Srpsko Sarajevo dobilo naziv Sarajevo – Istok
a
tkz "republika srpska" dobila naziv sjevero - zapadno - istocna Bosna i Hercegovina (SZIBiH).
Mx wrote:Izvor: http://www.nezavisne.comSrpsko Sarajevo dobilo naziv Sarajevo – Istoka tkz "republika srpska" dobila naziv sjevero - zapadno - istocna Bosna i Hercegovina (SZIBiH).
"Odlukom Ustavnog suda, koji je zasijedao u srijedu, privremeno su izmjenjeni nazivi jednog grada - Srpskog Sarajeva i 12 opština: Srpskog Drvara, Srpskog Sanskog Mosta, Srpskog Mostara, Srpskog Goražda, Srbinja, Srpskog Ključa, Srpske Kostajnice, Srpskog Broda, Srpske Ilidže, Srpskog Novog Sarajeva, Srpskog Starog Grada i Srpskog Orašja.
Dok je Srpsko Sarajevo dobilo naziv Sarajevo - Istok, ostale opštine dobile su nazive po većim, obližnjim mjestima. Tako će se, na primjer, Srpsko Goražde zvati Ustiprača, a Srpski Ključ - Ribnik. Istovremeno, Srbinju, Srpskoj Kostajnici i Srpskom Brodu vraćeni su prijeratni nazivi - Foča, Bosanska Kostajnica i Bosanski Brod."
God bless Bosnia.Zasto pitas kada vec znas odgovor.Cpncku wrote:A može li mi netko objasniti zašto nekome smeta naziv Srbinje, a ne i naziv grada Srbac? Jel to samo zato što je Srbinje promijenjeno u ratu, a Srbac u miru?
Ono zašto prefiks srpski smeta i razumijem, ali ovo nikako.
Hajmo Bošnjaci, prosvijetlite me!
Originalno ime tog grada je bio Novigrad na UniStari wrote:Zna li se zbog cega Bosanskom Novom nije vraceno to ime ....nego je ostao Novigrad?
Pa šta fali svinjama? Jesi li imao prilike probati svinjske derivate? Pršutu, slaninu, čvarke...violentjack wrote:Srbac je prije bio Svinjar (Bosanski?).
"Podaci o lokaciji i nastanku pojedinih naseljanih mijesta nisu sacuvani,O nastanku imena nekih naselja u narodu su sacuvana predanja.Mjesto Svinjar upisano je i na jednoj karti Germanije 1z 1621 godine, a ime je dobio po stocarima (svinjarima) koji su dolazili sa obliznjih brda.Srbac se nalazi na uscu Vrbasa u Savu, a ime je dobio rjesenjem ministarstva unutrasnih poslova Kraljevine Jugoslavije od 2.11.1933 god.Za izbor imena Srbac u osnovi bili su persudna tri razloga: geografski, istorijski i etnicki razlog.Godine 1855 u Lepenici je sagradjena crkva od tvrdog materijala, kakvu nije imala ni Banjaluka"
Ovo gore je sa oficijalne stranice Srbca.
A ja sa Karadzicem imam isto toliko kao i ti sa Arapima, to je bila moja poenta.violentjack wrote:Srpski previse pjenis i mnogo si pag..
Ja sa Arapima imam isto kao sto ti imas sa Grcima koji zovu sve slavene a i tebe valjda psima
Religiju i nista vise
Meni zanimaju Bosnjaci od Gore ...preko Pazara do Bihaca
A ako je tebi Osama opalio nekog..idi zali se njemu