Koji ovaj gore sto je pojedine jedinice Armije Repubilke BiH usporedio sa cetnicima?madner wrote:Opet ce ovaj plakati dva mjeseca.
Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
- BHCluster
#501 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
- madner
#502 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ovaj sto iz dijaspore drzi predavanja o patriotizmu, nacionalnom pitanju i regionalnim odrednicama. Jeste da je izbjegao kada je bilo biti ili ne biti, no sada je dosao tobe.BHCluster wrote:Koji ovaj gore sto je pojedine jedinice Armije Repubilke BiH usporedio sa cetnicima?madner wrote:Opet ce ovaj plakati dva mjeseca.
-
mmaar
#503 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Gibanica, prsten i zlatni lanacGeneral War wrote:interesantno bosnjaci su i najvise natakareni na bosance
-
hAZNADAR
#504 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Nemojte sebi dizati rejting veci nego sto jeste. Pokazalo se na popisu kolika ste snaga i zasto bi po kojem razlogu vas koliko ono bi postotaka iko smatrao opasnoscu i bio natakaren.General War wrote:
Ma rodila vas majka sto ste merhametli...a vamo nesto plac i jad o ugrozbi i mitomaniji.
Jebiga, sta je ostalo da uzmemo, sve ste izredali ako po tom kljucu trebamo da se indentifikujemo sto ultimativmo trazis...interesantno bosnjaci su i najvise natakareni na bosance
A na srpsku mitomaniju jesmo natakareni sa dobrim razlogom,.. bez obzira iz cijih usta izlazila. Covjeka cine djela, opredjeljenje,.. a ne naslijedje.
Ne sjecam se da je iko ovdje prozivao Ostale na popisu. Raspravljali smo o datiranju manastira koja se laziraju u RS, i ti uleti u startu sa nama mazlumima, duge jezicine, dekretom izmisljeni, fasisti,..
Pitanje i dalje ostaje - kako vas nazvati. Ko su ti koji nisu deklarisani Srbi a promoviraju srpsku mitomaniju?
- BHCluster
#505 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Da nije obrnuto? Mislim kad se uzme u obzir tema o popisu iz 2013 i kmechanje tzv "bosanaca", na toj temi su nadmasili i srbe u kmechanju.General War wrote:interesantno bosnjaci su i najvise natakareni na bosance
- madner
#506 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Recimo da su Bosanci regionalna odrednica. Vasic, Bajic, Dodik. 
-
hAZNADAR
#507 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Pa sigurno nisu Hercegovci. Za Bajica neznam.madner wrote:Recimo da su Bosanci regionalna odrednica. Vasic, Bajic, Dodik.
kako je ovaj lik dobio nadimak?

Mozda voli da jede sortu kukuruza koja se slucajno istog imena kao njegov nadimak.
-
Pedja123
#508 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ogromna većina Srba ne "uzima" mitomaniju. U Srbiji nije bilo rata, ljudi su tamo politički neopterećeni, ja razumem da vi to ne možete shvatiti jer živite u državi gde je politka najbitnija tema, u Srbiji to jednostavno nije tako. Dovoljno govori činjenica da mnogi ni ne znaju da postoje bosanski Srbi, misle da u Bih živi narod Bosanci i da su svi muslimani, ne znaju ni da postoje crnogorski Srbi, misle da su to sve Crnogorci u narodnom smislu.KB9 wrote:ako ogromna vecina srba je uzima za ozbiljno (iz dana u dan, godine u godinu, stoljece u stoljece) da li to znaci da je ogromna vecina srba nepismeno il ne vrijede zdrave osnove logike u ovom slucaju?General War wrote:_BataZiv_0809 wrote:Srpska mitomanija je opstepoznata i istu pismen covjek uopste ne uzima za ozbiljno.
I nije Nikolić pobedio zato jer je "četnički vojvoda" (ne spominje se uopšte) nego zato što je bio glavni konkurent tadašnjem DS koji su vodili očajnu ekonomsku politiku (ostali konkurenti su već bili u DOS pa samim tim nisu imali nikakvu šansu). SNS se jeste pokazao kao bolje eokonmska opcija od DS i zato im je porastao rejting. Odnos prema EU, nacionalnim manjinama, susedima je isto kao i u slučaju DS, nema ti nikakve četničke i velikosrpske politke, što se toga tiče su potpuno isti kao DS, oni se najviše oslanjaju na ekonomiju
- General War
#509 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Naravno, to je jedina tema za likovanje, ostale su rezervisane za vaseBHCluster wrote:Da nije obrnuto? Mislim kad se uzme u obzir tema o popisu iz 2013 i kmechanje tzv "bosanaca", na toj temi su nadmasili i srbe u kmechanju.General War wrote:interesantno bosnjaci su i najvise natakareni na bosance
- ABH017
#510 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Jašta radi. Zato su Srbi pobrisali sve pridjeve koji imalo mirišu na Bosnu i Bosanstvo. Pa onda svemu živom i neživom pridružili atribut srpski.General War wrote:Naravno, to je jedina tema za likovanje, ostale su rezervisane za vaseBHCluster wrote:Da nije obrnuto? Mislim kad se uzme u obzir tema o popisu iz 2013 i kmechanje tzv "bosanaca", na toj temi su nadmasili i srbe u kmechanju.General War wrote:interesantno bosnjaci su i najvise natakareni na bosance
Ko se protivi i ko je pobrisao pridjeve "Bosanski ..." iz naziva gradova? Srbi.
Ko i dan danas, uprkos tom činu, za te gradove, službeno i neslužbeno, koristi pridjeve "Bosanski"? Pa Bošnjaci, naravno.
Bošnjaci nisu protiv naziva nacije Bosanac, već su protiv toga da se samo oni trpaju u tu novonastalu naciju i time praktično podijele na dva i/ili više naroda.
Mitomanija može pomoći samo da se u vlastitoj glavi istina pretvori u laž, a laž u istinu.
- exliberal-ex
#511 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Vidis ja se slazem sa tobom, to nasilno mjenjanje imena je vise nego glupost, isto kao sto su I foci pokusali promjenit ime...mislim to nije mitomanija to je idiotizamABH017 wrote: Jašta radi. Zato su Srbi pobrisali sve pridjeve koji imalo mirišu na Bosnu i Bosanstvo. Pa onda svemu živom i neživom pridružili atribut srpski.
Ko i dan danas, uprkos tom činu, za te gradove, službeno i neslužbeno, koristi pridjeve "Bosanski"? Pa Bošnjaci, naravno.
Bošnjaci nisu protiv naziva nacije Bosanac, već su protiv toga da se samo oni trpaju u tu novonastalu naciju i time praktično podijele na dva i/ili više naroda.
Mitomanija može pomoći samo da se u vlastitoj glavi istina pretvori u laž, a laž u istinu.
- KB9
#512 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
na citav post imam napisat samo jedno veliko NEPedja123 wrote:Ogromna većina Srba ne "uzima" mitomaniju. U Srbiji nije bilo rata, ljudi su tamo politički neopterećeni, ja razumem da vi to ne možete shvatiti jer živite u državi gde je politka najbitnija tema, u Srbiji to jednostavno nije tako. Dovoljno govori činjenica da mnogi ni ne znaju da postoje bosanski Srbi, misle da u Bih živi narod Bosanci i da su svi muslimani, ne znaju ni da postoje crnogorski Srbi, misle da su to sve Crnogorci u narodnom smislu.
I nije Nikolić pobedio zato jer je "četnički vojvoda" (ne spominje se uopšte) nego zato što je bio glavni konkurent tadašnjem DS koji su vodili očajnu ekonomsku politiku (ostali konkurenti su već bili u DOS pa samim tim nisu imali nikakvu šansu). SNS se jeste pokazao kao bolje eokonmska opcija od DS i zato im je porastao rejting. Odnos prema EU, nacionalnim manjinama, susedima je isto kao i u slučaju DS, nema ti nikakve četničke i velikosrpske politke, što se toga tiče su potpuno isti kao DS, oni se najviše oslanjaju na ekonomiju
- Point.
#513 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Zbunjen.Ripicipi wrote:A sta je neko ko se izjasni kao Bosanac, a jos zaokruzi i bosanski?Point. wrote:Vidim jos te drzi gorcina od objave popisa. Mozda nisi svjestan, ali si duboko zaglibio u srpsku mitomaniju, baljezgajuci o istim stvarima ko i oni. Mene bi licno bilo stid, da sam se izjasnio kao bosanac.General War wrote: Dovoljno emacipovan da vidim da svejedno sta ti mislio o sebi i nabijanja na nos genocida svakome ko ne misli ko ti i kompanija...samo se udaljavamo jedni od drugih..u ovoj si borbi sam druze, bujrum.
Vidi ti njega, 0,3% bi da odlucuje vecinskom narodu kako da zove sopstveni jezik. No, dobro je da znamo gdje vas imamo. Bude li belaja opet, na istoj ste strani ko i Abdicevi sljedbenici, cisto da se zna, da ne kmecite poslije. A zasluzili ste par samara, upravo zbog ovog prihvacanja velikosrpske mitologije. Nije da niste.
- Point.
#514 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Tvoj haver General i slicni kivni ljudi. Isto je i moje pravo da izmisljenu naciju bosanaca zovem statistickom greskom, sto i cifre potvrdjuju._BataZiv_0809 wrote:Ko ti bolan osporava jezik? Ko te naziva pogrdnim imenima?Point. wrote: A kako bi se trebao ponasati prema tim istim ljudima koji ne priznaju moj jezik, pogrdnim imenima nazivaju moj narod i imaju istu pricu kao srpska mitomanija? Zasluzili su i gore, vjeruj, nego da ih nazovem statistickom greskom, zalutalim ovcama. Moj stav je jasan. Kakav je tvoj, jer vidim saras malo?
Moj stav je jasan, zovite se kako god hocete, zovite svoj jezik kako god zelite, to je vase pravo.
Kao sto je i moje i svacije pravo da o tome imamo stav.
-
hAZNADAR
#515 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Niko ne tvrdi da Srbi ustaju sa mislima o srpskoj Bosni, poturicama, dahijama,.. a legnu navecer sa mislima o muslimanskim ustasama,..Pedja123 wrote:
Ogromna većina Srba ne "uzima" mitomaniju. U Srbiji nije bilo rata, ljudi su tamo politički neopterećeni, ja razumem da vi to ne možete shvatiti jer živite u državi gde je politka najbitnija tema, u Srbiji to jednostavno nije tako. Dovoljno govori činjenica da mnogi ni ne znaju da postoje bosanski Srbi, misle da u Bih živi narod Bosanci i da su svi muslimani, ne znaju ni da postoje crnogorski Srbi, misle da su to sve Crnogorci u narodnom smislu.
Zivot ide svojim tokom i ljudi zive ili prezivljavaju. Medjutim, problem je sto imamo stav o nekim stvarima. Koje nam padnu na pamet jednom u par mjeseci ali kada dodju - imamo stav.
Najvisa kulturna instanca SANU i dalje negira bosanski jezik iako je naucno utemeljen, ima historijski kontinuitet,.. pretpostavljam na rijec, pojam Bosnjaci ako se slucajno spomene na TV ili procita u novinama - na pamet padnu samo stvari koje se 20 god pumpaju. A nisu nimalo lijepe.
Za Srbiju nisam ekspert ali u RS znam kako se dozivljavaju i tumace Bosnjaci i njihova kulturna bastina. Kada sve saberes i skupis ispada da nisu ljudi. Srpsko-bosnjacki odnosi nece nikada biti dobri dokle god Srbi budu gledali na Bosnjake kao svoje otpadnike i da nisu kao narod istog ranga kao ostali.
Primjerice Hrvati se dozivljavaju drugacije. Bez ljubavi naravno, pamti se NDH, Jasenovac,.. pamti se i Oluja i sistematsko rusenje crkvi, manastira,.. Ali Hrvati opet bar kotiraju kao narod, nacija,.. respektabilnog ranga. Jer imaju atribute kao ostali. Bosnjaci nemaju dokle god su otpadnici, izmisljene nacije i jezika i dokle sve to rade da bi navodno prikrili svoju bolnu istinu o porijeklu. Mali je korak za Srbe prevazici te gluposti i mrziti bar na kvalitetniji nacin. Ali opet nepremostiv.
Ponavljam - nije u pitanju srpska opsjednutost Bosnjacima,... ali postoji ipak standard koji uvijek izbije na pomen.
Od mitomanije nije niko operisan. I ovdje ces mozda procitati kontre poput bivsi Bosnjaci za Srbe, Turci ih doveli i naselili, krvozednost kao dio kulture,... ali je sve to bilo i ostalo u domenu ekstremista, budala i forumaskih prepucavanja. Najvise kulturne instance Bosnjaka, udzbenici, historiografija,.. to ipak ne tvrdi.
Kod Srba kako vrijeme prolazi sve manje primjecujem razliku izmedju ekstremista i normalnih. Jednostavno je stvar u standardu. A u takvom standardu i rehabilitacija cetnika dolazi kao sasvim ocekivan cin.
Svi mi imamo svoje mane - ali smo i u time originalni. Svako na svoj nacin.
-
dezurni_ucenik
#516 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Sveti Kmecoje je opet pokucao na vrata 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#517 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
A ja patriota sto sopstvenu drzavu svode na regiju 
-
hAZNADAR
#518 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Zar je moguce da neznas puno ime nase drzave?_BataZiv_0809 wrote:A ja patriota sto sopstvenu drzavu svode na regiju
- ABH017
#519 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Naravno, ali je mitomanija pričati kako su Bošnjaci najoštriji protivnici Bosanstva.exliberal-ex wrote:Vidis ja se slazem sa tobom, to nasilno mjenjanje imena je vise nego glupost, isto kao sto su I foci pokusali promjenit ime...mislim to nije mitomanija to je idiotizamABH017 wrote: Jašta radi. Zato su Srbi pobrisali sve pridjeve koji imalo mirišu na Bosnu i Bosanstvo. Pa onda svemu živom i neživom pridružili atribut srpski.
- General War
#520 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Pa ni ti neznas puno ime naseg jezikahAZNADAR wrote:Zar je moguce da neznas puno ime nase drzave?_BataZiv_0809 wrote:A ja patriota sto sopstvenu drzavu svode na regiju
hoces da pricas bosanski a ne bosansko hercegovacki
- ABH017
#521 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Mitomanija.KB9 wrote:na citav post imam napisat samo jedno veliko NEPedja123 wrote:Ogromna većina Srba ne "uzima" mitomaniju. U Srbiji nije bilo rata, ljudi su tamo politički neopterećeni, ja razumem da vi to ne možete shvatiti jer živite u državi gde je politka najbitnija tema, u Srbiji to jednostavno nije tako. Dovoljno govori činjenica da mnogi ni ne znaju da postoje bosanski Srbi, misle da u Bih živi narod Bosanci i da su svi muslimani, ne znaju ni da postoje crnogorski Srbi, misle da su to sve Crnogorci u narodnom smislu.
Svaki mjesec sam u Srbiji i vrlo dobro znam kako "ne znaju", za bosanske i crnogorske Srbe. Mene koleginica pita odakle sam. Ja kažem iz Sarajeva, a ona pita, jel iz Srpskog Sarajeva. A žena je obrazovana i pametna. Tačno je da ljudi ne znaju pravu sliku stvari, već samo ono što im mitomanska mašina plasira na medijima.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#522 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Pozajem Srbiju i Srbe iz proslog stoljeca i nekih boljih zivota, tako da mi internet prestava Srbije nije osnovno mjerilo.Pedja123 wrote:
Ogromna većina Srba ne "uzima" mitomaniju. U Srbiji nije bilo rata, ljudi su tamo politički neopterećeni, ja razumem da vi to ne možete shvatiti jer živite u državi gde je politka najbitnija tema, u Srbiji to jednostavno nije tako. Dovoljno govori činjenica da mnogi ni ne znaju da postoje bosanski Srbi, misle da u Bih živi narod Bosanci i da su svi muslimani, ne znaju ni da postoje crnogorski Srbi, misle da su to sve Crnogorci u narodnom smislu.
Djelomicno je tacno ovo sto ti govoris ali to nije vecinska Srbija.
Dok je DS bio na vlasti Radikali i Napredni radikali nisu ni u cemu bili isti a posebno u idelogiji sa DS i njegovom koalicijom. Sto je jako vazno.
Ovaj radikalni zaokret radikala u SNS nije prirodan i sve je jos uvjek jedan veliki eksperiment, koji moze biti jako opasan po Srbiju i okruzenje.
SNS je jos uvjek velika nepoznanica i za samu Srbiju.
SNS postaje mit a Vucic mitsko bice.
Dok je Tadic bio na vlasti ja sam navijao i za opoziciju, pa cak i za Nikolica i Vucica. samo zato da se od tadica i DS ne pavi mitsko bice, lider u regioni i na 4 svjetska politicka stuba.
Kretenluke koje je parvio Nikolic sa infuzijom i stiropolom sam gladao kao na to da je opozicji sve dozvoljeno, da nema mnogo alata za opozicione borbe, pa su takvi performansi potrebni. A kad je NIkolic dosa na vlast i kad sam skontao da ti kretenluci nisu opozicioni performans, vec da je to njegov politicki habitus i da iza toga habitusa stoji vecinska Srbja, onda mi nije bilo svejedno.
Haman je isto i sa Vucicem samo sto je on mnogo veci potencijal od Nikolica. Vucic je nabolji brend srpske politicke scene i kroz njega se ogleda cijela politicka i vladajuca Srbija. Gledano iz vana vucic je pencilin za politicku srbiju, briljantan za zajebat i podvalit Tadicu, Cedi. Slagat peznionerima u izborima- da in niko nece dirat a za tri mejsaca ih ojadit za ionako malo crkavice od penzije.
Dok je bio opozicionar bio je u sjeni svih pobuna Srba na Kosovu. Kad se vratio iz Brisela -sa pregovora sa Kosovarima- naredio ej da se dva nejgova najvejrija saborca sa barikada ubiju /gradonacelnik Kosovkse mitrovicei njegov zamjenik/ jer su mu pljunuli u prevarntsku cast i obraz kad su skontali da ih je vukao za nos i odbli da sprovedu sto im je naredio. Vucic iih je ubio da bi zatitio mit o sebi i svom autoritetu.
Kad je nesretno pao vojni helikopter se konacno vidjeo: ko je to mitsko bice iz Srbije. Umjesto da zastiti elitni rod vojske i drzavu na cijem je celu ono stiti onog kretene Gasica - kojeg je zbog istih kretenluka kanije najurio
Ako ista Srbin postuje bez pogovora i stomu je svetinja to je vojska. Umjesto da stiti svetinje drzave na cijem je celu, Vucic stiti Gasica jer tako stiti mit o sebi i njegovoj nepogresivosti. On je doveo kretena za ministra odbrane pa je veci kreten od njega. Kretene dovodi oko sebe da mu nema ko srusiti mitove koje gradi o sebi. Jebo narod, partiju Srbiju.
Vucic je nedvojben i ziv primjer mitske Srbije i da se Srbiija "uzima" na mitomaniju. To sto Srbija ucestvje u stvaranju jos jedog mita ce joj se obiti o glavu.
Vucic ce kad tad morati sici sa vlasti. A to nece biti mirnim putem.
Srbija ce zazaliti sto je stvorila jos jedan mit. Vucic je svasta u stanju uraditi da ostene mit a on ce biti mit samo dok je na vlasti.
jebe mi se za srpske mitove i Vucica. Brine me sto je on u stanju uvesti Srbiju u rat na Kosovu u BiH Hrvatskoj samo da bi ostao mit.
-
Ripicipi
#523 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Znaci samo ko zaokruzi Bosnjak je normalan??Point. wrote: Zbunjen.
Ti si kao svjestan, a uopste nisi svjestan koliko ti prica smrdi, opasno smrdi.
'93 si valjda saznao sta si, pa si umislio da si neki klinac...
- Point.
#524 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Naravno da sam znao. Kao i sto danas znam, pa nisam nasjeo na pricu o bosanskoj naciji. Nisam rekao da niste normalni, nego zbunjeni. Izigrani.Ripicipi wrote:Znaci samo ko zaokruzi Bosnjak je normalan??Point. wrote: Zbunjen.
Ti si kao svjestan, a uopste nisi svjestan koliko ti prica smrdi, opasno smrdi.
'93 si valjda saznao sta si, pa si umislio da si neki klinac...
-
hajib
#525 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
devedesetih na kosovu..prica albanac: otvorim novine Milosevici,otvorim teljevizor Milosevici...ne smem ni pastetu vise da otvorim