Srpski Igraci u Reprezentaciji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- karanana
#1 Srpski Igraci u Reprezentaciji
Ne bih zelio da izpoliticiziram situaciju, ali probavam da se stavim u njihovu kozu i njihova razmisljanja. Drugo je za njih igrati protiv neke Spanije ili San Marina a drugo je igrati protiv SiCG. Mislite li da ce, sto zbog svojih vjerovanja sto zbog pritiska u tzv "Republici Srpskoj", igraci iz ovog "entiteta" mozda "popustiti" i ustvari igrati protiv nas i u korist SiCG?
Moje misljenje je da bi trebali sami da kazu prije tekme zele li igrati ili ne. Ako ih bez njihovog izjasnjenja SLiskovic ne stavi da igraju, bice galame do Ashdowna.
Moje misljenje je da bi trebali sami da kazu prije tekme zele li igrati ili ne. Ako ih bez njihovog izjasnjenja SLiskovic ne stavi da igraju, bice galame do Ashdowna.
- nostalgicar
Slazem se pitt i mislim da ce dati sve od sebe bas na prethodnoj utakmici...pitt wrote:Cisto sumnjam. Samim tim sto su pristali obuci sveti drzavni dres ti su igraci pokazali gdje im srce lezi. Ljudi su profesionalci koji vole ovu zemlju i ubjedjen sam da ce dati sve od sebe bilo protiv kog da igramo.
-
solaris
nekad davno je slavko njegus iz veleza doso da brani u zelju,
dok je igro za Zelju stanovo je u hotel Bristolu,
tako se i druzio sa nama gimnazijalcima
i kada je u cuvenoj utakmici na grbavici velez pobjedio 3:2 njegus je morao da pobjegne,
jer je okrivljen da je namjerno primio 3 gola
nismo ga vise nikada vidjeli, niti se saznalo da li je to bilo namjerno ili tek puka slucajnost,
u svakom slucaju, nezahvalna je to bila pozicija za slavka
nesto me podsjeti na to, ali u svakom slucaju zgazicemo vas u sred zenice, sa ili bez brankovica

dok je igro za Zelju stanovo je u hotel Bristolu,
tako se i druzio sa nama gimnazijalcima
i kada je u cuvenoj utakmici na grbavici velez pobjedio 3:2 njegus je morao da pobjegne,
jer je okrivljen da je namjerno primio 3 gola
nismo ga vise nikada vidjeli, niti se saznalo da li je to bilo namjerno ili tek puka slucajnost,
u svakom slucaju, nezahvalna je to bila pozicija za slavka
nesto me podsjeti na to, ali u svakom slucaju zgazicemo vas u sred zenice, sa ili bez brankovica
- pitt
Sto to Brankovica, sviju ti?
Ljudi su se opredjelili za koga da igraju. Na njihovim licnim kartama, rodnim listovima, pasosima i sl, mjesto rodjenja pise Bosna i Hercegovina a ne SERiMO.
Prije bi se reklo da su Brankovici oni koji su na to zaboravili 
Ljudi su se opredjelili za koga da igraju. Na njihovim licnim kartama, rodnim listovima, pasosima i sl, mjesto rodjenja pise Bosna i Hercegovina a ne SERiMO.
-
aldi
Mislim da su oni samim pristankom da igraju za reprezentaciju i odlucili na cijoj su strani i za koga igraju.
I sama ova tema nije OK jer sto bi sada neko bio sumnjiv zbog svoje nacionalnosti ili vjere!? Dali su ti igraci ijednom pokazali da su protiv ove reprezentacije, pa da im je sada potrebno izjasnjavanje o lojalnosti???
To me podsjeca jedino na vrijeme fasizma gdje su svi pripadnici jednog naroda bili sumnjivi....
I sama ova tema nije OK jer sto bi sada neko bio sumnjiv zbog svoje nacionalnosti ili vjere!? Dali su ti igraci ijednom pokazali da su protiv ove reprezentacije, pa da im je sada potrebno izjasnjavanje o lojalnosti???
To me podsjeca jedino na vrijeme fasizma gdje su svi pripadnici jednog naroda bili sumnjivi....
- karanana
Ne sumnjam ja da ovi igraci ne bi igrali i dali 100%, ali se bojim pritisaka na njih i njihove bliznje koji zive u "RS"-u.. Koliko se sjecam bio je jedan odlican rukometas iz Borca koji je zaista zelio nastupati za reprezentaciju ali je popustio i odustao pod prijetnjama u Banjaluci.aldi wrote:Mislim da su oni samim pristankom da igraju za reprezentaciju i odlucili na cijoj su strani i za koga igraju.
-
violentjack
U Hrvatskoj je ta prica gotova davnih dana..imas masu Srba koji zele da igraju za repku
Rapajic. Prso..Prsin stari kaze da je pravoslavni Hrvat
Rapajic. Prso..Prsin stari kaze da je pravoslavni Hrvat
-
kame
+quote="Šeha"]Ake, hoces to za Srbiju navijati zivota ti?
Pa gdje ti je patriotizam prema otadzbini?
[/quote]
Srbija je njegova otadzbina.
Sergej Barbarez ce sigurno poginuti za reprezentaciju ako treba.
Bosna i Hercegovina je njegova domovina.
Njegova bliza familija zivi u Mostaru i drugim dijelovima Pederacije.
Mada ima familije i u RS i to u dijelovima u kojima preovladavaju provjereni monstrumi.
On igra srcem za BiH. Posmatrajuci i druge fudbalere, moze se fino nazrijeti da i Vladan Grujic, Zvjezdan Misimovic, Branimir Bajic srcem igraju za BiH i cisto sumnjam da ce protiv SCG da nam zabiju gol.
U svakom slucaju bit ce interesantno vidjeti kako ce se sve skupa na toj utakmici odigrati.
U svakom slucaju, to je tekma visokog rizika.
Ali, da se vratim na temu. Sigurno da imamo i sportista koji predstavljaju nasu zamlju a u sustini je mrze.
Recimo, takav primjer je Zeljko Panic, plivac iz Banja Luke koji nas je predstavljao u Atini. Za nas nastupa samo zato sto zna da u SCG za njega nema mjesta.
Cisto sumnjam da su fudbaleri koji igraju za BiH takvi. Sigurno da ne razmisljaju kao ja
ali nisu kao Zeljko Panic. To zakljucujem zbog njihovog odnosa prema reprezentaciji, kolegama.
Odnos Zeljka Panica je pokazao o kakvom se covjeku radi.
Dakle, ne mislim da ce nam nasi igraci srpske nacionalnosti zabiti gol.
Cak bi bilo dobro (pravi meraaaaak
) da golove za nas zabiju Vladan Grujic, Sergej Barbarez i Zvjezdan Misimovic.
Srbi koji mrze BiH pojeli bi se od muke a meni bi nasa pobjeda bila jos vrijednija. Imala bi dodatnu tezinu.
Srbija je njegova otadzbina.
Sergej Barbarez ce sigurno poginuti za reprezentaciju ako treba.
Bosna i Hercegovina je njegova domovina.
Njegova bliza familija zivi u Mostaru i drugim dijelovima Pederacije.
Mada ima familije i u RS i to u dijelovima u kojima preovladavaju provjereni monstrumi.
On igra srcem za BiH. Posmatrajuci i druge fudbalere, moze se fino nazrijeti da i Vladan Grujic, Zvjezdan Misimovic, Branimir Bajic srcem igraju za BiH i cisto sumnjam da ce protiv SCG da nam zabiju gol.
U svakom slucaju bit ce interesantno vidjeti kako ce se sve skupa na toj utakmici odigrati.
U svakom slucaju, to je tekma visokog rizika.
Ali, da se vratim na temu. Sigurno da imamo i sportista koji predstavljaju nasu zamlju a u sustini je mrze.
Recimo, takav primjer je Zeljko Panic, plivac iz Banja Luke koji nas je predstavljao u Atini. Za nas nastupa samo zato sto zna da u SCG za njega nema mjesta.
Cisto sumnjam da su fudbaleri koji igraju za BiH takvi. Sigurno da ne razmisljaju kao ja
Odnos Zeljka Panica je pokazao o kakvom se covjeku radi.
Dakle, ne mislim da ce nam nasi igraci srpske nacionalnosti zabiti gol.
Cak bi bilo dobro (pravi meraaaaak
Srbi koji mrze BiH pojeli bi se od muke a meni bi nasa pobjeda bila jos vrijednija. Imala bi dodatnu tezinu.
-
kame
Bit ce jedna vrsta pritiska na sve nase fudbalere koji su srbi (a ima ih 6-7) obzirom da svaki od njih ima dio familije ili citavu familiju u RS. Znajuci srbe, njihove cetnicke organizqcije i organizovanost nisu iskljucene ucjene i prijetnje.NeKi_LiK wrote:Jedini na kome će biti veliki pritisak jeste Bajić s obzirom na klub u kome igra.
Zamisli, Vladan Grujic zabije gol SCG.
Ne bi se smio vratiti u Banja Luku.
-
magnifico
velika greska, nepoznavanje problematike ili nesto drugoedip wrote:+quote="Šeha"]Ake, hoces to za Srbiju navijati zivota ti?
![]()
![]()
Srbija je njegova otadzbina.![]()
![]()
moja otadzbina je bosna i hercegovina i srbija, zajedno i neodvojivo i zauvijek
sve ostalo su spekulacije
smio bi se vratit, ali bi imo ugled bogica bogicevica, odprilikeNe bi se smio vratiti u Banja Luku.
medjutim, vidim da niste shvatili pricu o slavku njegusu
- Mx
#16 Re: Srpski Igraci u Reprezentaciji
Cudno ti je razmisljanjekaranana wrote:Ne bih zelio da izpoliticiziram situaciju, ali probavam da se stavim u njihovu kozu i njihova razmisljanja. Drugo je za njih igrati protiv neke Spanije ili San Marina a drugo je igrati protiv SiCG. Mislite li da ce, sto zbog svojih vjerovanja sto zbog pritiska u tzv "Republici Srpskoj", igraci iz ovog "entiteta" mozda "popustiti" i ustvari igrati protiv nas i u korist SiCG?
Znaci i u njihovom je maximalno licnom interesu da najbolje igraju i da da Bih reprezentacija pobjedjuje. Jer inace sta bi radili u reprezentaciji SiCG, mozda sjedili na klupi za rezerve i unistili svoju licnu karijeru. Novac i karijera ne pozna granice. Ti igraci su Bosanci i brane svoju drzavu Bih i svoju licnu karijeru
-
kame
magnifico wrote:velika greska, nepoznavanje problematike ili nesto drugoedip wrote:+quote="Šeha"]Ake, hoces to za Srbiju navijati zivota ti?
![]()
![]()
Srbija je njegova otadzbina.![]()
![]()
![]()
moja otadzbina je bosna i hercegovina i srbija, zajedno i neodvojivo i zauvijek
sve ostalo su spekulacije![]()
smio bi se vratit, ali bi imo ugled bogica bogicevica, odprilikeNe bi se smio vratiti u Banja Luku.![]()
medjutim, vidim da niste shvatili pricu o slavku njegusu
Ne mozes imati dvije otadzbine.
Opredjeli se. Tamo ili ovamo.
Vidjet cemo hoce li se smjeti vratiti ako zabije gol.
-
winetou
Jure Zdovc je ipak igrao. Isto tako i Džoni Novak koji je još u jesen 91 igrao za fudbalsku reprezentaciju. Kako su u Sloveniji reagovali kad su se vratili ?Šeha wrote:Sto ne vjerujes?
I dan danas mi je zao sto u Argentini ne vidjeh nasu verziju "Dream Team-a"
sa Drazenom, Divcem, Kukocem, Radjom....
-
Vito Korleone
PA DJE SI AKE, LEGENDO
KAKO TI JE magnifico,solaris I SVI DRUGI
ONAKO ,KAKO STE SVI TAMO
KAKO TI JE magnifico,solaris I SVI DRUGI
ONAKO ,KAKO STE SVI TAMO
-
cool
Mislim da nasoj reprezentaciji umjesto Elvira Bolica, treba pod hitno prikljuciti jednog Srbina koji je i sam izrazio spremnost da igra za nas - Nenad Stojanovic.
Jeste da je rodjen u Beogradu, ali to ne bi trebalo da predstavlja nikakvu prepreku, jer je on sam izrazio spremnost da igra za nas, a sve ostalo bi bilo do naseg saveza.
Jeste da je rodjen u Beogradu, ali to ne bi trebalo da predstavlja nikakvu prepreku, jer je on sam izrazio spremnost da igra za nas, a sve ostalo bi bilo do naseg saveza.