasnije na isti način bahate i ohole kad dodju na profesorske pozicije i tako sve ide u krug
- ja_cura_
meni mama prica, da je neki dan bila emisija na tv-u (ponedeljak ili nedelja), rasprava koji su fakulteti bolji. privatni ili javni/drzavni...
na kraju je jedan profesor rekao nesto kao: "ne moze se mjeriti znanje javnog/drzavnog fakulteta sa privatnim. na privatnim vi nemate puno studenata i samim time ni konkurencije. a pogledajte samo ko i ide na privatne fakultete. nijedan profesor nije poslao svoje dijete na privatni fakultet, vec u javni/drzavni. zapitajte se zasto!"
sad, da li je sve istina, mozda i jeste.... mozda i idu jer nemaju novaca da plate svojoj djeci privatni fakultet, mozda bojkotuju jednostavno privatni fakultet, a mozda imaju za svoju djecu vise stele na javnim/drzavnim fakultetima... ko ce ti ga znati!
na kraju je jedan profesor rekao nesto kao: "ne moze se mjeriti znanje javnog/drzavnog fakulteta sa privatnim. na privatnim vi nemate puno studenata i samim time ni konkurencije. a pogledajte samo ko i ide na privatne fakultete. nijedan profesor nije poslao svoje dijete na privatni fakultet, vec u javni/drzavni. zapitajte se zasto!"
sad, da li je sve istina, mozda i jeste.... mozda i idu jer nemaju novaca da plate svojoj djeci privatni fakultet, mozda bojkotuju jednostavno privatni fakultet, a mozda imaju za svoju djecu vise stele na javnim/drzavnim fakultetima... ko ce ti ga znati!
- karanana
Diploma ovog fakulteta nije priznata, odnosno ne priznaje je ovaj engleski fakultet za koji govore da su u kooperaciji s njim. mislim, ja ne znam moze li se tamo nesto nauciti ili ne, hajmo reci da moze. i hajmo reci da se sa takvim znanjem moze dobiti posao u BiH. Ali zasto spominju neko partnerstvo sa tim englezima kad tog partnerstva nema. ako ne vjerujete, nazovite taj fakultet u engleskoj pa pitajte za ovaj ovdje.
-
huble2007
pogodak, mada djeca profesora nisu nikakav relevantan pokazatelj bilo cega, ali nije tacno da ne idu na privatne fakultete. Sada trenutno u ovoj situaciji najlosiji privatni fakultet u rs-u je legalniji i opremljeniji od barem 4 javna u federaciji ... Treba otici malo pogledati i uvjeriti se u uslove i nacine studiranja koje su tamo ljudi stvorili ... i nije tacno da se ne pada, da se ne ide na predavanja, da profesori izvlace deblji kraj i sta ti ja znam kakve insinuaciji ... situaciji je malo opustenija i za znanje ces dobiti ocjenu koju zasluzujes, a ne kao na drzavnim, prvo kupi knjigu, pa hajd usput jos jednu, pa ko ti je otac, pa ko ti je mati, pa onda pravilo Bog zna za 10, ja za 9, oni koji imaju vezu za 7, a ostali za 6 ... i ima i to da na privatnim fakultetima profesori traze u studento ono sto student zna, a na javnim trazi ono sto ne zna, da bi ga mogao oboriti, pa onda onako usput poslati asistenta da kaze kako bi bar 500 KM moglo rijesiti sve probleme .. ni toga na privatnim nema, odmah noga ....ja_cura_ wrote: sad, da li je sve istina, mozda i jeste.... mozda i idu jer nemaju novaca da plate svojoj djeci privatni fakultet, mozda bojkotuju jednostavno privatni fakultet, a mozda imaju za svoju djecu vise stele na javnim/drzavnim fakultetima... ko ce ti ga znati!
-
huble2007
to i ja mislim, mada je to onako po mojoj logici, kako bi ti neki engleski (ozbiljan)fakultet moga dati svoju diplomu, a ti nikad u zivotu nisi Engleske ni vidio !? osim na karti ... i onda ti odes negdje vani, ponudis se kao engleski student, a ne mozes ni vize engleske dobitikaranana wrote:Diploma ovog fakulteta nije priznata, odnosno ne priznaje je ovaj engleski fakultet za koji govore da su u kooperaciji s njim. mislim, ja ne znam moze li se tamo nesto nauciti ili ne, hajmo reci da moze. i hajmo reci da se sa takvim znanjem moze dobiti posao u BiH. Ali zasto spominju neko partnerstvo sa tim englezima kad tog partnerstva nema. ako ne vjerujete, nazovite taj fakultet u engleskoj pa pitajte za ovaj ovdje.
znaci lakse je u Bosni dobiti Englesku diplomu nego vizu
- ja_cura_
ne znam, nemogu govoriti u svacijem ime, osim u moje i meni blizih ljudi, koji su studirali na filozofskom, etf, medicinskom i farmaceutskom fakultetu. mi definitivno nismo imali stele, svaku ocjenu koju sam dobila bila je realna, nije nam nijedna bila poklonjena....huble2007 wrote:pogodak, mada djeca profesora nisu nikakav relevantan pokazatelj bilo cega, ali nije tacno da ne idu na privatne fakultete. Sada trenutno u ovoj situaciji najlosiji privatni fakultet u rs-u je legalniji i opremljeniji od barem 4 javna u federaciji ... Treba otici malo pogledati i uvjeriti se u uslove i nacine studiranja koje su tamo ljudi stvorili ... i nije tacno da se ne pada, da se ne ide na predavanja, da profesori izvlace deblji kraj i sta ti ja znam kakve insinuaciji ... situaciji je malo opustenija i za znanje ces dobiti ocjenu koju zasluzujes, a ne kao na drzavnim, prvo kupi knjigu, pa hajd usput jos jednu, pa ko ti je otac, pa ko ti je mati, pa onda pravilo Bog zna za 10, ja za 9, oni koji imaju vezu za 7, a ostali za 6 ... i ima i to da na privatnim fakultetima profesori traze u studento ono sto student zna, a na javnim trazi ono sto ne zna, da bi ga mogao oboriti, pa onda onako usput poslati asistenta da kaze kako bi bar 500 KM moglo rijesiti sve probleme .. ni toga na privatnim nema, odmah noga ....ja_cura_ wrote: sad, da li je sve istina, mozda i jeste.... mozda i idu jer nemaju novaca da plate svojoj djeci privatni fakultet, mozda bojkotuju jednostavno privatni fakultet, a mozda imaju za svoju djecu vise stele na javnim/drzavnim fakultetima... ko ce ti ga znati!
-
huble2007
naravno da ima i onih koji se ubijaju uceci .... ali fora je u tome, da kad se zavrsi i kad se dobije diploma, isti status, ista prava, isto sve ima i onaj kojem su poklonjeni ispiti, i onaj koji je to platio, a i onaj koji se ubio uceci, cak ovi zadnji imaju najmanje sanse da se zaposle, jer nemaju stelu nikakvu, da su imali ne bi morali uciti
p.s. pogotovo su kriteriji oslabili na medicinskom fakultetu ... meni je nemoguce da neka osoba koja je srednju skolu zavrsila trojkom zavrsi regularno medicinski fakultet ... a takvih sada ima vagon
p.s. pogotovo su kriteriji oslabili na medicinskom fakultetu ... meni je nemoguce da neka osoba koja je srednju skolu zavrsila trojkom zavrsi regularno medicinski fakultet ... a takvih sada ima vagon
- ja_cura_
slazem se za kriterije.... oslabili su definitivno.... ovo sam ja navela primjere od mene i meni bliskih prijatelja, koji smo, kad se sve zbroji zavrsili fakultete prije malo vise godina, ne frisko.
ko kaze da nemaju stele za zaposlenje sutra? mozda nemaju stelu na fakultetima, jer ne znaju profesore, niti bi se spustali na taj nivo, ali zato znaju ljude u nekim organizacijama, direktorskim foteljama...
ko kaze da nemaju stele za zaposlenje sutra? mozda nemaju stelu na fakultetima, jer ne znaju profesore, niti bi se spustali na taj nivo, ali zato znaju ljude u nekim organizacijama, direktorskim foteljama...