kao i obicno upadas kao padobranac, a tvoj iq ti ne dozvoljava da shvatis o cemu se prica. samo post iznad forumas pise o boldiranom i ja sam na to odgovorio. imas jos opservacija?Paranoid wrote:Samo dvije vrste ljudi koriste naziv "poturica": jedna je ona koja nije upoznata sa porijeklom Bosnjaka i koja to radi da bi skrenula paznju na sebe, a druga je ona koja to radi iz zlonamjere. Ti definitivno ne spadas u onu prvu vrstu, a sam Bog zna kojoj inace vrsti pripadas.Bodkin wrote:
da je nato dosao mjesec kasnije ne bi nasli albanca na kosovu. to je jedan. dva, na vukovaru kamen na kamenu nije ostao. razlog zasto hrvati nisu stradali je zato sto su se sklonili jer su imali gdje. hrvatska je bila ipak podijeljena za razliku od bih. dakle tvoje teorije na ova dva slucaja padaju u vodu.
ja ne mogu odgovoriti na boldirano ali mogu definitivno reci da razlog nije u poturicama i ostalom sto ti pises. a jos manje mogu odgovor naci na forumima gdje se pola ljudi predstavlja kao suprotna strana ili namjerno pise odredjene stvari
Srpska moralna katarza!?
-
Bodkin
#701 Re: Srpska moralna katarza!?
-
Objektivni navijac
#702 Re: Srpska moralna katarza!?
Potpuno si upropastio temu svojom besmislenom teorijom,koja je usto potpuno netacna. Velikosrpski zlocini nad Albancima su veci nego nad Bosnjacima.hAZNADAR wrote:
I opet:
Zasto su Srbi u svim svojim ratovima napravili genocid samo nad Bosnjacima - zasto drugima nisu napravili makar priblizno nesto kao Srebrenica, Trnopolje, Tomasica,... U cemu su to Bosnjaci drugaciji od ostalih?
Ocito nas Srbi vide drugacije nego ostale. A ja sam iznio zasto jer pratim sta govore i sta pisu. Kada se historija, porijeklo, poturice, .. .toliko cesto spominju - ne mogu to zanemariti. Izvoli odgovori na boldirano i nadji bolji odgovor od mitomanije.
Zlocini nad Hrvatima,gdje god su bili u prilici da ih pocine,su jednaki po obimu kao nad Bosnjacima.
Samo razlika u vojnoj snagi i organiziranosti izmedzu Hrvata i Bosnjaka je doprinijela vecim zrtvama kod Bosnjaka a tretman sa velikosrpske strane je bio potpuno isti,a rekli smo da je sa Albancima bilo jos gore. Tako da tvoje bizarne teorije,ostaju samo to sto i jesu,bizarne teorije.
- Paranoid
#703 Re: Srpska moralna katarza!?
Za gluposti koje pises ne treba imati neki visok koeficijent inteligencije...ti mi ba dodjes ko almanah. sam ne kontam haznadara kako se upusta u razgovor....Bodkin wrote:kao i obicno upadas kao padobranac, a tvoj iq ti ne dozvoljava da shvatis o cemu se prica. samo post iznad forumas pise o boldiranom i ja sam na to odgovorio. imas jos opservacija?Paranoid wrote:Samo dvije vrste ljudi koriste naziv "poturica": jedna je ona koja nije upoznata sa porijeklom Bosnjaka i koja to radi da bi skrenula paznju na sebe, a druga je ona koja to radi iz zlonamjere. Ti definitivno ne spadas u onu prvu vrstu, a sam Bog zna kojoj inace vrsti pripadas.Bodkin wrote:
da je nato dosao mjesec kasnije ne bi nasli albanca na kosovu. to je jedan. dva, na vukovaru kamen na kamenu nije ostao. razlog zasto hrvati nisu stradali je zato sto su se sklonili jer su imali gdje. hrvatska je bila ipak podijeljena za razliku od bih. dakle tvoje teorije na ova dva slucaja padaju u vodu.
ja ne mogu odgovoriti na boldirano ali mogu definitivno reci da razlog nije u poturicama i ostalom sto ti pises. a jos manje mogu odgovor naci na forumima gdje se pola ljudi predstavlja kao suprotna strana ili namjerno pise odredjene stvari
PS: Et ote mi ovaj 123 rijec ..
-
hizo ramidovic
#704 Re: Srpska moralna katarza!?
haj ne kaki!Objektivni navijac wrote: Potpuno si upropastio temu svojom besmislenom teorijom,koja je usto potpuno netacna. Velikosrpski zlocini nad Albancima su veci nego nad Bosnjacima.
Zlocini nad Hrvatima,gdje god su bili u prilici da ih pocine,su jednaki po obimu kao nad Bosnjacima.
Samo razlika u vojnoj snagi i organiziranosti izmedzu Hrvata i Bosnjaka je doprinijela vecim zrtvama kod Bosnjaka a tretman sa velikosrpske strane je bio potpuno isti,a rekli smo da je sa Albancima bilo jos gore. Tako da tvoje bizarne teorije,ostaju samo to sto i jesu,bizarne teorije.
na kiseljak kod sarajeva (vecinsko hrvatsko mjesto) nije pala ni jedna srpska granata za citavo vrijeme rata a mogli su ga sravniti sa zemljom, i nije bas da nisu imali priliku da ga gadjaju i da ga zauzmu...
-
Bodkin
#705 Re: Srpska moralna katarza!?
oteo ti jer ne smijes sam napisatiParanoid wrote:Za gluposti koje pises ne treba imati neki visok koeficijent inteligencije...ti mi ba dodjes ko almanah. sam ne kontam haznadara kako se upusta u razgovor....Bodkin wrote:
kao i obicno upadas kao padobranac, a tvoj iq ti ne dozvoljava da shvatis o cemu se prica. samo post iznad forumas pise o boldiranom i ja sam na to odgovorio. imas jos opservacija?
PS: Et ote mi ovaj 123 rijec ..
idi bolan onanisi na ulazak turskih brodova u neum. pusti se teskih tema
- Paranoid
#706 Re: Srpska moralna katarza!?
Cim spominjes turske brodove i pravis sa mnom poveznicu, znaci samo jedno...da si ppk, jer nadji mi i jedan post gdje ja potenciram tursku i odmah se brisem sa ovog foruma..dotle ti ostajes ppk, i to je neizbrisivo...kontas!Bodkin wrote:oteo ti jer ne smijes sam napisatiParanoid wrote:Za gluposti koje pises ne treba imati neki visok koeficijent inteligencije...ti mi ba dodjes ko almanah. sam ne kontam haznadara kako se upusta u razgovor....Bodkin wrote:
kao i obicno upadas kao padobranac, a tvoj iq ti ne dozvoljava da shvatis o cemu se prica. samo post iznad forumas pise o boldiranom i ja sam na to odgovorio. imas jos opservacija?
PS: Et ote mi ovaj 123 rijec ..ne bih se zacudio da ti je to drugi nick. ali dobro, imam ja strpljenja sa ogranicenim ljudima kao ti. ne previse ali malo imam
idi bolan onanisi na ulazak turskih brodova u neum. pusti se teskih tema
-
Objektivni navijac
#707 Re: Srpska moralna katarza!?
Zlocini koje su velikosrbi cinili su zavisili od politicko-vojnih momenata,kako opstih tako i lokalnih,kao i od raspolozenja lokalnih komandanata. A ne po nekim @haznadarovim bizarnim pseudoteorijama ,kojima nas udavi.hizo ramidovic wrote:haj ne kaki!Objektivni navijac wrote: Potpuno si upropastio temu svojom besmislenom teorijom,koja je usto potpuno netacna. Velikosrpski zlocini nad Albancima su veci nego nad Bosnjacima.
na kiseljak kod sarajeva (vecinsko hrvatsko mjesto) nije pala ni jedna srpska granata za citavo vrijeme rata a mogli su ga sravniti sa zemljom, i nije bas da nisu imali priliku da ga gadjaju i da ga zauzmu...
Btw,JA i srpske snage prilikom zauzimanja Stolca,nisu ni krivo pogledale nijednoga Bosnjaka. U Banja Luci,iz koje je @haznadar nikada nije bilo ubijanja tipa Prijedora ili Istocne Bosne. Ili recimo Bosanski Kobas i muslimanska ceta VRS. Kazes Kiseljak pa recimo Kijev dol. Pa recimo Vukovar,Slunj,Glina. Ili recimo Bosnjaci/Hrvati primjer : Brcko/Srednja Bosna, Bihac/Hercegovina. Potpune kontraindikcije. Jer da ponovimo : Zlocini koje su velikosrbi cinili su zavisili od politicko-vojnih momenata,kako opstih tako i lokalnih,kao i od raspolozenja lokalnih komandanata. A ne po nekim @haznadarovim bizarnim pseudoteorijama ,kojima nas udavi.
-
hAZNADAR
#708 Re: Srpska moralna katarza!?
Ovo boldirano jednostavno nije tacno. Uostalom imamo zvanice podatke o broju poginulih i nestalih civila gdje je broj Bosnjaka civila ukljucujuci i djecu ubjedljivo najveci i najveci broj pobijen od strane cetnika u ljeto 92-ge. Svi ti zlocini prema Hrvatima u obje drzave ukljucujuci Ovcaru, sela ljutocke doline, Mostar na pocetku rata,... itd, se ne mogu zajedno mjeriti sa jednim Prijedorom, Visegradom, Brckom, Focom, Zvornikom,....pojedinacno i po obimu i nacinu - a sva granatiranja Osijeka, Dubrovnika, Zagreba, Karlovca, .. se ne mogu porediti sa Sarajevom.Objektivni navijac wrote:Potpuno si upropastio temu svojom besmislenom teorijom,koja je usto potpuno netacna. Velikosrpski zlocini nad Albancima su veci nego nad Bosnjacima.hAZNADAR wrote:
I opet:
Zasto su Srbi u svim svojim ratovima napravili genocid samo nad Bosnjacima - zasto drugima nisu napravili makar priblizno nesto kao Srebrenica, Trnopolje, Tomasica,... U cemu su to Bosnjaci drugaciji od ostalih?
Ocito nas Srbi vide drugacije nego ostale. A ja sam iznio zasto jer pratim sta govore i sta pisu. Kada se historija, porijeklo, poturice, .. .toliko cesto spominju - ne mogu to zanemariti. Izvoli odgovori na boldirano i nadji bolji odgovor od mitomanije.
Nadji ijedan hrvatski Visegrad, Prijedor, Srebrenicu, nadju ijednu jamu sa ubijenim Hrvatima poput Suhe, Biljana, Tomasice, .... po broju zrtava i starosnoj dobi, nadji ijedan logor poput Trnopolja, Karakaja,... i isto za Albance. Izvoli nadji. Imali su cetnici u obje drzave od Knina do Vukovara i po Hercegovini, Krajini, Posavini toliko hrvatskih civila pod svojom kapom da su mogli napraviti isto sto i Bosnjacima. Ali nisu ni priblizno. Da ne spominjem dalji tok rata i pakt o nenapadanju, pomoc VRS u Zepcu,....
Pa bili su Srbi blazi prema Hrvatima cak vise nego sto su Hrvati prema Srbima,.... broj ubijenih srpskih civila, logora, porusenih crkvi i manastira, ociscenih krajeva,. je puno veci od Hrvata nego od strane Bosnjaka. Al eto, danas je u BL trend da se Hrvati paze kao saveznici, ne samo politicki vec i kao krscansko bratstvo protiv pomahnitalog islamizma, zastita evropske civilizacije naspram nas,. isl. Na poskoku idilicna ljubav, fanovi Thomsona i cetnici u idilicnoj slozi. Pa se onda historija prilagodjava pa se sad opca verzija da su ustase bili sve muslimani ili bar vecinom, da su muslimani klali u Jasenovcu, a janjicari i poturice vise pobili nego NDH.
Jednostavno neces ili ne zelis da odgovoris na prostu cinjenicu koja je poznata svima. I ponavljam opet:
-
hizo ramidovic
#709 Re: Srpska moralna katarza!?
ode ti nasiroko a nepotrebno.Objektivni navijac wrote: Zlocini koje su velikosrbi cinili su zavisili od politicko-vojnih momenata,kako opstih tako i lokalnih,kao i od raspolozenja lokalnih komandanata. A ne po nekim @haznadarovim bizarnim pseudoteorijama ,kojima nas udavi.
Btw,JA i srpske snage prilikom zauzimanja Stolca,nisu ni krivo pogledale nijednoga Bosnjaka. U Banja Luci,iz koje je @haznadar nikada nije bilo ubijanja tipa Prijedora ili Istocne Bosne. Ili recimo Bosanski Kobas i muslimanska ceta VRS. Kazes Kiseljak pa recimo Kijev dol. Pa recimo Vukovar,Slunj,Glina. Ili recimo Bosnjaci/Hrvati primjer : Brcko/Srednja Bosna, Bihac/Hercegovina. Potpune kontraindikcije. Jer da ponovimo : Zlocini koje su velikosrbi cinili su zavisili od politicko-vojnih momenata,kako opstih tako i lokalnih,kao i od raspolozenja lokalnih komandanata. A ne po nekim @haznadarovim bizarnim pseudoteorijama ,kojima nas udavi.
sustina je nepobitna cinjenica da se obim zlocina srba prema hrvatima i prema bosnjacima u bih ne moze porediti.
a nije da nisu imali prilike...
glede teorije @haznadara, ima tu jako puno istine, i covjek je to lijepo i veoma jednostavno obrazlozio. mozes se s njim slagati ili ne slagati, tvoj izbor...
-
Objektivni navijac
#710 Re: Srpska moralna katarza!?
Ne mogu se sloziti,zato sto mu je teorija ,zasnovana na pogresnoj premisi o 'drugacijem tretmanu' Bosnjaka nego Albanaca i Hrvata od strane velikosrba. Zlocini nad Hrvatima u proslom ratu,kao i u drugom svjetskom ratu su masovni i stravicni,nista blazi nego prema Bosnjacima a sto se tice Albanaca od ulaska Srbije na Kosovo 1912 do 1999 Albanci su najebali 10x koliko Bosnjaci. To sto su ponegdje u BiH Srbi i Hrvati saradjivali ili jednostavno nisu imali preklapanja teritorije ne znaci da su velikosrbi bolje tretirali Hrvate od Bosnjaka.hizo ramidovic wrote:ode ti nasiroko a nepotrebno.Objektivni navijac wrote: Zlocini koje su velikosrbi cinili su zavisili od politicko-vojnih momenata,kako opstih tako i lokalnih,kao i od raspolozenja lokalnih komandanata. A ne po nekim @haznadarovim bizarnim pseudoteorijama ,kojima nas udavi.
sustina je nepobitna cinjenica da se obim zlocina srba prema hrvatima i prema bosnjacima u bih ne moze porediti.
glede teorije @haznadara, ima tu jako puno istine, i covjek je to lijepo i veoma jednostavno obrazlozio. mozes se s njim slagati ili ne slagati, tvoj izbor...
Ono sto @haznadar papagajski ponavlja o srpskom razmisljanju o Bosnjacima sa pozicije superiornosti sam vidio hiljadu puta kod velikosrba i kod Srba u odnosu na Albance. 80-ih nisi mogao bas o Bosnjacima imati los stav ali zato su o Albancima itekako imali. I Bosnjaci su im isli pod ruku. Niko nije tukao separatiste na Kosovu,kao odred policije iz BiH.
Sve te nebuloze o porijeklu,poturicama i slicno se izuzetno rijetko srecu u stvarnom zivotu. Imam rodbine Srba,mnogo prijatelja i kolega Srba,radim po RS-u i Srbiji jako,jako sam se rijetko sretao sa tim u stvarnom zivotu. A drugo su forumi,po forumima su samo nenormalne osobe ionako
-
daddy-kool
#711 Re: Srpska moralna katarza!?
Lijepo si sve opisao, i dosta tog stoji. Tu krivu Drinu u njihovim glavama neće biti moguće ispraviti, ali treba djelovati edukativno i putem masovnih medija ispravljati predrasude i djelovati konstruktivno na kolektivnu psihu.hAZNADAR wrote:
Podvlacim i ponavljam po ko zna koji put - upoznaj srpske standarde i ideologiju malo bolje - nacin na koji vecina razmislja. Kada skontas koliko su ubijedjeni u tacnost svoje mitomanije, historije,. i koliko im to znaci, i prihvatis to kako jeste - odnosno prihvatis ozbiljno sve prozivke poturica, izdajnika, izmisljenih, nepostojecih, vjecitih podanika, otpadnika,..... onda skontas kakvu ulogu imas u toj prici i sve epitete i ljudske osobine koji uz to idu. Onda znas odgovor na sve brutalnosti, onda znas koliko je katarza moguca i onda znas da oni itekako znaju za sve zlocine i da to ne treba stalno prezentirati - onda znas da je shvatanje morala i pravde drugacije i opceg poimanja nas. Ono sto su Jevreji, Cigani, Slaveni bili u ocima Nijemaca u WWII, Srbi u ocima ustasa, Kinezi u ocima Japanaca, crnci u ocima bijelih afrikanaca i amerikanaca, Arapi u ocima cionista,... - to smo sada mi u ocima Srba.
Izvinjenje treba samo onom naivnom sloju Bosnjaka koji pateticno zele neku predstavu uzajamnog respekta, koje jeftinom glumom i gestovima mozes uzeti ko levate na pricu i nastaviti isto.
Tek kada prestanem slusati o poturicama, otpadnicima, bivsim Srbima, izmisljenim, nepostojecim,.. kada moj narod dobije politicki, etnicki, kulturni,.. rang kao i ostali - tek onda cu vjerovati u pomirenja, normalizacije i normalnu buducnost.
Što se tiče boldiranog, ovi koji tako misle, ko ih jebe. Treba se pripremiti, vojno i politički, i biti spreman u slučaju slučaja.
Nisu Bošnjaci nesposobni da imaju nacionalnu državu, da insistiraju na multikulturalnosti i suživotu zato što ne znaju drugačije, i sl; međutim postoji nekoliko bitnih razloga zašto se Bošnjaci vode sadašnju politiku na taj način. Prvi je značajan broj druga dva konstitutivna naroda kojima se bez velike nepravde ne bi mogla oduzeti postojeća kolektivna prava. Drugi je šira geopolitička slika i činjenica da je BiH landlocked zemlja koja je poluneprijateljskim odnosima sa susjednim zemljama. Treći je činjenica da smo (Bošnjaci) većinski muslimani (ili se bar percipira tako) te je i odnos Evrope spram nas jako upitan. I dalje, suživot i multikulturalnost nam nisu strani ni neobični, ali to si već i sam opisivao ...
- insomnia78
#712 Re: Srpska moralna katarza!?
Znaci ovi sto nas rokase s tom devizom su ustvari samo par budala?Objektivni navijac wrote:Sve te nebuloze o porijeklu,poturicama i slicno se izuzetno rijetko srecu u stvarnom zivotu. Imam rodbine Srba,mnogo prijatelja i kolega Srba,radim po RS-u i Srbiji jako,jako sam se rijetko sretao sa tim u stvarnom zivotu. A drugo su forumi,po forumima su samo nenormalne osobe ionakohizo ramidovic wrote:ode ti nasiroko a nepotrebno.Objektivni navijac wrote: Zlocini koje su velikosrbi cinili su zavisili od politicko-vojnih momenata,kako opstih tako i lokalnih,kao i od raspolozenja lokalnih komandanata. A ne po nekim @haznadarovim bizarnim pseudoteorijama ,kojima nas udavi.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- fakat
#713 Re: Srpska moralna katarza!?
ja bas volim da ga citam kada krene sa tim "teorijama" jer je na tragu dosta toga bitnog i razbija uobicajene iluzije o bosanskoj tragediji.Objektivni navijac wrote:Potpuno si upropastio temu svojom besmislenom teorijom,koja je usto potpuno netacna. Velikosrpski zlocini nad Albancima su veci nego nad Bosnjacima.hAZNADAR wrote:
I opet:
EDIT: P.S. Da su Bog d'o to samo "teorije" niko od nas sretniji ne bi bio, niti bi ovdje gubili vrijeme....
Last edited by fakat on 12/06/2014 19:52, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#714 Re: Srpska moralna katarza!?
Ne mozes se sloziti jer nemas argumenata i samo razvodnjavas i navodis of topic stvari. Ja papagajski ponavljam samo zato sto izbjegavas odgovor i pokusavas skrenuti na sporedno.Objektivni navijac wrote:
Ne mogu se sloziti,zato sto mu je teorija ,zasnovana na pogresnoj premisi o 'drugacijem tretmanu' Bosnjaka nego Albanaca i Hrvata od strane velikosrba. Zlocini nad Hrvatima u proslom ratu,kao i u drugom svjetskom ratu su masovni i stravicni,nista blazi nego prema Bosnjacima a sto se tice Albanaca od ulaska Srbije na Kosovo 1912 do 1999 Albanci su najebali 10x koliko Bosnjaci. To sto su ponegdje u BiH Srbi i Hrvati saradjivali ili jednostavno nisu imali preklapanja teritorije ne znaci da su velikosrbi bolje tretirali Hrvate od Bosnjaka.
Ono sto @haznadar papagajski ponavlja o srpskom razmisljanju o Bosnjacima sa pozicije superiornosti sam vidio hiljadu puta kod velikosrba i kod Srba u odnosu na Albance. 80-ih nisi mogao bas o Bosnjacima imati los stav ali zato su o Albancima itekako imali. I Bosnjaci su im isli pod ruku. Niko nije tukao separatiste na Kosovu,kao odred policije iz BiH.
Sve te nebuloze o porijeklu,poturicama i slicno se izuzetno rijetko srecu u stvarnom zivotu. Imam rodbine Srba,mnogo prijatelja i kolega Srba,radim po RS-u i Srbiji jako,jako sam se rijetko sretao sa tim u stvarnom zivotu. A drugo su forumi,po forumima su samo nenormalne osobe ionako
Evo prostih cinjenica. Postoje razne kalkulacije o broju poginulih ali zvanicni podaci za sada su ovi.
Bosnjaci- oko 33 000 civila i 30 000 vojnika,
Srbi oko - 4 000 civila i 21 000 vojnika,
Hrvati - 2 100 civila i 5 600 vojnika.
Ostali - 370 civila i oko 100 vojnika.
Gledaj samo broj civila. Vecina Bosnjaka ubijena u ljeto 92-ge tamo gdje nije bilo nikakvog rata od strane Srba.
I to to je usput prost i jednostavan odgovor na tvoje nebuloze da su hrvatske zrtve priblizno bosnjackim.
Takodjer se slazem da je odnos prema Albancima uvijek bio sa visoka i to sam i sam rekao. Ali jarane - Srbi Albancima nisu nikada sporili naciju, jezik, da su ih komunisti stvorili i da su bivsi Srbi otpadnici. Gledali su ih uvijek kao na primitivne, zaostale i zaguljene,.. ali nikada kao na produkt neke okupacije, genetski otpad, vjecite poltrone, nepostojece,... i tu je bitna razlika. Zato je zlocin pream Albancima uvijek imao vecu tezinu negoli Bosnjacima i to se pokazalo i u vrijeme rata gdje su Albanci "samo" otjerani uz pokoji incident i streljanja,.. ali ni oni kao Hrvati nemaju od Srba na poklon nista priblizno Srebrenici, Prijedoru, Visegradu, Trnopolju, Tomasici,...
I necemo u krajnosti. Ja uopce ne tvrdim da su Srbi svakodnevno opsjednuti nama i da se bude ujutru sa mrmljanjem ugh poturice. Njihova svakodnevica se sastoji od mnogo drugoga, kao i politika i tumacenje drugih, odnos prema drugima,..
Ali kada se Bosnjaci spomenu u bilo kojem kontektstu, uglavnom dnevnopolitickom - tu onda po pravilu mozes cuti vec navedene historijsko mitoloske epitete i kroz to ponizavanja. Upravo zahvaljujuci tom standardu o nama kroz sliku poturica, genetskog otpada, bivsih Srba koji kriju istinu o porijeklu, nepostojecoj naciji i sl,.... vijest o Tomasici napr i slike koje uz to slijede ne izazivaju nikakvo sazaljenje, nikakav moral,... samo statistika koja se trebala bolje sakriti.
-
Bodkin
#715 Re: Srpska moralna katarza!?
ti kao ajatolah u iranu izgleda pa se svi moramo sloziti sa tobom i klimati glavom
- Skijaš
#716 Re: Srpska moralna katarza!?
Učešće u VRS nije ratni zločin a za ratne zločine je odgovorno (u najgorem slučaju) nekih 5 % bosanskohercegovačkih Srba.insomnia78 wrote:Znaci ovi sto nas rokase s tom devizom su ustvari samo par budala?
Ovdje se međutim radi o nečemu drugom. Uzmimo za primjer masakr na tuzlanskoj Kapiji ili sam genocid u Srebrenici. Tu nikakve, ali baš nikakve vojne vrijednosti nema. Zašto onda tako strahoviti zločini devedeset pete kada se već znalo da se rat privodi kraju ? Zato što je velikosrpsko vođstvo htjelo zabiti takav klin među narode i posijati takvu mržnju da država jednostavno ne može opstati i da je podjela neophodnost. Odnosno, tako ćemo vam ogaditi Srbe da ništa nećete htjeti da imate sa srpskim narodom i sami ćete praviti zidove. To je bio velikosrpski rezon.
Znači, onaj ko širi međuetničke animozitete ne samo da radi nešto što je samo po sebi loše, nego još i učestvuje u širenju velikosrpske propagande.
-
Drinski
#717 Re: Srpska moralna katarza!?
Da bi zauzete teritorije potpuno demografski ispraznili.Skijaš wrote:Zašto onda tako strahoviti zločini devedeset pete kada se već znalo da se rat privodi kraju ?.
- JThomas
#718 Re: Srpska moralna katarza!?
u bukvalnom smislu sigurno nije ni toliko. ne može trećina ili polovina nekog naroda klati civilne žrtve, to je fizički i logički nemoguće. al' mnogo veća kritična masa je demokratski izabrala politiku koja je dovela do zločina, te iste odobrila što izričito što prešutno.
- Skijaš
#719 Re: Srpska moralna katarza!?
Kada zagušivanjem etera propagandom pred prosječnog Srbina postaviš izbor, sa jedne strane spašavanje srpskog naroda od ustaško-džihadske zavjere (Sijekovac, malo Jasenovca, Nikola Gardović, još malo Jasenovca, srpska djeca na jelovniku lavova, još malo Jasenovca), a sa druge strane pristupanje ARBiH pod vrhovnom komandom čovjeka koji je napisao Islamsku Deklaraciju, kako ti misliš da bi postupio da si Srbin iz Dervente ? Šta bi danas na mjestu prosječnog Srbina kojeg se bombarduje propagandom kako će ako ne podrži manijake poput Dodika, srpski narod biti sveden na nivo nacionalne manjine ? Jer to im se govori, pred njima nije izbor između lošeg Srbina i dobrog Srbina, nego između lošeg Dodika i goreg Bakira, u to ih se uvjerilo.JThomas wrote:u bukvalnom smislu sigurno nije ni toliko. ne može trećina ili polovina nekog naroda klati civilne žrtve, to je fizički i logički nemoguće. al' mnogo veća kritična masa je demokratski izabrala politiku koja je dovela do zločina, te iste odobrila što izričito što prešutno.
- Danguba
#720 Re: Srpska moralna katarza!?
Oprosti Skijas ali ovo moze biti samo obrnuto.Skijaš wrote:Učešće u VRS nije ratni zločin a za ratne zločine je odgovorno (u najgorem slučaju) nekih 5 % bosanskohercegovačkih Srba.insomnia78 wrote:Znaci ovi sto nas rokase s tom devizom su ustvari samo par budala?
Ovdje se međutim radi o nečemu drugom. Uzmimo za primjer masakr na tuzlanskoj Kapiji ili sam genocid u Srebrenici. Tu nikakve, ali baš nikakve vojne vrijednosti nema. Zašto onda tako strahoviti zločini devedeset pete kada se već znalo da se rat privodi kraju ? Zato što je velikosrpsko vođstvo htjelo zabiti takav klin među narode i posijati takvu mržnju da država jednostavno ne može opstati i da je podjela neophodnost. Odnosno, tako ćemo vam ogaditi Srbe da ništa nećete htjeti da imate sa srpskim narodom i sami ćete praviti zidove. To je bio velikosrpski rezon.
Znači, onaj ko širi međuetničke animozitete ne samo da radi nešto što je samo po sebi loše, nego još i učestvuje u širenju velikosrpske propagande.
5% bosanskohercegovackih Srba nije moglo sprovesti etnicko ciscenje S.Mosta, B.Krupe, B.Novog, B.Luke, Prijedora, Kljuca...Bijeljine, Zvornika, Foce, Visegrada, hercegovackih gradova. Taj procenat nije mogao pobiti 33.ooo civila i isto toliko silovanih osoba. Da skratim, osudjeni su nalogodavci i oni koji su bili ekstremni a ucestvovati iu ciscenju jednog sela(da ne kazem grada) je ratni zlocin ko god u njemu ucestvovao, tako da ti procenat nikako ne odgovara ucinjenim zlocinima.
- Skijaš
#721 Re: Srpska moralna katarza!?
Stražar u logoru Omarska nije ratni zločinac, stražar u logoru Omarska koji ubija i muči je ratni zločinac. To što je neko imao pušku i nosio uniformu VRS-a ne znači ništa, pogotovo u atmosferi nabijenoj lažima kako su kod ovog našli radio stanicu, kod onog puške, kod trećeg liste ljudi kojima je SDA podijelila oružje, kod petog nekakve planove itd itd. A takve laži se i danas širi i njima drži narod u psihozi straha.Danguba wrote:Oprosti Skijas ali ovo moze biti samo obrnuto.Skijaš wrote:Učešće u VRS nije ratni zločin a za ratne zločine je odgovorno (u najgorem slučaju) nekih 5 % bosanskohercegovačkih Srba.insomnia78 wrote:Znaci ovi sto nas rokase s tom devizom su ustvari samo par budala?
5% bosanskohercegovackih Srba nije moglo sprovesti etnicko ciscenje S.Mosta, B.Krupe, B.Novog, B.Luke, Prijedora, Kljuca...Bijeljine, Zvornika, Foce, Visegrada, hercegovackih gradova. Taj procenat nije mogao pobiti 33.ooo civila i isto toliko silovanih osoba. Da skratim, osudjeni su nalogodavci i oni koji su bili ekstremni a ucestvovati iu ciscenju jednog sela(da ne kazem grada) je ratni zlocin ko god u njemu ucestvovao, tako da ti procenat nikako ne odgovara ucinjenim zlocinima.
- exliberal-ex
#722 Re: Srpska moralna katarza!?
Dosta bosnjaka je ubijeno kao vojnici ali se prikazuju ko civili, ja znam da ce mnogi sad da krenu da me prozivaju ali ne jednom sam usao u raspravu oko toga sta je bio civil koji je radio u namjenskoj industrij...civil ili vojnik ?hAZNADAR wrote: Ne mozes se sloziti jer nemas argumenata i samo razvodnjavas i navodis of topic stvari. Ja papagajski ponavljam samo zato sto izbjegavas odgovor i pokusavas skrenuti na sporedno.
Evo prostih cinjenica. Postoje razne kalkulacije o broju poginulih ali zvanicni podaci za sada su ovi.
Gledaj samo broj civila. Vecina Bosnjaka ubijena u ljeto 92-ge tamo gdje nije bilo nikakvog rata od strane Srba.
I to to je usput prost i jednostavan odgovor na tvoje nebuloze da su hrvatske zrtve priblizno bosnjackim.
Takodjer se slazem da je odnos prema Albancima uvijek bio sa visoka i to sam i sam rekao. Ali jarane - Srbi Albancima nisu nikada sporili naciju, jezik, da su ih komunisti stvorili i da su bivsi Srbi otpadnici. Gledali su ih uvijek kao na primitivne, zaostale i zaguljene,.. ali nikada kao na produkt neke okupacije, genetski otpad, vjecite poltrone, nepostojece,... i tu je bitna razlika. Zato je zlocin pream Albancima uvijek imao vecu tezinu negoli Bosnjacima i to se pokazalo i u vrijeme rata gdje su Albanci "samo" otjerani uz pokoji incident i streljanja,.. ali ni oni kao Hrvati nemaju od Srba na poklon nista priblizno Srebrenici, Prijedoru, Visegradu, Trnopolju, Tomasici,...
I necemo u krajnosti. Ja uopce ne tvrdim da su Srbi svakodnevno opsjednuti nama i da se bude ujutru sa mrmljanjem ugh poturice. Njihova svakodnevica se sastoji od mnogo drugoga, kao i politika i tumacenje drugih, odnos prema drugima,..
Ali kada se Bosnjaci spomenu u bilo kojem kontektstu, uglavnom dnevnopolitickom - tu onda po pravilu mozes cuti vec navedene historijsko mitoloske epitete i kroz to ponizavanja. Upravo zahvaljujuci tom standardu o nama kroz sliku poturica, genetskog otpada, bivsih Srba koji kriju istinu o porijeklu, nepostojecoj naciji i sl,.... vijest o Tomasici napr i slike koje uz to slijede ne izazivaju nikakvo sazaljenje, nikakav moral,... samo statistika koja se trebala bolje sakriti.
sa druge strane tvoja opsjednutost tvrdnjama da srbi non stop pricaju o bosnjacima kao o onima sto su prodali vjeru za veceru je sokro pa paranoidna.
Sta bi ti rekao da ja pocnem da pricam o tome kako bosnjaci gledaju na srbe, kao na robove, kao na seljake, nekog ko je morao da ponudi svoju mladu agi da je on prvo k.... prije nego sto buduci muz ima pravo da sanjom da spava...kao doslje na ove prostore koji su potisnuli dobre bosnjane.....
nego jedno drugo pitanje, po tebi koliko je srba po tebi , od ukupne populacije, zlocinci, koliko bi ih trebalo biti izveeno pred sud .
- insomnia78
#723 Re: Srpska moralna katarza!?
E moj skijas
Cuj strazar u logoru nije ratni zlocinac
Malo su nas i pobili ba
Cuj strazar u logoru nije ratni zlocinac
Malo su nas i pobili ba
- insomnia78
#724 Re: Srpska moralna katarza!?
Evo da ti ja kazemexliberal-ex wrote:Dosta bosnjaka je ubijeno kao vojnici ali se prikazuju ko civili, ja znam da ce mnogi sad da krenu da me prozivaju ali ne jednom sam usao u raspravu oko toga sta je bio civil koji je radio u namjenskoj industrij...civil ili vojnik ?hAZNADAR wrote: Ne mozes se sloziti jer nemas argumenata i samo razvodnjavas i navodis of topic stvari. Ja papagajski ponavljam samo zato sto izbjegavas odgovor i pokusavas skrenuti na sporedno.
sa druge strane tvoja opsjednutost tvrdnjama da srbi non stop pricaju o bosnjacima kao o onima sto su prodali vjeru za veceru je sokro pa paranoidna.
Sta bi ti rekao da ja pocnem da pricam o tome kako bosnjaci gledaju na srbe, kao na robove, kao na seljake, nekog ko je morao da ponudi svoju mladu agi da je on prvo k.... prije nego sto buduci muz ima pravo da sanjom da spava...kao doslje na ove prostore koji su potisnuli dobre bosnjane.....
nego jedno drugo pitanje, po tebi koliko je srba po tebi , od ukupne populacije, zlocinci, koliko bi ih trebalo biti izveeno pred sud .
Po meni jedno 95% od ovih sa okupiranih teritorija
- insomnia78
#725 Re: Srpska moralna katarza!?
Pa u takvoj atmosferi lazi kreni paliti zive zene i dijecu, vaditi bebe majci iz utrobe isl?Skijaš wrote:Stražar u logoru Omarska nije ratni zločinac, stražar u logoru Omarska koji ubija i muči je ratni zločinac. To što je neko imao pušku i nosio uniformu VRS-a ne znači ništa, pogotovo u atmosferi nabijenoj lažima kako su kod ovog našli radio stanicu, kod onog puške, kod trećeg liste ljudi kojima je SDA podijelila oružje, kod petog nekakve planove itd itd. A takve laži se i danas širi i njima drži narod u psihozi straha.Danguba wrote:Oprosti Skijas ali ovo moze biti samo obrnuto.Skijaš wrote: Učešće u VRS nije ratni zločin a za ratne zločine je odgovorno (u najgorem slučaju) nekih 5 % bosanskohercegovačkih Srba.