Srpski narod u BiH

Locked
Goran_35

#176 Re: Srpski narod u BiH

Post by Goran_35 »

juznije wrote:@oldplague
Evo stizu mitomani pa smo vec stigli smo na Osmansko carstvo kao uzornu demokraciju i zemlju ljudskih prava, hiljadugodisnji suzivot koji svakih 50 godina kad gazda pusti lanac zavrsi klanjem, tlapnje o dvijehiljade godina drzavnosti, mijesanje zapadno europskih nacionalnih drzava s vecim udjelom imigranata i visenacionalnih drzava istocne i srednje europe itd
O kakvim ti "mitomanima" pricas?Ako ne poznajes osnovne historijske cinjenice,onda fino od bogomolje do bogomolje pa pitaj kada je koja crkva,dzamija i sinagoga sagradjena!?A kada imamo jednu pored druge,bez ikakvih problema,sagradjene dzamije,crkve i sinagoge-onda je to dobar znak da se radi o jednom multi-etnickom drustvu!A sve te crkve,dzamije i sinagoge su upravo sagradjene za vrijeme Osmanlija,jedna pored druge bez ikakvih problema.

Zna se ko bastini historiju na mitovima a to je upravo gorivo za zlocin koji se periodicno ponavlja iz rata u rat...
oldplague

#177 Re: Srpski narod u BiH

Post by oldplague »

Goran_35 wrote:
juznije wrote:@oldplague
Evo stizu mitomani pa smo vec stigli smo na Osmansko carstvo kao uzornu demokraciju i zemlju ljudskih prava, hiljadugodisnji suzivot koji svakih 50 godina kad gazda pusti lanac zavrsi klanjem, tlapnje o dvijehiljade godina drzavnosti, mijesanje zapadno europskih nacionalnih drzava s vecim udjelom imigranata i visenacionalnih drzava istocne i srednje europe itd
O kakvim ti "mitomanima" pricas?Ako ne poznajes osnovne historijske cinjenice,onda fino od bogomolje do bogomolje pa pitaj kada je koja crkva,dzamija i sinagoga sagradjena!?A kada imamo jednu pored druge,bez ikakvih problema,sagradjene dzamije,crkve i sinagoge-onda je to dobar znak da se radi o jednom multi-etnickom drustvu!A sve te crkve,dzamije i sinagoge su upravo sagradjene za vrijeme Osmanlija,jedna pored druge bez ikakvih problema.

Zna se ko bastini historiju na mitovima a to je upravo gorivo za zlocin koji se periodicno ponavlja iz rata u rat...
Pusti ba Gorane, kakvo multietničko društvo, kakvi bakrači. Osmansko carstvo jeste od Bosne napravilo multietničko društvo, to je fakat, ali tako što je od jednog naroda napravilo tri. Aferim! Ono što je bitno, jedino što je bitno, jeste da bh. narodi ne žele živjeti skupa. Slaba nam fajda što, eto, Turcima nije smetala bosanska multikofesionalnost, kad smeta nama.
I još nešto, zapadne zemlje jesu multietničke po sastavu stanovništva, ali su ustrojem nacionalne države po jednog naroda. Nemaj nikakve sumnje, ako bi taj ustroj bio ugrožen, da bi reakcija države bila brza i efikasna. Kao što je već bio slučaj u više zemalja i još više navrata.
oldplague

#178 Re: Srpski narod u BiH

Post by oldplague »

palermo wrote:
oldplague wrote:@juznije

Mogu, naravno, ali ne žele. A ovdašnji se narodi nikada nisu odlikovali ljubavlju prema svome potomstvu. Nek' je njima sada adrenalin visok, a svako dijete ima svoju nafaku i ostale ublehe.

Ček, moram sad ja da pitam, šta je b varijanta svakog od naroda. Lično mislim da je to floskula, ovdje postoji samo jedna dilema, Bosna i Hercegovina kao država ili raspad Bosne i Hercegovine. Pristajanje na državu Bosnu i Hercegovinu suštinski rješava ključna pitanja i svi ostalo dogovori oko ustrojstva su više tehnička pitanja. Hoću reći, ne postoje nikakva b varijante, postoje samo dvije opcije, ima Bosne i Hercegovine, nema Bosne i Hercegovine.
Ne postoji samo jedna dilema, ali postoje dva dominantna politička pokreta koja na temelju te navodne dileme pobjeđuju na izborima. Zapravo, ta dilema o kojoj pričaš uopće ne postoji, jer smo već raščistili da međunarodna zajednica ne dopušta raspad BiH. I naši političari to odlično znaju. Jedina stvarna dilema veže se za unutrašnji ustroj zemlje, što je daleko više od tehničkog pitanja.
1gorstak

#179 Re: Srpski narod u BiH

Post by 1gorstak »

oldplague wrote:Niti jedan narod ne želi živjeti u multietničkom društvu, takve situacije, iako rijetke, plod su historijskih okolnosti, a ne iskazane volje naroda.
To nije tacno. Evolucija EU je primjer da narodima uopste ne smeta integracija u multietnicko drustvo ako im se pokaze da ta integracija ne predstavlja prijetnju, ako im se zajednistvo ucini primamljivim. Toliko primamljivim da ti Brisel moze postavljati uslove koje ti onda moras ispuniti da bi ti na kraju izgubio nadleznosti i prebacio ih u Brisel. To sto je lakse sijati strah nego graditi povjerenje (pa ti na osnovu toga gradis pogresan zakljucak), e to je sasvim druga tema.

I drugo, prosjecnom je Srbinu iz Sekovica Hrvat Ivica Osim bio jako blizak, smatrao ga je svojim, iako u Sekovicima nije bilo Hrvata. A to je to multietnicko drustvo o kojem govorim, ne moras naseliti Sekovice Bosnjacima i Hrvatima da bi Sekovici bili dio multietnickog drustva. Zato sva ta prica o povratku kao preduslovu za multietnicko drustvo nije opravdana.
vivaldi

#180 Re: Srpski narod u BiH

Post by vivaldi »

palermo wrote:Ček, moram sad ja da pitam, šta je b varijanta svakog od naroda. Lično mislim da je to floskula, ovdje postoji samo jedna dilema, Bosna i Hercegovina kao država ili raspad Bosne i Hercegovine. Pristajanje na državu Bosnu i Hercegovinu suštinski rješava ključna pitanja i svi ostalo dogovori oko ustrojstva su više tehnička pitanja. Hoću reći, ne postoje nikakva b varijante, postoje samo dvije opcije, ima Bosne i Hercegovine, nema Bosne i Hercegovine.
Plan B ti je fakticki ovo sto danas imamo - status quo i to ce potrajati sigurno jos par decenija, a da li ce tada biti kakve inventure, vidjecemo.
Raspad je nemoguc zbog stranaca, a ni bolje sastavljanje nije moguce nametnuti. Od rata pa do danas sustinski se nista nije promjenilo. Forma se ponesto mijenja, ali to je samo presipanje iz supljeg u prazno.

Fakticko stanje se svakim danom sve vise cementira. BiH danas izgleda ko onaj Kelijev mix grickalica - zajednicko dno, a kad skines poklopac unutra pregradama razgraniceni krekeri, ribice i pereci.

Jedini napredak koji bi se mogao napraviti jeste da lideri sva tri naroda sjednu sami bez icijeg mijesanja i pokusaju napraviti neku zajednicku ekonomsku strategiju od koje bi naravno svi imali interesa. Pored toga, pozitivan iskorak bi se mogao napraviti dogovorom oko smanjinjavanja administracije i ustedom u javnoj potrosnji, mada evidentno da je i to zasad skoro nemoguce.
bicebolje

#181 Re: Srpski narod u BiH

Post by bicebolje »

1gorstak wrote:I drugo, prosjecnom je Srbinu iz Sekovica Hrvat Ivica Osim bio jako blizak, smatrao ga je svojim, iako u Sekovicima nije bilo Hrvata. A to je to multietnicko drustvo o kojem govorim, ne moras naseliti Sekovice Bosnjacima i Hrvatima da bi Sekovici bili dio multietnickog drustva. Zato sva ta prica o povratku kao preduslovu za multietnicko drustvo nije opravdana.
Prosječnom Srbinu je Mick Jagger jako blizak, Rolling Stonse smatra svojim bendom iako ne žive u Šekovcu. To je jasan znak da su Šekovci multietničko društvo. :lol:
vivaldi

#182 Re: Srpski narod u BiH

Post by vivaldi »

Dvije godine prije rata mnoge opstevoljene sinove svih naroda i narodnosti sirom nam domovine na izborima je okupio drug Ante Markovic i prosao...znamo kako.

Danas nakon 100 hiljada mrtvih i ko zna koliko invalida cisto sumnjam da bilo kakav Ivica Osim moze napraviti dobar dribling na izborima.
Bosnolog

#183 Re: Srpski narod u BiH

Post by Bosnolog »

bicebolje wrote:
Bosnolog wrote: Kako se namah sloze ideoloski istomisljenici kojima je aparthejd,jenoetickog pristupa zivotu torovskog mentaliteta real politike opravdana realnost...
Ako čovjek napiše da je crno crno a bijelo bijelo, sa njim će se složiti i jedni i drugi i treći... i deseti. Onaj koji se ne složi treba da se zapita.
Ovo nema veze sa bojama vec sa ubjedivanjem da se ne vjeruje vlastitim ocima i onim sto se desilo vec da se vjeruje peracima proslosti i guslarima neostvarenih mitova i zelja o nestanku BiH koji nas zele ubijediti da prihvatimo njihove zelje i boje, koji bi da nas ubjede da se pomirimo sa njihovim zeljama :mrgreen: ,.......

Vrijeme radi za BiH,rat protiv Bosne nikada nije prestajao kroz stoljeca a posebno posljednje dvije decenije,sto je posljedica pokusaja realizacije planova i zelja koje se i danas ovdje promovisu na ovom forumu.Taj rat protiv BiH je samo mijenjao svoju formu,metod i oblik,....Bosanski ponos,prkos i sabur je ono sto je Bosnu sacuvalo kroz generacije i stoljeca od raznih okupatora,agesora i imperatora,on je garant odbrane i opstojnosti Bosne ponosne,....

Prvi put se desava da je nadpolovicna vecina onih koji su BiH odbranili u posljednjoj zdruzenoj agresiji i genocidu kojima su bili namjenili konacni nestanak kao i drzave uz aminovanje evropskih ljigavaca kako je izjavio i sam Klinton o zloj zavjeri prosrpskih saveznika Miterana/Francuske,Engleske saveznicke politike koje su zeljele uspjeh genocidnih nakana zlocinacke Srbije i srpske politike u BiH.Bosnjaci su ti koji su trebali nestati po svim procjenama i parametrima koje su im velikosrbi predocili,jer se po svim tim predvidanjima trebalo zavrsiti planirano u par mjeseci ali nije i sada smo tu gdje smo,.....Bumerang zla se vraca onima koji ga odaslase drugima a istina o zlim zavjerama i posljedicma je ono sto sprijecava da se da podrska zlim ideologijama i BH dusmanima od strane medunarodnih mocnika,jer su isti osramoceni zbog svoje politike prema Bosni,....

MZ a posebno ljigava i cinicna Evropa shvata da je nestanak ili podijela BiH nemoguca misija bez novog mnogo krvavijeg rata i posljedica koje bi se desile po tu istu Evropu,ona nema rijesenaj bez upliva Amerike i ona ce biti ta koja ce odluciti kada ce se i koliko jacati BH drzava na ustrb genocidne tvorevine koja je stvorena na rusenju i negaciji BiH.

Amerika je u BiH vidjela i prepoznala saveznika u svom sirem savezu interesnih sfera na globalnoj politickoj sceni i to hebe Srbiju, srpske agente i slijepe poslusnike velikosrpske i vlastite propast politike u Bosni,jer je i savez sa Bosnjacima protiv proruske Srbije i srpske politike ono sto odlucuje buduce odnose u regiji, kada su u pitanju interesi velikih sila onda se uvijek gleda siri interes a saveznicka BiH je samo jedan dio u slagalici iste ;-) .

Bosna ima svoju veliku i jaku dijasporu koja se ne odrice svoje Bosne koja jako uspjesno radi i lobira za BiH,sto ce se desavati sve uspjesnije i jace s novoredenim generacijama koje zavrsavaju prestizne svijetske univerzitete,......

Mi u Bosni posljednje dvije decenije na politickoj pozornici imamao centirfugalne/fugo fugare secesionare/ i centripetelne /centro unutarne union /sile koje se medusobno suprostavljaju,jedna ce nadvladati drugu, to ce se desavati generacijeski sa ishodom koji nije tesko predvidjeti sto pokazuju i dokazuju svi parametri.Velikosrpski sanjari su sve vise nervozni ostankom u zemlji protiv koje su ratovali i koju ne zele prihvatiti i koju smatraju samo privremenu kategoriju ka konacnom nestanku iste,kako vrijeme odmice sve vise shvataju da je to nemoguca misjia sve vise bivaju frustrirani zbog te cinjenice a majcica Srbija tone sve dublje u sukobu sa MZ a posebno sa onima koji o njoj odlucuju,.....Ja sam veliki optimista kada je buducnost BiH u pitanju sto za Srbiju ne bih mogao reci,.......

Da nam je neko rekao krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih da ce se za dvije decenije desavati ovo sto se desilo u regionu i da Srbija nece zanti gdje su joj granice a tada je najavljivala Srboslaviju do Karlovca i Karlobaga i Tokija, mnogo od nas bi mu preporucili da ide kod psihijatra ili gatare,....ali eto svasta se desi za dvije decenije toj istoj Srbiji koja je imala cetvrtu vojnu silu Evrope i sve saveznike svijeta protiv golorukih i naivnih komsija :mrgreen: ,.......

Cijena odbrane BiH je bila ogromna a cijenu posljedica onih koji su je rusili placaju sve ove godine i to ce se nastaviti placati generacijski nastavljajuci sa negiranjem drzave u kojoj zive,........a sada vi sanjari nastavite guslati i mastati svoje mitoloske snove koji nikako da se ostvare,......Stanje u Bosni je fluidno i ono ce biti jos neko vrijeme,mozda se desi nagli protok onog sto ce proteci generacijama,to zavisi od par faktora a MZ/SAD je jedna od njih koji ce odluciti kada ce se desiti potop BH dusmana,...... ;-)
Bosnolog

#184 Re: Srpski narod u BiH

Post by Bosnolog »

Pa i Kosovoje bolja i prihvatljivija opcja za Ameriku i NATO nego Srboslavija do TokiJa,.... :mrgreen:
Mrski mrkogorci idu u mrski NATO savez protiv bratskih Rusa i Srba,......
Ma daj ba sto bi rekli u Srbiji sto Juznije to Tuznije,.... :lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#185 Re: Srpski narod u BiH

Post by -LIBERO- »

Ti si neki veliki demagog,i to militantni demagog.

Nema sanse da nisi negdje u dijaspori,nema sanse ;-)

RS su potpisali SDA I SzaBIH. Lazem li????
Tim dvijema strankama narod,99% bosnjacki,daje povjerenje vec 20 godina. Lazem li???
Haris Silajdzic,cak i ako je aminovao u Dejtonu RS,prosle izbore dobija na LAZI da ce ukinuti RS. Lazem li???

Metoda unutarnje preorganizacije BIH,pa i preuredjenje RS-a, moze se uraditi samo uz pristanak svih naroda KONSTITUTIVNIH u BiH,samim tim i Srba.

-Moze se drugacije drzava urediti kroz zvanicne institucije ove drzave,tj uz vecinu ruku sva tri naroda koja bi glasala za to.

-Moze se drugacije drzava urediti kroz neke nove mirovne konferencije ukljucujuci SVE konstitutivne narode iz nase zemlje,uz pokroviteljstvo velikih svjetskih sila,kao i u Dejtonu.

-I naravno,moze se preurediti uz RAT.

Jel' ti znas neku cetvrtu varijantu preuredjenja ove zemlje????? ( BEZ DEMAGOGIJE I POSTOVA OD POLA METRA)

Ja ne znam sta tebi nije jasno u svim ovim opcijama i u tome da se nista ne moze uraditi bez dogovora,pregovora,koncenzusa i barem minimalnog popustanja,uz apsolutno sigurnu stvar da ni jedna od strana nema sanse da ispuni svih 100% zacrtanih maksimalistickih zahtjeva "jastrebova" i huskaca iz svojih naroda. (sem trece opcije,nedaj Boze ni nama ni bilo kome vise rata :x )
palermo

#186 Re: Srpski narod u BiH

Post by palermo »

oldplague wrote:
palermo wrote:
oldplague wrote:@juznije

Mogu, naravno, ali ne žele. A ovdašnji se narodi nikada nisu odlikovali ljubavlju prema svome potomstvu. Nek' je njima sada adrenalin visok, a svako dijete ima svoju nafaku i ostale ublehe.

Ček, moram sad ja da pitam, šta je b varijanta svakog od naroda. Lično mislim da je to floskula, ovdje postoji samo jedna dilema, Bosna i Hercegovina kao država ili raspad Bosne i Hercegovine. Pristajanje na državu Bosnu i Hercegovinu suštinski rješava ključna pitanja i svi ostalo dogovori oko ustrojstva su više tehnička pitanja. Hoću reći, ne postoje nikakva b varijante, postoje samo dvije opcije, ima Bosne i Hercegovine, nema Bosne i Hercegovine.
Ne postoji samo jedna dilema, ali postoje dva dominantna politička pokreta koja na temelju te navodne dileme pobjeđuju na izborima. Zapravo, ta dilema o kojoj pričaš uopće ne postoji, jer smo već raščistili da međunarodna zajednica ne dopušta raspad BiH. I naši političari to odlično znaju. Jedina stvarna dilema veže se za unutrašnji ustroj zemlje, što je daleko više od tehničkog pitanja.
Ako međunarodna zajednica ne dopušta raspad BiH (što kako rekoh je meni jedna konstatacija koja nema čvrste temelje) onda je ovo samo kupovanje vremena do pobjede one opcije koju je Južni okarakterisao kao "normalna i funkcionalna država". Jeste, tehničko pitanje je, jer istinsko prihvatanje Bosne i Hercegovine kao države iz temelja mijenja sistem vrijednosti i stvari oko kojih se danas sporimo postaju beznačajne.

Edit : Moram i ovo dodati, stavljanje untrašnjeg ustrojstva kao ključnog pitanje je samo zamagljivanje stvari.
Last edited by palermo on 12/08/2010 20:40, edited 1 time in total.
1gorstak

#187 Re: Srpski narod u BiH

Post by 1gorstak »

-LIBERO- wrote:Ja ne znam sta tebi nije jasno u svim ovim opcijama i u tome da se nista ne moze uraditi bez dogovora,pregovora,koncenzusa i barem minimalnog popustanja
Napredak drustva lezi u medjunarodnim pritiscima na velikosrpski faktor ... ne mozes traziti dogovor sa nekim ko ne zeli dogovor nego dogovorom smatra tvoje prihvatanje njegovog ultimatuma.
palermo

#188 Re: Srpski narod u BiH

Post by palermo »

1gorstak wrote:
-LIBERO- wrote:Ja ne znam sta tebi nije jasno u svim ovim opcijama i u tome da se nista ne moze uraditi bez dogovora,pregovora,koncenzusa i barem minimalnog popustanja
Napredak drustva lezi u medjunarodnim pritiscima na velikosrpski faktor ... ne mozes traziti dogovor sa nekim ko ne zeli dogovor nego dogovorom smatra tvoje prihvatanje njegovog ultimatuma.
Znao sam da ćeti odgovoriti, i to bolje od mene, pa odustadoh od toga da ja pišem odgovor. :)
kole101

#189 Re: Srpski narod u BiH

Post by kole101 »

-LIBERO- wrote:Ti si neki veliki demagog,i to militantni demagog.

Tim dvijema strankama narod,99% bosnjacki,daje povjerenje vec 20 godina. Lazem li???
Haris Silajdzic,cak i ako je aminovao u Dejtonu RS,prosle izbore dobija na LAZI da ce ukinuti RS. Lazem li???

Metoda unutarnje preorganizacije BIH,pa i preuredjenje RS-a, moze se uraditi samo uz pristanak svih naroda KONSTITUTIVNIH u BiH,samim tim i Srba.

-Moze se drugacije drzava urediti kroz zvanicne institucije ove drzave,tj uz vecinu ruku sva tri naroda koja bi glasala za to.

-Moze se drugacije drzava urediti kroz neke nove mirovne konferencije ukljucujuci SVE konstitutivne narode iz nase zemlje,uz pokroviteljstvo velikih svjetskih sila,kao i u Dejtonu.

Jel' ti znas neku cetvrtu varijantu preuredjenja ove zemlje????? ( BEZ DEMAGOGIJE I POSTOVA OD POLA METRA)

Ja ne znam sta tebi nije jasno u svim ovim opcijama i u tome da se nista ne moze uraditi bez dogovora,pregovora,koncenzusa i barem minimalnog popustanja,uz apsolutno sigurnu stvar da ni jedna od strana nema sanse da ispuni svih 100% zacrtanih maksimalistickih zahtjeva "jastrebova" i huskaca iz svojih naroda. (sem trece opcije,nedaj Boze ni nama ni bilo kome vise rata :x )
Ma jasno je to njemu, siguran sam...ali biti radikalan ,narocito po forumima je nekako IN...I na taj nacin se poprjeko deklarises kao patriota (dok ti se prsa nadimaju :D )...i bez vecih posljedica...Samo tipkas..
Prosto, to mu dodje kao izjava ljubavi ''voljenoj zemlji''...
Ne znam...ali meni vec u dosadu prelazi...dobro je vise...stvarno..
Uostalom...odoh ja sa foruma politika...Odoh vidjeti sta narod slusa od muzike...
Last edited by kole101 on 12/08/2010 20:48, edited 1 time in total.
palermo

#190 Re: Srpski narod u BiH

Post by palermo »

kole101 wrote:
-LIBERO- wrote:Ti si neki veliki demagog,i to militantni demagog.

Ma jasno je to njemu, siguran sam...ali biti radikalan ,narocito po forumima je nekako IN...I na taj nacin se poprjeko deklarises kao patriota (dok ti se prsa nadimaju :D )...i bez vecih posljedica...Samo tipkas..
Prosto, to mu dodje kao izjava ljubavi ''voljenoj zemlji''...
Ne znam...ali meni vec u dosadu prelazi...dobro je vise...stvarno..
Šta znači biti radikalan ?
bicebolje

#191 Re: Srpski narod u BiH

Post by bicebolje »

Radikalizam (prema lat. korijen ) pojam je koji označava korjenitost, beskompromisnost te dosljednost u zastupanju nekog mišljenja, djelovanja, teorije ili ideologije. Može se koristiti i kao opredjeljenje za provedbu određene politike do krajnjih granica. Srodan je ekstremizmu i predstavlja političko djelovanje koje ide do samog korijena stvari, bez kompromisa i taktiziranja. Također, maksimalistički program u zastupanju nekog shvaćanja ili djelovanja.
Bosnolog

#192 Re: Srpski narod u BiH

Post by Bosnolog »

@ LIbero,......

Demagogija je sminkanje istina od strane cuvara i promotora zle proslosti,.....Deyton je nametnuti mirovni sporazum MZ odnosno velikih sila da se sprijece novi egzodus BH Srba u nadi da ce se dozvati i odbaciti velikosrpski fasizam mirnim putem i time sprijeci dalje stradanje produzetkom rata.On je prihvacen kao alternativa nastavku rata koji nikada nije verifikovan i prihvacen u legitimnim institucijama BH drzave niti od strane BH gradana i naroda i kao takv je samo privremena i prolazna kategorija koju je nametnula MZ koji se pokazao neodrzivim bez stranog tutora.Dyton nikada nije sproveden do kraja niti ce biti jer je ne nudi odrzivu buducnost .Da je drugacije BiH bi bila uredena,pravna i pravedna zemlja a ne poluprotektorat,kao posljedica prekinutog rata kada je trebao biti porazen velikosrpski faktor u BiH kao u Hrvatskoj,.......

Genocidna Karadziceva tvorevina je stvorena na negaciji i rusenju BiH ciji temelji leze na masovnim grobnicama neduzno pobijenih golorukih civila manejg dijela BiH,.......Istina je na strani odbrane i opstanka BiH i ona cuva istu a demagogija je pranje tog istog zelja vas da sacuvate rezultate koji su nastli na negacji i rusenju BiH podrzavajuci upravo demagoge poput Bajica,Krsmanovica i slicne novodimne zastitnike i cuvare Karadziceve ostavstine,...

Za tebe ocito nisu problem negatori i rusitelji BiH vec oni koji zagovaraju i brane BiH,bez obzira o kome se radilo a Silajdizc vam je neurolotres kome se ocito ne moze oprostiti sto je BiH opstala a nije trebala po svim velikosrpskim procjenama i prametrima

Ako ti smetaju moji postovi i ono sto u njima pise jednostavno ih ignorises,.....Ovaj portal je najveca politicko-analiticka svijetska pozornica i skola koju imamo u BiH i regionu a koju mogu posjecivati i svoje stavove iznositi svi bez obzira gdje bili,ti ocito nemas argumente rijeci i dokaza da osporis ili dokazes drugacije jer se nama argumenata,.....

Ovdje uopse nisu bitni pojedinci ukljucujuci i Silajdica niti stranke kao i ja licno,vec interes drzave BiH istine i pravde kao i analize onog sto se radilo i radi protiv buducnosti BiH a sto se razotkriva i sto tebi upravo smeta,......Mnogi pokazuju frustracije zbog istine prema onima koji argumentima i dokazima iznose ono sto se tebi i slicnima na ovom forumu ne dopada pa su meta napada i prozivki u nedostatku protuargumenata,.....

Ako nemas cime osporiti ono sto iznosim osim pricom poput one "Hamo vidi mu glave,ta ti prica nece pomoci da pomognes sebi niti ces njome promijeniti fakte i srz problema,a bjezanjem od problema isti postaje veci i teze rijesiv ;-) .......
BHCluster

#193 Re: Srpski narod u BiH

Post by BHCluster »

Bosnolog wrote:@ LIbero,......

Demagogija je sminkanje istina od strane cuvara i promotora zle proslosti,.....Deyton je nametnuti mirovni sporazum MZ odnosno velikih sila da se sprijece novi egzodus BH Srba u nadi da ce se dozvati i odbaciti velikosrpski fasizam mirnim putem i time sprijeci dalje stradanje produzetkom rata.On je prihvacen kao alternativa nastavku rata koji nikada nije verifikovan i prihvacen u legitimnim institucijama BH drzave niti od strane BH gradana i naroda i kao takv je samo privremena i prolazna kategorija koju je nametnula MZ koji se pokazao neodrzivim bez stranog tutora.Dyton nikada nije sproveden do kraja niti ce biti jer je ne nudi odrzivu buducnost .Da je drugacije BiH bi bila uredena,pravna i pravedna zemlja a ne poluprotektorat,kao posljedica prekinutog rata kada je trebao biti porazen velikosrpski faktor u BiH kao u Hrvatskoj,.......

Genocidna Karadziceva tvorevina je stvorena na negaciji i rusenju BiH ciji temelji leze na masovnim grobnicama neduzno pobijenih golorukih civila manejg dijela BiH,.......Istina je na strani odbrane i opstanka BiH i ona cuva istu a demagogija je pranje tog istog zelja vas da sacuvate rezultate koji su nastli na negacji i rusenju BiH podrzavajuci upravo demagoge poput Bajica,Krsmanovica i slicne novodimne zastitnike i cuvare Karadziceve ostavstine,...

Za tebe ocito nisu problem negatori i rusitelji BiH vec oni koji zagovaraju i brane BiH,bez obzira o kome se radilo a Silajdizc vam je neurolotres kome se ocito ne moze oprostiti sto je BiH opstala a nije trebala po svim velikosrpskim procjenama i prametrima

Ako ti smetaju moji postovi i ono sto u njima pise jednostavno ih ignorises,.....Ovaj portal je najveca politicko-analiticka svijetska pozornica i skola koju imamo u BiH i regionu a koju mogu posjecivati i svoje stavove iznositi svi bez obzira gdje bili,ti ocito nemas argumente rijeci i dokaza da osporis ili dokazes drugacije jer se nama argumenata,.....

Ovdje uopse nisu bitni pojedinci ukljucujuci i Silajdica niti stranke kao i ja licno,vec interes drzave BiH istine i pravde kao i analize onog sto se radilo i radi protiv buducnosti BiH a sto se razotkriva i sto tebi upravo smeta,......Mnogi pokazuju frustracije zbog istine prema onima koji argumentima i dokazima iznose ono sto se tebi i slicnima na ovom forumu ne dopada pa su meta napada i prozivki u nedostatku protuargumenata,.....

Ako nemas cime osporiti ono sto iznosim osim pricom poput one "Hamo vidi mu glave,ta ti prica nece pomoci da pomognes sebi niti ces njome promijeniti fakte i srz problema,a bjezanjem od problema isti postaje veci i teze rijesiv ;-) .......
Bravo na odgovoru samo on to nece razumjeti... :thumbup:
Nacionalniid_BOSANCI

#194 Re: Srpski narod u BiH

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

oldplague wrote:
oldplague,

Dobra analiza, dijagnoza i prognoza situacije u BiH. Mozes li pojasniti/razjasniti kako to Makedonija nije nacionalna drzava i kako nema svoje vojske, policije i drugih instrumenata samoodbrane i promocije vlastitih interesa?

Makedonija: http://bs.wikipedia.org/wiki/Makedonija
Ma ima Makedonija, ali nemaju Makedonci. :D
Ne vjerujem da ta zemlja može opstati u postojećim granicama, Albanci će se sigurno odvojiti
.
oldplague,

Mozes li mi ovo boldirano sto si napisala razjasniti jer zaista nerazumijem. Kao primjer R. Srpska u Bosni i Hercegovini ima svoj entitet i mnogo veca prava nego Albanci u Makedoniji. Na osnovu cega mogu Albanci traziti da se otcjepe iz Makedonije a medjunarodna zajednica da to prihvati?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#195 Re: Srpski narod u BiH

Post by -LIBERO- »

Hoces li mi odgovoriti il' ces se i dalje praviti "lud"

Na koji nacin mislis ukinuti RS???? (KONKRETNO)

Mozes me nazivati idiotom,kretenom,supkom,zbog nasih razlicitih politickih stavova.

Ali stalno spocitavanje da sam salonski cetnik,mrzitelj Bosne,izdajica i slicne gluposti smatram direktnom uvredom.
Narocito zbog toga sto nemas pojma kome se obracas,a vrlo rado se upustas u etiketiranje,i to vrlo uvrijedljivo etiketiranje.
Ne pravdam ti se ,al' cisto da te uputim. Moj otac je bio u "sistemu odbrane" kada su mnogi govorili "...rata nece biti,mirno spavajte...". Iz porodice amidza,jedan,drugi....dvojica daidza,od kojih je jedan ukopan na mezarju na Kovacima,ja licno odrastao u podrumu,jer toliko godina sam imao,a jedan od boljih prijatelja mi je bukvalno na rukama izdahnuo.

Zasto ti sve ovo pricam,a prezirem sam sebe dok pisem ove redove jer otvaram svoju intimu i to neke segmente jako bolne intime. Pa bas zato da shvatis da tvoja iskljucivost u stavovima,tipa "...samo moje shvatanje patriotizma i bosanskog rjesenja je prava stvar..." je ograniceno kao balkon ,i dok se drzimo za vratove u ovom zacaranom krugu po svim mogucim pozitivnim barometrima samo na zadnjem mjestu u Evropi,a po svim mogucim negativnim barometrima smo na samom vrhu.

Okovi maksimalizma,nacionalizma,fasizma,iskljucivosti i idiotske tvrdoglavosti nas drzi ovdje gdje smo sada.

Predjimo na pragmatizam. Predjimo rjesavati stvari oko kojih se mozemo sloziti. Ustrojimo federaciju,kantone kako treba (tu ima Srba u promilima,jel i tu Srbi smetaju). radna mjesta,socijalnu skrb,skolstvo...izbacimo korupcijju,ujednacimo kvalitet zivota ,napravimo pravnu drzavu(tj. pravni i pravicni entitet)

Ja sam za ustavne promjene,da. Ali i tu nam treba dogovor.

Ja sam za neki vid novog "Dejtona",DA. Ali i tu nam treba dogovor svih naroda!!!!

Ovo sto ti pricas je konstantno prizivanje historijskog mastrubiranja nad ratnom periodom. Dosta je BA vise toga. I od Rajka Vasica i od Milorada Dodika. Dosta je BA vise toga i od Dragana Covica i Nike Lozancica.

Ali je vala DOSTA istorijsko demagoske mastrubacije i od Harisa Silajdzica,a i od tebe i slicnih tebi.

I da,ne odgovori ti meni jel tipkas iz Klagenfurta il' Geteborga???
Last edited by -LIBERO- on 13/08/2010 00:45, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#196 Re: Srpski narod u BiH

Post by PipiDugaDevetka »

-LIBERO- wrote:Ja sam za neki vid novog "Dejtona",DA. Ali i tu nam treba dogovor svih naroda!!!!
Upravo smo naspruđeni i šipumo ga zahvaljujući Klempinoj popustljivosti velikosrbima, zvanoj, IZDAJA!
Suti i trpi

#197 Re: Srpski narod u BiH

Post by Suti i trpi »

E moj Libero, tesko je ozdravit zatrovan mozak. Pomirljiva prica kod njih ne pali, naprotiv, izaziva im gadjenje...

Svaka tebi cast sto si nakon svega osto normalan! Nazalost, malo je takvih primjera... Zbog toga i jesmo u labirintu iz kojeg cemo tesko izaci.
avenged_sevenfil

#198 Re: Srpski narod u BiH

Post by avenged_sevenfil »

Suti i trpi wrote:E moj Libero, tesko je ozdravit zatrovan mozak. Pomirljiva prica kod njih ne pali, naprotiv, izaziva im gadjenje...

Svaka tebi cast sto si nakon svega osto normalan! Nazalost, malo je takvih primjera... Zbog toga i jesmo u labirintu iz kojeg cemo tesko izaci.
Nije tesko ozdravit.zapravo je skoro pa nemoguce.Sve je stvar kako ko razmislja.Tebi je njegov mozak zatorvan,njemu tvoj i Liberov.I sve je zacarani krug iz kojeg je tesko izaci.To je i nas problem.
BiH-x

#199 Re: Srpski narod u BiH

Post by BiH-x »

avenged_sevenfil wrote:
Suti i trpi wrote:E moj Libero, tesko je ozdravit zatrovan mozak. Pomirljiva prica kod njih ne pali, naprotiv, izaziva im gadjenje...

Nije tesko ozdravit.zapravo je skoro pa nemoguce.Sve je stvar kako ko razmislja.Tebi je njegov mozak zatorvan,njemu tvoj i Liberov.I sve je zacarani krug iz kojeg je tesko izaci.To je i nas problem.
:)
1gorstak

#200 Re: Srpski narod u BiH

Post by 1gorstak »

-LIBERO- wrote:Predjimo rjesavati stvari oko kojih se mozemo sloziti.
.... a to u prevodu znaci kapitulacija. Ti danas ne bi imao ni Sud BiH ni SIPA-u, ni drzavnu valutu, ni granicnu policiju, ni UIO (itd itd itd) a da se islo tom tvojom strategijom. Sve je to rezultat upornosti Sarajeva i pritisaka medjunarodne zajednice. Jer kako rekoh; dogovor sa velikosrbima nije moguc. Moralo ih se pobjediti u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovi, a samo se od nas (bosanskohercegovackih patriota) ocekuje nemoguce; da nekako pomirimo svoje plemenite ciljeve sa velikosrpskom ideologijom. To je gubljenje vremena.

Svi smo mi Fata Orlovic i svima nama velikosrbi na ovaj ili onaj nacin otezavaju zivot. Zato, ako nemas sta pametno reci, popusti i sa tim floskulama.

Ovdje se poziva na suzivot, sama tema obradjuje zlocudnu ideologiju koja silom gusi istinsku opoziciju u casnom srpskom narodu (jesi li uopste procitao tekst sa linka iz prvog komentara na ovoj temi ?). Ne mozes pomiriti ideologiju etnickog aparthejda i suzivot, tu nema dogovora, nema "slaganja", dijalog je tu nemoguc.
Locked