To sto je on napisao je cnjenica utvrdjena od strane Haskog tribunala a to sto ti pises izjednacavanje krivice po sistemu svi smo isto ko nas bre zavadi.Leons wrote:sijedi wrote:
Ne znam za sve, ali ih je dosta otišlo u razna Šuškova sela, Bobanova sela, a znamih i dosta koji su otišli u Knin.
Isto tako možeš reći da su Bošnjaci podrinja u Sarajevo samo onako, spakovali se i otišli.
Srpska moralna katarza!?
- Havatar
#176 Re: Srpska moralna katarza!?
-
LSD
#177 Re: Srpska moralna katarza!?
pošto ni rijeci Oca srpske nacije ne prolaze i ne dopiru do blindiranog srpskog mentaliteta, da probam ovako:Bratov brat wrote:E kako je pisao tako ga i oplakujemo .LSD wrote: Znaš šta bi rek'o na ovo Otac srpske nacije Dobrica Ćosić:
"Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
pa prestanite se lagati i služiti tom jeftinom populističkom demagogijom, provaljeni ste davno....eto, to je za pocetak prvi korak ka pomenutoj moralnoj katarzi (od koje naravno nema ništa).
![]()
Neka si nas samo ti tako bistar i ucen provalio. sad si nas ugasio, evo svi katarzu prozivesmo , od kad si ti napisao ovaj post pa do ovog mog, ja se osecam ko potpuno drugi covek. Uh jesam se katarziro nema dalje.
https://www.youtube.com/watch?v=rAjwA_ohVM0
samo se prestanite lagati u tolikim abnormalnim kolicinama i bice dobro za pocetak
-
sijedi
#178 Re: Srpska moralna katarza!?
Naravno, s malom razlikom da je gradnja Šuškovih i inih sela građena za popunjavanje praznog prostora, tj Hercegovine,zaleđa "tanke Hrvatske", a Sarajevo je ipak Sarajevo.Čak i jedna Adrijana Gavrić radi u njemu.Leons wrote:sijedi wrote:
Ne znam za sve, ali ih je dosta otišlo u razna Šuškova sela, Bobanova sela, a znamih i dosta koji su otišli u Knin.
Isto tako možeš reći da su Bošnjaci podrinja u Sarajevo samo onako, spakovali se i otišli.
Last edited by sijedi on 18/05/2014 23:40, edited 1 time in total.
- Bratov brat
#179 Re: Srpska moralna katarza!?
Srpska nacija je postojala davno pre Cosica i postojace i posle njega.On je samo otac svoje dece ako ih ima.A ni u ovo nismo sigurni jer ne znamo, naravno. Ti si kao neki protivnik tog " veliko-srpskog" projekta a ovde prosipas floskule Miloseviceve aparature, srpski mentalitet nazivas blindiranim a sebe ne vidis kao " blindiranog" i ogranicenog ko terasa . Ja tebe nemam sta da lazem jer me zabole za tebe , reagovao sam na kolicinu gluposti u tvojim postovima i opet cu a sve u skladu sa pravilima foruma.LSD wrote:
pošto ni rijeci Oca srpske nacije ne prolaze i ne dopiru do blindiranog srpskog mentaliteta, da probam ovako:
samo se prestanite lagati u tolikim abnormalnim kolicinama i bice dobro za pocetak
-
almir90
#180 Re: Srpska moralna katarza!?
Može li meni neko objasniti, kako neki tvrde Bošnjaci se spominju od 92. Kakvi su to bili Bošnjaci u doba Husein-kapetana Gradaščevića?
- Leons
#181 Re: Srpska moralna katarza!?
A čekaj genije... pa kako se onda broj hrvata drastično smanjio?Havatar wrote: Oni su na poziv hercegbosanskog rukovodstva napustili domove otisli da prave Herceg-Bosnu i to je utvrdeno od strane haskog tribunala tako da je obicn laz da su Bosnjaci nekog sistematski protjerivali i ovo ti je prvi i osljednji put da takve lazi iznosis..
Zar ih ne bi trebalo biti isti broj ili možda za nijansu manje samo u nevidljivoj "hercegbosni"?
Gdje su otišli zenički,vareški,živinički hrvati?
Meni nije problem o ovakvim stvarima pričat i priznati ih, ja sam častan čovjek.
A na forumu ću ja pisat šta god želim.
-
LSD
#182 Re: Srpska moralna katarza!?
nema potrebe da na ovom forumu na opšte-poznate o srpskom kolektivnon mentalitetu i činjenice u vezi istog - uzvracas uvredama (na licnoj bazi)Bratov brat wrote:Srpska nacija je postojala davno pre Cosica i postojace i posle njega.On je samo otac svoje dece ako ih ima.A ni u ovo nismo sigurni jer ne znamo, naravno. Ti si kao neki protivnik tog " veliko-srpskog" projekta a ovde prosipas floskule Miloseviceve aparature, srpski mentalitet nazivas blindiranim a sebe ne vidis kao " blindiranog" i ogranicenog ko terasa . Ja tebe nemam sta da lazem jer me zabole za tebe , reagovao sam na kolicinu gluposti u tvojim postovima i opet cu a sve u skladu sa pravilima foruma.LSD wrote:
pošto ni rijeci Oca srpske nacije ne prolaze i ne dopiru do blindiranog srpskog mentaliteta, da probam ovako:
i ja ne kažem da lažeš mene (mene svakako ne možeš slagati), vec prestani lagati sebe
Last edited by LSD on 18/05/2014 23:49, edited 1 time in total.
- Danguba
#183 Re: Srpska moralna katarza!?
Nisu dobre ove poplave...
izbace sav sljam i necistocu.
Nakotilo se pa izviru sa svih strana.
-
almir90
#184 Re: Srpska moralna katarza!?
Sišla brda u dolinu, pa mogu sad imati internet signal.Danguba wrote:Nisu dobre ove poplave...izbace sav sljam i necistocu.
- Havatar
#185 Re: Srpska moralna katarza!?
Otisli su tamo gdje je zamisljena hrvatska Herceg Bosna. Koji dio od cinjenice koje su utvrdjene od strane Haskog tribunala ti nije jasanLeons wrote:A čekaj genije... pa kako se onda broj hrvata drastično smanjio?Havatar wrote: Oni su na poziv hercegbosanskog rukovodstva napustili domove otisli da prave Herceg-Bosnu i to je utvrdeno od strane haskog tribunala tako da je obicn laz da su Bosnjaci nekog sistematski protjerivali i ovo ti je prvi i osljednji put da takve lazi iznosis..
Zar ih ne bi trebalo biti isti broj ili možda za nijansu manje samo u nevidljivoj "hercegbosni"?
Meni nije problem o ovakvim stvarima pričat i priznati ih, ja sam častan čovjek.
- Bratov brat
#186 Re: Srpska moralna katarza!?
Kolektivizacija i generalizacija .Dobro mecem wrote:Šta tebe kao govornika ekavskog izgovora motiviše da učestvuješ u ovoj raspravi ?Bratov brat wrote:Srpska nacija je postojala davno pre Cosica i postojace i posle njega.On je samo otac svoje dece ako ih ima.A ni u ovo nismo sigurni jer ne znamo, naravno. Ti si kao neki protivnik tog " veliko-srpskog" projekta a ovde prosipas floskule Miloseviceve aparature, srpski mentalitet nazivas blindiranim a sebe ne vidis kao " blindiranog" i ogranicenog ko terasa . Ja tebe nemam sta da lazem jer me zabole za tebe , reagovao sam na kolicinu gluposti u tvojim postovima i opet cu a sve u skladu sa pravilima foruma.LSD wrote:
- Bratov brat
#187 Re: Srpska moralna katarza!?
O cemu ti ?almir90 wrote:Sišla brda u dolinu, pa mogu sad imati internet signal.Danguba wrote:Nisu dobre ove poplave...izbace sav sljam i necistocu.
-
sijedi
#188 Re: Srpska moralna katarza!?
Rekao sam da ih poznajem dosta koji su otišli prema tim Selima i kad su skontali da su se zajebali, kao čestiti ljudi nisu imali obraza da se vrate, a uz to imali su i hrvatske "šare"...I šta da dalje velim Kanada, ...Leons wrote:A čekaj genije... pa kako se onda broj hrvata drastično smanjio?Havatar wrote: Oni su na poziv hercegbosanskog rukovodstva napustili domove otisli da prave Herceg-Bosnu i to je utvrdeno od strane haskog tribunala tako da je obicn laz da su Bosnjaci nekog sistematski protjerivali i ovo ti je prvi i osljednji put da takve lazi iznosis..
- Leons
#189 Re: Srpska moralna katarza!?
Da je tako onda bi broj Hrvata trebao biti isti a na podrucjima zamisljene hercegbosne bi bili gušće naseljeni. Ali nisu.Havatar wrote: Otisli su tamo gdje je zamisljena hrvatska Herceg Bosna. Koji dio od cinjenice koje su utvrdjene od strane Haskog tribunala ti nije jasanCasni ljdi ne negiraju cinjenice koje su utvrdjene pokusavajuci da prikazu kako su i Bosnjaaci sistematski protjerivali nekog posto je to laz a casni ljudi ne lazu i ne relativiziraju i ne izjednacavaju strane.
Bošnjaci jesu sistematski činili zločine jer nije moguće da se takvo šta uradi "jer eto Meho i suljo malo pomahnitali, jedno 58 puta pomahnitali" .
Ja uopšte ne relativiziram niti izjednacavam strane.
Ovo nije prica u fazonu ko nas bre zavadi nego cinjenicno stanje ti ako si pametan toliko izvoli daj odgovor na postavljena pitanja.
Haski tribunal je presudio zlocincima na njihovoj strani što ne znaci da zbog toga hrvati nisu trpili zlocine od drugih strana.

Ovo je ARBIH napravila u Varešu.
-
LSD
#190 Re: Srpska moralna katarza!?
Novinarka AIM-a Gordana Igrić ušla je u Foču. Njena reportaža "Momci sa haške liste" svjedoci o sudbini ovog spaljenog i poklanog grada ,koji se pretvordio u mrak,bijedu , sablast i strah. Fočom vlada banda ratnih zločinaca, čija je imena objavio Haški tribunal. Na listi su osmorica Srba.
U nagorijelim ostacima bošnjačke kuće, ispod najlona, žive srpske izbjeglice pristigle ove zime iz Sarajeva. Gordana Igrić je razgovarala sa nekima od njih.
" Svi smo mi Karadžići. Miloševića sam obožavao, njegove slike nosio, išao na Gazimestan. Onda je izdao. Sve sam izgubio, tri puta sam se selio u ratu, ali bih ponovo sve dao za Karadžića, Mladića i srpsku državu" , kaže Momo Ilić, izbjeglica sa Ilidže.
U Momi Iliću sam prepoznao tipa iz Reichovog eseja "Čuj, Mali čovječe!" napisanog prije ravno pola stoljeća.Za uspon fašizma i potonji holokaust Wilhelm Reich "zahvaljuje" podaničkom karakteru Malog čovjeka, koji se zbog kukavičluka da prihvati odgovornost vlastitog rasuđivanja prepušta autoritetu vođe ili licemjernog javnog mnijenja.
Mali čovjek sam sebi stvara tlačitelje, jer mu je sigurnost uvijek važnije od istine. Mali čovjek voli da kaže : "Radim svoj posao, slušam šefove i ne mješam se u visoku politiku"...."Istina je to" veli Reich i primjećuje :" Ali kada hiljade muškaraca, žena i djece trpaš u gasne komore , i tada slušaš naredbe svojih šefova, zar ne, Mali čovječe?"
U vrijeme komunizma pisao sam zanesenjačke reportaže i društvene kritike, sa jakim osjećanjima za malog čovjeka iz naroda - diku, ponos i oslonac svake kolektivističke doktrine. A kad je počelo novo veliko klanje, shvatio sam u kakvoj sam zabludi bio. Mali čovjek, multipliciran u hiljadama mentalnih kalupa fašističkog karaktera, prvi je naoštrio noževe i na zov vođa krenuo da pljačka, ubija, pali i siluje.
Taj isti mali čovjek živi danas u tuđim kućama, i pod zastavom Nacije i Vjere kamenuje prognanike koji dolaze da vide svoje domove i svoja groblja, premlaćuje ih željeznim šipkama i noću ubacuje bombe u kuće onih su se usudili vratiti. A poslije toga, ide u crkvu.
Zato sebi kažem: Čuvaj se Malog čovjeka!
(30. januar 1997.)
--------------------------------------------------------
Iz knjige Pisma nebeskom narodu, Gojka Berića
U nagorijelim ostacima bošnjačke kuće, ispod najlona, žive srpske izbjeglice pristigle ove zime iz Sarajeva. Gordana Igrić je razgovarala sa nekima od njih.
" Svi smo mi Karadžići. Miloševića sam obožavao, njegove slike nosio, išao na Gazimestan. Onda je izdao. Sve sam izgubio, tri puta sam se selio u ratu, ali bih ponovo sve dao za Karadžića, Mladića i srpsku državu" , kaže Momo Ilić, izbjeglica sa Ilidže.
U Momi Iliću sam prepoznao tipa iz Reichovog eseja "Čuj, Mali čovječe!" napisanog prije ravno pola stoljeća.Za uspon fašizma i potonji holokaust Wilhelm Reich "zahvaljuje" podaničkom karakteru Malog čovjeka, koji se zbog kukavičluka da prihvati odgovornost vlastitog rasuđivanja prepušta autoritetu vođe ili licemjernog javnog mnijenja.
Mali čovjek sam sebi stvara tlačitelje, jer mu je sigurnost uvijek važnije od istine. Mali čovjek voli da kaže : "Radim svoj posao, slušam šefove i ne mješam se u visoku politiku"...."Istina je to" veli Reich i primjećuje :" Ali kada hiljade muškaraca, žena i djece trpaš u gasne komore , i tada slušaš naredbe svojih šefova, zar ne, Mali čovječe?"
U vrijeme komunizma pisao sam zanesenjačke reportaže i društvene kritike, sa jakim osjećanjima za malog čovjeka iz naroda - diku, ponos i oslonac svake kolektivističke doktrine. A kad je počelo novo veliko klanje, shvatio sam u kakvoj sam zabludi bio. Mali čovjek, multipliciran u hiljadama mentalnih kalupa fašističkog karaktera, prvi je naoštrio noževe i na zov vođa krenuo da pljačka, ubija, pali i siluje.
Taj isti mali čovjek živi danas u tuđim kućama, i pod zastavom Nacije i Vjere kamenuje prognanike koji dolaze da vide svoje domove i svoja groblja, premlaćuje ih željeznim šipkama i noću ubacuje bombe u kuće onih su se usudili vratiti. A poslije toga, ide u crkvu.
(30. januar 1997.)
-
sijedi
#191 Re: Srpska moralna katarza!?
A čekaj genije... pa kako se onda broj hrvata drastično smanjio?
A na forumu ću ja pisat šta god želim.[/quote]
Otisli su tamo gdje je zamisljena hrvatska Herceg Bosna. Koji dio od cinjenice koje su utvrdjene od strane Haskog tribunala ti nije jasan
Casni ljdi ne negiraju cinjenice koje su utvrdjene pokusavajuci da prikazu kako su i Bosnjaaci sistematski protjerivali nekog posto je to laz a casni ljudi ne lazu i ne relativiziraju i ne izjednacavaju strane.[/quote]
Jesu sami zapalili i svoje kuće u selima oko Vareša i Kaknja ?[/quote]
Nisu care moj lijepi.Ali ako su mislili da će "dobri Bošnjo", čuvati njihove kuće, hraniti i pojiti njihovu stoku, ubirati njegovu ljetinu i ostavljati je u ambare, dok se oni ne vrate sa "vikendice u Šuškovim i inim selima", a i usput dok ga handre sa zatvorenim cestama..., zAJEBALI SU SE...
A na forumu ću ja pisat šta god želim.[/quote]
Otisli su tamo gdje je zamisljena hrvatska Herceg Bosna. Koji dio od cinjenice koje su utvrdjene od strane Haskog tribunala ti nije jasan
Jesu sami zapalili i svoje kuće u selima oko Vareša i Kaknja ?[/quote]
Nisu care moj lijepi.Ali ako su mislili da će "dobri Bošnjo", čuvati njihove kuće, hraniti i pojiti njihovu stoku, ubirati njegovu ljetinu i ostavljati je u ambare, dok se oni ne vrate sa "vikendice u Šuškovim i inim selima", a i usput dok ga handre sa zatvorenim cestama..., zAJEBALI SU SE...
-
LSD
#192 Re: Srpska moralna katarza!?
Gojko je napisao toliko toga u nacionalizmu u samom Sarajevu, da bi se mogla citava knjiga napisatiDobro mecem wrote:Nije Gojko morao da ide do Foče,mogao je te male fašiste da nađe i u svom komšiluku u Sarajevu.LSD wrote:Novinarka AIM-a Gordana Igrić ušla je u Foču. Njena reportaža "Momci sa haške liste" svjedoci o sudbini ovog spaljenog i poklanog grada ,koji se pretvordio u mrak,bijedu , sablast i strah. Fočom vlada banda ratnih zločinaca, čija je imena objavio Haški tribunal. Na listi su osmorica Srba.
(30. januar 1997.)
Uostalom, ovaj text se tice ove teme jer se radi o "nebeskom narodu".
Kad bude tema o Sarajevu, onda cu postaviti njegove textove i za tu priliku
- Havatar
#193 Re: Srpska moralna katarza!?
Bosnjaci nisu cinili sitematske zlocine posto nije postojao udruzeni zlocinacki poduhvat za unistenje bilo kog naroda nego su potojali pojedinacni zlocini i cim kazes da jesu azes i to je najgnusnija laz . Sto se tice toga zbog cega zamisljena herceg Bosna nije gusce naseljena pogledaj migracije iz tog dijela prema Hrvatskoj i koliko je tamo otislo Hrvata i sve ce ti biti jasno. Haski sud je utvrdio da su Hrvati otisli na poziv rukovodstva Herceg Bosne . Osim toga Haski tribunal je utvrdio da je vojska hrvatske ubacena u srednju Bosnu i da su isprovocirali sukobe zbog cega je doslo do sukoba izmeju Bosnjaka i Hrvata i da su se cak oblacili u bosanske uniforme kako bi isprovocirali sukobe. Posto vidim da nastavljas sa negiranjem haskih presuda i da cinjenice zelis da zamijenis tvojim tvrdnjama koje nemaju nikakvu potporu onda mi je jasno da od tvoje dobronamjernosti nema nista i da si tu samo da bi sirio propagandu.Leons wrote:Da je tako onda bi broj Hrvata trebao biti isti a na podrucjima zamisljene hercegbosne bi bili gušće naseljeni. Ali nisu.Havatar wrote: Otisli su tamo gdje je zamisljena hrvatska Herceg Bosna. Koji dio od cinjenice koje su utvrdjene od strane Haskog tribunala ti nije jasanCasni ljdi ne negiraju cinjenice koje su utvrdjene pokusavajuci da prikazu kako su i Bosnjaaci sistematski protjerivali nekog posto je to laz a casni ljudi ne lazu i ne relativiziraju i ne izjednacavaju strane.
Bošnjaci jesu sistematski činili zločine jer nije moguće da se takvo šta uradi "jer eto Meho i suljo malo pomahnitali, jedno 58 puta pomahnitali" .
Ja uopšte ne relativiziram niti izjednacavam strane.
Ovo nije prica u fazonu ko nas bre zavadi nego cinjenicno stanje ti ako si pametan toliko izvoli daj odgovor na postavljena pitanja.
Haski tribunal je presudio zlocincima na njihovoj strani što ne znaci da zbog toga hrvati nisu trpili zlocine od drugih strana.
Ovo je ARBIH napravila u Varešu.
- Havatar
#194 Re: Srpska moralna katarza!?
I to najbrzi u SrbijiGrujo wrote:Па има и Нови Пазар интернетalmir90 wrote:Sišla brda u dolinu, pa mogu sad imati internet signal.Danguba wrote:Nisu dobre ove poplave...izbace sav sljam i necistocu.
- Leons
#195 Re: Srpska moralna katarza!?
To dal je postojao UZP i dal je bila namjera unistiti citav narod ne mora znaciti da se koordinirano i sistematski od vrha prema dole nisu planirali i izvrsavali zločini.Havatar wrote: Bosnjaci nisu cinili sitematske zlocine posto nije postojao udruzeni zlocinacki poduhvat za unistenje bilo kog naroda nego su potojali pojedinacni zlocini i cim kazes da jesu azes i to je najgnusnija laz . Sto se tice toga zbog cega zamisljena herceg Bosna nije gusce naseljena pogledaj migracije iz tog dijela prema Hrvatskoj i koliko je tamo otislo Hrvata i sve ce ti biti jasno. Haski sud je utvrdio da su Hrvati otisli na poziv rukovodstva Herceg Bosne . Osim toga Haski tribunal je utvrdio da je vojska hrvatske ubacena u srednju Bosnu i da su isprovocirali sukobe zbog cega je doslo do sukoba izmeju Bosnjaka i Hrvata i da su se cak oblacili u bosanske uniforme kako bi isprovocirali sukobe. Posto vidim da nastavljas sa negiranjem haskih presuda i da cinjenice zelis da zamijenis tvojim tvrdnjama koje nemaju nikakvu potporu onda mi je jasno da od tvoje dobronamjernosti nema nista i da si tu samo da bi sirio propagandu.
200.000+ Hrvata nije imigriralo u Hrvatsku. Dobar do koji jeste je to uradio jer nije ni imao izbora. Što sad masovno ne imigriraju?
Ti moraš shvatiti da stotine hiljada ljudi ne odlaze i ne napuštaju sve što su stekli samo tako, jer ih je eto neko zovnuo.
Ne sumnjam da jeste bilo mnogo onih koji su se odazvali na pozive HB vrhuske ali da to bude 200.000+ ljudi jednostavno nije moguce.
40% stanovnistva Konjica su činili Srbi i Hrvati. Danas ih nema ni 5%.
Prostom logikom čovjek može zaključiti da toliki ljudi samo tako ne napustaju svoje domove.
Ja sam samo realan .
-
LSD
#196 Re: Srpska moralna katarza!?
Dobro mecem wrote: Znam ja Gojka Berića iz Oslobođenja odlično ,etnički Srbin al borac protiv velikosrpskog nacionalizma još u starim "dobrim" vremenima Branka Mikulića,Nijaza Durakovića ... nastavio da se bavi istim poslom i nakon demokratskih promjena.
Razlika je kad Gojko i drugi velikobošnjaci ili velikobosanci kritikuju bošnjački nacionalizam i druge nacionalizme .Kritika bošnjačkog nacionalizma kod Gojka je prijekor velikobošanjačkim političarima zbog njhovog neuspjeha zapravo poziv da promijene nešto u taktici ili strategiji.
Beriću je svaki nacionalizam odvratan i on se perom bori protiv tih barbarski ideja (kod sva tri kolektivna nacionalna tora)...a pošto je etnicki Srbin od svog kolektiviteta prvo krece i najviše se obracunava sa "nebeskim narodom"....ili što bi se reklo u Sarajevu "stisnu muda frajeru pa reci o sopstvenom sranju".
U tvom postu tacno prepoznajem onu matricu koja likove poput Berića ili Divjaka smatraju tzv. "alijinim srbima"....a to je dno dna od razmišljanja.
A neka ti sam Berić odgovori na to:
http://tacno.net/novosti/alijini-srbi/
- Hajvan
#197 Re: Srpska moralna katarza!?
muslimani bošnjaci su krivi za sve…to je najgori, najneobrazovaniji, najzatupljeniji narod ovih prostora…kad se oni slome i kad njih ne bude, teci ce med i mlijeko… a ortodoksi srbi i katolici hrvati ce biti braca (i sestre)...
- Havatar
#198 Re: Srpska moralna katarza!?
I dalje se nastavlja emigracija Hrvata u Hrvatsku u velikom broju. Sto se tice toga da ljudi ne napustaju dobrovoljno to je tako u normalnim okolnostima ali kad ti ljudima usadjujes mrznju prema onima sa kojima su zivjeli da toliko mrze da ne mogu da zive sa drugima onda ce oni prije otici tamo gdje su njihovi sunarodnjaci vecina nego ostati tu ( plus onaj dio koji je cinio zlocine se bojao ostati iz straha od odmazde) .Leons wrote:To dal je postojao UZP i dal je bila namjera unistiti citav narod ne mora znaciti da se koordinirano i sistematski od vrha prema dole nisu planirali i izvrsavali zločini.Havatar wrote: Bosnjaci nisu cinili sitematske zlocine posto nije postojao udruzeni zlocinacki poduhvat za unistenje bilo kog naroda nego su potojali pojedinacni zlocini i cim kazes da jesu azes i to je najgnusnija laz . Sto se tice toga zbog cega zamisljena herceg Bosna nije gusce naseljena pogledaj migracije iz tog dijela prema Hrvatskoj i koliko je tamo otislo Hrvata i sve ce ti biti jasno. Haski sud je utvrdio da su Hrvati otisli na poziv rukovodstva Herceg Bosne . Osim toga Haski tribunal je utvrdio da je vojska hrvatske ubacena u srednju Bosnu i da su isprovocirali sukobe zbog cega je doslo do sukoba izmeju Bosnjaka i Hrvata i da su se cak oblacili u bosanske uniforme kako bi isprovocirali sukobe. Posto vidim da nastavljas sa negiranjem haskih presuda i da cinjenice zelis da zamijenis tvojim tvrdnjama koje nemaju nikakvu potporu onda mi je jasno da od tvoje dobronamjernosti nema nista i da si tu samo da bi sirio propagandu.
200.000+ Hrvata nije imigriralo u Hrvatsku. Dobar do koji jeste je to uradio jer nije ni imao izbora. Što sad masovno ne imigriraju?
Ti moraš shvatiti da stotine hiljada ljudi ne odlaze i ne napuštaju sve što su stekli samo tako, jer ih je eto neko zovnuo.
Ne sumnjam da jeste bilo mnogo onih koji su se odazvali na pozive HB vrhuske ali da to bude 200.000+ ljudi jednostavno nije moguce.
40% stanovnistva Konjica su činili Srbi i Hrvati. Danas ih nema ni 5%.
Prostom logikom čovjek može zaključiti da toliki ljudi samo tako ne napustaju svoje domove.
Ja sam samo realan .
-
LSD
#199 Re: Srpska moralna katarza!?
Dobro mecem wrote:Ne shvataš.Berić vjerovatno jeste etnički Srbin kao što je i Emir Kusturica etnički Bošnjak ali u političkom smislu Berić je Bošnjak a Kusturica Srbin.Hrabrost bi bila da kritikuju svoj nacionalizme Berić bošnjački a Kusturica srpski.LSD wrote:Dobro mecem wrote: Znam ja Gojka Berića iz Oslobođenja odlično ,etnički Srbin al borac protiv velikosrpskog nacionalizma još u starim "dobrim" vremenima Branka Mikulića,Nijaza Durakovića ... nastavio da se bavi istim poslom i nakon demokratskih promjena.
Razlika je kad Gojko i drugi velikobošnjaci ili velikobosanci kritikuju bošnjački nacionalizam i druge nacionalizme .Kritika bošnjačkog nacionalizma kod Gojka je prijekor velikobošanjačkim političarima zbog njhovog neuspjeha zapravo poziv da promijene nešto u taktici ili strategiji.nidje veze
Beriću je svaki nacionalizam odvratan i on se perom bori protiv tih barbarski ideja (kod sva tri kolektivna nacionalna tora)...a pošto je etnicki Srbin od svog kolektiviteta prvo krece i najviše se obracunava sa "nebeskim narodom"....ili što bi se reklo u Sarajevu "stisnu muda frajeru pa reci o sopstvenom sranju".
U tvom postu tacno prepoznajem onu matricu koja likove poput Berića ili Divjaka smatraju tzv. "alijinim srbima"....a to je dno dna od razmišljanja.
A neka ti sam Berić odgovori na to:
http://tacno.net/novosti/alijini-srbi/
http://tacno.net/author/gojko-beric-2/
ovo je samo jedan dio arhive njegovih članaka (ima više na sajtu Oslobođenja)...pa pogledaj koliko je kritikovao bošnjacke elite i nacionaliste
http://tacno.net/novosti/trojanski-konj/
evo jedna kvlitetna o trojanskom konju Lagumdžiji, koji je garant srbin
Porediti Berića sa onim šljamom Kusturicom je krajnje licemjerje i moralno razbojništvo...u najmanju ruku
-
LSD
#200 Re: Srpska moralna katarza!?
Gojko Berić, kamuflirani bošnjacki nacionalista
pa nad vama "nebeskim srbima" je izvršena kolektiva lobotomizacija
nevjerovano kakve gluposti
I Kusta nije šljam što je postao srbin, to jest Nemanja (frajer ima pravo da se osjeca i kao eskim ako treba, to je njegov izbor)....vec što je godinama agitovao protiv države u kojoj je rođen, protiv sopstvenog rodnog grada, zato što je pristao da bude Slobin potrcko i glasnogovornik (sa kojiim je ispijao viski dok su mu kucu na Gorici srbi granatirali), zato što je "umjetnickim jezikom" po svijetu branio srpsku stvar 90-tih godina itd
I Kusta nije šljam što je postao srbin, to jest Nemanja (frajer ima pravo da se osjeca i kao eskim ako treba, to je njegov izbor)....vec što je godinama agitovao protiv države u kojoj je rođen, protiv sopstvenog rodnog grada, zato što je pristao da bude Slobin potrcko i glasnogovornik (sa kojiim je ispijao viski dok su mu kucu na Gorici srbi granatirali), zato što je "umjetnickim jezikom" po svijetu branio srpsku stvar 90-tih godina itd