Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hronicna_upala wrote:Steta sto nisu svi Srbi kao ovaj srpski naucnik, iako je gotovo 99% Srba koji vjeruju u mitomaniju ovog psihopate uvijek se nadje onih 1% Cedomira Jovanovica da usere motku..
Malo ti je 99%
Ok malo sam pretjerao, ali 95% sigurno, osim toga Cedo i njegova stranka nikad nisu dobili vise od 5% glasova na izborima, dakle, ispravit cu se, 95%..
ti i otvarač ove tema ste ovim što ste napisali pokazali da se po mitomaniji puno ne razlikujete od deretića.
deretić je budala - mentalno labilna osoba, vjerovatno sa ozbiljnom dijagnozom, koji ima pristalice upravo među likovima koji imaju mentalni sklop sličan tvom ili rajvoSa0.
i mi imamo likove kao što je deretić, isvjesne pašiće, zatim imamoviće i slične, koji, doduše, nisu maštoviti kao ovaj, ali u suštini su na istom zadatku - izmišljanje slavne istorije da bi ljudima u ovom jadu i bijedi podigli malo samopouzdanje.
kowalski1 wrote:
ti i otvarač ove tema ste ovim što ste napisali pokazali da se po mitomaniji puno ne razlikujete od deretića.
deretić je budala - mentalno labilna osoba, vjerovatno sa ozbiljnom dijagnozom, koji ima pristalice upravo među likovima koji imaju mentalni sklop sličan tvom ili rajvoSa0.
i mi imamo likove kao što je deretić, isvjesne pašiće, zatim imamoviće i slične, koji, doduše, nisu maštoviti kao ovaj, ali u suštini su na istom zadatku - izmišljanje slavne istorije da bi ljudima u ovom jadu i bijedi podigli malo samopouzdanje.
nažalost, razlika je u tome što imamović djeluje iz institucija i po tome je opasniji.
enver imamvoić prije rata je bio arheolog, imao je neke reference iza sebe, znači ne radi se o nekoj budali kao deretiću, međutim, posljednjih 15-tak godina je potpuno poludio; širi mitove o najstarijem narodu u evropi, neke biološke naci-teorije, prodaje sumnjive geneologije bosanskih vladara i slično. jednostavno, upleo se u kolo gdje mu nije mjesto.
Ja fakat nekontam zasto mislite da su svi srbi mitomani, evo ja sam srbin i to nekrijem ali nevjerujem u 90 % slucajeva ovim pricama ili mitovima kako ih vi zovete...sa druge strane mnoge stvari za koje vi tvrdite da su mitomanija su bazirane na istorijskim dogadjajima ( nemojte mi samo o ovom idiotu sa ovih video isjecaka takvih budala ima svugdje medju svim narodima i zbog njega tvrdit da su svi srbi takvi je .... )
exliberal-ex wrote:Ja fakat nekontam zasto mislite da su svi srbi mitomani, evo ja sam srbin i to nekrijem ali nevjerujem u 90 % slucajeva ovim pricama ili mitovima kako ih vi zovete...sa druge strane mnoge stvari za koje vi tvrdite da su mitomanija su bazirane na istorijskim dogadjajima ( nemojte mi samo o ovom idiotu sa ovih video isjecaka takvih budala ima svugdje medju svim narodima i zbog njega tvrdit da su svi srbi takvi je .... )
Malo si se zaletio, temaj je "SRPSKA MITOMANIJA" u pod-forumu Politika, znaci odnosise na politiku i mitomaniju u tom pogledu. Kontas?
A ovako Dobrica Ćosić to govori o sobsvenom narodu i sebi naravno.
„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe
„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić
„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić
„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić
"Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić
exliberal-ex wrote:Ja fakat nekontam zasto mislite da su svi srbi mitomani, evo ja sam srbin i to nekrijem ali nevjerujem u 90 % slucajeva ovim pricama ili mitovima kako ih vi zovete...sa druge strane mnoge stvari za koje vi tvrdite da su mitomanija su bazirane na istorijskim dogadjajima ( nemojte mi samo o ovom idiotu sa ovih video isjecaka takvih budala ima svugdje medju svim narodima i zbog njega tvrdit da su svi srbi takvi je .... )
Malo si se zaletio, temaj je "SRPSKA MITOMANIJA" u pod-forumu Politika, znaci odnosise na politiku i mitomaniju u tom pogledu. Kontas?
„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe
Nadam se da je sve jasno.
Ama jel ti mislis da mi svi samo slusamo sta Cosis prica...pa ovo je mitomanija sto vi ovdje pricate.
I ja sad mogu napisat ovdje da pola stvari koje govore Bosnjaci su mitomanija...dajte malo pobogu razmislite i vi svojm glavom
BHCluster wrote:
Nadam se da je sve jasno.
Ama jel ti mislis da mi svi samo slusamo sta Cosis prica...pa ovo je mitomanija sto vi ovdje pricate.
I ja sad mogu napisat ovdje da pola stvari koje govore Bosnjaci su mitomanija...dajte malo pobogu razmislite i vi svojm glavom
Niko nemora ništa da misli.
Ćosić je mentor Miloševića, ista doktrina, isto razmišljanje.
Za Miloševića glasalo 90 % osoba koji se izjašnjavaju kao srbi.
Vidjeli smo ponašanje Srba od Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova....
Da nisu možda memorandume SANU pisali ne srbi ?
Ili ti nisi dovoljno upoznat šta piše u tim memorandumima.
Jesi li možda zaboravio šta je u skupštini govorio Karadžić (onako rečeno za kojeg je glasalo 99% osoba koji se izjašnjavaju kao srbi).
Još jedna osobina krasi srbe, osim mitomanije. Kolektivna AMNEZIJA.
Last edited by zmajadaH on 24/09/2013 18:49, edited 1 time in total.
kowalski1 wrote:nažalost, razlika je u tome što imamović djeluje iz institucija i po tome je opasniji.
enver imamvoić prije rata je bio arheolog, imao je neke reference iza sebe, znači ne radi se o nekoj budali kao deretiću, međutim, posljednjih 15-tak godina je potpuno poludio; širi mitove o najstarijem narodu u evropi, neke biološke naci-teorije, prodaje sumnjive geneologije bosanskih vladara i slično. jednostavno, upleo se u kolo gdje mu nije mjesto.
Stavljati u isti koš Deretića i njegovu teoriju o Srbima i amebama sa Imamovićevim porodičnim stablom Kotromanića???
Ne želim biti pristrasan, ali daleko je bošnjačka mitomanija od srpske, miljama daleko. Što ne znači da ni kod bošnjaka ne postoji neko ko se fura na ovakve stvari.
Pa pogledajte samo retoriku: "Mi najjači, mi najbolji, sve nastalo od nas, mi ovo, mi ono, mi mi mi.." A dobro se zna da je odlika malih, sitnih, marginalnih, nebitnih naroda da se pale na ovakve stvari. Još kad se na to doda postojeće stanje u Srbiji, kako ekonomsko tako i mentalno kod naroda.. dobije se odlično tlo za Deretića.
U 21 vijeku, u doba brzog interneta i masovnog razvitka cijelog svijeta na svim poljima, da neko propagira i vjeruje u to da su Srbi otkrili Ameriku, da je Isus bio Srbin, da su Šveđani Srbi, bogorodica, apostoli itd itd.
Pretjerano je temu o srpskoj mitimaniji poceti sa nekim nadrihistoricarem Dereticem u cija pretjerivanja cak i mnogi mitomani ne vjeruju. Srpskoj mitomaniji ne trebaju anticke Srbije, otkrica Amerike,... oni su sasvim zadovoljni mitovima o srpskoj Bosni, Bosnjacima kao bivsim Srbima, srpskom jeziku kao jedinom ili osnovom,...
Mitomanija je odavno opci standard u kojeg svi vjeruju. U ovom trenutku u Banjaluci - velika vecina - i staro i mlado i obrazovano i neobrazovano, i ekstremno i tolerantno,... vjeruje u sledece nebuloze koje su osnove srpske mitomanije.
- Srbi preci Bosnjaka i vecine Hrvata - jer su kao naseljavali pola Balkana.
- Kraljevina Bosna, Kotromanici - ma samo zapadna Srbija i sve Srbi.
- Slabi, maloumni, malodusni, retardirani,.. itd. Srbi se poturcise(primise islam), i tako se srpski korpus malo genetski procisti a nastadose Bosnjaci.
- Bosnjaci dakle nisu narod u rangu sa Srbima posto nemaju historiju, kulturu, jezik,.. i samo su produkt jedne stare okupacije.
- Srpski jezik je jedini ili osnova svih jer slici i svi se razumijemo,..
- i najvaznije u svemu ovome - Bosnjaci sve to znaju a ne smiju javno da priznaju jer istina boli, i mrze Srbe samo zato sto su bolji, ljepsi, kuratiji, hrabriji, kulturniji, moderniji,.. i sto ih podsjecaju na neslavno porijeklo.
Nije nikakva zahebancija - ovo je stvarno istina i mitomani u to vjeruju. U ovom momentu neki mitoman koji cita ove redove vjeruje da ja "znam za srpsko porijeklo i vjerujem u to" ali izmisljam nesto drugo da bi prikrio bolnu istinu. Toliko je vjerovanje jako da ih mozes kupiti za bilo kakvu cijenu. Primjer je Kusturica sa svojim nastupom.
Kakav Deretic, iako je tip haza budala - i to je opet visa nauka za mitomane - osnova mitomanije su standardi koje i vlast i skolstvo, mediji u RS neprekidno napucavaju - a najbolje se pokazuju u knjizi i filmu Noz. Evo par isjecaka.
O porijeklu Bosnjaka u ovom isjecku koji opisuje mentalni sklop mitomana gdje je ubijedjen da su u proslosti islam primili samo ili iskljucivo Srbi.
U ovom isjecku propaganda na nivou retarda - ali ubijedjenost da se slicnost jezika samo objasnjava srpskim porijeklom i prefiksom, a nikako bosanskim, hrvaskim.
Kome su god ovi isjecci logicni i imaju smisla - taj je ili srpski mitoman ili ovca ako nije Srbin.
"VIDI SE NA VASIM KOMENTARIMA KOLIKO STE ZAVIDNI NAMA SRBIMA NA NASOJ ISTORIJI PROSLOSTI JEZIKU PISMU.SVE TO NABROJANO VI NEMATE ZATO SMO VAM TRN U OKU;NAJBOLJE ZA VAS DASE VRATITTE SVOJOJ VJERI I IMACTE SVE ZAJEDNICKU ISTORIJU PISMO VJERU NACIJU I CRKVU.ALI PROBLEM JE U TOOME STO VI HOCETE DA BUDETE SVE SEM ONOGA STO USTVARI JESTE DA STE NEKADA BILI SRBI;A SADA SE ODRICETE SVEGA SRPSKOG
mali kurs istorije za hrvate,bosnjake i ostale nacije koje okupator i vatikan izmisli;
u svakom slucaju niste vi bosnjaci a ni hrvati.Vi ste otpali od nas zato nas toliko i mrzite, a dubini duse ste ljubomorni i zavidni nama srbima,na jeziku istoriji kulturi naucnicima piscima itd.
"
hAZNADAR wrote:
- Slabi, maloumni, malodusni, retardirani,.. itd. Srbi se poturcise(primise islam), i tako se srpski korpus malo genetski procisti a nastadose Bosnjaci.
- Bosnjaci dakle nisu narod u rangu sa Srbima posto nemaju historiju, kulturu, jezik,.. i samo su produkt jedne stare okupacije.
- i najvaznije u svemu ovome - Bosnjaci sve to znaju a ne smiju javno da priznaju jer istina boli, i mrze Srbe samo zato sto su bolji, ljepsi, kuratiji, hrabriji, kulturniji, moderniji,.. i sto ih podsjecaju na neslavno porijeklo.
"
hAZNADAR wrote:Pretjerano je temu o srpskoj mitimaniji poceti sa nekim nadrihistoricarem Dereticem u cija pretjerivanja cak i mnogi mitomani ne vjeruju. Srpskoj mitomaniji ne trebaju anticke Srbije, otkrica Amerike,... oni su sasvim zadovoljni mitovima o srpskoj Bosni, Bosnjacima kao bivsim Srbima, srpskom jeziku kao jedinom ili osnovom,...
Mitomanija je odavno opci standard u kojeg svi vjeruju. U ovom trenutku u Banjaluci - velika vecina - i staro i mlado i obrazovano i neobrazovano, i ekstremno i tolerantno,... vjeruje u sledece nebuloze koje su osnove srpske mitomanije.
Nije nikakva zahebancija - ovo je stvarno istina i mitomani u to vjeruju. U ovom momentu neki mitoman koji cita ove redove vjeruje da ja "znam za srpsko porijeklo i vjerujem u to" ali izmisljam nesto drugo da bi prikrio bolnu istinu. Toliko je vjerovanje jako da ih mozes kupiti za bilo kakvu cijenu. Primjer je Kusturica sa svojim nastupom.
Kakav Deretic, iako je tip haza budala - i to je opet visa nauka za mitomane - osnova mitomanije su standardi koje i vlast i skolstvo, mediji u RS neprekidno napucavaju - a najbolje se pokazuju u knjizi i filmu Noz. Evo par isjecaka.
O porijeklu Bosnjaka u ovom isjecku koji opisuje mentalni sklop mitomana gdje je ubijedjen da su u proslosti islam primili samo ili iskljucivo Srbi.
U ovom isjecku propaganda na nivou retarda - ali ubijedjenost da se slicnost jezika samo objasnjava srpskim porijeklom i prefiksom, a nikako bosanskim, hrvaskim.
Kome su god ovi isjecci logicni i imaju smisla - taj je ili srpski mitoman ili ovca ako nije Srbin.
"VIDI SE NA VASIM KOMENTARIMA KOLIKO STE ZAVIDNI NAMA SRBIMA NA NASOJ ISTORIJI PROSLOSTI JEZIKU PISMU.SVE TO NABROJANO VI NEMATE ZATO SMO VAM TRN U OKU;NAJBOLJE ZA VAS DASE VRATITTE SVOJOJ VJERI I IMACTE SVE ZAJEDNICKU ISTORIJU PISMO VJERU NACIJU I CRKVU.ALI PROBLEM JE U TOOME STO VI HOCETE DA BUDETE SVE SEM ONOGA STO USTVARI JESTE DA STE NEKADA BILI SRBI;A SADA SE ODRICETE SVEGA SRPSKOG
mali kurs istorije za hrvate,bosnjake i ostale nacije koje okupator i vatikan izmisli;
u svakom slucaju niste vi bosnjaci a ni hrvati.Vi ste otpali od nas zato nas toliko i mrzite, a dubini duse ste ljubomorni i zavidni nama srbima,na jeziku istoriji kulturi naucnicima piscima itd.
"
Zaboravio si ono da svi poticu iz Hercegovine i da su se odatle rasirili po Balkanu.
@cyprus, ja bih sve njih podijelio u , uslovno rečeno, tri-četiri kategorije:
1. semir osmanagić je alternativni arheolog - znači, bavi se periodom prije doseljavanja slovena na ove prostore i politički je bezopasan.
2. deretić - stand up komičar. njegove teorije i nastup su takvi da više liče na humoristički program.
3. razne biološke teorije o predslovenskom porijeklu (gotske, iranske, skitske i sl.) - ovih ima najviše i kod srba i hrvata i bošnjaka, i najopasniji su jer se često kriju iza prof. i dr. titula, a prosipaju fašističke gluposti o superiornosti svog naroda u odnosu na "ostale slovene" "vlahe" i sl.
4. kvazi pisci kao drašković koji perfidno kombinuju neki događaj iz istorije i mitove da bi širili mržnju među narodima.
mislim da mitovi kao takvi nisu problem, oni su vrijednosno neutralni i postoje u svim narodima (npr. mit o kralju arturu kod engleza, nibelunzi kod nijemaca, pa i kosovski mit sam po sebi nije problematičan) već politička upotreba-zloupotreba tih mitova.
Sa jedne strane lijece svoj kompleks inferiornosti malog naroda kojeg je gazio ko je stigo i svoju krizu identiteta sa obzirom da veliku vecinu danasnjih Srba cine posrbljeni pripadnici Vlaha i drugih naroda.
Sa druge strane tim mitovima opravdavaju svoju ekspanzionisticku politiku na Balkanu... svojatanje Bosne, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Makedonije itd.
Njima reedukacija ne pomaze... nadam se da ste to shvatili do sad. Oni su zaljubljeni u svoje lazi. Znaci ne raspravljati se sa njima vec ih samo drzati na nisanu... i cekati da sljedeci put dignu svoju glavu prljavu...
ulciscorr wrote:Servskim mitomanima te lazi sluze u dvije svrhe.
Sa jedne strane lijece svoj kompleks inferiornosti malog naroda kojeg je gazio ko je stigo i svoju krizu identiteta sa obzirom da veliku vecinu danasnjih Srba cine posrbljeni pripadnici Vlaha i drugih naroda.
Sa druge strane tim mitovima opravdavaju svoju ekspanzionisticku politiku na Balkanu... svojatanje Bosne, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Makedonije itd.
Njima reedukacija ne pomaze... nadam se da ste to shvatili do sad. Oni su zaljubljeni u svoje lazi. Znaci ne raspravljati se sa njima vec ih samo drzati na nisanu... i cekati da sljedeci put dignu svoju glavu prljavu...
ulciscorr@ bitno je da se ne upadne u zamku, jer se i ovdje non-stop generalizira. znači, ne srbi, već razni kvazi i nadri "naučnici" i političari. mit je po pravilu konstrukt jednog čovjeka ili više njih koji se poslije reproducira. nažalost ovaj prostor je jako pogodan za tako nešto. zapravo, odgovarati na mitove po principu "svi su oni isti" je ista vrsta mitomanije.
mene zanimaju naši mitovi i trenutno mi na pamet padaju tri:
1. hrvati iz bih: mi smo branitelji krišćanstva i europe od bizanta i islama. tisućama godina čuvamo zapadnu evropu i patimo a oni nam ne pomažu.
2. srbi iz bih: mi smo najstariji, najjači i svi oko nas su srbi.
3. bošnaci: i mi smo najstariji, ali u bosni. čuvamo hiljadugodišnju tradiciju bosne, imamo naše stećke i bogumile kao dokaz, a srbi i hrvati su uljezi.
kowalski1 wrote:ulciscorr@ bitno je da se ne upadne u zamku, jer se i ovdje non-stop generalizira. znači, ne srbi, već razni kvazi i nadri "naučnici" i političari. mit je po pravilu konstrukt jednog čovjeka ili više njih koji se poslije reproducira. nažalost ovaj prostor je jako pogodan za tako nešto. zapravo, odgovarati na mitove po principu "svi su oni isti" je ista vrsta mitomanije.
mene zanimaju naši mitovi i trenutno mi na pamet padaju tri:
1. hrvati iz bih: mi smo branitelji krišćanstva i europe od bizanta i islama. tisućama godina čuvamo zapadnu evropu i patimo a oni nam ne pomažu.
2. srbi iz bih: mi smo najstariji, najjači i svi oko nas su srbi.
3. bošnaci: i mi smo najstariji, ali u bosni. čuvamo hiljadugodišnju tradiciju bosne, imamo naše stećke i bogumile kao dokaz, a srbi i hrvati su uljezi.
Procitao sam uvodni post, a ovo je komentar:
Brisem dupe sa srpskom mitologijom.
I sta ce nam ova tema?
Ako srbijanci zele uceti svoju djecu lazima, njihov problem i njihove konsekense.
normalno da je mit koji je izeztno popularan,jer termin bosnjak koji se pokusava danas apostrofirati i pokusava predstaviti zankom jednakosti sa tim terminom iz srednjovjekovne bosne nije isto.Ono sto termin bosnjak predstavlja od 1994 i danas i za sta se silno bori propaganda koja je danas prisutna vezana za popis stanovnistva,veze nema s terminom koji je postojao u ono vrijeme kao odrednica ljudi koji zive na prostoru tadasnje bosne.