Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu Lja

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#251 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by It_is_a_Leclerc »

Malo je poznato da je ovo tema upravo o pojavi retrogradnih anti-bošnjačkih i anti-bosanskih plaćenika koji pod krinkom Islama prijete državi, i da je smisao takve teme da se priča o njima, a ne o filozofsko-didaktičkom poimanju mržnje, životnim ciljevima i čemu već.
budza

#252 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by budza »

ma kakav crni dobrovoljac preti rasimu ljajicu... rasimu preti jedan drugi covek koji se zove ramovic i koji tvrdi da je radio otmice i druge prljave stvari za rasima ljajica, da je odrobijao 5 godina za otmicu deteta po nalogu rasimovih ljudi i da su ga svo vreme u zatvoru u nisu posecivali rasimovi ljudi, placali mu robiju i tome slicno.
jos tvrdi u kameru da je rasim ljajic glavni kriminalac u sandzaku.
ispovest je dao da olaksa svojoj dusi, jer navodno zeli da istina izadje na videlo... i to je jedan vid teobe za sve grehe koje je navodno pocinio u ime i za interese rasima ljajica.
danas je ramovic po opruzbi na racun srbijanskog ministra saslusan u drzvano tuzlisatvo u novom pazaru.

http://sandzakpress.net/ramovic-dao-isk ... -od-4-casa

reakcijie u srbijanskim medijima i samog ljajica nema... kao da covek nista kazao nije, a kazao je krupne svari.
budza

#253 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by budza »

kompletan video sa svedocenjem ismeta ramovica u slucaju "rasim ljajic glavni sef mafije u sandzaku i siroj srbiji!"

http://www.youtube.com/watch?v=msITAHVt6bg

toplo preporucujem!

reagovanje bkz-a na ispovest Ismeta ramovica o kriminalnim rabotama rasima ljajica.

http://www.youtube.com/watch?v=E4hPxd8LOkM
Great Cornholio

#254 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Great Cornholio »

Kaćunak wrote:Samo bih volio da vidim, ove sto vrijeđju brade i nazivaju ih svakako, kako se ponasaju pred njima fejs to fejs.

Useru se ko grlice na ulici i onda ovdje ispoljavaju svoje komplekse. Bilo bi izbijenih zuba. :-D
Pa ko bi ba normalan s vehabijom rapravlj'o na ulici.

Normalno je da ih se normalan svijet plaši, svojim izgledom, govorom i ponašanjem pokazuju da su u pitanju psihopatske ličnosti.

Šta 'š ovakvim raspravljat', ovakvi ne žele da se prilagođavaju, ovakvi žele da se svi njima prilagode.

Qler

#255 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Qler »

Z1xter budi siguran da ja necu voditi dzamiju niti popunjavati saf, a isto tako necu nikad se sloziti sa ovim bradinjama i njihovom poimanju vjere...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Point.

#256 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Point. »

Kaćunak wrote:Samo bih volio da vidim, ove sto vrijeđju brade i nazivaju ih svakako, kako se ponasaju pred njima fejs to fejs.

Useru se ko grlice na ulici i onda ovdje ispoljavaju svoje komplekse. Bilo bi izbijenih zuba. :-D
A sta su to oni, ninja ratnici da ih nemozes povaljati sa par aperkata. A vidi Jusufa sto se obuko ko kakav saudijski sejk, umislio se za momenat dobri Jusuf da je u Najdu, pa hoda ko karikatura po Bosni. Ne mogu da razumijem ljude koji brane ovakve spodobe. Fuj!
HM 2011

#257 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by HM 2011 »

Novinar blica koji se uspio izboriti za ekskluzivni intervju sa mladim Ganićem je:

Dejan Nestorović...

Poznat iz afere Vasilije Kačavenda i mladići kao i iz gostovanja u tv šou-u Zabranjeni forum kada je uredno pljuvao starije vrlo kulturne ljude....

http://www.znamo.ba/ekskluzivno-upoznaj ... evjernike/

https://www.google.ba/search?q=Dejan+Ne ... 45&bih=860

Šta želim da pokažem sa ovim:

Malo je reći da je u pitanju neslana šala, malo je reći da je u pitanju zajebancija, sam članak sve kaže (Septembar 04 2013. godine):

NVO ,,Sigurna pozicija’’ je zabrinuta zbog grubog kršenja ljudskih prava i prava deteta u građanskom ratu u Siriji. Ova NVO je stupila u kontakt državljaninim Republike Srbije, Mirzom Ganićem. Sigurna pozicija’’ promoter srpsko –arapskog prijateljstva u Beogradu, uspela je preko svojih kontakata da dođ do prve linije rata u Siriji. Dejan Nestorović, direktor NVO Sigurna pozicija i novinar-reporter portala Znamo.ba donosi eskluzivnu priču sa borcem na Alahovom putu, u Siriji mudžahidom Mirzom Ganićem
Za Znamo.ba: Dejan Nestorović, reporter sa Bliskog istoka

Mirza Ganić rođen je (25. aprile 1994) u Novom Pazaru, on se se bori u Siriji na strani pobunjenika, za slobodu sirijskog naroda. Naš cilj je da upoznamo javnost sa trenutnom situacijom u Siriji, nakon navodne upotrebe hemijskog oružja nad djecom, kroz razgovor sa jednim sirijskim borcem iz Srbije, koji govori u svoje ime. Pokušali smo dobiti odgovore na mnoga pitanja. Gospodinu Ganiću smo zahvalni na razgovoru i ustupljenim fotografijama…

Za početak nam reci, koja je tvoja omiljena i vodeća misao iz Kurana?

Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati – oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i Kur’anu – a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh. (sura Et-Tewba 111. ajet)

- Dakle, shodno tome, tvoj životni put je?

Postoji poznata nasheed u kojoj se kaže :” Sebiluna, sebiluna-El Dzihadu wel Dzihad” (Naš put je, naš put je Džihad i (samo) Džihad.

-U Siriji se boriš na strani?

Borim se i boriću se uvijek na strani onih koji žele pravdu i mir. Ali sam se lično uvjerio u onu poslovicu da se do mira može sam preko rata.

-Ko su za tebe sve nevjernici?

Mi u islamu imamo tačnu granicu između vjerovanja i nevjerovanja i to je jasno ljudima razumnim…Vjerovanje nije SAMO da kažeš da Allah postoji tj.da vjeruješ u to, jer i Iblis (sotona) dobro zna da Allah postoji i da nema drugog božanstva pored Njega ali je ipak nevjernik…Postoje prestupi koji izvode iz Islama.. U Islamu ništa nije prepušteno slučaju, zato mi ne priznajemo druge zakone mimo Šerijata.

- Hoće li pasti režim u Siriji?

Mi Basara ne vidimo kao neki poseban problem..To što se ovaj rat malo odužio (ako tako možemo reći znajući kolika je Sirija) mi smatramo svojim. Naša borba neće stati kada Basar ode, ona tek tada počinje i mi to svi dobro znamo.

-Je li zaista bilo upotrebe nervih gasova u Siriji protiv djece ili je to propaganda?

Da, bilo je upotrebe hemijskog oružja i ranije ali se ćutalo.. Osjetio sam to oružje na sebi ali mi Allahovom voljom, nije štetilo..U ovom sada napadu o kome mediji bruje ubijeno je više od 1300 civila (vama mediji lažu da je to oko pet stotina) i o tome se govori puno samo iz nekih strateških razloga koji idu u korist Americi, Evropi i njihovim saveznicima.. Sve su to karike planirano povezane u lanac zla varljivo lijepo iskovan kovačkim rukama Amerike ali će mudžahedini razbiti i ‘kovača i umjetničko djelo’ i to njegovim kovačkim ‘čekićem’..

- Tvoje mišljenje o umiješanosti SAD u ratu u Siriji?

SAD je u ovaj rat ušla iz straha a ne zato što želi ili sto misli da će imati neke koristi, čak šta više ja mislim da i sama zna da će ovdje doživjeti krah veći nego u Afganistanu.. Amerika ovdje plete svoju klasičnu mrežu licemjerstva. Iz bojazni od dolaska Šerijata na vlast ona naoružava sekulariste da bi se nakon pada Basara borili protiv nas.. I ne slute da puno tih ‘sekularista’ podržava nas i prelaze, sa svim svojim američkim oružjem, kod nas najčešće nakon što nas vide u akcijama..i želim da kažem i želim da svi znaju da mudžahedine ne naoružava nijedna država, posebno ne Amerika – Amerika je prva na listi neprijatelja!

- Tvoja porodica je iz Novog Pazara, sigurno strahuju za tvoj život?

Da, moja porodica je iz Novog Pazara i ponosim se tim gradom. Naravno da moja porodica strahuje za moj život, to je neki normalan i opravdan ljudski osjećaj..Da sam njih slušao ne bih bio ovde gdje jesam ali ovo nije vrijeme kada se roditelji pitaju za dopuštenje odlaska u Dihad..Moje roditelje inače puno poštujem, volim i cijenim, to mi naređuje vjera a i takvi smo mi Sandžaklije (smijeh)..El Hamdulillah..

- Šta nakon Sirije?

Vidjećemo, ne znam.. Možda se i vratim u Srbiju.. Mislim da narod tamo dole zaslužuje bolje.

- Po profesiji si?

Uvijek se nasmijem sa ponosom kada se sjetim toga..Ja sam u Siriju otišao iz srednje škole a inače sam išao u Gimnaziju, prirodno-matematički smjer..Taj dan kada sam krenuo za Siriju bilo je to iz te škole. Kako je to samo bio čudan i poseban dan, dok gledaš drage ljude posljednji možda put a to niko od njih ne zna, prolaze kroz glavu svi trenuci provedeni sa njima. Oni posljednji zagrljaji i onaj poslednji pogled pun skrivenih suza koji se onda digao ka nebu i rekao: Zbog tebe Gospodaru, zbog ovog Ummeta pa primi od mene i pomozi me protiv naroda nasilničkog.

- Gdje si naučio da nosiš oružje i da se boriš?

U Siriji, kao i svaka vojska imamo svoje kampove za obuku..Taktičke, fizičke, obuke za određeno oružje, specijalne jedinice i ostalo..Treneri su dosta često ljudi koji su primili islam a ranije su bili visoki službenici u vojskama kafira i po više od deset godina..

-Najdraža džamija za tebe je?

Nema sumnje u to da je svakom Muslimanu najdraži Mesdžidul-Haram tj.Kaba u Meki ali isto tako znam da svi Mudžahidi više vole da oslobode Mesdžidul-Aksa u Jerusalimu i klanjaju u njemu nego da hodočaste Kabu..Napad i uništavanje Izraela je nešto neizbježno..

-Koliko imaš godina?

U aprilu sam napunio 19 godina.

Čime se tu hraniš u Siriji, jesi postio cio post ?

Da postio sam cio Ramazan i ne znam da je i jedan zdrav Mudžahid drugačije uradio..Hrana mi je činjenje dobrih djela.. Nadam se da ću se ‘ugojiti’..(smijeh)

- Koju muziku slušaš privatno?

Svakome ko ima znanja o islamu je jasno da je muzika zabranjena..Mnogo je jasnih dokaza islam iznio na tu temu a mnogi naučnici i filozofi su takođe tih stavova.. Aristotel je o tome opširno pisao..

Šta misliš o fatalnim ženama, tipa starleta i manekenki?

Ne mislim o njima, znam dugo misliti o svojim sestrama koje su u zatvorima, o svojoj dragoj majci i naravno ženi koja ima veliku ulogu kod mene..

Izjava majke Mirze Ganića

Majka Šadija Ganić: U početku mi nije bilo jasno zašto je otisao i šta je to od jagnjeta napravilo vuka ali sada kada sam više upoznata sa dešavanjima u Siriji, sve mi je jasno. On ima brata i oca, svi želimo da pomogne tim ljudima i da nam se vrati.

Izjava hodže iz Novog Pazara koji je želio ostati anoniman

Taj mladić je Mudžahid i to zna svaki službenik bilo koje od dvije Islamske zajednice u Srbiji i svaki čovjek koji ima znanja o islamu. To što mnogi ne smiju to direktno reći ima svoju pozadinu. Meni je lično policija prijetila ako budem javno podržao tog čovjeka. U Novom Pazaru svi znaju da Mirza nije terorista i Sandžak će na njega uvijek gledati kao na svog Mudžahida i to sa ponosom.

Izjava druga iz srednje škole A. H.

Mirza Ganic je izuzetno dobar dečko koji se bori na Božjem putu, kao Mudžahid i kao jedna mlada osoba koji je ostavio svoje roditelje i svoje društvo da bi odbranio ili poginuo za vjeru koja je jedina i priznata vjera kod Boga jedinoga, koji nema sudruga niti je rodio nit je rođen.
Takvih momaka je vrlo malo nažalost kao što je Mirza koji se žrtvuje i koji je ostavio ovaj dunjaluk kao što sam rekao na početku da bi odbranio od nevjernika ove vjere (vjeru Islam) zlog pseta Basara al Asada.

Izjava drugarice E. I . iz Novog Pazara (Fakultet islamističkih studija)

Mirza je izuzetno požrtvovan, odan. Uvijek mudro savjetuje potkrepljujući argumentovanim činjenicama İslama, koje uvijek budu nadahnuće i smjernica. Temperametna je osoba i ima izražen bunt. Ali, za razliku od mnogih vršnjaka, koji bunt koriste uglavnom za šegacenje i “postizanje ugleda”, Mirza ga izražava istovremeno boreći se za pravdu pa makar i na svoju štetu. U društvu uvijek poželjan i voljen!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sigurna pozicija - no comment...
Dejan Nestorović - no comment... reporter sa Bliskog istoka - zna bliski istok šta mu treba - u suštini - who gives a fuck...
Borcem na Alahovom putu, u Siriji mudžahidom Mirzom Ganićem (bez Dž.š. - dovoljno)
On se se bori u Siriji na strani pobunjenika, za slobodu sirijskog naroda. - On se bori za slobodu dijela naroda (point je ukazao jedan frajer u svom opisu problema - Islama kao sveobuhvatnog pojma (odsustvo nepravde)),
Gospodinu Ganiću[/u] smo zahvalni na razgovoru i ustupljenim fotografijama… - Zahvalni su svi i svima je drago -
koja je tvoja omiljena i vodeća misao iz Kurana? - Kura za mršavljenje - stari fazon - reporter sa bliskog istoka nije upoznat sa tim....
Mi Basara ne vidimo kao neki poseban problem..To što se ovaj rat malo odužio (ako tako možemo reći znajući kolika je Sirija) mi smatramo svojim. Naša borba neće stati kada Basar ode, ona tek tada počinje i mi to svi dobro znamo. - ma ja malo se vozi u BOV-u, malo pripuca, malo haubica - ono deca se igraju.....
i o tome se govori puno samo iz nekih strateških razloga koji idu u korist Americi, Evropi i njihovim saveznicima.. Sve su to karike planirano povezane u lanac zla varljivo lijepo iskovan kovačkim rukama Amerike ali će mudžahedini razbiti i ‘kovača i umjetničko djelo’ i to njegovim kovačkim ‘čekićem’.. - povezati sa - Treneri su dosta često ljudi koji su primili islam a ranije su bili visoki službenici u vojskama kafira i po više od deset godina..
Napad i uništavanje Izraela je nešto neizbježno.. -Koliko imaš godina? U aprilu sam napunio 19 godina. - na to se Palestinac grohotom nasmija i reče - možda tvoji čukun čukun unuci - ali tvoj će genetski materijal tada biti na strani Izraela - pa mi zato smiješno...

Izjava majke Mirze Ganića

Majka Šadija Ganić: U početku mi nije bilo jasno zašto je otisao i šta je to od jagnjeta napravilo vuka ali sada kada sam više upoznata sa dešavanjima u Siriji, sve mi je jasno. On ima brata i oca, svi želimo da pomogne tim ljudima i da nam se vrati.

Izjava hodže iz Novog Pazara koji je želio ostati anoniman

Taj mladić je Mudžahid i to zna svaki službenik bilo koje od dvije Islamske zajednice u Srbiji i svaki čovjek koji ima znanja o islamu. To što mnogi ne smiju to direktno reći ima svoju pozadinu. Meni je lično policija prijetila ako budem javno podržao tog čovjeka. U Novom Pazaru svi znaju da Mirza nije terorista i Sandžak će na njega uvijek gledati kao na svog Mudžahida i to sa ponosom.

Izjava druga iz srednje škole A. H.

Mirza Ganic je izuzetno dobar dečko koji se bori na Božjem putu, kao Mudžahid i kao jedna mlada osoba koji je ostavio svoje roditelje i svoje društvo da bi odbranio ili poginuo za vjeru koja je jedina i priznata vjera kod Boga jedinoga, koji nema sudruga niti je rodio nit je rođen.
Takvih momaka je vrlo malo nažalost kao što je Mirza koji se žrtvuje i koji je ostavio ovaj dunjaluk kao što sam rekao na početku da bi odbranio od nevjernika ove vjere (vjeru Islam) zlog pseta Basara al Asada.

Izjava drugarice E. I . iz Novog Pazara (Fakultet islamističkih studija)

Mirza je izuzetno požrtvovan, odan. Uvijek mudro savjetuje potkrepljujući argumentovanim činjenicama İslama, koje uvijek budu nadahnuće i smjernica. Temperametna je osoba i ima izražen bunt. Ali, za razliku od mnogih vršnjaka, koji bunt koriste uglavnom za šegacenje i “postizanje ugleda”, Mirza ga izražava istovremeno boreći se za pravdu pa makar i na svoju štetu. U društvu uvijek poželjan i voljen!

Sigurna pozicija.....
It_is_a_Leclerc

#258 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Moj Mirza, moja budalo...

Mogli su te makar informisati za koga se boriš... :lol:
HM 2011

#259 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by HM 2011 »

It_is_a_Leclerc wrote:Moj Mirza, moja budalo...

I šta ti meni sad imaš reći za ovo sve..... Ja bih ga recimo prvi pokušao spriječiti u naumu da ide - ali šta mu ja mogu ponuditi zauzvrat da ostane - ništa. Šta mu "sigurnosna politika" nudi - prijetnje zatvorom ako ode a oni udobno zavaljeni u fotelje, blindirana auta i nebodere.

Prazna ne puca.

Ovi mu barem nude - nešto - šta je to to samo on i oni znaju.

Vidiš i nestor je nakon kačavende otišao kao reporter ka bliskom istoku da i njemu ponude nešto.
Last edited by HM 2011 on 14/12/2013 18:30, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#260 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

HM 2011 wrote:

I šta ti meni sad imaš reći za ovo sve..... Ja bih ga recimo prvi spriječio u naumu da ide - ali šta mu ja mogu ponuditi zauzvrat da ostane - ništa.

prazna ne puca.

Ovi mu barem nude - nešto - šta je to to samo oni znaju.

Vidiš i nestor je nakon kačavende otišao kao reporter ka bliskom istoku da i njemu ponude nešto.

Zašto bi država trebala nekom nešto ponuditi da ne bude terorista ?! Pobogu, pa to je valjda nešto osnovno što naučiš kod kuće - da nije fino pucati po sirijskim selima iz kalaša na one za koje ti procjeniš da su krivovjerni.
HM 2011

#261 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by HM 2011 »

It_is_a_Leclerc wrote:
HM 2011 wrote:

I šta ti meni sad imaš reći za ovo sve..... Ja bih ga recimo prvi spriječio u naumu da ide - ali šta mu ja mogu ponuditi zauzvrat da ostane - ništa.

prazna ne puca.

Zašto bi država trebala nekom nešto ponuditi da ne bude terorista ?! Pobogu, pa to je valjda nešto osnovno što naučiš kod kuće - da nije fino pucati po sirijskim selima iz kalaša na one za koje ti procjeniš da su krivovjerni.
Privatni sektor ili država bi trebala imati razvijenu mrežu za angažovanje radnih i intelektualnih kapaciteta pojedinaca u svrhu izgradnje društva (ukratko to se zove privreda)..... Država to nema. Ja kao pojedinac to nemam. Ti kao pojedinac pojma nemam imaš li.

Njega za terorizam može optužiti samo legalna Sirija - jer prema legalnoj Siriji nastupa u organizovanoj formaciji koja je kvalifikovana kao vojna pobuna. Znači nije čak niti terorizam nego učestvuje u pobunjenicima. Drži se činjenica - terorista će tek postati kada ispuni sve uslove iz Krivičnog zakona - vjerovatno u Srbiji:

(21)
Teroristička grupa je organizirana grupa koju čine najmanje tri lica, koja je formirana i djeluje u određenom vremenskom periodu s ciljem izvršenja nekog od krivičnih djela terorizma.
Upućivanje i prebacivanje oružanih grupa ljudi, oružja i municije na teritoriju Bosne i Hercegovine
Član 165.
Ko na teritoriju Bosne i Hercegovine upućuje ili prebacuje oružane grupe ljudi, teroriste, špijune, diverzante, oružje, eksploziv, otrove, opremu, municiju ili drugi materijal, radi učinjenja krivičnih djela iz ove glave ovog zakona,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Terorizam
Član 201.
(1)
Ko počini teroristički čin s ciljem ozbiljnog zastrašivanja stanovništva ili prisiljavanja organa vlasti Bosne i Hercegovine, vlade druge zemlje ili međunarodne organizacije, da što izvrši ili ne izvrši, ili s ciljem ozbiljne destabilizacije ili uništavanja osnovnih političkih, ustavnih, privrednih ili društvenih struktura Bosne i Hercegovine, druge zemlje ili međunarodne organizacije,kaznit će kaznom zatvora najmanje pet godina.
(2)
Ako je usljed krivičnog djela iz stava 1. ovog člana nastupila smrt jedne ili više osoba,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje osam godina.
(3)
Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz stava 1. ovog člana učinitelj neku osobu s umišljajem lišio života,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.
(4)
Ko nabavi ili pripremi sredstvo ili ukloni prepreku ili preduzme neku drugu radnju kojom stvori uslove za izvršenje krivičnog djela iz stava (1) ovog člana kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(5)
Teroristički čin, u smislu ovog člana, podrazumijeva koju od sljedećih radnji, koja s obzirom na svoju prirodu ili kontekst može ozbiljno oštetiti državu ili međunarodnu organizaciju:
a)
napad na život osobe koji može prouzrokovati njezinu smrt;
b)
napad na fizički integritet osobe;
c)
protupravno zatvaranje, držanje zatvorenom ili na drugi način oduzimanje ili ograničavanje slobode kretanja druge osobe, s ciljem da nju ili nekoga drugoga prisili da što izvrši, ne izvrši ili trpi (otmica) ili uzimanje talaca;
d)
nanošenje velike štete objektima Bosne i Hercegovine, vlade druge države ili javnim objektima, transportnom sistemu, objektima infrastrukture uključujući informacioni sistem, fiksnoj platformi koja se nalazi u kontinentalnom pojasu, javnom mjestu ili privatnoj imovini, za koju štetu je vjerovatno da će ugroziti ljudski život ili dovesti do znatne privredne štete;
e)
otmica zrakoplova, broda ili drugog sredstva javnog saobraćaja ili za prevoz roba;
f)
proizvodnja, posjedovanje, sticanje, prevoz, snabdijevanje, korištenje ili osposobljavanje za korištenje oružja, eksploziva, nuklearnog, biološkog ili hemijskog oružja ili radioaktivnog materijala, kao i istraživanje i razvoj biološkog i hemijskog oružja ili radioaktivnog materijala;
g)
ispuštanje opasnih materija ili izazivanje požara, eksplozija ili poplava s posljedicom ugrožavanja ljudskih života;
h)
ometanje ili zaustavljanje snabdijevanja vodom, električnom energijom ili drugim osnovnim prirodnim resursomu s posljedicom ugrožavanja ljudskih života;
i)
prijetnja učinjenjem kojeg djela iz tačke a. do h. ovog stava.
Finansiranje terorističkih aktivnosti
Član 202.
(1) Ko na bilo koji način, neposredno ili posredno, da ili prikupi sredstva s ciljem njihove upotrebe ili znajući da će biti upotrijebljena, u cjelini ili djelomično, za izvršenje:
a)
krivičnog djela iz članova: 191. (Uzimanje talaca), 192. (Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom), 194. (Neovlašteno pribavljanje ili raspolaganje nuklearnim materijalom), 194a. (Ugrožavanje nuklearnog objekta), 196. (Piratstvo), 197. (Otmica zrakoplova ili broda ili zauzimanje fiksne platforme), 198. (Ugrožavanje sigurnosti zračne ili morske plovidbe ili fiksnih platformi), 199. (Uništenje i uklanjanje znakova koji služe sigurnosti zračnog saobraćaja), 200. (Zloupotreba telekomunikacionih znakova), 201. (Terorizam), 202a. (Javno podsticanje na terorističke aktivnosti), 202b. (Vrbovanje radi terorističkih aktivnosti), 202c. (Obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti) ovog zakona;
b)
svakog drugog krivičnog djela koje može prouzrokovati smrt ili težu tjelesnu povredu civila ili lica koje aktivno ne učestvuje u neprijateljstvima u oružanom sukobu, kada je svrha takvog djela, po njegovoj prirodi ili kontekstu, zastrašivanje stanovništva ili prisiljavanje organa vlasti Bosne i Hercegovine ili drugih vlasti ili međunarodne organizacije da nešto učini ili ne učini, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(2) Prikupljena sredstva namijenjena za izvršenje ili nastala izvršenjem krivičnog djela iz stava (1) ovog člana bit će oduzeta..
Javno podsticanje na terorističke aktivnosti
Član 202a.
Ko javno, putem sredstva informiranja, distribuira ili na bilo koji drugi način uputi poruku javnosti koja ima za ciljpodsticanje drugog na izvršenje krivičnog djela iz članova: 191. (Uzimanje talaca), 192. (Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom) 194. (Neovlašteno pribavljanje ili raspolaganje nuklearnim materijalom), 194a. (Ugrožavanje nuklearnog objekta), 196. (Piratstvo), 197. (Otmica zrakoplova ili broda ili zauzimanje fiksne platforme), 198. (Ugrožavanje sigurnosti zračne ili morske plovidbe ili fiksnih platformi), 199. (Uništenje i uklanjanje znakova koji služe sigurnosti zračnog saobraćaja), 200. (Zloupotreba telekomunikacionih znakova), 201. (Terorizam), 202. (Finansiranje terorističkih aktivnosti), 202b. (Vrbovanje radi terorističkih aktivnosti), 202c (Obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti) i 202d. (Organiziranje terorističke grupe) ovog zakona kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
Vrbovanje radi terorističkih aktivnosti
Član 202b.
Ko vrbuje ili navodi drugoga da počini ili učestvuje ili pomaže u izvršenju ili da se pridruži terorističkoj grupi radi izvršenja nekog od krivičnih djela iz članova: 191. (Uzimanje talaca), 192. (Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom), 194. (Neovlašteno pribavljanje ili raspolaganje nuklearnim materijalom), 194a. (Ugrožavanje nuklearnog objekta), 196. (Piratstvo), 197. (Otmica zrakoplova ili broda ili zauzimanje fiksne platforme), 198. (Ugrožavanje sigurnosti zračne ili morske plovidbe ili fiksnih platformi), 199. (Uništenje i uklanjanje znakova koji služe sigurnosti zračnog saobraćaja), 200. (Zloupotreba telekomunikacionih znakova), 201. (Terorizam), 202 (Finansiranje terorističkih aktivnosti) 202a. (Javno podsticanje na terorističke aktivnosti) ili 202c. (Obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti) ovog zakona kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
Obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti
Član 202c.
(1) Ko drugog osposobi za izradu ili korištenje eksploziva, vatrenog oružja ili drugog oružja ili štetnih ili opasnih materija ili eksplozivnih naprava ili poduči o drugim konkretnim metodama, tehnikama ili vještinama u svrhu izvršenja nekog od krivičnih djela iz članova: 191. (Uzimanje talaca), 192. (Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom), 194. (Neovlašteno pribavljanje ili raspolaganje nuklearnim materijalom), 194a. (Ugrožavanje nuklearnog objekta), 196. (Piratstvo), 197. (Otmica zrakoplova ili broda ili zauzimanje fiksne platforme), 198. (Ugrožavanje sigurnosti zračne ili morske plovidbe ili fiksnih platformi), 199. (Uništenje i uklanjanje znakova koji služe sigurnosti zračnog saobraćaja), 200. (Zloupotreba telekomunikacionih znakova), 201. (Terorizam), 202. (Finansiranje terorističkih aktivnosti), 202a. (Javno podsticanje na terorističke aktivnosti) ili 202b. (Vrbovanje radi terorističkih aktivnosti) kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(2) Kaznom iz stava (1) ovog člana kaznit će se i osoba koja da sredstva za obuku ili na bilo koji način stavi na raspolaganje prostoriju ili drugi prostor, znajući da će biti upotrijebljeni za izvršenje krivičnog djela iz stava (1) ovog člana.
Organiziranje terorističke grupe
Član 202d.
(1) Ko organizira terorističku grupu ili na drugi način udružuje najmanje tri lica radi izvršenja nekog od krivičnih djela iz članova: 191. (Uzimanje talaca), 192. (Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom), 194. (Neovlašteno pribavljanje ili raspolaganje nuklearnim materijalom), 194a. (Ugrožavanje nuklearnog objekta), 196. (Piratstvo), 197. (Otmica zrakoplova ili broda ili zauzimanje fiksne platforme), 198. (Ugrožavanje sigurnosti zračne ili morske plovidbe ili fiksnih platformi), 199. (Uništenje i uklanjanje znakova koji služe sigurnosti zračnog saobraćaja), 200. (Zloupotreba telekomunikacionih znakova), 201. (Terorizam), 202. (Finansiranje terorističkih aktivnosti), 202a. (Javno podsticanje na terorističke aktivnosti), 202b. (Vrbovanje radi terorističkih aktivnosti) ili 202c. (Obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti) kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.
(2) Ko postane pripadnik grupe iz stava (1) ovog člana ili na bilo koji drugi način učestvuje u aktivnostima terorističke grupe, uključujući pružanje finansijske i bilo koje druge pomoći, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(3) Pripadnik grupe iz stava (1) ovog člana koji otkrije grupu prije nego što je u njenom sastavu ili za nju počinio krivično djelo, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine, a može biti i oslobođen kazne.

Eto vam pa se terorizirajte do mile volje...
HM 2011

#262 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by HM 2011 »

It_is_a_Leclerc wrote:
HM 2011 wrote:

prazna ne puca.

On smatra da brani sirijski narod od nepravde....

A ne shvata da brani dio sirijskog naroda od nepravde...

Cjelina i dio cjeline..

Nestorović iz ngo sigurna pozicija koji je i reporter sa bliskog istoka, brani vasceli sirijski narod....

organizacija HRW takođe brani vasceli narod sirije od nepravde...
uglavnomja

#263 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by uglavnomja »

HM 2011 wrote:
Privatni sektor ili država bi trebala imati razvijenu mrežu za angažovanje radnih i intelektualnih kapaciteta pojedinaca u svrhu izgradnje društva (ukratko to se zove privreda)..... Država to nema. Ja kao pojedinac to nemam. Ti kao pojedinac pojma nemam imaš li.
zasto zanemarujes cinjenicu da idu ljudi iz svih zemalja europe, oni koji su se skolovali tamo, imaju poslove, pasose, socijalu ... mislim zive bez egzistencijalnih problema, u drustvima koja omogucavaju mnogi siri izbor licnog razvijanja i osposobljavanja

jedino sto te zemlje nisu uradile, a ne znam koliko su mogle, famozna "ljudska prava" i njihova zloupotreba, je bilo da kontrolisu, izoliraju i evt. eliminiraju te sto vrbuju mlade ljude.
HM 2011

#264 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by HM 2011 »

uglavnomja wrote:
HM 2011 wrote:
zasto zanemarujes cinjenicu da idu ljudi iz svih zemalja europe, oni koji su se skolovali tamo, imaju poslove, pasose, socijalu ... mislim zive bez egzistencijalnih problema, u drustvima koja omogucavaju mnogi siri izbor licnog razvijanja i osposobljavanja

jedino sto te zemlje nisu uradile, a ne znam koliko su mogle, famozna "ljudska prava" i njihova zloupotreba, je bilo da kontrolisu, izoliraju i evt. eliminiraju te sto vrbuju mlade ljude.
Ti ljudi idu iz drugih motiva - filozofsko teorijske prirode, i mnogo teže se odlučuju na odlazak a i ako se odluče ništa ih u tom naumu ne može zaustaviti - niti ih iko na to treba nagovarati - sami traže način kako da odu ( u tom slučaju problema niti nema jer je problem daleko od kuće)...

http://www.klix.ba/sport/nogomet/bivsi- ... /131118060

Ako je motiv materijalne prirode - tu bi država trebala uplesti svoje prste pa koliko je u mogućnosti odkloniti taj motiv.... U našem društvu, koliko ja razumijem stvari - jako je čest motiv materijalne prirode - nešto se tamo dijeli, čokolade, medena srca, kuće, vile sa bazenima.....

Tako barem čitam - da je to motiv...

Čudi me da niko nije pročitao izjavu majke vezano za odlazak gospodina Ganića u Siriju....

Pa da je uporedi sa izjavom majke datoj nekom drugom...

Jel u pitanju ista majka ?
Great Cornholio

#265 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

HM 2011 wrote:
Ti ljudi idu iz drugih motiva - filozofsko teorijske prirode, i mnogo teže se odlučuju na odlazak a i ako se odluče ništa ih u tom naumu ne može zaustaviti - niti ih iko na to treba nagovarati - sami traže način kako da odu ( u tom slučaju problema niti nema jer je problem daleko od kuće)...
Ti ljudi postaju vehabije (vjerski fanatici) zbog toga što im "mozak prevrne", zato što psihički obole, obole od blažeg oblika paranoidne šizofernije, blažeg zbog toga što nemaju halucinacije, ali imaju zato druge simptome tog psihičkog oboljenja.
It_is_a_Leclerc

#266 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Great Cornholio wrote:
HM 2011 wrote:
Ti ljudi postaju vehabije (vjerski fanatici) zbog toga što im "mozak prevrne", zato što psihički obole, obole od blažeg oblika paranoidne šizofernije, blažeg zbog toga što nemaju halucinacije, ali imaju zato druge simptome tog psihičkog oboljenja.
Interesantno je da sam i sam došao na taj zaključak, a uzimam sebi za pravo da mogu, zbog obrazovanja, procijeniti neke oblike ove bolesti.

Oni definitivno jesu paranoidni šizofrenici. Vehabije imaju osnovnu indikaciju te bolesti - nemaju doticaj sa realnošću. Dakle, oni žive u svijetu u kojem su oni bitni, u kome svijet ratuje protiv njih, u kome oni odlučuju. Nadalje, imaju problem sa kontrolom agresije. Dakle, sve vehabije pokazuju ubilačke namjere prema Bošnjacima, Jevrejima, Amerikancima, i drugim grupama za koje procijene da nisu u skladu s njihovim učenjem. Nemaju prijatelje, nemaju porodice, skloni su osamljivanju i neracionalnim postupcima. Vjerujem da i haluciniraju.

Da li se radi o posljedicama uzimanja droge, s ozbirom da je većina njih, upravo iz te krajnosti prešla u drugu, ili se radi o nekim drugim uzrocima, koji možda sežu i u teologiju, ne bih znao.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#267 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by japin_mutapi »

It_is_a_Leclerc wrote:
Great Cornholio wrote:
Interesantno je da sam i sam došao na taj zaključak, a uzimam sebi za pravo da mogu, zbog obrazovanja, procijeniti neke oblike ove bolesti.

Oni definitivno jesu paranoidni šizofrenici. Vehabije imaju osnovnu indikaciju te bolesti - nemaju doticaj sa realnošću. Dakle, oni žive u svijetu u kojem su oni bitni, u kome svijet ratuje protiv njih, u kome oni odlučuju. Nadalje, imaju problem sa kontrolom agresije. Dakle, sve vehabije pokazuju ubilačke namjere prema Bošnjacima, Jevrejima, Amerikancima, i drugim grupama za koje procijene da nisu u skladu s njihovim učenjem. Nemaju prijatelje, nemaju porodice, skloni su osamljivanju i neracionalnim postupcima. Vjerujem da i haluciniraju.

Da li se radi o posljedicama uzimanja droge, s ozbirom da je većina njih, upravo iz te krajnosti prešla u drugu, ili se radi o nekim drugim uzrocima, koji možda sežu i u teologiju, ne bih znao.
moram napisati da se slažem u potpunosti sa tobom osim u terminu vehabija
to je zbog toga što je taj termin neispravan i uvredljiv ali i kao takav je ušao u govor i upotrebljava se da opiše ljude i grupacije karakterističnog fizičkog izgleda

korištenjem termina vehabija upada se u zamku generaliziranja svih koji imaju vanjska obilježja "vehabije"
ti ljudi o kojima govoriš su slijedbenici haridžijsko-tekfirske ideologije kojima su i "vehabije" koje ne dijele njihove stavove nevjernici i neprijatelji
Great Cornholio

#268 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

It_is_a_Leclerc wrote:

Da,pokazuju većinu simptoma koje pokazuju bolesnici koji boluju od paranoidnog oblika šizofrenije, ali ne samo to, nedostak osjećaja savjesti nakon nekog počinjenog zlodjela ugazuje i na psihopatske crte ličnosti vehabije.

"Regrutuju" se najčešće iz dvije grupe ljudi, bivših ovisnika ( alkoholičara, narkomana), i ljudi koji su bili spriječeni u ostvarivanju nečega što društvo ocjenjuje vrijednim 8 propali sportisti, glumci, muzičari, itd.) Takve osobe, ne mogavši da se pomire sa činjenicom da " ne vrijede" spas od potpune dezintegracije vlastite ličnosti nalaze u potpunom potčinjavanju "apsolutu", "sili" (idolu) s kojim su se identificirali, i tako postali sve ono što oni nisu, zamijenili su realnost, realni svijet, za svijet mašte u kojem su oni glavni junaci, heroji koji će spasiti svijet.

Njihova "neustrašivost" je slična "neustrašivoti" koju pokazuju ovisnici o heroinu, oni su vjeru u Boga zamijenili "ovisnošću" o idolu kojem su se u potpunosti "potčinili" ,i identifikacijom preuzeli sve one osobine koje oni stvarno nemaju, a taj zamišljeni idol ima.

U svakom slučaju, kod vehabija se desio neki veliki kuršlus u glavi :)
uglavnomja

#269 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by uglavnomja »

ako ima neki aristotelolog da mi objasni ovu izjvu (iz intervjua):

"- Koju muziku slušaš privatno?

Svakome ko ima znanja o islamu je jasno da je muzika zabranjena..Mnogo je jasnih dokaza islam iznio na tu temu a mnogi naučnici i filozofi su takođe tih stavova.. Aristotel je o tome opširno pisao..
uglavnomja

#270 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by uglavnomja »

Great Cornholio wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Da,pokazuju većinu simptoma koje pokazuju bolesnici koji boluju od paranoidnog oblika šizofrenije, ali ne samo to, nedostak osjećaja savjesti nakon nekog počinjenog zlodjela ugazuje i na psihopatske crte ličnosti vehabije.

"Regrutuju" se najčešće iz dvije grupe ljudi, bivših ovisnika ( alkoholičara, narkomana), i ljudi koji su bili spriječeni u ostvarivanju nečega što društvo ocjenjuje vrijednim 8 propali sportisti, glumci, muzičari, itd.) Takve osobe, ne mogavši da se pomire sa činjenicom da " ne vrijede" spas od potpune dezintegracije vlastite ličnosti nalaze u potpunom potčinjavanju "apsolutu", "sili" (idolu) s kojim su se identificirali, i tako postali sve ono što oni nisu, zamijenili su realnost, realni svijet, za svijet mašte u kojem su oni glavni junaci, heroji koji će spasiti svijet.

Njihova "neustrašivost" je slična "neustrašivoti" koju pokazuju ovisnici o heroinu, oni su vjeru u Boga zamijenili "ovisnošću" o idolu kojem su se u potpunosti "potčinili" ,i identifikacijom preuzeli sve one osobine koje oni stvarno nemaju, a taj zamišljeni idol ima.

U svakom slučaju, kod vehabija se desio neki veliki kuršlus u glavi :)
fina naliza :thumbup:
Great Cornholio

#271 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

uglavnomja wrote:ako ima neki aristotelolog da mi objasni ovu izjvu (iz intervjua):

Ne vjerujem da je Aristotel bio vehabija :D
It_is_a_Leclerc

#272 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

uglavnomja wrote:ako ima neki aristotelolog da mi objasni ovu izjvu (iz intervjua):

Ma ništa ovo nije tačno.

Da ne ulazimo u činjenicu da su najveći svjetski islamski učenjaci (El-Kardawi npr.) potvrdili da se nigdje ne zabranjuje izvođenje i slušanje lijepe muzike, a tek onda tvrdnja da je Aristotel ikad napisao da je muzika zabranjena, može biti samo plod jednog potpuno nepismenog djeteta.
Great Cornholio

#273 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

uglavnomja wrote:
fina naliza :thumbup:
Ma ja samo prenosim ono što su pametniji od mene davno objasnili :)

Evo jedna definicija "vehabije" koju je u svom djelu 'Autoritet i porodica' dao Erich Fromm, iz koje se vidi da sam od njega "prepisivao":

Mislim da se fanatik klinički može opisati kao krajnje narcisoidna ličnost — u stvari, ličnost koja nije daleko od psihoze (depresija često pomiješana s paranoidnim tendencijama), ličnost koja kao i svaka psihopatska ličnost nema nikakav odnos prema vanjskom svijetu. Ali fanatik je pronašao rješenje koje ga spašava od manifestne psihoze. On je izabrao cilj, ma kakav on bio — politički, religiozni ili neki drugi — i obogotvorio ga. Taj cilj on je učinio idolom. Na taj način, potpunim potčinjavanjem svom idolu, fanatik dobiva strasni smisao života, značenje života; jer se u svojoj podložnosti identificira s tim idolom, kojeg je uveličao i učinio apsolutom. Ako bismo željeli "izabrati simbol za fanatika bio bi to gorući led. On je osoba koja je strastvena i krajnje hladna istodobno. Potpuno je zatvoren prema svijetu, a ipak ispunjen gorućom strašću, strašću za sudjelovanjem u potčinjavanju Apsolutu. Da bi čovjek prepoznao karakter fanatika ne smije mnogo slušati ono što on govori, nego treba tražiti onaj posebni sjaj u njegovim očima, ovu hladnu strast koja je paradoks fanatika: naime, potpuni nedostatak odnošenja pomiješan sa strasnim obožavanjem svog idola. Fanatik je blizak onome što su proroci nazivali »idolopoklonikom«. Suvišno je reći da je fanatik uvijek igrao važnu ulogu u povijesti; i nerijetko zauzimao stav revolucionara, jer ono što on kaže vrlo je često upravo — ili upravo tako zvuči — kao ono što bi revolucionar mogao reći.
HM 2011

#274 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by HM 2011 »

It_is_a_Leclerc wrote:

Ma ništa ovo nije tačno.

Da ne ulazimo u činjenicu da su najveći svjetski islamski učenjaci (El-Kardawi npr.) potvrdili da se nigdje ne zabranjuje izvođenje i slušanje lijepe muzike, a tek onda tvrdnja da je Aristotel ikad napisao da je muzika zabranjena, može biti samo plod jednog potpuno nepismenog djeteta.
Aristotela često prikazuju kao lice koje je nosilo bradu.... Hajde ga sad znaj....

fanatic [fəˈnætɪk]
n
1. a person whose enthusiasm or zeal for something is extreme or beyond normal limits
2. Informal a person devoted to a particular hobby or pastime; fan a jazz fanatic
adj
a variant of fanatical
[from Latin fānāticus belonging to a temple, hence, inspired by a god, frenzied, from fānum temple]

Vezano za fanatizam - smatram da ga svaki čovjek ima u sebi - i mora imati u sebi - te da je to jedna divna osobina....
Spartak je bio fanatik, Kulin ban je bio fanatik, Husein beg kapetan Gradaščević je bio fanatik,

okidač za fanatizam je ono što razlikuje pozitivni i negativni fanatizam.....

Viši cilj nije smeće i ne bi trebao biti smeće.
aldinjo

#275 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by aldinjo »

It_is_a_Leclerc wrote:

Ma ništa ovo nije tačno.

Ne mogu da vjerujem da ima ovakvih neznalica koji tvrde da muzika nije zabranjenja. :roll: Pročitaj nešto o stavu Islama prema muzici prije nego počneš ovdje pisati gluposti.
Post Reply