Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!

Post Reply
filosofman

#926 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

filosofman wrote:Paneuropska unija Bosne i Hercegovine i službeno će pokrenuti inicijativu da svima dobro poznata pjesma "Zemljo moja" postane nova himna Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove unije.

https://www.youtube.com/watch?v=GMdINB071gM
Pa bilo je krajnje vrijeme da se dobije himna sa tekstom?!
Helena2014

#927 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

MILORAD DODIK
"Želimo da razvijamo svoj autentični život, zagledani u Srbiju koju volimo"

On je napomenuo da reforme u Srbiji, koje provodi premijer Aleksandar Vučić, imaju simpatije i podršku Srpske, te poručio da u i Srpskoj društvo mora da se transformiše i reformiše.

"Zagledani u ono što se radi u Srbiji, ući ćemo u proces reformi koje treba da daju novi impuls Republici Srpskoj", istakao je Dodik.

On je ponovio da za Republiku Srpsku nije problem BiH u kojoj Srpska trajno postoji "nesmanjene snage". "Ali, BiH koja nema u sebi Republiku Srpsku ili unitarna BiH ima problem sa našim političkim stavom", dodao je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je poručio da Republika Srpska neće biti smetnja realizaciji evropskih inicijativa koje podržava, napominjući da Srpska gaji skepsu prema onome što bi moglo da bude dodato u "detaljima koji su danas nepoznati".

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/24816 ... olimo.html
radostan dan

#928 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

"Zagledani u ono što se radi u Srbiji, ući ćemo u proces reformi koje treba da daju novi impuls Republici Srpskoj", istakao je Dodik.
da neće pohapsiti vlastite mangupe?
jašta će...taman kO što je i vučić pohapsio.
SaraFina

#929 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

@Radosni, jesi ti SNSD-ovac??

Ili neutralnu politički komentator?
filosofman

#931 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

SaraFina wrote:@Radosni, jesi ti SNSD-ovac??

Neki pametni zajbatorr? :ginisovac:
filosofman

#932 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Mislim da se poznajemo, na neki način se poznajemo ako ne lično a ono neki način ima, sigurno se poznajemo?! :sabur: :komi:
Helena2014

#933 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

@FILOSOFMAN

ti si ovaj lik ZE SDS, kao Zenica SDS, koji se pojavljuje u komentarima ispod teksta ili vas u Zenici ima više :shock: ????

http://www.rtvbn.com/325302/Domovina-ide-kod-Dodika
radostan dan

#934 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

što pitaš?
filozof kaže da sam hadezeovac...
filosofman

#935 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:

što pitaš?

Mudrac ili radi za neku "državnu" službu?! :komi: :novine: Odlično obavješten? :hm:
filosofman

#936 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:

što pitaš?
možeš ti biti i "mačak u vreći", veliko si pretvaralo?! :hm:
filosofman

#937 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:

što pitaš?
Ipak mislim da se na neki način znamo?! Ili bolje mislim da sam tvoj predmet opervacije, onako da me posmatraš?!Da smo poznanici na svoj specifičan način?! :nargila:
filosofman

#938 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:

što pitaš?
Siguran sam da pišemo i na drugim mjestima? Da se dopisujemo na nekim stranicama i forumima mimo ovog? :novine: :hmpf:
filosofman

#939 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

filosofman wrote:
radostan dan wrote:

što pitaš?
Ipak mislim da se na neki način znamo?! Ili bolje mislim da sam tvoj predmet opervacije, onako da me posmatraš?!Da smo poznanici na svoj specifičan način?! :nargila:
Lijepo da je moja aktivnost zapažena?! Da imam "svog milosrdnog anđela"?! :josipalisac:Pa kad se već tako dobro poznajemo možemo razmjeniti i nekoliko privatnih poruka, pa da se sjedne negdje i kafa popije, da se ispričamo?! :meza1: Može i sok ili čaj?
filosofman

#940 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Čavić: Skupštinska većina je samo jedan nemoralni matematički zbir
Četvrtak 27. Nov 2014 07:30
Politička većina u Republici Srpskoj je napravljena korupcijom; Šukalo i njegov kolega, njihovo učešće je potpuno učvršćeno neformalno. Ovakva skupštinska većina iako ima legalitet, nije legalna te smo zbog toga odbili učešće u imenovanju mandatara", rekao je predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić.

Konstituisanju skupštine Srpske, prethodila je afera, koja je u javnosti poznata kao afera “Papak”, nakon čega je potvrđena autentičnost snimka u kojem je neko snimio razgovor Željke Cvijanović gdje ona govori o kupovini glasova", kazao je Čavić i dodao:

"Ja sam podnio prijavu i protiv Željke Cvijanović sa zahtjevom za istragu na adrese SIPA-e i Želimira Lepira, glavnog tužioca u Banjaluci. Težina moje tvrdnje je jednaka težini tvrdnje o neautentičnosti iz SNSD-a. Oni su mijenjali iskaze, od montiranog snimka do neovlaštenog snimanja privatnih razgovora".

Dodao je još i to da je "policija je politički instrument vladajuće stranke i vladajućeg režima.

"Stvar je moguće riješiti forenzičkom opremom koju posjeduju. Neovlašteno snimanje jeste krivično djelo, ali bitnije je ono što ona govori u tom razgovoru".

Pitanje koje se nametalo samo po sebi, bilo je šta ako se utvrdi da je snimak autentičan?

"Ako se to utvrdi, to je u domenu krivične odgovornosti učesnika. Mora se utvrditi ko su osobe koje su primale mito, kao i njihova odgovornost što stavlja novo svjetlo na formiranje vlasti u Srpskoj. Smiješno je očekivati da takva Vlada i dalje egzistira na Skupštinskoj većini. Mi ćemo insistirati da se cijela istraga provede do kraja. Političke afere su postale praksa koju niko ne kažnjava, što je sa stanovišta vladavine Zakona nešto što je poraz cijele zajednice", istakao je Čavić i dodao:

"Izborni zakon je jasno precizirao da je osvojeni mandat lično vlasništvo onog koga je osvojio, tako da ne postoji zakonsko uporište na osnovu kojeg se može tražiti povrat mandata".

Na pitanje da li očekuje da skupštinska većina podrži novu vladu, Čavić je odgovorio:

"Ja sam poslao pismo Dodiku sa jasnim obrazloženjem razloga zbog kojih ne dolazimo. Besmisleno je da mi tamo budemo neka dekoracija, jer naše mišljenje ne može uticati na rukovodstvo gospodina Dodika. Mi nećemo učestvovati u cijeloj priči, ne želimo davati legalitet u ovakvoj vrsti razgovora i formiranja vlasti. Politički uslovi za formiranje vlade Republike Srpske postoje, a da li postoje moralni uslovi to je pitanje koje je u fokusu. Potrebno je imati moral, a ne samo zbir koji se zove skupštinska većina. Dodik pokušava da stvori utisak da smo mi koji smo suprostavljeni njegovoj politici na platnom spisku nekih stranaka iz Federacije", odgovorio je Čavić.

Svoj stav o trenutnoj političkoj situaciji iznio je i politički analitičar Enver Kazaz.

"Ono što moram istaći, Savez za promjene u Republici Srpskoj je najveći politički događaj od 2006. i pada aprilskog paketa. Zašto? Zato što je režim Milorada Dodika nevjerovatno jak, imao je svaku infrastrukturu iza sebe i ako pogledate rezultate izbora u RS, vidjećete da je Savez za promjene postigao nevjerovatan rezultat. S obzirom da je RS počela proces demokratizacije, on će se nužno odraziti na Federaciju bez obzira ko bio na vlasti. Koalicija SDA-HDZ-DF može Federaciji obezbjediti stabilnu vlast".

Na pitanje da li će u državnu vlast ući koalicija oko SNSD-a, Kazaz je imao jasan stav:

"Cijeli sistem raspada se pred dvije izjave i to Čavića i Ivanića. Ono što se može pročitati iz tih izjava, jeste neupitnost Republike Srpske. Ona je neupitna i kao međunarodna politička činjenica. Radi se o tome da će stranke iz Federacije formirati zajedno sa Savezom za promjene i vlast na nivou države. Nova vlast bi mogla relaksirati odnose u BiH u retoričkom smislu i onda onim što nas očekuje u pristupu EU, a to je otkočivanje napretka BiH i kretanje naprijed. Mnogi problemi koji se riješe na nivou Federacije se samim tim riješavaju na nivou Bosne i Hercegovine", zaključio je Kazaz.

Upitan da li je Draganu Čoviću veliki politički pritisak, Čavić je odgovorio:

"Čović je stari politički lisac koji zna šta radi, zato on insistira na građenju odozgo prema gore. HDZ-u je od značaja da uđu u vlast Federacije, a bez Čovića i Dodika je nemoguće razmišljati o funkcionisanju entitetskih vlada".

"Prijateljski odnosi se često izdignu iznad interesa političara. Ovdje je situacija drukčija. Teško je očekivati da Čović pred ponudom koju nikad nije imao, ima potpuno otvorena vrata u smislu političkog djelovanja. Ima otvorena vrata u Federaciji u razgovorima sa DF-om i s druge strane jednim iracionalnim potezom i vezivanjem za Dodika ima šansu da izda svoje glasače. Ja ga poznajem i znam da će uvijek staviti interese glasača ispred svojih", kazao je Čavić o odnosima na relaciji Čović - Dodik kada je u pitanju formiranje vlasti u oba entiteta.

Izvor: N1

http://www.rtvbn.com/325321/Cavic-Skups ... ticki-zbir
SaraFina

#941 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

radostan dan wrote:

što pitaš?

Ovaj Čovićev?

Sve je moguće :D

Nego, ako već jesi pitanje :

Hoće li Čho pustiti Dodikove skute i prihvatiti koaliciju koju je postisao SDA i DF sa SDS-om?
radostan dan

#942 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

prvo se dogovorite, jesam li dopisni član štaba iz beograda, ili hercegposkok... :zoka:
što pitaš? zato što sam ironičan spram miloradovih najavljenih reformi, a pogotovu spram vučićevog lika i djela?
idi gore na tražilicu, ukucaj - dešavanja u srbiji, listaj datum otprilike druga polovina maja 2012. pa čitaj...mnogo će ti se toga kasti...
možda naletiš na moju opkladu iz te godine, kada su se svi kleberili da će dvojac nikolić/vučić pomesti dodika, da će u stvari nikolić I vučić, što skriveno, što javno - dolaziti milu na noge. :mrgreen:
Hoće li Čho pustiti Dodikove skute i prihvatiti koaliciju koju je postisao SDA i DF sa SDS-om?
ne bih da ti kvarim tek probuđene emocije spram hercegovačkog hose ignjacia...
tu scenu za koju pitaš, ne poznajem dovoljno da bih ponudio opkladu kao ranije...to moraš pitati ove samoproklamovane sveznadare. :zoka:
u svakom slučaju, moža se lako desiti da budeš razočarana što si navijala da hdz uđe u vlast na državnom nivou sa sda, df i szp, a pogotovu ako se to desi.
jer, često se namjesti da pita bude skuplja od tepsije. ako ko zna pol. trgovati, onda su to hercegovci...
(ovo je samo spekulacija, ne - opklada).
Last edited by radostan dan on 27/11/2014 11:00, edited 2 times in total.
filosofman

#943 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:prvo se dogovorite, jesam li dopisni član štaba iz beograda, ili hercegposkok... :zoka:
što pitaš? zato što sam ironičan spram miloradovih najavljenih reformi, a pogotovu spram vučićevog lika i djela?
idi gore na tražilicu, ukucaj - dešavanja u srbiji, listaj datum otprilike druga polovina maja 2012. pa čitaj...mnogo će ti se toga kasti...
možda naletiš na moju opkladu iz te godine, kada su se svi kleberili da će dvojac nikolić/vučić pomesti dodika, da će u stvari nikolić I vučić, što skriveno, što javno - dolaziti milu na noge. :mrgreen:
tu scenu za koju pitaš, ne poznajem dovoljno da bih ponudio opkladu kao ranije...to moraš pitati ove samoproklamovane sveznadare. :zoka:
u svakom slučaju, možda se lako desiti da budeš razočarana što si navijala da hdz uđe u vlast na državnom nivou sa sda, df i szp, a pogotovu ako se to desi.
jer, često se namjesti da pita bude skuplja od tepsije.
Moram priznati odlično si obavješten!
filosofman

#944 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

filosofman wrote:
radostan dan wrote:
?
u svakom slučaju, možda se lako desiti da budeš razočarana što si navijala da hdz uđe u vlast na državnom nivou sa sda, df i szp, a pogotovu ako se to desi.
Moram priznati odlično si obavješten!
U čemu je "kec" da Vučić dolazi Miletu na noge?

U vezi ove pite i tepsije, može li više zašto?
radostan dan

#945 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

eno gore, editovao sam post, pretpostavljajući da - pita od tepsije...- nije dovoljno jasna.
SaraFina

#946 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

radostan dan wrote:prvo se dogovorite, jesam li dopisni član štaba iz beograda, ili hercegposkok... :zoka:

Pa nisam ja ništa najavljivala ali Covic je definitivno ušao u predizbornu kampanju još da jasnim stavom da zeli SNSD kao partnera u vlasti na drzavnom nivou.

Dakle Covic smatra da mu je Dodik dodatna poluga za pritisak na Bošnjake a on je Dodiku srestvo za ostvarivanje nestabilnosti i dizanje loših medjunacionalnih tenzija u FBiH.

Dodik ne podrzava treći entitet za dobrobit HR naroda nego zeli novu podjelu karata u pokeru gdje bi izvukao neovisnost ili išao dublje ka tom cilju kad je RS u pitanju.

Ja u njegovu dobronamjernost ne vjerujem.
Bakir je s druge strane navodno fiksirao taj sporazum sa SDS-om .. Logično je da će neko morati ustupke napraviti.

I da Dodik udje u vlast na nivou drzave on će opstruirati sve bitne provedbe.
Tako da ja ne vidim računice uopće da mu se da mogućnost da dodatno uhljebi svoje kadrove i na drzavnoj razini.
filosofman

#947 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Radostan dan vidim da si odlično obavješten, da znaš, i tvoje poznavanje političke stvarnosti je veliko.
Upravo zbog toga koje je tvoje predviđanje sudbine sporazuma SDA,DF,SDS,NDP,PDP na nivou BiH?!

U čemu je "kec" da Vučić dolazi Miletu na noge?
Političko licimjersto, sjedenje na dvije stolice? Povlačenje za nos i Evropske unije i Rusije ili?!Ili "igragluvcih telefona" Dodik ga dođe ko neki "medij" preko koga komuniciraju EU i Rusija?
Last edited by filosofman on 27/11/2014 11:13, edited 1 time in total.
zavrzlama

#948 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by zavrzlama »

Ni jednio ni drugo :D

Nego samostalni volonterski velikosrpski advokat,koji salama ,ironijom pokusva da ublazi udio iste politike u zadnjim ratovima na prostoru bivse SFRJ.... :D
SaraFina

#949 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

zavrzlama wrote:

Nego samostalni volonterski velikosrpski advokat,koji salama ,ironijom pokusva da ublazi udio iste politike u zadnjim ratovima na prostoru bivse SFRJ.... :D

Neki Yogonostalgik znači?

:D
filosofman

#950 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

zavrzlama wrote:

.... :D
Dobro obavješten službenik?! Mislim da je postao moj "milosrdni anđeo koji je uvijek tu" koji posmatra, prati?! :okice:
Post Reply