Kod nas su cijene paprene,Don Zivconi wrote:Tebala bi mi preporuka za neki dobar ssd disk, mislim znam koji je dobar ali kako to kupiti kod nas. Ako je neko uzimao sebi da mi moze preporuciti koji disk te gdje kupiti naravno i cijena je bitna
Ma gledao sam po imtecu , plusu i terabajtu gigabajtu te ostalim bajtima ali to su... uhhh. Odem do imteca i trazim vertex-a a prodavac mi uzme mobilni kao javit ce mi kad sazna da li je dobavljiv naravno nista od toga, odem do njega i pitam sta je bilo kaze "joj ja zaboravio da ti javim" itd. ovi sto imaju kod nas su sve isti proizvodjaci i ima ih plafon tri vrsteKio wrote:Kod nas su cijene paprene,Don Zivconi wrote:Tebala bi mi preporuka za neki dobar ssd disk, mislim znam koji je dobar ali kako to kupiti kod nas. Ako je neko uzimao sebi da mi moze preporuciti koji disk te gdje kupiti naravno i cijena je bitna
pricekaj jos, zadnji kvartal ove godine, mozda pojeftine.
Imtec, Plus, i ostale radnje, pogledaj.
ako mislis pravi ssd uzeti, onda idi na Samsung ssd 830, najbolji je, vidi na next.ba, kod njih taj ssd ide ko halvaDon Zivconi wrote:Tebala bi mi preporuka za neki dobar ssd disk, mislim znam koji je dobar ali kako to kupiti kod nas. Ako je neko uzimao sebi da mi moze preporuciti koji disk te gdje kupiti naravno i cijena je bitna
Usluga u svim ovim firmama je ispod svakoga nivoa od komunikacije znanja pa dalje, tako da za mene jesu kokosarske firme. Prva stvar je sto hoce da te ogule a onda da te icetmi wrote:OCZ nema distributera, nema garancije i normalno da ga neće niko uvrstiti u ponudu. Malo tržište, puno manja ponuda.Don Zivconi je napisao
Ma gledao sam po imtecu , plusu i terabajtu gigabajtu te ostalim bajtima ali to su... uhhh. Odem do imteca i trazim vertex-a a prodavac mi uzme mobilni kao javit ce mi kad sazna da li je dobavljiv naravno nista od toga, odem do njega i pitam sta je bilo kaze "joj ja zaboravio da ti javim" itd. ovi sto imaju kod nas su sve isti proizvodjaci i ima ih plafon tri vrste
da li je neko uzimao sebi neki od modela kod ovih kokosarskih firmi tipa ovaj imtec?
Nemati nešto što se jako rijetko traži u ponudi nije razlog da firmu uvrstiš u kokošarsku. Ako znaš bolje bilo bi dobro da to pokažete i donesete prijeko potrebno osvježenje na skoro mrtvo tržište.
Koristim Kingston V200+ 60GB, nemam primjedbi ni na čitanje ni na pisanje, grijanje ili "buku" koja ne postoji. Kod nas najbolji omjer cijene i kvalitete, te garancije ima Kingston koji se i jedini ozbiljno bavi našim tržištem. A koliko je to ozbiljno govori podatak da Kingston ima jednog čovjeka za bivšu Jugu, sem Slovenije, plus Albanija, a opet i sa tim jednim ima više nego svi ostali proizvođači memorije zajedno.
Čitav KimTec kao distributer ih proda manje od 5 komada mjesečno, tako da mi nije jasan ovaj termin "ko halva".Postao/la Quaresma
ako mislis pravi ssd uzeti, onda idi na Samsung ssd 830, najbolji je, vidi na next.ba, kod njih taj ssd ide ko halva
Koji je najbolje uzeti malo podataka da se procjeni:
Kingston SSD V200+ 120GB, Kapacitet 120 GB, 2,5", Sučelje SATA 3, MLC, Brzina čitanja 535 MB/s, Brzina zapisivanja 482 MB/s - 244,00 KM
Samsung SSD 128GB 830 Series, Kapacitet 128 GB, 2,5", Sučelje SATA 3, Brzina čitanja 520 MB/s, Brzina zapisivanja 320 MB/s. - 324,00 KM
PotpisujemDon Zivconi wrote:
Usluga u svim ovim firmama je ispod svakoga nivoa od komunikacije znanja pa dalje, tako da za mene jesu kokosarske firme. Prva stvar je sto hoce da te ogule a onda da te i. Svi nabavljaju od jednoga dobavljaca a razlike u cjenama su i do 100km po artiklu. Da i kingston je jedan od losiji ssd diskova
. Nisam neko ko se bavi trgovinom tako da ne bih donosio nikakva osvjezenja a narocito na trziste gdje se kingston vrjednuje kao golf odnosno kad je mentalni sklop potrosaca na tom nivou da se kunu u isti. Da ne bude zabune koristim kingston hyperx memoriju na racunar ali ne mora znacit ako je ona dobra da sve od kingstona valja. Takodjer mogu reci da nemamo niti jedan shop koji ima od igle do lokomotive vezano za neku bransu, nije bitno koja je bransa u pitanju ali sta god zelim moram se osloniti na inostranstvo a i ako nadjem to sto mi treba u inostranstvu mogu kupiti dva takva proizvoda za cijenu jednoga kod nas, mogu navesti milion primjera. Trziste mora biti mrtvo kada cjene skacu do beskonacnosti a zna se kakva je kupovna moc kod nas, ovdje se ide na 200% zaradu dobavljaca i to je problem za kako navodite mrtvo trziste te i glavnog dobavljaca svrstava u jednu veliku kokosarsku firmu
kojeime wrote:cetmi,
Sa druge strane sve vise ljudi kupuje/uvozi iz instranstva. Jer su kod nasih trgovaca proizvodi skupi i jer se svi nasi trgovci ogranicavaju na nekoliko istih brandova. I onda kupac koji zna sta hoce naruci izvana.
Ne bi bio problem da svi imate u radnji samo proizvode branda A kada bi postojala mogucnost da ja dodjem iu radnju kazem da zelim kupiti proizvod branda B a vi mi odgovorite nema problema za 3, 5, 10 dana ce biti u radnji.
Mmedjutim, kako takvih opcija nema, onda me izgubite kao kupca potpuno, jer pocnem narucivati izvana ono sto nema kod vas, pa iz navike ili zato sto ostvarim dobar odnos sa onima kod kojih narucujem izvana pocnem kod njih kupovati i ono sto kod vas ima.
Medjutim, opet smo mi kupci krivi, trgovci nisu, oni jadni ne mogu drugacije.
Kvalitet, brzina, pouzdanost - Samsung 850 PRO (kapacitet po želji)Don Zivconi wrote:Tebala bi mi preporuka za neki dobar ssd disk, mislim znam koji je dobar ali kako to kupiti kod nas. Ako je neko uzimao sebi da mi moze preporuciti koji disk te gdje kupiti naravno i cijena je bitna
Slijedeći put uzmi 850 PRO a ne EVOUterivacDugoga wrote:Upravo navedeni Samsung sam imao. I pravo da ti kazem,ne znam zasto je toliko hvaljen
http://www.tomshardware.com/reviews/sat ... 110-7.htmlFauja Singh wrote:Hajde da malo osvjezim temu.
Znaci treba mi preporuka za SSD za laptop, zapali su mi za oko Patriot Blast 240GB (dosta je hvaljen a cijena mu je jako povoljna) i Samsung Evo 850 od 256GB (kazu ako ne znas sta valja onda znas sta je skupo, navode ga kao best buy)
Fazon je sto je kod mene ploca SATA II pa ne znam da li se isplati kupovati Samsung i platiti ga skoro duplo skuplje u odnosu na Patriot kada sa SATA II ne mogu izvuci maksimum iz takvog Diska.
Laptop ne mislim mijenjati osim u slucaju da mi crkne.
UterivacDugoga wrote:Upravo navedeni Samsung sam imao. I pravo da ti kazem,ne znam zasto je toliko hvaljen