Originalni tekst spomenika u Srebrenici je dio iz dove bivšeg reisa Cerića.
Taj, od riječi do riječi prekopiran tekst, sve uz bismilu, stavili su na srpski spomenik žrtvama hrvatske vojske u selu Paulin Dvor kod Osijeka.

Tvoje pravo.arzuhal wrote:To ja ne vidim kao pokušaj falsficiranja nego izraz muke.
Ja razmišljam kao musliman, to mene handri i ograničava.zunazu wrote:Tvoje pravo.arzuhal wrote:To ja ne vidim kao pokušaj falsficiranja nego izraz muke.
Da je neko u Potočarima podigao spomenik sa židovskom molitvom i prepisom sa spomenika žrtvama holokausta, ja bih kroz zemlju propao.
Danas očigledno ništa nema nikakvu vrijednost, obraz i ljudi najmanje.
De nam malo ovu podvalu i nedobru namjeru pojasni...dr socrates wrote: To što je neko nekome podvalio natpis na spomeniku(sigurno ne dobronamjerno)
tantijeme reisuMatzan wrote:
"Neka osveta bude pravda" i jeste poziv na osvetu.arzuhal wrote:Jedini razlog ili slučaj zbog kojeg bih ja osobno imao nešto protiv da se na spomen-ploči nevino ubijenim u Paulinom Dvoru nađe dova za srebreničke žrtve bio bi taj da se njene riječi ne zloupotrebljavaju temeljeći to na jednoj laži, na jednom lažnom tumačenju i shvatanju, na izvrtanju istine, odnosno fašističkom spinu. Naime, kada su prvi put riječi ove dove izgovorene u Srebrenici, kada se čulo neka osveta bude pravda, neki srpski fašisti su namah povikali i počeli da telale kako reis Cerić poziva i priprema muslimane na osvetu i pokolj nad Srbima. Dok će svaka normalna i razumna osoba - što iz samih riječi, što iz konteksta cijele dove - razumjeti da se tu, ustvari, odbacuje princip slijepe osvete i na njeno mjesto postavlja princip pravde i zahtjev za pravičnosti, bolesni umovi su to izokrenuli i namjerno protumačili pogrešno: samo sveteći se, samo u osveti nad Srbima, naći ćemo pravdu!
A ja uopće ne vjerujem ni sekunde da bi to, dakle ta i takva fašistička logika koja prikriveno smjera na buduću osvetu, bio razlog korištenja riječi iz srebreničke dove na spomen-ploči u Paulinom Dvoru, nego su razlozi drukčije prirode protiv čega nemam i ne mogu imati ništa protiv.
Edin H. wrote:"Neka osveta bude pravda" i jeste poziv na osvetu.arzuhal wrote:Jedini razlog ili slučaj zbog kojeg bih ja osobno imao nešto protiv da se na spomen-ploči nevino ubijenim u Paulinom Dvoru nađe dova za srebreničke žrtve bio bi taj da se njene riječi ne zloupotrebljavaju temeljeći to na jednoj laži, na jednom lažnom tumačenju i shvatanju, na izvrtanju istine, odnosno fašističkom spinu. Naime, kada su prvi put riječi ove dove izgovorene u Srebrenici, kada se čulo neka osveta bude pravda, neki srpski fašisti su namah povikali i počeli da telale kako reis Cerić poziva i priprema muslimane na osvetu i pokolj nad Srbima. Dok će svaka normalna i razumna osoba - što iz samih riječi, što iz konteksta cijele dove - razumjeti da se tu, ustvari, odbacuje princip slijepe osvete i na njeno mjesto postavlja princip pravde i zahtjev za pravičnosti, bolesni umovi su to izokrenuli i namjerno protumačili pogrešno: samo sveteći se, samo u osveti nad Srbima, naći ćemo pravdu!
A ja uopće ne vjerujem ni sekunde da bi to, dakle ta i takva fašistička logika koja prikriveno smjera na buduću osvetu, bio razlog korištenja riječi iz srebreničke dove na spomen-ploči u Paulinom Dvoru, nego su razlozi drukčije prirode protiv čega nemam i ne mogu imati ništa protiv.
Ali da je receno - "neka pravda bude osveta" - bi po meni bio poziv na principe pravde i pravicnosti.
Ma ko bi se logikom jos zamarao, bitno je da se kaze nesto u srpsku korist.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Edin H. wrote:"Neka osveta bude pravda" i jeste poziv na osvetu.arzuhal wrote:Jedini razlog ili slučaj zbog kojeg bih ja osobno imao nešto protiv da se na spomen-ploči nevino ubijenim u Paulinom Dvoru nađe dova za srebreničke žrtve bio bi taj da se njene riječi ne zloupotrebljavaju temeljeći to na jednoj laži, na jednom lažnom tumačenju i shvatanju, na izvrtanju istine, odnosno fašističkom spinu. Naime, kada su prvi put riječi ove dove izgovorene u Srebrenici, kada se čulo neka osveta bude pravda, neki srpski fašisti su namah povikali i počeli da telale kako reis Cerić poziva i priprema muslimane na osvetu i pokolj nad Srbima. Dok će svaka normalna i razumna osoba - što iz samih riječi, što iz konteksta cijele dove - razumjeti da se tu, ustvari, odbacuje princip slijepe osvete i na njeno mjesto postavlja princip pravde i zahtjev za pravičnosti, bolesni umovi su to izokrenuli i namjerno protumačili pogrešno: samo sveteći se, samo u osveti nad Srbima, naći ćemo pravdu!
Ali da je receno - "neka pravda bude osveta" - bi po meni bio poziv na principe pravde i pravicnosti.![]()
Jbt. šta je ovo dans, onaj Tesla na temi o žičari pita neke osnove fizike i mašinstva, ovaj polupro lončiče dibidus...nešto sa današnjim danaom ne valja.