Srpska moralna katarza!?

Locked
staradis

#151 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by staradis »

seln wrote:
Srboljub RS wrote:Ja bih rekao da Srbi kad kažem Srbi mislim na Srbe u Republici Srpskoj prema zločinima koje su počinili pripadnici srpskog naroda protiv pripadnika drugih naroda,imaju isti odnos kao i Bošnjaci prema zločinima koji su pripadnici bošnjačkog naroda počinili protiv pripadnika drugih naroda.Ista stvar je i sa Hrvatima a slično je ili isto širom zemaljske kugle.Drugim riječima,ne očekujete od Srba da rade nešto na svoju štetu.
Ja bih rekao da je tvoje laprdanje tipicno srbovanje.
Niko ne porice zlocine Bosnjaka, ali to ni slucajno nije bio velikodrzavni projekt niti genocid, a bogami ni naredba odozgo.
Nije bilo ni masovnih ubistava, ni masovnih silovanja, ni prisilnih preseljenja, ni rusenja vjerskih objekata.
Pokusati izjednaciti to dvoje... najkrace receno, srbovanje.
Samo da utvrdimo
teoreticar

#152 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by teoreticar »

Bratov brat wrote: naravno da nije namesteno, reakcija polupismenih na one paljevine po kosovu istog tog 17-03. 2004. Svaki posten covek se postideo zbog toga, a narocito Dorcolci . Niko to ne spori , ja sporim TEBI LICNO sto pises gluposti iz dosade ! Kad vlada takva ksenofobija odakle ovoliko stranaca po Srbiji ??? Sto investitori dolaze u Srbiju kad smo ksenofobi i mrzimo sve sto nije srpsko, sto ne dodju u tvoje selo ?

A ti @ teoreticaru ne kaci izbeglicama sve zasta nemas odgovor , ja znam bar njih 50 koji su bili tu, a rodjeni su i odrasli u Beogradu .
Ma znam u pravu si ali realno sramota me od debila ali debila ima svuda isto tako i u Sarajevu.
Bratov brat

#153 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Bratov brat »

teoreticar wrote:
Bratov brat wrote: naravno da nije namesteno, reakcija polupismenih na one paljevine po kosovu istog tog 17-03. 2004. Svaki posten covek se postideo zbog toga, a narocito Dorcolci . Niko to ne spori , ja sporim TEBI LICNO sto pises gluposti iz dosade ! Kad vlada takva ksenofobija odakle ovoliko stranaca po Srbiji ??? Sto investitori dolaze u Srbiju kad smo ksenofobi i mrzimo sve sto nije srpsko, sto ne dodju u tvoje selo ?

A ti @ teoreticaru ne kaci izbeglicama sve zasta nemas odgovor , ja znam bar njih 50 koji su bili tu, a rodjeni su i odrasli u Beogradu .
Ma znam u pravu si ali realno sramota me od debila ali debila ima svuda isto tako i u Sarajevu.
Sramota je svakog normalnog.
LSD

#154 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by LSD »

Bratov brat wrote:
LSD wrote:

a jeli paljenje Bajrakli džamije u sred Beograda bilo namješteno ;-) to se desilo 2004 u sred Beograda, na ocigled citavog svijeta.....dakle i poslije te 2000-te, za koju se neracionalno kačiš
naravno da nije namesteno, reakcija polupismenih na one paljevine po kosovu istog tog 17-03. 2004. Svaki posten covek se postideo zbog toga, a narocito Dorcolci . Niko to ne spori , ja sporim TEBI LICNO sto pises gluposti iz dosade ! Kad vlada takva ksenofobija odakle ovoliko stranaca po Srbiji ??? Sto investitori dolaze u Srbiju kad smo ksenofobi i mrzimo sve sto nije srpsko, sto ne dodju u tvoje selo ?

bjelosvjetski biznismeni ne poznaju ksenofobiju i šovinizam....njih zanima samo kako da ogule Srbiju do zadnje pare ;-)

Martinez, ne uvlaci sad Hrvatsku ili Švicu u pricu...ovo je tema o srpskoj katarzi....postoji debala razlika između čirilićnih natpisa u Vukovaru i paljevine jednog sakralnog objekta u centru glavnog grada....Beograd je mučki prešutio taj varvarski čin i time pokazala svoje pravo lice.

Teoreticar....nemoj mi o srbijanski medijima i njihovoj propagandi, nemoj me tjerati da vadim tonu materijala o ratno-huškackoj propagandnoj mašineriji iz BG....otici ce tema u drugom pravcu,a to ne želim.

a što se tice samog naziva teme....srbi se nikad nece odreci srpstva i mitomanskih ideja koji vuku korijen iz kosovskog mita...i samim tim, nema ništa od navodne moralne katarze...previše su oni mentalno lijen narod da bi načinili taj iskorak.
Prava vjera srba nije pravoslavlje (njima crkve zjape prazne, osim kad su božići) - vec hedonizam i srbovanje.
Last edited by LSD on 18/05/2014 22:42, edited 1 time in total.
Leons

#155 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Leons »

seln wrote: Ja bih rekao da je tvoje laprdanje tipicno srbovanje.
Niko ne porice zlocine Bosnjaka, ali to ni slucajno nije bio velikodrzavni projekt niti genocid, a bogami ni naredba odozgo.
Nije bilo ni masovnih ubistava, ni masovnih silovanja, ni prisilnih preseljenja, ni rusenja vjerskih objekata.
Jel?

A kako onda nema Hrvata gdje god je bila teritorija pod kontrolom ARBIH ?
Radi se o destinama hiljada protjeranih i pobijenih ljudi , to su sve pojedinci jel tako?
A kada Bošnjaci nastradaju onda su to velikodržavni i sistematski projekti. I jesu, ne kazem da nisu.

Ali smo i mi sistematski Hrvate protjerali i pobili gdje smo mogli.
Bratov brat

#156 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Bratov brat »

LSD wrote:
bjelosvjetski biznismeni ne poznaju ksenofobiju i šovinizam....njih zanima samo kako da ogule Srbiju do zadnje pare ;-)

Martinez, ne uvlaci sad Hrvatsku ili Švicu u pricu...ovo je tema o srpskoj katarzi....postoji debala razlika između čirilićnih natpisa u Vukovaru i paljevine jednog sakralnog objekta u centru glavnog grada....Beograd je mučki prešutio taj varvarski čin i time pokazala svoje pravo lice.

Teoreticar....nemoj mi o srbijanski medijima i njihovoj propagandi, nemoj me tjerati da vadim tonu materijala o ratno-huškackoj propagandnoj mašineriji iz BG....otici ce tema u drugom pravcu,a to ne želim.

a što se tice samog naziva teme....srbi se nikad nece odreci srpstva i mitomanskih ideja koji vuku korijen iz kosovskog mita...i samim tim, nema ništa od navodne moralne katarze...previše su oni mentalno lijen narod da bi načinili taj iskorak.
Prava vjera srba nije pravoslavlje (njima crke zjape prazne, osim kad su božići) - vec hedonizam i srbovanje.
Martinez_

#157 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Martinez_ »

LSD wrote:
Bratov brat wrote:
LSD wrote:

a jeli paljenje Bajrakli džamije u sred Beograda bilo namješteno ;-) to se desilo 2004 u sred Beograda, na ocigled citavog svijeta.....dakle i poslije te 2000-te, za koju se neracionalno kačiš
naravno da nije namesteno, reakcija polupismenih na one paljevine po kosovu istog tog 17-03. 2004. Svaki posten covek se postideo zbog toga, a narocito Dorcolci . Niko to ne spori , ja sporim TEBI LICNO sto pises gluposti iz dosade ! Kad vlada takva ksenofobija odakle ovoliko stranaca po Srbiji ??? Sto investitori dolaze u Srbiju kad smo ksenofobi i mrzimo sve sto nije srpsko, sto ne dodju u tvoje selo ?

Prava vjera srba nije pravoslavlje (njima crkve zjape prazne, osim kad su božići) - vec hedonizam i srbovanje.
U Hrvatskoj je čin osudila levičarska vlada opredeljena za evropske vrednosti (i fondove!). I paljenje Bajrakli džamije osudio je čak i Amfilohije a kamoli ne bi neki političar. Aktuelni premijer Vučić, tad još član radikala priložio je bio za obnovu iste te džamije.

Ali tebe u slučaju Hrvatske zadovoljava reakcija zvaničnika dok se u slučaju Srbije opredeljuješ za osluškivanje toga kako mase dišu. Jer si prosto - selektivan.
teoreticar

#158 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by teoreticar »

LSD wrote: Teoreticar....nemoj mi o srbijanski medijima i njihovoj propagandi, nemoj me tjerati da vadim tonu materijala o ratno-huškackoj propagandnoj mašineriji iz BG....otici ce tema u drugom pravcu,a to ne želim.

LSD ostrascen si. Nadam se da cemo te razuveriti u buducnosti da ne mislis vise tako. Iskreno u Srbiji si uvek dobrodosao i ako ti treba neka pomoc javi se. Budala uvek ima ali ne mozes generalizovati celu naciju sa 5% budala. Svi parametri govore ka tome da Srbija zeli pomirenje i direktne veze sa Sarajevom i mnogi se trude da rade u tom pravcu. Ti nas mozes mrzeti i ja te razumem ali eto nadam se da ces jednog dana shvatiti da ne mozes generalizovati sve ljude postovecivati sa onima koji su cinili zlocine.

Samo bih ti pokazao ovo. Neko je namestio na ovom forumu da se filterisu dobre vesti iz Srbije. (neko ko ima interesa da pospesuje mrznju)
Kada se copy/paste ovaj URL odmah ga automatski oznaci kao spam (pa sam uradio print screen)
http://www.basepic.com/2014/May/18/63345032.jpg
http://www.dw.de/beograd-hrabra-bosno-u ... a-17423199
Last edited by teoreticar on 18/05/2014 22:55, edited 1 time in total.
LSD

#159 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by LSD »

Martinez

Amfilohije (kao i citava SPC) se revnosno podredio Miloševiću u njegovom snu "o pomjeranju granica velike srbije prema zapadu"....bio je poslušni skutonoša, baš kao i tadašnji patrijarh Pavle....previše su se slikali zajedno popovi, đenerali i politicari, da bi se sad srbi pravili naivni i glumili fatamorganu ;-)

Možda je Amfilohije Radović i osudio paljevinu džamiije, ne znam...ali to je kao zakašnjeli salto-mortale, nakon što je škropio i blagosiljao vodicom zločince, ubice i srpske tenkove koji su harali po Bosni.
Martinez_

#160 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Martinez_ »

LSD wrote:Martinez

Amfilohije (kao i citava SPC) se revnosno podredio Miloševiću u njegovom snu "o pomjeranju granica velike srbije prema zapadu"....bio je poslušni skutonoša, baš kao i tadašnji patrijarh Pavle....previše su se slikali zajedno popovi, đenerali i politicari, da bi se sad srbi pravili naivni i glumili fatamorganu ;-)

Možda je Amfilohije i osudio paljevinu džamiije, ne znam...ali to je kao zakašnjeli salto-mortale, nakon što je škropio i blagosiljao vodicom ubice i srpske tenkove koji su harali po Bosni.
To sad nema veze jer si uzeo kao primer svesrpskog fašizma paljenje Bajrakli džamije a ja kažem ja je isto čak i jedan dokazani huškač Amfilohije osudio. I da je hrvatski narod u velikoj većini protiv ćiriličnih tabli. I da su Švajcarci protiv gradnje novih džamija.

Šta da ti kažem, gde god se okreneš sve sami Srbi oko tebe, i u Hrvatskoj i Švajcarskoj
teoreticar

#161 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by teoreticar »

Možda je Amfilohije Radović i osudio paljevinu džamiije, ne znam...ali to je kao zakašnjeli salto-mortale, nakon što je škropio i blagosiljao vodicom zločince, ubice i srpske tenkove koji su harali po Bosni.
Kazem ti ti samo pratis negativne vesti jer te samo one i zanimaju. Ok slazem se desi se tu i tamo neko sr*nje od onih pomenutih 5% ali vecina stvari je dobra ali tebe to ne zanima. Ni jednom nisi prokomentarisao potez Novaka i Zimonjica jer te to ne zanima ali te zato SPC izuzetno zanima.

Evo ti jos jedan dokaz
http://www.business.hr/ekonomija/vucic- ... tira-u-bih
LSD

#162 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by LSD »

teoreticar wrote:

Kazem ti ti samo pratis negativne vesti jer te samo one i zanimaju. Ok slazem se desi se tu i tamo neko sr*nje od onih pomenutih 5% ali vecina stvari je dobra ali tebe to ne zanima. Ni jednom nisi prokomentarisao potez Novaka i Zimonjica jer te to ne zanima ali te zato SPC izuzetno zanima.
jah, 5% :lol: ne provaljuj se sa tim procentima ;-) ponavljaš to ko papagaj

ja nemam problema sa normalnim srbima, imam i jarane srbe....vec sa "nebeski srbima"....i ne samo ja da imam problem sa takvom nebeskom rasom, vec i citav region....4 rata koji su srbi pokrenuli 90-tih godina su najbolji dokaz tome, malo im bila Slovenija, pa hajmo po Hrvatskoj, pa po Bosni, pa i na Kosovo na kraju.

Novak je dingospo i svjetska licnost, koji svakako živi u Monacu...nemoj njega i slicnu gospodu mješati za etnonacinalizmom koji dolazi iz Srbije...to je neukusno.
teoreticar

#163 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by teoreticar »

LSD wrote:
teoreticar wrote:

jah, 5% :lol: ne provaljuj se sa tim procentima ;-) ponavljaš to ko papagaj

ja nemam problema sa normalnim srbima, imam i jarane srbe....vec sa "nebeski srbima"....i ne samo ja da imam problem sa takvom nebeskom rasom, vec i citav region....4 rata koji su srbi pokrenuli 90-tih godina su najbolji dokaz tome, malo im bila Slovenija, pa hajmo po Hrvatskoj, pa po Bosni, pa i na Kosovo na kraju.

Novak je dingospo i svjetska licnost, koji svakako živi u Monacu...nemoj njega i slicnu gospodu mješati za etnonacinalizmom koji dolazi iz Srbije...to je neukusno.
Upravo se o tome radi sto ti to ne mozes da razumes. Etnonacionalista kako ih ti zoves ima 5%. Tj ima ih 10% (prema poslednjim izborima) ali samo je 5% od toga zaista ostrasceno u tom smeru kako ti to vidis. Velika vecina su normalni ljudi i nemaju preca posla nego da se ubedjuju sa tobom ovde sta je istina a sta nije ;-)

Radi se o tome da ti samo pratis tu sacicu ljudi sta radi a ne gledas ukupnu sliku. Mi se ogradjujemo od toga sve vise i vise i videces da ce u narednom periodu to postati jos zesce.

a FYI Milosevic da je bio kojim slucajem vladao iz Sarajeva (da je tada glavni grad bio Sarajevo) sve bi bilo isto samo obrnuto i sta smo mi tu mogli da uradimo? nista.
Bratov brat

#164 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Bratov brat »

LSD wrote:
ja nemam problema sa normalnim srbima, imam i jarane srbe....vec sa "nebeski srbima"
Jel to sebe lazes ili nas pokusavas ??? Pises ovde o Srbiji i Srbima kao da je to jedan covek (sizofrenicar) , a satro nemas nista protiv, kosmopolita si ko Nikolic Tomislav. :D
LSD

#165 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by LSD »

jah, jadnici nisu ništa mogli- osim što su ga apsolutnom vecinom izabrali za Vožda i vladara svih srba :lol: :lol: i to potvrdili na nekoliko narednih izbora....zaklinjali mu se na Gazimestanu još krajem 80-tih, odakle je Vožd sa govornice zasvirao srpsku trubu.... kad je Sloba ima više slika po Srbiji nego sve filmske i sportske zvijezde zajedno, kod srba je Sloba bio popularniji i od samog Isusa.

ovu jeftinu demagogiju ne vrijedi više pratiti.
Last edited by LSD on 18/05/2014 23:13, edited 2 times in total.
sijedi

#166 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by sijedi »

Leons wrote:
Jel?

Radi se o destinama hiljada protjeranih i pobijenih ljudi , to su sve pojedinci jel tako?
A kada Bošnjaci nastradaju onda su to velikodržavni i sistematski projekti. I jesu, ne kazem da nisu.

Ne znam za sve, ali ih je dosta otišlo u razna Šuškova sela, Bobanova sela, a znamih i dosta koji su otišli u Knin.
Bratov brat

#167 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Bratov brat »

[quote="LSD"

ovu jeftinu demagogiju ne vrijedi više pratiti.[/quote]

Mislis pisati :wink:
teoreticar

#168 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by teoreticar »

LSD wrote:jah, jadnici nisu ništa mogli- osim što su ga apsolutnom vecinom izabrali za Vožda i vladara svih srba :lol: :lol: i to potvrdili na nekoliko narednih izbora....zaklinjali mu se na Gazimestanu , odakle je Vožd sa govornice zasvirao srpsku trubu
To "potvrdili" mi je sumnjivo posto sve koje sam poznavao 2000 godine su glasali protiv Milosevica a on osvojio satro 49.5%. Ma idi. Kazem ti okrenuli smo list 2000. godine i sada zivot ide dalje ;) vidimo se uskoro u EU.
Bratov brat

#169 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Bratov brat »

teoreticar wrote:
LSD wrote:jah, jadnici nisu ništa mogli- osim što su ga apsolutnom vecinom izabrali za Vožda i vladara svih srba :lol: :lol: i to potvrdili na nekoliko narednih izbora....zaklinjali mu se na Gazimestanu , odakle je Vožd sa govornice zasvirao srpsku trubu
To "potvrdili" mi je sumnjivo posto sve koje sam poznavao 2000 godine su glasali protiv Milosevica a on osvojio satro 49.5%. Ma idi. Kazem ti okrenuli smo list 2000. godine i sada zivot ide dalje ;) vidimo se uskoro u EU.
Ja ti opet kazem da nemas ti njemu sta da se pravdas, kako se Milosevic do 1996. odrzavao na vlasti , to ne znam ili nisam bas siguran pa necu da pisem. Od 1996.-2000. , odrzavao se na vlasti kradjom i samo kradjom i ubistvima ili pokusajima ubistava svojih politickih protivnika i obicnog naroda.
Leons

#170 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Leons »

sijedi wrote:
Ne znam za sve, ali ih je dosta otišlo u razna Šuškova sela, Bobanova sela, a znamih i dosta koji su otišli u Knin.

Isto tako možeš reći da su Bošnjaci podrinja u Sarajevo samo onako, spakovali se i otišli.
Skijaš

#171 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Skijaš »

horion_bosona wrote:Da li je moguce da se Srbi suoce i shvate obim zlocinackog poduhvata pocinjenog u ime Srbije i srpskog naroda?
Srpski narod je žrtva velikosrpskog faktora, Srbe se sijanjem straha još uvijek drži kao taoce velikosrpske politike i sve dok velikosrbi imaju kontrolu nad budžetom manjeg entiteta (preko kojeg kontrolišu sve, medije, obrazovanje, policiju, ekonomsku politiku itd), kontrolišu i prosječnog Srbina. Kada velikosrpski elementi izgube te poluge vlasti, propaganda kojoj je podvrgnut srpski narod će biti u velikoj mjeri neutralisana i doći će do suočavanja sa činjenicama.
LSD

#172 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by LSD »

Bratov brat wrote:
teoreticar wrote:
Ja ti opet kazem da nemas ti njemu sta da se pravdas, kako se Milosevic do 1996. odrzavao na vlasti , to ne znam ili nisam bas siguran pa necu da pisem. Od 1996.-2000. , odrzavao se na vlasti kradjom i samo kradjom i ubistvima ili pokusajima ubistava svojih politickih protivnika i obicnog naroda.
Znaš šta bi rek'o na ovo Otac srpske nacije Dobrica Ćosić:

"Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

pa prestanite se lagati i služiti tom jeftinom populističkom demagogijom, provaljeni ste davno ;-) ....eto, to je za pocetak prvi korak ka pomenutoj moralnoj katarzi (od koje naravno nema ništa).
Leons

#173 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Leons »

Grujo wrote:Вама историја почиње од 92-ге. :roll: Оно што сте радили од Турака, 1914, 1941 вам је дошло на наплату и то у веома малом обиму.
I daj nosite ovaj okot.
Havatar

#174 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Havatar »

Leons wrote:
Jel?

Oni su na poziv hercegbosanskog rukovodstva napustili domove otisli da prave Herceg-Bosnu i to je utvrdeno od strane haskog tribunala tako da je obicn laz da su Bosnjaci nekog sistematski protjerivali i ovo ti je prvi i osljednji put da takve lazi iznosis..
Last edited by Havatar on 18/05/2014 23:30, edited 1 time in total.
Bratov brat

#175 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Bratov brat »

LSD wrote: Znaš šta bi rek'o na ovo Otac srpske nacije Dobrica Ćosić:

"Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

pa prestanite se lagati i služiti tom jeftinom populističkom demagogijom, provaljeni ste davno ;-) ....eto, to je za pocetak prvi korak ka pomenutoj moralnoj katarzi (od koje naravno nema ništa).
E kako je pisao tako ga i oplakujemo . :wink:

Neka si nas samo ti tako bistar i ucen provalio. sad si nas ugasio, evo svi katarzu prozivesmo , od kad si ti napisao ovaj post pa do ovog mog, ja se osecam ko potpuno drugi covek. Uh jesam se katarziro nema dalje.
Locked