Srušio se avion Vojske Srbije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
viva_castro

#1 Srušio se avion Vojske Srbije

Post by viva_castro »

Pilot i jedan vojnik poginuli su jutros u nesreći aviona Vojske Srbije MIG29 u Batajnici, saopštilo je u utorak ministarstvo odbrane.

Pilot aviona se katapultirao, ali je, nažalost, preminuo od zadobijenih povreda. U saopštenju se navodi da je prilikom udara aviona u zemlju poginuo jedan vojnik, dok je drugi lakše povrijeđen. Nesreća se dogodila oko 9.10 u rejonu aerodroma Batajnica.

Ministarstvo saopštava da su preduzete sve propisane mjere za osiguranje mjesta udesa, kao i da je komisija za isptivanje uzroka i okolnosti udesa odmah počela s radom, prenose beogradski mediji.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izdao je naređenje Generalštabu Vojske Srbije da provede hitnu i opsežnu istragu povodom pada aviona MIG 29, saopštio je kabinet predsjednika. Tadić je zatražio da se ispitaju uzroci ove nesreće i da se utvrdi eventualna odgovornost, navedeno je u saopštenju.

MIG-29 je lovački avion koji je projektovao konstruktorski biro Mikojan-Gurevič u Sovjetskom Savezu. Korišten je u vazdušnim snagama JNA, VJ, VSCG, a sada i u Vojsci Srbije.

Jugoslovensko ratno vazduhoplovstvo nabavilo je 14 lovaca MIG-29 i dva nastavna lovca MIG-29UB od Sovjetskog Saveza 1987. godine. Vojska Srbije je, prije jutrošnjeg udesa aviona MIG-29, imala je pet letjelica tog tipa, četiri jednosjeda i jedan dvosjed. Ovo je jedanaesti udes letjelica Vojske Srbije od 1999. godine. U prethodnih deset nesreća aviona i helikoptera poginula su trojica pilota, a više ih je lakše i teže povrijeđeno.
Malo mi je žao tih momaka al za avion mi je drago, ovaj je šišto 92. iznad Sarajeva.
osa

#2 Re: Srušio se avion Vojske Srbije

Post by osa »

srušili ih i mi nekoliko iznad siska, pa šta.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3 Re: Srušio se avion Vojske Srbije

Post by KatarinaKosaca »

osa wrote:srušili ih i mi nekoliko iznad siska, pa šta.
I mi jedan u Bihaću 1994
Prpa.ba

#4 Re: Srušio se avion Vojske Srbije

Post by Prpa.ba »

A taman su ih remontovali :-) :mrgreen:
chinese_water

#5 Re: Srušio se avion Vojske Srbije

Post by chinese_water »

tude je prokleto :D
Locked