Sruseno kino Kumrovec
- chuchumbamayumbe
#1 Sruseno kino Kumrovec
Pozdrav,
Vidim neki dan da su ogradili prostor oko bivseg kina Kumrovec, gradjevina je srusena...
Ima li neko informaciju sta ce se tamo izgraditi?
Je li jos jedan Merkator? Ili dzamija?
Vidim neki dan da su ogradili prostor oko bivseg kina Kumrovec, gradjevina je srusena...
Ima li neko informaciju sta ce se tamo izgraditi?
Je li jos jedan Merkator? Ili dzamija?
- chuchumbamayumbe
Pomislih da nece biti neki multiplex ili nesto slicno... Pricali sau za kino Dubrovnik da ce biti multiplex, ali kod nas, obicno, sve ostane na prici...
-
bih_finest
A neće džamiju
pa kako to, ccc...sljedeća je daleko, nekih 300m...baš onak fino stoji na trotuaru... 
-
zzzzz
Bio je clanak ljetos u Oslobodjenju, bice podzemne garaze, na nekoliko prvih spratova poslovni prostori a iznad stambeni prostori. Cini mi se da ce imati sedamnest spratova i bice zakrenuta u koso tamo prema Otoci. Zgrada bezveze, oblik otprilike kao Skupstinadebela wrote:stambeno poslovni centartako procitah negdje. sto ce reci jos jedna staklena, plava, ogavna zgradurina
-
JD
pa zar je bivse kino bilo ljepse ili korisnije ? bar ce u novoj zgradi neko zivjeti i raditi, a kino je zjapilo prazno. nasim ljudima nikad ugoditi.debela wrote:stambeno poslovni centartako procitah negdje. sto ce reci jos jedna staklena, plava, ogavna zgradurina
da naprave zgradu u obliku tvoga imena onda bi valjalo mozda
pa gradi se multiplex gdje je kino dubrovnik, i to vec neko vrijeme. oj boze malo se informisi prije nego pocnes osudjivatichuchumbamayumbe wrote:Pomislih da nece biti neki multiplex ili nesto slicno... Pricali sau za kino Dubrovnik da ce biti multiplex, ali kod nas, obicno, sve ostane na prici...
-
debela
a sto se ti sekiras jer se meni ne svidja takva zgrada? jah, zjapilo prazno, a zasto je to tako?
a nama inace bas treba poslovnih prostora, ono ubismo se od posla i prodaje. koliko je takvih prostora vec koji su neiskoristeni i propadaju, eno skenderija, eno vila park, a koliko ih se trenutno pravi na isti kalup
a nama inace bas treba poslovnih prostora, ono ubismo se od posla i prodaje. koliko je takvih prostora vec koji su neiskoristeni i propadaju, eno skenderija, eno vila park, a koliko ih se trenutno pravi na isti kalup
-
zzzzz
Kad bi neko samo izracunao koliko su bh gradjani ulozili u PP koji zjape prazni, mislim da bi se zaprepastio kolicinom mrtvog kapitala zarobljenog u beskorisni beton i staklo.debela wrote:a sto se ti sekiras jer se meni ne svidja takva zgrada? jah, zjapilo prazno, a zasto je to tako?
Mi smo drustvo u tranziciji i jos uvijek nemamo naviku da umjesto u betonu, stedimo na sarajevskoj berzi......doci ce i to vrijeme
dobro zapazanje debela
- chuchumbamayumbe
Pa koliko se to vremena vec gradi multiplex? Ima jedno godina dana, minimum. Pokusavam se informisati koliko mi vrijeme dozvoljava, ali covjek ne stigne da procita sve sto bi trebao, jbga, pa sam zato i pitao ovo za Kumrovec. By the way, i Arena je srusena, poodavno, ali se tamo nista ne dogadja? Sta je bilo, gdje je zapelo? I tamo je trebao da nikne neki poslovno-stambeni objekat?JD wrote:pa zar je bivse kino bilo ljepse ili korisnije ? bar ce u novoj zgradi neko zivjeti i raditi, a kino je zjapilo prazno. nasim ljudima nikad ugoditi.debela wrote:stambeno poslovni centartako procitah negdje. sto ce reci jos jedna staklena, plava, ogavna zgradurina
da naprave zgradu u obliku tvoga imena onda bi valjalo mozda
pa gradi se multiplex gdje je kino dubrovnik, i to vec neko vrijeme. oj boze malo se informisi prije nego pocnes osudjivatichuchumbamayumbe wrote:Pomislih da nece biti neki multiplex ili nesto slicno... Pricali sau za kino Dubrovnik da ce biti multiplex, ali kod nas, obicno, sve ostane na prici...
Jos nesto...ne znam kome je pripadao objekat gdje su stajala ta kina, ali ocito je da je (pitaj Boga kako) to zemljiste prelazi u privatne ruke. Isto kao i prostor Robota u Hrasnom, i ovog novog kod opstine Novo Sarajevo, i tako redom.
Sta nam ovo rade, moj Nedime, sta nam ovo rade...
-
ZEKI-RIKI
#14 Kino
Ovo je vec SESTO kino koje vise ne postoji:
1.kino RADNIK
2.kino SUTJESKA
3.kino PRVI MAJ
4.kino ARENA
5.kino KUMROVEC
6.kino IGMAN/na ILIDZI/Mozda ima jos koje....
- Ne racunam KINO DUBROVNIK,za koji kazu da se adaptira,mada i to traje predugo.Imamo jedno novo ``MEETING POINT``.I povremeno ``UNITIC``koji je ustvari konf.sala.
Mora da raja fakat ne idu u kino.Ali i ova cifra nekako zabrinjava.
Pozdrav sa Mejtasa
1.kino RADNIK
2.kino SUTJESKA
3.kino PRVI MAJ
4.kino ARENA
5.kino KUMROVEC
- Ne racunam KINO DUBROVNIK,za koji kazu da se adaptira,mada i to traje predugo.Imamo jedno novo ``MEETING POINT``.I povremeno ``UNITIC``koji je ustvari konf.sala.
Pozdrav sa Mejtasa
- Patron of Formello
Ma ja ba,neka je sruseno.sahan wrote:Stvarno sramota, srusiti onakav biser socijalisticke arhitekturedebela wrote:stambeno poslovni centartako procitah negdje. sto ce reci jos jedna staklena, plava, ogavna zgradurina
Samo mi je nejasno sa kojim pravom ruse objekte po Sarajevu nije im to ostavio babo u amanet.
- Patron of Formello
#16 Re: Kino
Ima jos i Apollo odnosno nekadasnji Partizan.ZEKI-RIKI wrote:Ovo je vec SESTO kino koje vise ne postoji:
1.kino RADNIK
2.kino SUTJESKA
3.kino PRVI MAJ
4.kino ARENA
5.kino KUMROVEC
Pozdrav sa Mejtasa
-
EI Presidente
u kumrovcu sam ko djete visio...sto ti je zivot
sretna nova svima!
sretna nova svima!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Lokalna velesilica u filmskoj umjetnosti, a nema mulitplex-a u glavnom gradu, nema filmske kamere...Kino od organizovane države! Sreća, pa imamo kreativne pojedince.
-
zzzzz
Mislim da je to prvenstveno stambena zgrada, mada su i ona dva tri sprata poslovnih prostora sasvim nepotrebna, s obzirom da u okolini vec ima takvih objekata koji zjape prazni...cinjenica je da je mjesto pravo dobro, valjda investitor zna sta radi. Vidjet cemodebela wrote:nema veze. moglo se sad od njega napraviti kakvo kino ali eto. prioritet su butici sa 'markiranom' robom.zzzzz wrote:Ma Kumrovec ni prije rata nije bilo kakvo kino