Srpski radikali na OBN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_master_

#1 Srpski radikali na OBN

Post by _master_ »

je li gledao ko je bio Matin gost na teleringu veceras?

Aleksandar Vucic (ako sam dobro zapamtio)...sekretar radikalne stranke Vojislava Seselja iz srbije...

ja sam se zgrozio,ali drago mi je da je dosao na nasu televiziju,nek bosanski narod vidi da preko drine zive cetnici koji i dalje teze da bosnu pripoje srbiji i nek znaju da su ti isti cetnici zedni muslimanske krvi!!

a najbolja mu je bila izjava "srpska radikalna stranka ulazi na velika vrata u BiH"

ne daj Boze!!
kekec

Post by kekec »

Cuj "ne da boze" ?
Pa oni se odavno setaju po BiH.
Eno ti jednog (maskiranog) medju "Onom Trojicom".
:x
_master_

Post by _master_ »

ma ne daj Boze da naprave velik uspjeh na sljedecim izborima i da nam diriguju svoju sovinisticku politiku :x :x

a Aleks je tipican primjer kako se narod u Rs-u truje radikalizmom i idejom sovinizma, nije ni cudo sto su svi puni mrznje kad susaju ovakve nacionaliste...

aman aman
forUMASH

Post by forUMASH »

_master_ wrote:ma ne daj Boze da naprave velik uspjeh na sljedecim izborima i da nam diriguju svoju sovinisticku politiku :x :x
....jes' vala....do sada nam je bilo med i mlijeko.... :-)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Nije baš da je med i mlijeko što jest jest ni bilo niti će biti [ opet kako kome :D što zbog nekoga njega :D ( ovako Makedonci barataju sa zamjenicama :D ) ili što zbog nekoga njegovog :D na strateškom mjestu :D ] ali s njima ........s radikalima ......krv i samo krv ........ :D :D ........još da im vrate tenkove :oops: :D .
Prenj

#6 Re: Srpski radikali na OBN

Post by Prenj »

_master_ wrote:je li gledao ko je bio Matin gost na teleringu veceras?

Aleksandar Vucic (ako sam dobro zapamtio)...sekretar radikalne stranke Vojislava Seselja iz srbije...

ja sam se zgrozio,ali drago mi je da je dosao na nasu televiziju,nek bosanski narod vidi da preko drine zive cetnici koji i dalje teze da bosnu pripoje srbiji i nek znaju da su ti isti cetnici zedni muslimanske krvi!!

a najbolja mu je bila izjava "srpska radikalna stranka ulazi na velika vrata u BiH"

ne daj Boze!!
Radikali su u svakom slucaju za osudu. Uostalom to sto je njihov osnivac i prvi predsjednik sad u Hagu, dovoljno govori o njima.
Ali nije mi jasno zasto se u ovom kontekstu ratnih "zasluga" ne navodi i SDS, glavni organizator pokolja u zadnjem ratu?
Koji je nekako odmah poslije rata pomilovan i vec 1996. postao cijenjeni koalicioni partner?
Pa se vec 1997. desilo da Velibor Ostojic, jedan od glavnih organizatora pokolja u Foci, postane clan Komisije za ljudska prava drzavnog parlamenta?
Drvosjeca iz Dejcica

#7 Re: Srpski radikali na OBN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Prenj wrote:
Radikali su u svakom slucaju za osudu. Uostalom to sto je njihov osnivac i prvi predsjednik sad u Hagu, dovoljno govori o njima.
Ali nije mi jasno zasto se u ovom kontekstu ratnih "zasluga" ne navodi i SDS, glavni organizator pokolja u zadnjem ratu?
Koji je nekako odmah poslije rata pomilovan i vec 1996. postao cijenjeni koalicioni partner?
Pa se vec 1997. desilo da Velibor Ostojic, jedan od glavnih organizatora pokolja u Foci, postane clan Komisije za ljudska prava drzavnog parlamenta?
Stoji i to... :(
Jebiga, rahmetli Alija rek'o moze on sa SDS-om. Kasnije izjavio da je MISLIO da se Holbruk samo salio...:angry:
Prenj

#8 Re: Srpski radikali na OBN

Post by Prenj »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prenj wrote:
Stoji i to... :(
Jebiga, rahmetli Alija rek'o moze on sa SDS-om. Kasnije izjavio da je MISLIO da se Holbruk samo salio...:angry:
To je bio izgovor samo za glupi narod. Izgleda da su stvarni razlozi ipak bili malo drukcije prirode.
Iz prve ruke ...
BH DANI wrote:
DANI: Znači li to da Vi niste za ukidanje RS-a?

LATIĆ: Ne znači. Mi smo za sve promjene koje odgovaraju državi i narodu Bosne. Problem je u tome što su oni, koji se u predizbornim kampanjama zaklinju da će srušiti RS, izabrali pogrešan i nelogičan put. Zar nije nelogično odbiti ponudu ukidanja SDS-a, a tražiti ukidanje RS-a?! Holbrooke tvrdi da je tako nešto ponudio Izetbegoviću, a ovaj to odbio.

DANI: Šta mislite zašto?

LATIĆ: Po mom sudu, on je tad bio sebičan. Više je mislio na SDA nego na Bosnu. Jer ukoliko bi se ukinuo SDS, pretpostavljam da je Izetbegović rezonovao da će doći na red i ukidanje drugih nacionalnih stranaka, pa i SDA. Zašto pretpostavljam da je Izetbegović ovako rezonovao? Jer je takvo nešto pokazao i sa svojim ličnim progoniteljima. To što se nije svetio udbašima i kosovcima, koji su progonili i druge građane, a ne samo njega i njegove istomišljenike, može se ocijeniti pohvalnim političkim gestom. Ali to što im je omogućio da uđu u njegovu stranku i u državnu vlast, nije problem samo revanšizma, nego se to smatra političkim mazohizmom. Još radikalnije i pogubnije jeste koaliranje SDA sa SDS-om. Uz sve uvažavanje političkog realiteta, to je za Bošnjake politički mazohizam.

DANI: Zar nije degutantno da danas tako o Izetbegovićevoj politici govori autor panegirika o njemu i podržavalac i njega i njegove politike?

LATIĆ: Nekad sam rekao da bih želio piti kahvu s njime u džennetu. Danas, kad ga nema, još više to želim. Takvo je moje mišljenje o rahmetli Aliji. Ali, bez obzira na moju ljubav i poštovanje prema Aliji, uvijek sam ovako razmišljao, jer sam bio lojalna opozicija SDA-u. Ali, moje se nije pikalo. Za čovjeka koji je izgovorio veliku rečenicu u Foči, kako za njega postoje samo dvije nacije - žrtve i dželati, nije primjereno da u političkoj pragmi te dvije nacije idu ruku pod ruku. Ali, to je politički usud da je veoma teško pomiriti principe i političku pragmu. Očito je ovdje rahmetli Izetebegović išao nauštrb principa i svojih političkih uvjerenja.
Liska

Post by Liska »

Prvo sam se iznenadio, pa rekoh hajd da pogledam. Onda vidjeh da Mato uopce i nema namjeru pricati o proslosti i vodji stranke, nego o buducnosti. Umjesto da ga pita npr.: "Dragi gospodine Vucicu, poznata je cinjenica da je Vojislav Seselj bio uzoran komunista i student i da je tek nakon sluzenja robije postao nacionalista, da ne kazem sovinista. Isto tako poznato je da je Seselj bio sustavno silovan od strane robijasa Bosnjaka i Hrvata, pa mozda i pokojeg Srbina, i da je to glavni uzrok njegove mrznje prema njima. Isto tako poznata je cinjenica da su jedinice organizovane od vase stranke pocinili niz ratnih zlocina u Hrvatskoj i BiH pa bih htio znati vase misljenje o ovim pitanjima? O onda prije nego Vucic otvori usta, stos u glavu i ubiti Boga u njemu i kad to zavrsi, kulturno se ustati, omoguciti prvu pomoc ozlijedjenome i nastaviti s intervjuom. Jer to je ono sto je Vucic sinoc uradio sa nama.
_master_

Post by _master_ »

heeee Liska,ta ti stoji...

jbg, mene nervira, dodje nam ovde neki cetnicki smrad, koji ima retoriku i neke beogradske manire, i pokusava da pod stitom srpstva legalizuje seselja i njegove zlocine...

gledo sam vucica na nekim srpskim tv-stanicama, i tacno se osjeti da je sinoc imo odredjenu dozu aroganicje, i lupa pricu "glupim bosancima"

mati mu je glupa hehe
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Sve dok tako govori dobro je :-D

Bilo bi opasno de je umjesto BIH rekao velika srbija :-D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Prenj, nevezano za temu:

Pametan si čovjek, lijepo pišeš,jezgrovito, razumljivo, počesto se ne slažem sa onim što napišeš, ali sjajno braniš svoje argumente....

No, ne mogu da se otmem dojmu , da si, brate, onako,potežak, ko tuč.... :D

Opusti se , nabaci ponekad poneki smile, :)
Prenj

Post by Prenj »

Ahmmed wrote:Prenj, nevezano za temu:

Pametan si čovjek, lijepo pišeš,jezgrovito, razumljivo, počesto se ne slažem sa onim što napišeš, ali sjajno braniš svoje argumente....

No, ne mogu da se otmem dojmu , da si, brate, onako,potežak, ko tuč.... :D

Opusti se , nabaci ponekad poneki smile, :)
Bi ja rado, vjeruj mi, ali tuzna svakodnevnica ne da ... :(
Vrtimo se svi u krug vec deset godina, pa i ja.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ma, znam, brate....ali ,ima i gore od goreg :-)
Prenj

Post by Prenj »

Ahmmed wrote:Ma, znam, brate....ali ,ima i gore od goreg :-)
Naravno, ko ne vjeruje nek cita inace izvanredni ponor.blogger.ba
digger

#16 Re: Srpski radikali na OBN

Post by digger »

_master_ wrote:Aleksandar Vucic (ako sam dobro zapamtio)...sekretar radikalne stranke Vojislava Seselja iz srbije... a najbolja mu je bila izjava "srpska radikalna stranka ulazi na velika vrata u BiH"
Da bi mogli brze izaci... na mala.
gavrilo

Post by gavrilo »

SRS OSUĐUJE OBJAVLJIVANJE KARIKATURA PROROKA MUHAMEDA
POLITIKA - STRANKE - Petak, Februar 10, 2006 11:47 RTS
Srpska radikalna stranka najoštrije je danas osudila objavljivanje uvredljivih karikatura muslimanskog proroka Muhameda. U saopštenju je navedeno da taj nemoralni čin ruši opšte prihvaćene norme o poštovanju vera i verskih osećanja i izaziva širenje verske mržnje i netolerancije.

'SRS poziva medije u Srbiji da ne objavljuju karikature proroka Muhameda i da time ne izazivaju revolt muslimanskih vernika koji gaje osećanja najdubljeg poštovanja prema proroku Muhamedu i čija su vera i tradicija zasnovane na njegovom učenju', navedeno je u saopštenju.

:D :D :D
digger

Post by digger »

_master_ wrote:jbg, mene nervira, dodje nam ovde neki cetnicki smrad, koji ima retoriku i neke beogradske manire, i pokusava da pod stitom srpstva legalizuje seselja i njegove zlocine...

gledo sam vucica na nekim srpskim tv-stanicama, i tacno se osjeti da je sinoc imo odredjenu dozu aroganicje, i lupa pricu "glupim bosancima" ...
Jako je vazno da i ovakvi dodju na BH TV jer inace neko moze misliti da su bili smece samo za vrijeme rata.

I vazno je stalno ponavljati kakvim se rjecnikom Seselj obraca sudu u Hagu... jer to razgradjuje sto srbijanski lobi zeli da gradi i projicira.
dino_selma

Post by dino_selma »

Vucic je izjavio da je to sto su danci uradili skandal i vrijedja svako dostojanstvo svakog muslimana i da du oni protive ovakvim javnim vrijedjanjem muslimana i da je to sramotno . ne znam sta vi mislite jel ovo rekao iz kurtoazije ili stvarno tako misli :?
Mr_M

Post by Mr_M »

gavrilo wrote:
SRS OSUĐUJE OBJAVLJIVANJE KARIKATURA PROROKA MUHAMEDA
POLITIKA - STRANKE - Petak, Februar 10, 2006 11:47 RTS
Srpska radikalna stranka najoštrije je danas osudila objavljivanje uvredljivih karikatura muslimanskog proroka Muhameda. U saopštenju je navedeno da taj nemoralni čin ruši opšte prihvaćene norme o poštovanju vera i verskih osećanja i izaziva širenje verske mržnje i netolerancije.

'SRS poziva medije u Srbiji da ne objavljuju karikature proroka Muhameda i da time ne izazivaju revolt muslimanskih vernika koji gaje osećanja najdubljeg poštovanja prema proroku Muhamedu i čija su vera i tradicija zasnovane na njegovom učenju', navedeno je u saopštenju.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Nagledali smo se i naslusali raznoraznih ubleha sto s vana sto iznutra...
Problem nije u tome sta oni govore i zastupaju koliko u tome kako mi to cujemo..
I sta MI kazemo!

Svako od nas pojedinacno...
muha_sa

Post by muha_sa »

dino_selma wrote:Vucic je izjavio da je to sto su danci uradili skandal i vrijedja svako dostojanstvo svakog muslimana i da du oni protive ovakvim javnim vrijedjanjem muslimana i da je to sramotno . ne znam sta vi mislite jel ovo rekao iz kurtoazije ili stvarno tako misli :?
Ma jašta, on i njegovi sljedbenici su protiv ovakvog vrijedjanja već su za nešto konkretno i po kratkom postupku---mirno i demokratski s kamom u ruci.
Šole

Post by Šole »

Mi smo stoka, malo nam je četnika bilo pa sad ih dovode i na TV. Jebo nas.
alien_78

Post by alien_78 »

:zzzz: :zzzz: :zzzz: jos jednom smo pokazali koliko smo tolerantan i da nekazem glup narod kad jedan zestoki radikal dolazi na na tv prodavajuci nam muda pod bubrege...dokle vise napaceni bosnjace..?? :( :( :( :(
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Šole wrote:Mi smo stoka, malo nam je četnika bilo pa sad ih dovode i na TV. Jebo nas.
Pa hoce li cetnici prestati postojati ako ih nema na televiziji?
Post Reply