ja te sakamdanas wrote:nidje padezaal' eto, prolazi nekako
![]()
![]()
Srpski, hrvatski i bosanski su jedan jezik...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ugledni hrvatski lingvista nije nista otkrio nego je gledao Top listu nadrealista
:D Plagijator...

- kekec
Joj, moja ti danas, kakvog si to ti coj´ka ufatila.danas wrote:ma znamŠandor wrote:Ozbiljno ba, mnogo sam bolje razumio Makedonski i Bugarski nego Slovenački/Slovenski.danas wrote:kako kome![]()
makedonski je ko kad moj coJek pocne pricat naski
![]()
nidje padezaal' eto, prolazi nekako
![]()
![]()
Kako bona ne zna naski.
Nije valjda, pored silnih nasih, da si amera ucolila.
-
zlata
Crna Gora samo moze prednjaciti u izvozu mafijasa (uups "biznismena") i zlikovaca. 100% smo Bogom dati. Govor nam je 100% slicniji izvornom jeziku BiH. Mozes pocet s'onim prvim tursko-bosanskim rijecnikom...kao dokazom! U Krajini sigurno n'es nikad cuti ono famozno "NIJESAM"!Šandor wrote:A vi Krajišnici ste Bogom dati da namećete standarde?zlata wrote:Frajeru....taj ijekavski dijalekt Istocne Hercegovine...je JEZIK susjedne Crne Gore i Juzne Srbije (znaci najvise crnogorski jezik-govor-dijalekt). U BiH je tek bio pokrajinski govor...pod uticajem susjedne Crne Gore i Juzne Srbije...(pa cak i danas).
:P:D
Crna Gora prednjači ma koliko se vi prsili!
- kekec
Aferim,danas wrote:ti to tek sad skontokekec wrote: Nije valjda, pored silnih nasih, da si amera ucolila.da sam se pocafirila
![]()
al' naucice i on pricat "naski"ma kako god se "naski" zvao
![]()
![]()
![]()
nauci ga ono prvo sto se nauci:
" piska materina", a sto je simpaticno
kada stranci izgovaraju.
Ma zna on to vec, garant.
-
Šandor
Ma nisi se ti poćafirila. Tvoj muž mrzi Buša isto ko i ti.danas wrote:ti to tek sad skontokekec wrote: Nije valjda, pored silnih nasih, da si amera ucolila.da sam se pocafirila
![]()
![]()
![]()
![]()
- danas
haj' onda, nekazlata wrote:More proci!danas wrote:jel' prolazi krajiski test ondazlata wrote:Ma govori co'ek ispravno. Pi*da je bosanska...a pi*cka je srpska!![]()
![]()
![]()
![]()
Vidis da ti je coek rodjen...za pravog Bosanca!
Zna i ON sta je bosansko!
od sada, pitamo njega za sve jezicke nedoumice
-
forUMASH
....sto me brukas....danas wrote:ti to tek sad skontokekec wrote: Nije valjda, pored silnih nasih, da si amera ucolila.da sam se pocafirila
![]()
![]()
![]()
![]()
- danas
pa to otkad sam te pocela ucitforUMASH wrote:....sto me brukas....danas wrote:ti to tek sad skontokekec wrote: Nije valjda, pored silnih nasih, da si amera ucolila.da sam se pocafirila
![]()
![]()
![]()
![]()
....znam ja sve padezi....
![]()
![]()
- kekec
Nisi u pravu ovaj put.zlata wrote:Ma govori co'ek ispravno. Pi*da je bosanska...a pi*cka je srpska!danas wrote:kekec wrote: nauci ga ono prvo sto se nauci: "piska materina"![]()
![]()
![]()
to je prvo naucionaucila ga moja sestra
![]()
samo ne zna da kaze pi*ka (tesko mu)kaze piz*a materina
![]()
![]()
"Pi*ka" je polni organ, a "pi*da" je karakterna osobina.
-
zlata
Ne mogu se sloziti! Oprosti...al'kod mene stari ljudi nisu nikad govor'li "pi*ka ti materina"! Najgora psovka je bila "*ebo mu pas mater". A bilo je "u pi*zdu materinu"...a ne u "pi*cku materinu"! U Srbiji za tu karakternu osobinu nasih BiH "pi*zdi" kazu, "pi*cka...od coveka"!kekec wrote:Nisi u pravu ovaj put.zlata wrote:Ma govori co'ek ispravno. Pi*da je bosanska...a pi*cka je srpska!danas wrote:![]()
![]()
![]()
to je prvo naucionaucila ga moja sestra
![]()
samo ne zna da kaze pi*ka (tesko mu)kaze piz*a materina
![]()
![]()
"Pi*ka" je polni organ, a "pi*da" je karakterna osobina.
-
FFK as Lucy01
Ja od svega upratila da piz*a i pi*ka nisu jedno te isto
Odo majku pitat, ona je uciteljica bila
a poslije ovoga mi mozda nece trebati ono ljubicaso sjenilo
, bit cu prirodno modra oko oka

Odo majku pitat, ona je uciteljica bila
- danas
eh, to prirodno je najbolje, a i najduze trajeLucy01 wrote:Ja od svega upratila da piz*a i pi*ka nisu jedno te isto![]()
Odo majku pitat, ona je uciteljica bilaa poslije ovoga mi mozda nece trebati ono ljubicaso sjenilo
, bit cu prirodno modra oko oka
![]()
a tek kad pocne sa ljubicaste na plavu, pa na zelenu
-
FFK as Lucy01
Pa da me poslije djeca zayebavaju i zovu "duga"danas wrote: eh, to prirodno je najbolje, a i najduze traje![]()
a tek kad pocne sa ljubicaste na plavu, pa na zelenumijenjat boje....
![]()
![]()
- Vodenjak
Uglednom profesoru, jezikoslovcu, trebalo 15 godina da kaze ono sto svaki obican covjek, koji misli svojom glavom, zna od kad je kao beba poceo brbljati...
To nam govori o statusu, hrabrosti, znanju i uticaju akademika u demokratskoj
bivsoj Jugoslaviji...
To nam govori o statusu, hrabrosti, znanju i uticaju akademika u demokratskoj
- kekec
Kako i doticni profesor rece, sve je to jedan te isti...Ne mogu se sloziti! Oprosti...al'kod mene stari ljudi nisu nikad govor'li "pi*ka ti materina"! Najgora psovka je bila "*ebo mu pas mater". A bilo je "u pi*zdu materinu"...a ne u "pi*cku materinu"! U Srbiji za tu karakternu osobinu nasih BiH "pi*zdi" kazu, "pi*cka...od coveka"!
Tvoja tvrdnja se zasniva na dogadjajima u zadnjih nekoliko godina i to na
poznatom slucaju, gdje su u Hrvatskoj titlovali filmove iz YU, gdje u jednoj recenici se
spominje "pi*Ka", a nadlezno lice za prevod, upisuje u titlu rijec "pi*Zda".
Koliko mi je poznato, iz mog, ne bas tako kratkog zivota i susreta sa ljudima sirom Yuge,
obe "dame" ( i "pi*Ka" i "pi*Da") su bile jednako zastupljene u svakodnevnoj komunikaciji.
Inace ja perferiram: "U ku*ac krasni", da ne bih dosao u sukob sa feministkinjama.