Sruseno kino Kumrovec

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

chuchumbamayumbe

#1 Sruseno kino Kumrovec

Post by chuchumbamayumbe »

Pozdrav,
Vidim neki dan da su ogradili prostor oko bivseg kina Kumrovec, gradjevina je srusena...
Ima li neko informaciju sta ce se tamo izgraditi?
Je li jos jedan Merkator? Ili dzamija?
debela

Post by debela »

stambeno poslovni centar :-) tako procitah negdje. sto ce reci jos jedna staklena, plava, ogavna zgradurina :roll:
chuchumbamayumbe

Pomislih da nece biti neki multiplex ili nesto slicno... Pricali sau za kino Dubrovnik da ce biti multiplex, ali kod nas, obicno, sve ostane na prici...
bih_finest

Post by bih_finest »

A neće džamiju :( pa kako to, ccc...sljedeća je daleko, nekih 300m...baš onak fino stoji na trotuaru... :-)
zzzzz

Post by zzzzz »

debela wrote:stambeno poslovni centar :-) tako procitah negdje. sto ce reci jos jedna staklena, plava, ogavna zgradurina :roll:
Bio je clanak ljetos u Oslobodjenju, bice podzemne garaze, na nekoliko prvih spratova poslovni prostori a iznad stambeni prostori. Cini mi se da ce imati sedamnest spratova i bice zakrenuta u koso tamo prema Otoci. Zgrada bezveze, oblik otprilike kao Skupstina
safran

Post by safran »

Mislim da ce se savrseno uklopiti u postojecu arhitekturu.
JD

Post by JD »

debela wrote:stambeno poslovni centar :-) tako procitah negdje. sto ce reci jos jedna staklena, plava, ogavna zgradurina :roll:
pa zar je bivse kino bilo ljepse ili korisnije ? bar ce u novoj zgradi neko zivjeti i raditi, a kino je zjapilo prazno. nasim ljudima nikad ugoditi.
da naprave zgradu u obliku tvoga imena onda bi valjalo mozda
chuchumbamayumbe wrote:Pomislih da nece biti neki multiplex ili nesto slicno... Pricali sau za kino Dubrovnik da ce biti multiplex, ali kod nas, obicno, sve ostane na prici...
pa gradi se multiplex gdje je kino dubrovnik, i to vec neko vrijeme. oj boze malo se informisi prije nego pocnes osudjivati
debela

Post by debela »

a sto se ti sekiras jer se meni ne svidja takva zgrada? jah, zjapilo prazno, a zasto je to tako?
a nama inace bas treba poslovnih prostora, ono ubismo se od posla i prodaje. koliko je takvih prostora vec koji su neiskoristeni i propadaju, eno skenderija, eno vila park, a koliko ih se trenutno pravi na isti kalup :zzzz:
JD

Post by JD »

pa kako god okrenes neko ce zaraditi od te zgrade, ako nista bar oni sto je budu gradili. a od praznog kina niko nije feninga zaradio
zzzzz

Post by zzzzz »

debela wrote:a sto se ti sekiras jer se meni ne svidja takva zgrada? jah, zjapilo prazno, a zasto je to tako?
a nama inace bas treba poslovnih prostora, ono ubismo se od posla i prodaje. koliko je takvih prostora vec koji su neiskoristeni i propadaju, eno skenderija, eno vila park, a koliko ih se trenutno pravi na isti kalup :zzzz:
Kad bi neko samo izracunao koliko su bh gradjani ulozili u PP koji zjape prazni, mislim da bi se zaprepastio kolicinom mrtvog kapitala zarobljenog u beskorisni beton i staklo.

Mi smo drustvo u tranziciji i jos uvijek nemamo naviku da umjesto u betonu, stedimo na sarajevskoj berzi......doci ce i to vrijeme

dobro zapazanje debela
chuchumbamayumbe

JD wrote:
pa zar je bivse kino bilo ljepse ili korisnije ? bar ce u novoj zgradi neko zivjeti i raditi, a kino je zjapilo prazno. nasim ljudima nikad ugoditi.
da naprave zgradu u obliku tvoga imena onda bi valjalo mozda
chuchumbamayumbe wrote:Pomislih da nece biti neki multiplex ili nesto slicno... Pricali sau za kino Dubrovnik da ce biti multiplex, ali kod nas, obicno, sve ostane na prici...
pa gradi se multiplex gdje je kino dubrovnik, i to vec neko vrijeme. oj boze malo se informisi prije nego pocnes osudjivati
Pa koliko se to vremena vec gradi multiplex? Ima jedno godina dana, minimum. Pokusavam se informisati koliko mi vrijeme dozvoljava, ali covjek ne stigne da procita sve sto bi trebao, jbga, pa sam zato i pitao ovo za Kumrovec. By the way, i Arena je srusena, poodavno, ali se tamo nista ne dogadja? Sta je bilo, gdje je zapelo? I tamo je trebao da nikne neki poslovno-stambeni objekat?
Jos nesto...ne znam kome je pripadao objekat gdje su stajala ta kina, ali ocito je da je (pitaj Boga kako) to zemljiste prelazi u privatne ruke. Isto kao i prostor Robota u Hrasnom, i ovog novog kod opstine Novo Sarajevo, i tako redom.
Sta nam ovo rade, moj Nedime, sta nam ovo rade...
brdo

Post by brdo »

seri ga nevalja mu ime :lol: :lol: :lol:
HomeArt

Post by HomeArt »

Stvarno sramota, srusiti onakav biser socijalisticke arhitekture :-)
ZEKI-RIKI

#14 Kino

Post by ZEKI-RIKI »

Ovo je vec SESTO kino koje vise ne postoji:
1.kino RADNIK
2.kino SUTJESKA
3.kino PRVI MAJ
4.kino ARENA
5.kino KUMROVEC
6.kino IGMAN/na ILIDZI/Mozda ima jos koje....
- Ne racunam KINO DUBROVNIK,za koji kazu da se adaptira,mada i to traje predugo.Imamo jedno novo ``MEETING POINT``.I povremeno ``UNITIC``koji je ustvari konf.sala.
Mora da raja fakat ne idu u kino.Ali i ova cifra nekako zabrinjava.
Pozdrav sa Mejtasa
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

sahan wrote:
Stvarno sramota, srusiti onakav biser socijalisticke arhitekture :-)
Ma ja ba,neka je sruseno. :oops: Napravice umjesto bisera socijalisticke arhitekture slovenci neko europsko cudo :-).Taman da malo zarade na nama. :roll: I onako ovdje nema drzave,nema kulture,nema nicega.Koji ce nam moj i kina? :oops:
Samo mi je nejasno sa kojim pravom ruse objekte po Sarajevu nije im to ostavio babo u amanet. :x
Patron of Formello

#16 Re: Kino

Post by Patron of Formello »

ZEKI-RIKI wrote:Ovo je vec SESTO kino koje vise ne postoji:
1.kino RADNIK
2.kino SUTJESKA
3.kino PRVI MAJ
4.kino ARENA
5.kino KUMROVEC
6.kino IGMAN/na ILIDZI/Mozda ima jos koje....
- Ne racunam KINO DUBROVNIK,za koji kazu da se adaptira,mada i to traje predugo.Imamo jedno novo ``MEETING POINT``.I povremeno ``UNITIC``koji je ustvari konf.sala.
Mora da raja fakat ne idu u kino.Ali i ova cifra nekako zabrinjava.
Pozdrav sa Mejtasa
Ima jos i Apollo odnosno nekadasnji Partizan. :roll:
bpsang

Post by bpsang »

jebi ga poceli su prvo oni s brda, nastavili sad ovi
gdje nam je kraj :x :x :x
Shoshana

Post by Shoshana »

JOj, tu sam prvi put u kino otisla :(

Gledala Tajnu crne rukavice :D ( Dvije sedmice iza toga nisam smjela sama ni u wc otici :oops: :lol: )
EI Presidente

Post by EI Presidente »

u kumrovcu sam ko djete visio...sto ti je zivot :)
sretna nova svima!
pitt

Post by pitt »

halo ba......zar si to trjezan :D:D
zzzzz

Post by zzzzz »

Ma Kumrovec ni prije rata nije bilo kakvo kino
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Lokalna velesilica u filmskoj umjetnosti, a nema mulitplex-a u glavnom gradu, nema filmske kamere...Kino od organizovane države! Sreća, pa imamo kreativne pojedince.
debela

Post by debela »

zzzzz wrote:Ma Kumrovec ni prije rata nije bilo kakvo kino
nema veze. moglo se sad od njega napraviti kakvo kino ali eto. prioritet su butici sa 'markiranom' robom.
muha_sa

Post by muha_sa »

ja bih brate kakvu bogomolju ondje gradio--kakvo kino i bakraci----meni je uzivancija kad me u 6, s djamije kod "Zeke" ezan iz sna trzne. :D
zzzzz

Post by zzzzz »

debela wrote:
zzzzz wrote:Ma Kumrovec ni prije rata nije bilo kakvo kino
nema veze. moglo se sad od njega napraviti kakvo kino ali eto. prioritet su butici sa 'markiranom' robom.
Mislim da je to prvenstveno stambena zgrada, mada su i ona dva tri sprata poslovnih prostora sasvim nepotrebna, s obzirom da u okolini vec ima takvih objekata koji zjape prazni...cinjenica je da je mjesto pravo dobro, valjda investitor zna sta radi. Vidjet cemo
Post Reply