Srpska politika - svoju tzv RS nedamo - tudje hocemo!
-
vatra i voda
Na srpskom forumu gdje se laze i velica Milan Lukic iz Visegrada svaki Bosanac je sljam sa kojim treba postupiti na Lukicev nacin . Da sam ja sljam ti ne bi bio u Svicarskoj a tvoja familija bi pravila drustvo Srebrenicanima i Velikom Manituu ....gavrilo wrote:zoom, kad si vec poceo da cistis sljam, cisti do kraja... vidim da su vatra i dek zapjenili
Da su neki drugi " sljam " poput mene rata nikad ne bi bilo .Moji prijatelji i komsije Srbi se sa tobom sigurno ne bi slozili. Ti nisi u mojoj kozi i nikad neces biti i ti i ne mozes biti "sljam " poput mene. Da sam ja na tvom mjestu ja bih se zapalio .Istina je da ja pjenim ali imam i razlog za to .Ti ne pjenis zato jer razloga nemas. ako ti nisi sljam priznaj ovdje agresiju i genocid i klekni pred nevine zrtve . Meni moj obraz a tebi tvoj , a ko je sljam a ko nije ....znamo vec ////
-
vatra i voda
Upravo obrnuto . Ti si vec odavno rekao vise nego dovoljno.O djelima da i ne govorim .gavrilo wrote:vatra i voda wrote:Da sam ja sljam ti ne bi bio u Svicarskoj a tvoja familija bi pravila drustvo Srebrenicanima
dovoljno si ti vec rekao...
-
vatra i voda
Ova je tema za njega od krucijalnog znacaja. Ako ne vjerujes meni pitaj Tomu >>sember wrote:tomo sta se ti ovdje kvartas procitaj naslov teme!
-
vatra i voda
Mene izjeda nepravda a da mrznja ima tako dobar apetit tebi bi raja zvala ,Tomislav MO wrote:cccc, zar ne vidiš da te tvoja mržnja izjeda?vatra i voda wrote: Bice bolje kada se ti vratis tamo odakle si i dos'o .
Tomo Dretelj
-
Tomislav MO
Naravnovatra i voda wrote:Ova je tema za njega od krucijalnog znacaja. Ako ne vjerujes meni pitaj Tomu >>sember wrote:tomo sta se ti ovdje kvartas procitaj naslov teme!
-
Tomislav MO
Ne kontam zašto baš Dretelj?vatra i voda wrote:Mene izjeda nepravda a da mrznja ima tako dobar apetit tebi bi raja zvala ,Tomislav MO wrote:cccc, zar ne vidiš da te tvoja mržnja izjeda?vatra i voda wrote: Bice bolje kada se ti vratis tamo odakle si i dos'o .
Tomo Dretelj
Zašto nisi rekao Grabovica, Uzdol, Stadion Iskre, Miletići, Dusina, Muzej u Jablanici, Trusina, Doljani itd.?
-
ne-dam-na-sebe
sta ovo konkretno znaci? korisnik "clearshaven" banovan ili sta?zoom66 wrote:gud boj helem......no, nebo je sad chisto...
:D...clearshaven...
-
vatra i voda
Ma znam te ptico prepelico kada si jaje bila , ali slusaj taj podignuti ukrudbeniTomislav MO wrote:Naravnovatra i voda wrote:Ova je tema za njega od krucijalnog znacaja. Ako ne vjerujes meni pitaj Tomu >>sember wrote:tomo sta se ti ovdje kvartas procitaj naslov teme!
palcic moze ( ako vec nije ) da bude okrenut naopacke.Primi moju sucut. Nista bolan od toga.Znas zasto? Zato sto te mrzim ? ne , dapace zato sto te volim
-
FireFly
@ Anka koliko vidim ti si izmjesala stvari i polupala loncice
Prvo u BiH zive gradjani i narodi koji imaju vise religija a ne samo dvije kao sto ti pises.
Drugo u BiH zive razliciti narodi kao sto su: maticni, izvorni i autohtoni narod i nacija BOSANCI i HERCEGOVCI i koji nose svoje ime po njihovoj maticnoj drzavi Bosni i Hercegovini i oni su pripadnici raznih religija (katolicanstvo, islam, pravoslavlje, judizam, protestantizam itd) Ovaj 1000 godisnji drzavni narod i nacija Bosanci i Hercegovci vode porijeklo od izmjesanih etnickih naroda kao sto su: Iliri, Slaveni, Germani, Romani itd. i oni su ti koji su u toku svoje 1000 godisnje istorije konstituisali drzavu BiH.
U Bosni i Hercegovini zive i manjinski narodi kao sto su: Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Albanci, Jevreji, Romi itd. Ovi narodi nose svoja identitete po imenu svojih maticnih drzava kao sto su: Srbi - Srbija, Hrvati - Hrvatska, Albanci - Albanija, Makedonci - Makedonija itd.
Da bih ti Anka olaksao da nelupas loncice i nezamjenjujes teze pitacu te samo sta stoji u Ustavu Srbije? a u Ustavu Srbije stoji da u Srbiji nema konstitutivnih naroda koji nose identitete strarnih drzava. U Ustavu Srbije stoji da je to iskljucivo drzava Srba na kojima je jedina i iskljuciva teritorijalna suverenost drzave Srbije. Da u njoj zive i stanuju i razni manjinski narodi koji nisu konstitutivni i na kojima nije teritorijalna suverenost Srbije a to su: Madjari, Hrvati, Bosnjaci, Albanci, Bugari, Rumuni, Romi itd.
U Srbiji i srpskom Ustavu nisu Bosanci i Hercegovci nikakav konstitutivni narod i na njima nije nikakva teritorijalna suverenost drzave Srbije.
Znaci mi Bosanci i Hercegovci hocemo BH Ustav gdje su jedino Bosanci i Hercegovci nosioci BH suvereniteta na cijeloj svoj teritoriji a ne njeni drugi manjinski narodi koji se predstavljaju imenima stranih drzava i zbog toga i njihove konstitutivnosti teritorijalno dijele BH drzavu.
Kada mi Bosanci i Hercegovci budemo konstitutivni i nosioci teritorijalnog suvereniteta u Ustavima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, CG, Albanije, USA, Velike Britanije, Njemacke, Svedske i zemalja cijelog svijeta onda cemo i mi dozvoliti gradjanima i narodima cijelog svijeta da budu konstitutivni u BiH i dijele njen teritorijalni suverenitet. Ali @ Anka takvih drzava nema i takvih budala od naroda i nacija u svijetu nema da poklanjaju svoju konstitutivnost i teritorijani suverenitet narodima drugih drzava. Jer da je to tako svaka bi se drzava na svijetu raspala a ratovi bi bili non - stop jer bi jedni druge napadali i otimali im teritorije.[/quote]
Da li moze objasnjenje ovog pasusa...Po kojoj drzavi se nazivaju Bosnjaci, Romi i Jevreji? " U Bosni i Hercegovini zive i manjinski narodi kao sto su: Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Albanci, Jevreji, Romi itd. Ovi narodi nose svoja identitete po imenu svojih maticnih drzava kao sto su: Srbi - Srbija, Hrvati - Hrvatska, Albanci - Albanija, Makedonci - Makedonija itd. "
Prvo u BiH zive gradjani i narodi koji imaju vise religija a ne samo dvije kao sto ti pises.
Drugo u BiH zive razliciti narodi kao sto su: maticni, izvorni i autohtoni narod i nacija BOSANCI i HERCEGOVCI i koji nose svoje ime po njihovoj maticnoj drzavi Bosni i Hercegovini i oni su pripadnici raznih religija (katolicanstvo, islam, pravoslavlje, judizam, protestantizam itd) Ovaj 1000 godisnji drzavni narod i nacija Bosanci i Hercegovci vode porijeklo od izmjesanih etnickih naroda kao sto su: Iliri, Slaveni, Germani, Romani itd. i oni su ti koji su u toku svoje 1000 godisnje istorije konstituisali drzavu BiH.
U Bosni i Hercegovini zive i manjinski narodi kao sto su: Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Albanci, Jevreji, Romi itd. Ovi narodi nose svoja identitete po imenu svojih maticnih drzava kao sto su: Srbi - Srbija, Hrvati - Hrvatska, Albanci - Albanija, Makedonci - Makedonija itd.
Da bih ti Anka olaksao da nelupas loncice i nezamjenjujes teze pitacu te samo sta stoji u Ustavu Srbije? a u Ustavu Srbije stoji da u Srbiji nema konstitutivnih naroda koji nose identitete strarnih drzava. U Ustavu Srbije stoji da je to iskljucivo drzava Srba na kojima je jedina i iskljuciva teritorijalna suverenost drzave Srbije. Da u njoj zive i stanuju i razni manjinski narodi koji nisu konstitutivni i na kojima nije teritorijalna suverenost Srbije a to su: Madjari, Hrvati, Bosnjaci, Albanci, Bugari, Rumuni, Romi itd.
U Srbiji i srpskom Ustavu nisu Bosanci i Hercegovci nikakav konstitutivni narod i na njima nije nikakva teritorijalna suverenost drzave Srbije.
Znaci mi Bosanci i Hercegovci hocemo BH Ustav gdje su jedino Bosanci i Hercegovci nosioci BH suvereniteta na cijeloj svoj teritoriji a ne njeni drugi manjinski narodi koji se predstavljaju imenima stranih drzava i zbog toga i njihove konstitutivnosti teritorijalno dijele BH drzavu.
Kada mi Bosanci i Hercegovci budemo konstitutivni i nosioci teritorijalnog suvereniteta u Ustavima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, CG, Albanije, USA, Velike Britanije, Njemacke, Svedske i zemalja cijelog svijeta onda cemo i mi dozvoliti gradjanima i narodima cijelog svijeta da budu konstitutivni u BiH i dijele njen teritorijalni suverenitet. Ali @ Anka takvih drzava nema i takvih budala od naroda i nacija u svijetu nema da poklanjaju svoju konstitutivnost i teritorijani suverenitet narodima drugih drzava. Jer da je to tako svaka bi se drzava na svijetu raspala a ratovi bi bili non - stop jer bi jedni druge napadali i otimali im teritorije.[/quote]
Da li moze objasnjenje ovog pasusa...Po kojoj drzavi se nazivaju Bosnjaci, Romi i Jevreji? " U Bosni i Hercegovini zive i manjinski narodi kao sto su: Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Albanci, Jevreji, Romi itd. Ovi narodi nose svoja identitete po imenu svojih maticnih drzava kao sto su: Srbi - Srbija, Hrvati - Hrvatska, Albanci - Albanija, Makedonci - Makedonija itd. "
Last edited by FireFly on 13/10/2006 22:13, edited 1 time in total.
-
Tomislav MO
Eh, sad, hoću i ja novi mercedes pa evo nikako, ne možeš sve imat u životu.FireFly wrote:Znaci mi Bosanci i Hercegovci hocemo BH Ustav gdje su jedino Bosanci i Hercegovci nosioci BH suvereniteta na cijeloj svoj teritoriji a ne njeni drugi manjinski narodi koji se predstavljaju imenima stranih drzava i zbog toga i njihove konstitutivnosti teritorijalno dijele BH drzavu.
-
Tomislav MO
Tko uopće želi van iz cjelovite BiH?vatra i voda wrote: Ma znam te ptico prepelico kada si jaje bila , ali slusaj taj podignuti ukrudbeni
palcic moze ( ako vec nije ) da bude okrenut naopacke.Primi moju sucut. Nista bolan od toga.Znas zasto? Zato sto te mrzim ? ne , dapace zato sto te volimi nedam ti iz zagrljaja koji se zove cjelovita BiH. Znam znam ...ti ces reci ali ja tebe ne volim i ja hocu razvod . Ali ako ja na sudu dokazem ( a vec jesam ) da ti ja nedam razvod zato sto si ti kriv sto " brak " ne funkcionise ti neces dobiti taj razvod .Mozes otici iz nase zajednicke kuce ali kuca ostaje tamo gdje i bila dakle meni a od " brakorazvodnog " papira nema nista. Ovo je pravnog stanovista .Kako u svijetu tako i u Bosni . Kakvo je vrijeme u BOSNI I HERCEGOVINI ?
Nigdje ja to nisam spomenuo, svojih predrasuda se moraš sam osloboditi.
- Novi_Nick
Autor priloga: Novi_NIck
@ Anka koliko vidim ti si izmjesala stvari i polupala loncice![]()
Kada mi Bosanci i Hercegovci budemo konstitutivni i nosioci teritorijalnog suvereniteta u Ustavima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, CG, Albanije, USA, Velike Britanije, Njemacke, Svedske i zemalja cijelog svijeta onda cemo i mi dozvoliti gradjanima i narodima cijelog svijeta da budu konstitutivni u BiH i dijele njen teritorijalni suverenitet. Ali @ Anka takvih drzava nema i takvih budala od naroda i nacija u svijetu nema da poklanjaju svoju konstitutivnost i teritorijani suverenitet narodima drugih drzava. Jer da je to tako svaka bi se drzava na svijetu raspala a ratovi bi bili non - stop jer bi jedni druge napadali i otimali im teritorije.
Evo objasnjenja: Bosanci i Hercegovci su vecinski narod i nacija u BiH i nose svoj naziv po svojoj maticnoj drzavi Bosni i Hercegovini. Nemaju svoje rezervne maticne drzave kao neki drugi narodi koji zive u BiH. Na njima jedino moze stajati teritorijalni suverenitet drzave BiH a ne na manjinskim narodima kao sto su: Srbi, Hrvati, Bosnjaci i drugi.Autor priloga: FireFly
Manjinskim narodima kao sto su:
Srbi, Hrvati i Bosnjaci treba u novom BH Ustavu ukinuti konstitutivnost i punomoc nosenja BH teritorijalnog i drzavnog suvereniteta.
Srbi nose naziv svog narodnog i nacionalnog identiteta po svojoj maticnoj drzavi Srbiji. Hrvati i drugi isto tako.
Bosnjaci nemaju svoje svoje rezervne maticne drzave (tzv Bosnjakistan i njima je drzava Bosna i Hercegovina maticna drzava) i zato trebaju u novom BH Ustavu da idu zajedno sa Srbima, Hrvatima i drugim pod narodne manjine u BiH.
Jevreji nose narodni i nacionalni identitet drzave Izraela bez obzira u kojoj drzavi svijeta zive. Oni isto ne pripadaju narodnom i nacionalnom identitetu Bosanci i Hercegovci te kao takvi i oni moraju pod manjine.
Romi nose identitet svoje maticne drzave Indije i ne nose narodni i nacionalni identitet drzave BiH u kojoj zive te isto kao takvi moraju pod narodne i nacionalne manjine.
Tako je u Ustavima Srbije, Hrvatske i svih drugih drzava svijeta pa tako treba i da bude u novom Ustavu drzave BiH.
- Novi_Nick
21.10.2006
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =50&isasp=
Sjećanje na tragičnu sudbinu posljednje bosanske kraljice
Od svih znamenitih žena srednjovjekovne Bosne najdublji trag ostavila je posljednja bosanska kraljica Katarina Kosača svojom tragičnom životnom sudbinom, kroz koju se mogu pratiti zadnje godine bosanskog kraljevstva. Ostala je u sjećanju i kao žena velikog duha.
U srednjovjekovnom bosanskom gradu Bobovcu, okupljanjem vjernika iz cijele BiH, danas će biti obilježeno 527 godina od njene smrti, javila je Fena.
Reditelj Gradimir Gojer do sada je napisao libreto za balet, te režirao predstavu prema tekstu Ibrahima Kajana o Katarini Kosači.
- Sad je idealna prilika da se pokrene akcija iza koje moraju stati i državni organi. Smatram da je kraljica Katarina idealna osoba da se oko njenog imena i života okupe svi oni koji osjećaju BiH kao svoju domovinu, kao prostor svog duhovnog ispoljenja i BiH kao državu - rekao je Gojer, istakavši da bi se i lično stavio na čelo takve kampanje.
S. Š.
Sahranjena u Rimu
Kraljica Katarina rođena je 1424. godine u Blagaju. Kći je Stjepana Vukčića, uglednog bosanskog plemića iz obitelji Kosača, i majke Jelene Balšić, kćeri Balše III, vladara Zete. Umrla je 24. oktobra 1478. godine u Rimu, gdje je sahranjena u crkvi Ara Coeli.
-
zavrzlama
Ono sto je Raso zapoceo se jedino silom moze zavrsiti i odrazati...a demokratijom i mirom samo moze izgubiti....a ovaj Mile nema te sile koju je Raso imao da zavrsi.....pa sam malo zbunjenmuha_sa wrote:Ne gubi kompas nego dovršava ono što je Rašo započeo.
Sve zelje i ciljeve svih strana u BIH moze samo MZ-a ostvariti...na ciju ce stranu MZ-a se opredijeliti dali na stranu pravde,ljudskosti i morala ili na stranu priznavanja rata i otimacine ,cemo uskoro vidjeti.
- muha_sa
Zar nakon svih ovih jada vjeruješ u MZ---tu MZ ja čekam od devedesetruge--nema tu prava niti pravde.zavrzlama wrote:Ono sto je Raso zapoceo se jedino silom moze zavrsiti i odrazati...a demokratijom i mirom samo moze izgubiti....a ovaj Mile nema te sile koju je Raso imao da zavrsi.....pa sam malo zbunjenmuha_sa wrote:Ne gubi kompas nego dovršava ono što je Rašo započeo.![]()
Sve zelje i ciljeve svih strana u BIH moze samo MZ-a ostvariti...na ciju ce stranu MZ-a se opredijeliti dali na stranu pravde,ljudskosti i morala ili na stranu priznavanja rata i otimacine ,cemo uskoro vidjeti.
-
zavrzlama
Mozda me nisi dobro razumio sta sam htio reci...od MZ-e sve zavisi..mozemo se mi Bosanci i Hercegovci upinjati i pozivati na moral,medunarodno pravo,pokazivati milion dokumenata o agresiji i svemu ostalom,ako je njima cilj podjela BIH oni ce je podijeliti i podrzati Dodika i slicne njemu.Mi jedino mozemo uticati nasim jedinstvom i jasnim stavom da smo privrzeni ocuvanju BIH,i tako uticati na misljenje MZ i staviti ih u razmisljanje sta bi podjela znacila u BIH.Isto tako ako oni stanu iza cjelovitosti BIH i njene demokraticnosti,sve Dodikove prijetnje ce biti uzaludne......muha_sa wrote:Zar nakon svih ovih jada vjeruješ u MZ---tu MZ ja čekam od devedesetruge--nema tu prava niti pravde.zavrzlama wrote:Ono sto je Raso zapoceo se jedino silom moze zavrsiti i odrazati...a demokratijom i mirom samo moze izgubiti....a ovaj Mile nema te sile koju je Raso imao da zavrsi.....pa sam malo zbunjenmuha_sa wrote:Ne gubi kompas nego dovršava ono što je Rašo započeo.![]()