Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post Reply
User avatar
mO k3
Posts: 31428
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#101 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by mO k3 » 01/06/2016 15:02

Altsa wrote:Pogledati ovu emisiju u kojoj su sve srpske mitomanske lazi skupljene na jedno mjesto. Dodik je pravi prezentent srpskih lazi i podvala. Emisija koja se treba prikazivati non-stop kako bi se jasno vidjelu ko su i sta su.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W1ScgmVieag [/youtube]
ne mogu vise da ga gledam....


modem33
Posts: 888
Joined: 08/05/2013 19:58

#102 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by modem33 » 01/06/2016 15:05

tandmand wrote:
Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Jah, ni jedan dobar dio Bošnjaka nije ništa bolji. Treba preko 20 godina proći da bi neki pogledali istini u oči. Pored svega što se desilo, što je dokumentovano, svojim očima viđeno, pored svakodnevnih izjava srpske pozicije-opozicije; opet se traže neki virtualni bratstvo-jedinstveni Srbi, da se zagrle s njima i uhvate u kolo. A njih, nema pa nema, osim u partizanskim filmovina FTVa.

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

To sam i ja primijetio ovo ponasanje. To se zove jednostavnim terminom tj. rijeci : "neinteligentnim" 8-)

ili su to neki "novi virtualni srbi" 8-)
Last edited by modem33 on 02/06/2016 13:44, edited 2 times in total.

User avatar
Connaisseur Karlin
Posts: 20595
Joined: 31/01/2016 16:16

#103 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Connaisseur Karlin » 01/06/2016 15:12

zg1911 wrote:sto si se tako uzbudila? jedva povezah :mrgreen:
:D :kiss:

User avatar
House
Posts: 36399
Joined: 17/03/2010 15:36
Location: Silent Hill

#104 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by House » 01/06/2016 17:17

živeo gospodin deretić. srbi>amebe 8)

User avatar
bh.tornjak
Posts: 4403
Joined: 06/03/2011 11:02
Location: medju ovcama

#105 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by bh.tornjak » 01/06/2016 18:05

House wrote:živeo gospodin deretić. srbi>amebe 8)
mozete se vi sprdat dokle hocete....ali
dr. Deretic je smogao snage i hrabrosti da kaze ono o cemu cijela planeta suti...a srbi to jako dobro znaju
skoro je dr. Deretic sproveo istrazivanja i dosao je do zapanjujuceg otkrica.
radi se o jos jednom dokazu da su srbi "praoci" savremenog i modernog covjeka....
dr.dabetic je izvrsio mjerenje i analizu ja*ja....i ustanovio da srbi za nekih 13-17% imaju veca lijeva ja*ja od ostatka covjecanstva a desna su dvozuna sto je nedvojben dokaz da srbi nisu iz nama poznatog svemira.
uz to je dokazao da svi oni koji nemaju desno dvozuno ja*je imaju sklonost da se okrecu kako "vjetar puse" kao npr. napustanje vjere...obicaja...izdajstvo itd...itd....dok to nije osobina dvozunih tj. cistokrvnih srba

kakavdanakneiskustvu
Posts: 53330
Joined: 03/08/2010 19:04

#106 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by kakavdanakneiskustvu » 01/06/2016 18:15

Srdjan Puhalo
5 sati ·
Od 1.1.1991. godine do 31.12.1995. godine u BiH je ubijeno 4658 srpskih civila, za 3 mjeseca 1992. u Prijedoru je ubijeno 3100 civila Bosnjaka i Hrvata!!!

mirza_15
Posts: 6360
Joined: 19/01/2015 09:26

#107 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by mirza_15 » 01/06/2016 18:24

kakavdanakneiskustvu wrote:Srdjan Puhalo
5 sati ·
Od 1.1.1991. godine do 31.12.1995. godine u BiH je ubijeno 4658 srpskih civila, za 3 mjeseca 1992. u Prijedoru je ubijeno 3100 civila Bosnjaka i Hrvata!!!
S tim sto je pitanje i kako su stradali ti srpski civili. Pored neospornih zlocina poput Kazana mislim da ih je barem pola stradalo od granata i snajpera na ovoj strani. Postoji li statistika stradalih civila po nacionalnosti u Sarajevu npr.?

PM72
Posts: 10525
Joined: 30/04/2012 16:54

#108 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by PM72 » 01/06/2016 19:03

asurbanipal wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
exliberal-ex wrote:Fakat me fascinira vasa opsjednutost prema srbima

kad citam vase strucne komentare po vama su srbi haman najgora ljudska bica, neobrazovani, pogani, nisu vriijedni ni ovih slova sto pisemo o njima..non stop cinili genocide nad postenim nevinim muslimanskim stanovnistvom....kontam se ako te neko prebije jednom, pa drugi put, pa treci...cetvrti put ces se organizovat pa ces stat na mejdan...pa ako treba ginut poginut ko covjek

prije nego sto me pocnete pljuvat ..... ima jedan dobar post od pepermintSA na temi izjavi reisa "samo da vlah nevlada" mogli bi ga procitat ...ako treba iskopirat cu vam...
Nije nikakakva opsjednustos,a procitala sam i doticni post.

Zasto Srbi i dalje zele Kosovo? Zasto Srbi ne priznaju genocid?

Da li je tebi takov ponasanje Srba normlano?

Naravno da nije normalno. Ljudima se općenito teško suočiti sa činjenicama i istinom, i zato traže izlaz u iluzijama, samozavaravanju da oni i njihov kolektiv "nikad ništa nisu". Kosovo s druge strane ne bi trebalo uvlačiti u ovu priču, jer to drugi segment i ne može se porediti sa negacijom genocida. Isto kao što je učinjena šteta svim patriotama, onima koji vole BiH i tako na poklon Srbima data RS-a, koja je kao što je sud u Hagu rekao stvorena kao UZP i na genocidu u Srebrenici, tako je isto je od strane MZ-e učinjena šteta i Srbima po pitanju Kosova. Zlobnici će reći da je karma kučka, ali i Kosovo i RS su realnost danas, Kosovo kao međunarodno priznata instant država i RS kao entitet i sastavni dio države BiH sa velikim brojem etnički očišćenih mjesta. O patološkoj mržnji među balkanskim narodima, epoviima uz gusle i kolektivnoj mitomanskoj svijesti napisani su vagoni knjiga, a što je najžalosnije, radi se o jednom te istom narodu, ili kao što je Krleža jednom za Srbe i Hrvate karikirano rekao da se radi "o istom komadu kravlje balege koji je kotač zaprežnih kola povijesti slučajno prerezao na pola..."

Nedavno je bio feljton o Sarajevu u NDH, pa su mnogi na to burno reagovial, kao "naši nikad ništa nisu", dakle ista retorika kao kod srpskih lidera i masa koje ih slijede i koje negiraju genocid. A činjenica je da se jedan dio muslimanske (bošnjačke) elite provodio i ispijao kafe "na Obali Adolfa Hitlera", a šetao "Musolinijevim šetalištem", sve to dok su isto vrijeme njihove komšije Jevreje i Srbe, nacistički ahbabi te elite, trpali u vagone i slali u konc logore, ili ubijali i klali po Sarajevu.

Imaš i ovu vrlo dobru knjigu, koja govori o ubijanju hercegovačkih Srba 1941., po istočnoj Hercegovini i dolini Neretve, sa posebnim akcentom na Prebilovce, a koje su počinili ustaše i jedan dio muslimana koji su se navukli na tu ideologiju. Budući da mi je porijeklo iz tih dole krajeva, dobro sam upoznat sa predanjima koja su se održala među ljudima i narodom, pogotovo u tim selima. Npr. po muslimanskim selima se znala npr. čija je kuća iz koje je neko otišao u ustaše da ubija svoje komšije Srbe i da im pljačka imovinu, i to se naravno nakon rata smatralo sramotom, iz iz tih kuća su nosili tu etiketu sramote do kraja života. Dedo rahmetli mi je također pričao, kada su ustaše prolazile kroz gatačka sela na kamionu, da su znali pjevati: "Nesta krsta sa tri prsta, a sad će vjere što g...cu pere".


Image


P.S.

Ne iznenađuju me izljevi mržnje i šovinizma na ovoj temi od strane pojedinaca, budući da sam prije nekoliko godina čitao neprevaziđenog Ibn Halduna, koji daje interesantan zaključak, da žrtva (bilo individualac, bilo kolektiv) vrlo često preuzima metode i koncept svoga egzekutora, dakle može se raditi o narativu, stanju svijesti, ali i u činjenju zlodjela nad "onim drugim". Jedan dio toga, što je veliki Ibn Haldun naveo u Muqadimi, može se primjetiti i na ovoj temi, a koliko je bio u pravu, može se najbolje podvući primjer onoga što danas Izraleci, čiji su očevi, djedovi i majke, od kojih su neki i danas živi, preživjeli najveći zločin u prošlom stoljeću - Holokaust, upravo, koristeći se sličnim metodama njihovih egzekutora - nacista, to isto ili slično rade Palestincima, pa tako danas imamo najveći živući konc-logor na svijetu - Gazu. Šta treba učiniti među ovim našim brdovitim balkanskim krajevima ? Naizgled je lahko i jednostavno reći, Srbima treba iskrena katarza, iskreno pokajanje od njihovih lidera, ali i naroda i priznanje genocida i zločina koji su počinjeni na ovim prostorima od srpske vojske i odreda. Suočavanje s istinom zna biti bolno i traumatično, ali i po sebi znam - zaista oslobađajuće. Bošnjacima treba više razumijevanja i mudrosti, jer, budući koja se retorika i narativ koriste prema čitavoj jednoj zajednici i narodu, kao da su "svi zločinci", da su neka "niža, strašna, smrdljiva i zločinačka bića", da "nose genocidni kod", bojim se da ne potvrde stavove Ibn Halduna koje je on podvukao pod zakonitost i ne urade nešto za 20-30-40 godina, nešto slično kao što se i samim Bošnjacima radilo...
lično sam poznavao Savu Skoko,autora napisanog štiva.Jedini je preživio ustaško divljanje u svom selu,poslije je postao doktor.

User avatar
House
Posts: 36399
Joined: 17/03/2010 15:36
Location: Silent Hill

#109 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by House » 01/06/2016 20:44

bh.tornjak wrote:
House wrote:živeo gospodin deretić. srbi>amebe 8)
mozete se vi sprdat dokle hocete....ali
dr. Deretic je smogao snage i hrabrosti da kaze ono o cemu cijela planeta suti...a srbi to jako dobro znaju
skoro je dr. Deretic sproveo istrazivanja i dosao je do zapanjujuceg otkrica.
radi se o jos jednom dokazu da su srbi "praoci" savremenog i modernog covjeka....
dr.dabetic je izvrsio mjerenje i analizu ja*ja....i ustanovio da srbi za nekih 13-17% imaju veca lijeva ja*ja od ostatka covjecanstva a desna su dvozuna sto je nedvojben dokaz da srbi nisu iz nama poznatog svemira.
uz to je dokazao da svi oni koji nemaju desno dvozuno ja*je imaju sklonost da se okrecu kako "vjetar puse" kao npr. napustanje vjere...obicaja...izdajstvo itd...itd....dok to nije osobina dvozunih tj. cistokrvnih srba
Srpsko pismo (srbica) je najstarije evropsko pismo iz koga su se razvila sva kasnija evropska pisma.

Jovan I. Deretić

MVP 8)


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

User avatar
House
Posts: 36399
Joined: 17/03/2010 15:36
Location: Silent Hill

#110 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by House » 01/06/2016 20:50

Image


:izet:

User avatar
Danguba
Posts: 11932
Joined: 01/12/2003 00:00
Location: Tu negdje

#111 Re: Koncepti isitine dominantni kod Srba

Post by Danguba » 01/06/2016 20:58

animals wrote:
mmaar wrote:Tesko je ne primijetiti da se on razlikuje od onog sto je uvrijezeno shvacanje istine kao takve, te da interpretiranje razlicitih dogadjaja od strane sluzbene srpske politike, historiografije, kulture, ne podlijeze nekim osnovnim zakonitostima objektivnosti. Samo tri najnovija primjera, negiranja objektivnih istina o progonu nesrpskog stanovnistva iz Banja Luke te zatiranja svakog traga njihovog postojanja, negiranja cinjenica o 2. svjetskom ratu i iskljucivanje nesrba iz antifasistickog pokreta, te negiranje barbarskog spaljivanja Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH od strane srpskih zlocinaca, ukazuje da se srpske "istine"ne podudaraju s objektivnim istinama. Takvih primjera je bezbroj i slobodno se moze reci da dominantna srpska politika, historiografija, kultura, itd, pocivaju na jednom posebnom konceptu istine, koji se ne podudara s onim sto jesu objektivne istine. Koliko god se trudio, tesko mi je izvuci neke opste zakljucke, pa me zanimaju misljenja cijenjenih forumasa o tome na kakvim vrijednostima i na kakvim principima pocivaju dominantne politicke, historijske, kulturne i druge istine kod Srba u BiH i Srbiji? Ovdje mislim prije svega na ono sto jeste sluzbena politika, historiografija, kultura, ali i istine malih ljudi koje su najcesce podudarne s istinama koje proizvodi dominantna srpska politika, historiografija, kultura. Priznajem, ne razumijem i jako cesto ostanem u cudu, pa i sokiran.
Njihovi politicari lazu svoj narod , sve dok laz ne postane istina..
pa verujem da 90% Srba iz RS,misli da je u Sarajevu gore nego u Kabulu...
:thumbup:

:D

User avatar
bh.tornjak
Posts: 4403
Joined: 06/03/2011 11:02
Location: medju ovcama

#112 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by bh.tornjak » 01/06/2016 21:09

House wrote:
Srpsko pismo (srbica) je najstarije evropsko pismo iz koga su se razvila sva kasnija evropska pisma.

Jovan I. Deretić

MVP 8)


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
to pismo je u strucnim krugovima poznato ( nazvano) Sorbica (Sorbi=Srbi).
mnogi za to pismo koriste i izraz "Srbica".
Srbica je preteca klinastog pisma...iz kojeg su svoju pismenost razvili Babilonci, kinezi....arapi..jevreji...Maje...Inke...i mnogi drugi.
Ono sto je zanimljivo je cinjenica da se zapadnjacka historografija zasniva na skrivanju i izvrtanju cinjenica kako bi se sakrila prava istina i vlastita inferiornost.
dakle, da nije srba i njihovog starog pisma danasnje nauke nebi uopste ni bilo....mnogi narodi bi bili nepismeni....a samim tim i zaostali.

User avatar
House
Posts: 36399
Joined: 17/03/2010 15:36
Location: Silent Hill

#113 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by House » 01/06/2016 21:10

:pisnuo:


User avatar
House
Posts: 36399
Joined: 17/03/2010 15:36
Location: Silent Hill

#115 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by House » 01/06/2016 21:51

MAPA JEZIKA Srpski nastao neposredno nakon smrti Isusa Hrista?

btw nije deretić :lol: :lol: :lol: idemo dalje!

User avatar
bh.tornjak
Posts: 4403
Joined: 06/03/2011 11:02
Location: medju ovcama

#116 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by bh.tornjak » 01/06/2016 22:35

House wrote:
MAPA JEZIKA Srpski nastao neposredno nakon smrti Isusa Hrista?

btw nije deretić :lol: :lol: :lol: idemo dalje!

hm.....opet neko izvrtanje istine...
srpski jezik nije nastao poslije smrti Isusa Hrista....nego mnogo ranije.
svi znaju da je Isus propovijedao na srpskom a samim tim je i govorio srpski tj. to mu je bio maternji jezik
samim tim se da zakljiciti da je srpski jezik bio neka vrsta sluzbenog jezika u Svetoj zemlji i regionu.
toga su bili svjesni i njegovi ucenici...ali je Sv. Petar bio veliki protivnik srpskog jezika kao crkvenog te je stoga centar vjere prebacio u Vatikan i uspostavio latinski kao sluzbeni vjerski jezik ne znajuci da je i taj latinski jedna varijanta srpskog .
tako da u svojoj nakani nije uspio....
a nauka ce uskoro izaci sa cijelom istinom pred covjecanstvo

hAZNADAR
Posts: 11029
Joined: 09/01/2012 08:12

#117 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by hAZNADAR » 01/06/2016 22:44

mmaar wrote:Deretic jeste komedijas, ali vrlo vjesto eksploatira srpske opsesije i mitomanske istine. Nije moguce da se takav pojavi ni kod Bosnjaka, ni kod Hrvata, ni kod bilo kojeg naroda u okruzenju, jer takva prica ne moze naci nikakvo uporiste.
Moguce je sasvim.

Kada se vec spominje Deretic - treba napomenuti da velika vecina srpskih mitomana ne vjeruje u njegove gluposti i pravi sprdnju od njega. I u tome i jeste problem - samim tim sto postoji jedna takva budala i da je toliko eksponirana.

Jer pored jednog Deretica - obicna srpska mitomanija o se cini skroz normalna prica i realna.

Isto kao u politici kada imas krajnju esktremnu desnicu - obicna desnica se cini skroz normalna i ljudi glasaju za nju misleci da nisu ekstremi.

U historiografiji Deretic ima svoju ulogu javne budale. Pa svi mitomani odbacuju njegove tvrdnje i uvjereni su da zbog toga nisu ekstremni. Pa pricaju onda o Bosnjacima kao bivsim Srbima, Kotromanici Srbi i uz to i pravoslavni, Crkva Bosanska nije postojala ili je isto pravoslavna, bajkoviti prikazi visevjekovnog srpskog otpora i muslimanskog sluzenja svim okupatorima koje su objerucje docekivali maksuz da napakoste srbima, Bosnjaci u toj prici znaju za bolnu istinu o porijeklu ali kiruju pa izmisljaju naciju, jezik,.... i sva ta gomila gluposti se cini kao skroz normalna historiografija - zbog jednog Deretica, Olge,...

Zato kada spominjete Deretica - sjetite se da malo ko u Srba vjeruje u njegove gluposti. Pa bira "blazu formu".

Prosjecan covjek je predrasude o Bosnjacima vise upoznao preko filma Noz - umjesti citajuci pogresne knjige.

Sunny-7
Posts: 1111
Joined: 29/06/2014 23:12

#118 Re: Koncepti isitine dominantni kod Srba

Post by Sunny-7 » 01/06/2016 23:05

hAZNADAR wrote: ...Tesko, ljudi vjeruju u ono sto zele da vjeruju. Moral se samo glumi a cilj opravdava sredstvo.

Napr - cijeli Prijedor je znao za Tomasicu a mjestani se samo zalili na "smrad".
A da postavis pitanje zlocina u Prijedoru - ma kakvi, muslimanske izmisljotine,...

Ili sastavi se drustvo da prica o ratu u Sarajevu i zali sto se to desavalo pred kamerama i zakljuci da je to trebalo klati nocu bez prisustva svjetskih kamera,.. a javno, oficijelno ili kada neki prozove - ma kakvi, muslimani gadjali sami sebe,... hocu reci - svi znaju istinu ali ta istina se razlicito tumaci korz moralnu ili pravnu prizmu jer Bosnjaci nisu u toj prici na rangu ljudi. Kad smo kod Prijedora uoci dana bijelih traka - svi znaju da je ubijeno 102 djece. Kompletne familije izvedene u dvoriste i ubijene - i to ne od strane ekstrema, prijeratnih jalijasa,.. vec od strane komsija, drugova, skolskih, radnih kolega, bivsih momaka,...
I svi znaju za to i to se nerjetko interno kroz zegu spomene uz vulgarne sale.
...
Pa ne moras regrutovati specijalne jedinice za prljav posao - to urade fino domaci ljudi.


Napr na komentarima na vijest nekog internet lista - ako se javi koji muslimanskog imena sa bilo kakvim komentarom - stigne osuda za izdaju iz 1500 i neke, poturice, ... to ti je dvostgruki efekt. Taj koji proziva poturice i danasnjim ljudima prebacuje srednjovjekovne izdaje u isto vrijeme opravdava genocid, danasnju nepravdu u svoju korist,... a sebe stavlja na veci rang.

Nazalost, Bosnjaci malo pridaju znacaja ovome. I dalje ne poznaju svog neprijatelja dovoljno pa kmece o moralu, pravdi,.. misleci da ce nekoga dirnuti, uporno ponavljaju istinu misleci da nije poznata,.. a zanemaruju korije svega a to je mitomanija. Operisani smo od historije i operisani od pamcenja.
Ovo boldirano necu nikad moci shvatiti.
I kako dalje sa njima?
A kako bez njih?

User avatar
House
Posts: 36399
Joined: 17/03/2010 15:36
Location: Silent Hill

#119 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by House » 01/06/2016 23:29

Image
Da nisu bili Srbi pre ameba ko bi krstio amebe, jer ameba je srpska reč!
8) šta znaju poturice i pohrvatice

User avatar
cyprus
Posts: 38239
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

#120 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by cyprus » 10/06/2016 01:33

http://www.tarzanija.com/popularne-srpske-lazi/

Pročitah tekst, pa pomislih da može doprinijeti temi :mrgreen:

TOM SCHOLZ
Posts: 354
Joined: 19/01/2010 04:30

#121 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by TOM SCHOLZ » 10/06/2016 01:55

https://www.youtube.com/watch?v=FZ-uS_gfPmk

Obratite pažnju na detalj koji se nalazi na 2 min. i 55 sekundi ovog videa kad voditeljica pita popa:"Gde ta crta između istine i laži gospodine Glogovac...a on će...Crta između istine i laži vam je,imate Boga i đavola.

P-A-M-E-T-N-O-M D-O-S-T-A !!!

User avatar
KB9
Posts: 8518
Joined: 26/10/2014 08:20

#122 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by KB9 » 10/06/2016 08:22

cyprus wrote:http://www.tarzanija.com/popularne-srpske-lazi/

Pročitah tekst, pa pomislih da može doprinijeti temi :mrgreen:
Dakle, ne, ne prijavljuju svi teniseri Monako kao prebivalište, to rade samo balkanski cigani, sa dodatkom Berdiha, koji je možda i najodvratniji lik na turu.

:lol:

Perperius
Posts: 80
Joined: 31/01/2016 22:41

#123 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius » 25/07/2016 21:32

Da li je srpska istoriografija zaista drugačija ili samo imate ustisak da je drugačija?
Svaki narod ima svoje propagande i nacionalne mitove, ništa se tu Srbi ne razlikuju specijalno.

Perperius
Posts: 80
Joined: 31/01/2016 22:41

#124 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius » 25/07/2016 21:36

Zločin nad muslimanima Srbije nije zločin nad Bošnjacima. Vi ste sve slovenske muslimane proglasili Bošnjacima pa otuda i mit o "11 genocida nad Bošnjacima". Nakon oslobođenja Srbije od turskog okupatora došlo je do zločina nad islamizovanim Srbima u Srbiji, jer su isti ti islamizovnai Srbi vekovima vršili teror nad hrišćanskim Srbima. Naravno da sam protiv osvete, ali je tako bilo. Dakle ne govorim o Bošnjacima u Bosni, nego o muslimanima Srbije.

mmaar
Posts: 1710
Joined: 21/07/2012 17:12
Location: eNtabliran u krugu od 180 stepeni

#125 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by mmaar » 25/07/2016 23:13

Perperius wrote:Zločin nad muslimanima Srbije nije zločin nad Bošnjacima. Vi ste sve slovenske muslimane proglasili Bošnjacima pa otuda i mit o "11 genocida nad Bošnjacima". Nakon oslobođenja Srbije od turskog okupatora došlo je do zločina nad islamizovanim Srbima u Srbiji, jer su isti ti islamizovnai Srbi vekovima vršili teror nad hrišćanskim Srbima. Naravno da sam protiv osvete, ali je tako bilo. Dakle ne govorim o Bošnjacima u Bosni, nego o muslimanima Srbije.
Opet navala pravoslavaca, kojima su Deretic, Njegos i SANU vrhunski naucni autoriteti, a oni koji nadju hrabrosti i izvire iz svojih mitomanskih brloga ostanu u soku od svijeta koji nije onakav kakvim su im ga predstavljali na guslarskim vecerima :lol: I ono prica o "proglasavanjima", a u 19. stoljecu posrbili bosanske Vlahe, posrbili Vlahe u Srbiji, pokusali Makedonce, Crnogorce, Bugare, sve koji imaju pravolsavnu vjeru. Uhvati se Felixa Kanitza, inace nosioca ordena Svetog Save i Takovskog ordena, uhvati se npr. i jednog od najvecih ideologa genocida, Ilije Garasanina i toliko drugih izvora, pa ces vidjeti da je stvarnost ipak drugacija i da su ti gusle ispile mozak i da obitavas u najgoroj civilizacijskoj septickoj jami. Kontinuitet vasih genocida se moze pratiti jos od Dusana, zakljucno sa Genocidom nad Bosnjacima u periodu 1992-95.

Post Reply